X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Hashimoto - rady dla starających się z tą chorobą
Odpowiedz

Hashimoto - rady dla starających się z tą chorobą

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi robi USG ale to wszystko trwa bardzo krótko, prolaktyny nie badałam nikt mi nie mówił ze warto zbadać. PCO też nie mam, cykle bardzo regularne co 29-30 dni, nadwagi też nie mam. Ja nie czuje wcale tej choroby tzn. żadnych objawów tarczycowych, jakiś dolegliwości, idąc na badania byłam pewna że wszystko jest OK.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie u Ciebie może wystarczy tylko dieta i to się fajnie ureguluje. Nie martw się, będzie dobrze. Ale tą prolaktynę na wszelki wypadek bym zbadała ona często idzie w parze z tym wszystkim i stąd potem problemy z utrzymaniem ciąży jak już się uda. Lepiej być przygotowanym i wiedzieć.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli którąś interesuje odpowiedź na moje pytanie do prof. prosze o polubienie
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/wysoka-prolaktyna,5387.html

• Drzwiona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chciałam zapytać czy spotkałyście się z taka teorią, ze jak kobieta ma hashimoto i jest w ciązy z dziewczynka to dziecko ma 50% szansy ze tez bedzie miec hashi i ze w zwiazku z tym bedzie się gorzej rowijal mozg i serce?
    wczoraj dostalam takiego newsa od kolezanki , ktora ma tę chorobe i wlasnie urodzila coreczke, cale szczescie calkowicie zdrowa!
    Powiem szczerze, ze spanikowalam na maxa :(...

25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid <3
    <3 mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
    <3 mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
    Św. Dominiku czuwaj nad nami...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obszernie odpowiedziałam w drugim wątku w którym zadałaś to samo pytanie ;)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/niedoczynnosc-tarczycy-choroba-hashimoto-a-ciaza,300.html

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ