Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamiisia wrote:Tyszanka81 wrote:A ktory ds z takim wynikiem?
Dzis 6ds estradiol 2700 i dr mówił ze pęcherzyki nadają się już do punkcji. Jutro zaś wizyta i badanie estradiolu czy spada czy rośnie. Dawki miałam male 75 gonal i 75 menopur. Ogólnie czuje ze za szybko to tez nie dobrze..od dziś juz tylko cetrotide. Zobaczymy co przyniesie jutro...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:To u mnie dluzej trwa to wszystko bo gorzej sie stymuluje...6ds byl pierwszym podgladem?
Tak 1 podgląd. Jutro coś więcej będę wiedzieć czy jest dobrze cxy np.estradiol spadł i bardzo źle.. -
Kasiurek86 wrote:Nie przejmuj sie kichaniem, nic sie nie stanie. Ja po każdym transferze leżałam plackiem i dupa. Inne dziewczyny chodziły do pracy i sie udało. Teraz owszem, odpoczywam i nie wykonuje cięższych prac( odkurzanie, mycie okien, ciężkie zakupy), ale tez plackiem już nie leżę. Jak sie zmęcze robieniem obiadu, to sobie poleze, nie stresuje się i oglądam komedie
I jak na złość mam ogromną ochotę na grzane piwo czy myślicie ze podczas podgrzewania piwa cały alkohol paruje? no oszaleje, a odmawiam sobie ze względu na bąbelki
wezme to pod rozwage...... ale wieszania prania z rekami do goy np, dluzsza jazda autem...
2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
Czerwiec 2016 sono HSG,
25.06.IUI-nieudana,
Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
21.10. punkcja 26.10Transfer -
Dziewczyny w Rozmowy w toku mowia o porodach. Kobietki opiwiadaja o koszmarnych porodach, o traktowaniu w szpitalach przez polozne, lekarzy. MasakraCzekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia -
Tyszanka81 wrote:Dziewczyny tak dla przypomnienia...
Dzis zaczynam antyki,ide dlugim protokolem- 21 tabletek,w ostatnim dniu antykow wlaczony gonapeptyl przez 14 dni...i pozniej kiedy byla wlaczana stymulacja?
Tym razem bedzie tylko gonal...szedl ktos na gonalu tylko?
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Dziewczyny mam nietypowe pytanie... Muszę zakupić jakąś większą kurtkę zimową, bo mam same takie dopasowane i niedługo będzie problem ze zmieszczeniem się w nie O ile rozmiarów większą kurtkę mam zakupić, możecie mi coś poradzić? Całą zimę mam nadzieję w tej kurtce przechodzić (termin mam na początek marca), chciałabym żeby mi wystarczyła, a takiej dla ciężarnych ze względu na cenę kupować nie będę...
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
majkownik82 wrote:wezme to pod rozwage...... ale wieszania prania z rekami do goy np, dluzsza jazda autem...4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Zizia bardzo mi przykro!! kurcze to wszystko jest takie nie sprawiedliwe mam nadzieję że się nie poddasz i w miarę możliwości i finansów dalej będziesz walczyć o dzidziusia.. może inna klinika by Wam pomogła? trzymaj się:*24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
zizia_a wrote:dzwonili, nie udało sie
życzę Wam powodzeniaII 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
Tyszanka- trzymam kciuki&&& w związku z twoją nową procedurą:)niech marzenia się spełniają...
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
mandy11 wrote:Dziewczyny mam nietypowe pytanie... Muszę zakupić jakąś większą kurtkę zimową, bo mam same takie dopasowane i niedługo będzie problem ze zmieszczeniem się w nie O ile rozmiarów większą kurtkę mam zakupić, możecie mi coś poradzić? Całą zimę mam nadzieję w tej kurtce przechodzić (termin mam na początek marca), chciałabym żeby mi wystarczyła, a takiej dla ciężarnych ze względu na cenę kupować nie będę...
Ja kupiłam taki płaszczyk z Vero mody rozmiar chyba L ale
miejsca na brzuch sporo
Mandy a kupujesz laktator, nianię elektroniczna?29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Rubineye wrote:Ja kupiłam taki płaszczyk z Vero mody rozmiar chyba L ale
miejsca na brzuch sporo
Mandy a kupujesz laktator, nianię elektroniczna?
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
Cześć dziewczyny my po prenatalnym będziemy mieli parke jeeeeeee!!!Dzieciaczki bardzo się wiercily wiec za 3 tygodnie mamy jeszcze raz przyjść na usg żeby dobrze zbadać samo badanie trwało długo chyba ponad pół godziny wszystko dokładnie sprawdzali niestety tu w Irlandii nie kontrolują wogle szyjki macicy i trochę się obawiam niby wczoraj jak pytałam przy usg jest długa i zamknięta jak to było u was? kiedy zaczęła się skracać? Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za wszystkie
Klee, mandy11, małamii89, Tyszanka81, lilou, Sunshine_111, Arwena8 lubią tę wiadomość
-
Mandy... na początku ciąży kupiłam kurtkę rozm. 38 i dalej w niej chodzę i myślę, że spokojnie jeszcze te kilka tyg się w nią zmieszcze. To nie jest żadna kurtka ciążowa tylko można ją trochę poluzowac na brzuchu. Normalnie też noszę 38.
Wszystko zależy jak tyjesz. Bo mam koleżankę która w ciąży bliźniaczej wyglądała jak klocek a w sumie przytyla ok 18kg i w nic się nie mieściła.mandy11 lubi tę wiadomość
Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
MaBo wrote:Cześć dziewczyny my po prenatalnym będziemy mieli parke jeeeeeee!!!Dzieciaczki bardzo się wiercily wiec za 3 tygodnie mamy jeszcze raz przyjść na usg żeby dobrze zbadać samo badanie trwało długo chyba ponad pół godziny wszystko dokładnie sprawdzali niestety tu w Irlandii nie kontrolują wogle szyjki macicy i trochę się obawiam niby wczoraj jak pytałam przy usg jest długa i zamknięta jak to było u was? kiedy zaczęła się skracać? Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za wszystkie
Gratuluję parki :-* mi szyjka zaczęła się skracać ok 26-27tc.Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
Mabo wspaniale, gratuluję parki
Mandy laktator kupuję, ale ręczny bo jakoś boję się elektronicznego, a nianię chyba też, bo mieszkam w domu Wczoraj z mężem zrobiliśmy sobie wycieczkę do Smyka, pooglądać rzeczy. Mnóstwo tego i nie wiadomo co.wybrać, a.ceny powalaja na kolana.mandy11 lubi tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Kasiurek86 wrote:Nie wiem czy dobrze myśle, ale ja jak robię coś gdzie muszę np. Sięgnąć gdzieś wysoko to czuje jak ki sie napina macica czy coś na dole, wiec nie robię takich rzeczy. Co do jazdy autem, to pierwsze 3dni raczej spędzam w domu i sie relaksuje, a po tych 3dniach normalnie funkcjonuje. Zazwyczaj lubię szybko jeździć, ale po transferze jeżdżę spokojnie zeby nie dopuszczać do stresujących sytuacji na drodze, jak wracaliśmy z transferu to byłam wkurwiona na M ze raz gwałtownie zahamował bo poczułam takie spięcie przechodzące przez całe ciało, aż sie bałam ze dostanę jakiś skurczy. Może przeżywam za bardzo, w końcu byłam po atosibanie ale tak jak każda, wole dmuchać na zimne2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
Czerwiec 2016 sono HSG,
25.06.IUI-nieudana,
Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
21.10. punkcja 26.10Transfer -
Kasiurek86 wrote:Nie przejmuj sie kichaniem, nic sie nie stanie. Ja po każdym transferze leżałam plackiem i dupa. Inne dziewczyny chodziły do pracy i sie udało. Teraz owszem, odpoczywam i nie wykonuje cięższych prac( odkurzanie, mycie okien, ciężkie zakupy), ale tez plackiem już nie leżę. Jak sie zmęcze robieniem obiadu, to sobie poleze, nie stresuje się i oglądam komedie
I jak na złość mam ogromną ochotę na grzane piwo czy myślicie ze podczas podgrzewania piwa cały alkohol paruje? no oszaleje, a odmawiam sobie ze względu na bąbelkiJustkrk
Inseminacja sierpień 2016
ICSI 5 wrzesień 2016 1 zarodek