HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTokarzynka wrote:Nie robiłam. Zobaczymy co dzisiaj PAni ginekolog powie- już odliczam godziny ^^
Lekarka na pewno każe Ci iść zrobić betę, bo póki co nic nie będzie widać, może na usg wyjdzie że jest pęcherzyk ciążowy, ale tak czy inaczej na początku kilka razy trzeba zrobić betę żeby sprawdzić jak przyrastaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 15:34
-
Na USG nic nie widać, ale owulacja była. Lekarka przepisała Duphaston i kontrola za 1,5 tygodnia. Jeśli miałabym regularne cykle i krótkie- 28dniowe coś by można było zauważyć, ale że moje trwają ok 40 dni to za wcześnie na 1wsze zdjęcie maluszka
Dzisiaj idę zrobić betę i w piątek.
Jesteśmy z mężem dobrej myśli! -
Wynik dzisiejszego HCG: 2286mlU/ml.
Chyba dobrze, prawda?Selina, melba, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wg laboratorium 5-6 Pani ginekolog też określiła to na 5
Staramy się od października, we wrzesniu odstawiłąm tabletki anty. Nic nie wskazywało na to, że uda się tak szybko. Wspomagam się od kwietnia Castagnusem, bo baaaardzo niski wyszedł mi progesteron, ale dla świętego spokoju powtórzyma to badanie na początku czerwca ( w 27dc) i wyszedł ładny.Jeszcze gin podejrzewała macicę dwurożną- HSG to potwierdziło. Miałam się zgłosić do niej po 3msc- czyli w sierpniu i możliwe ze zaaczełabym terapie hormonalną, ale...... chyba sie udało -
Pochwalę się ciaza w 3 cyklu po hsg, po 1,5 roku staran:-) w opisie oba jajowody drożne, ale odczuwalam duzy bol przy przechodzeniu kontrastu przez prawy jajowod, a owulacja byla chyba z prawego jajnika;-)
Tokarzynka, Selina, melba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tokarzynka wrote:Wynik dzisiejszego HCG: 2286mlU/ml.
Chyba dobrze, prawda?
HSG 48 godzin później: 4744mlU/ml -
nick nieaktualnyTokarzynka pięknie! Jeszcze raz gratuluję. Pozwolę sobie tylko poprawić: hcg nie hsg choć wiem skróty podobne
U mnie wczoraj na noc już mocne bóle @, więc czekam aż się malpiszon rozkręci Echh Czyli 2 cykl po hsg i dupaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 07:58
-
melba wrote:To spokojnej ciąży!
Selina lubi tę wiadomość
-
u mnie na razie 2 cykle po hsg dupa. czy trzeci też, napiszę w piątekpoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:u mnie na razie 2 cykle po hsg dupa. czy trzeci też, napiszę w piątek
-
Tokarzynka wrote:I jak Marlena u Ciebie?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:No niestety 3 cykl po hsg nieudany, czyli ten zabieg u mnie tylko stwierdzil drożne jajowody. W staraniach nie pomogl. A szkoda bo juz nie mam pomyslow.