X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Kiedy masz pierwsze szczepienie?
    Wczoraj mialam

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Wczoraj mialam
    Ojej, to szybciutko Ci sie udalo zapisac :)
    &&
    Macie zlecone 2 czy 3?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ojej, to szybciutko Ci sie udalo zapisac :)
    &&
    Macie zlecone 2 czy 3?
    3 szczepienia, po pozytywnej becie doszczepienie.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki plan u Ciebie? Robisz jeszcze raz mlr?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    A jaki plan u Ciebie? Robisz jeszcze raz mlr?
    Czekam na wynik.

Jak udało Ci się tak szybko zrobić szczepienie? Jak bylam 28.06 to terminy byly na 31.07

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    PragnienieDziecka, ja tak miałam niestety :( dr kazał zrobic dodatkowo wtedy test LCT No i wyszed pozytywny, dlatego mam teraz leczenie immunosupresentami...
    Na zapas sie nie martw!!!
    Górki "po" mogą być.. Może ich tez nie byc ;) Wszystkie te dolegliwości można rozumieć dwojako... a sukces i tak od nich nie zależy ;) Także głowa do góry!!!! Trzymam kciuki by twoj wynik wzrósł ładnie &&

Edloteh kiedy kończysz immunosupresanty? ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie LCT po lekach

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    PragnącaDziecka, to super :) za piękny wzrost MLR &&
    Mag85, czuje to samo :(

Znam przypadek taki: LCT przed szczepieniami ujemny, szczepienia 3 małżowe, po szczepieniach MLR 0, ponowne badanie LCT wynik dodatni.... i o co w tym wszystkim biega?

ja miałam podobnie... tyle, że MLR wzrócł do 30% ale niestety przez pół roku nie udał mi się zajść w ciążę... kontrola LCT- dodatni, leki immunosupresyjne i znowu kontrola LCT i wynik jeszcze bardziej dodatni....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella miejsce sie zwolnilo.

Fasolka Ty mialas lct ujemny i decyzja o szczepieniach, po szczepieniach nie udalo sie zajsc i zrobilas lct i byl dodatni? Jak lekarz to wytlumaczyl? Moze po szczepieniach trzeba badac nie tylko mlr ale i lcti dopiero podchodzic do crio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 19:30

Bella93 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka, teraz dostala pullowane..
    ja nie brałam encortonu w trakcie szczepien, po tez nie...
    w trakcie brania immunosupresantow dopiero dostałam metypred (zamiast encortonu). Jak bedzie dalej, zobaczymy...

Fasolka77, jeszcze dwa dni brania tych lekow mam... potem dwa tygodnie przerwy i LCT do powtórki...

Dziewczyny, które mialy terapie immunosupresyjną: Czy LCT miałyście zlecone po tygodniu czy po dwóch od jej zakończenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Moze po szczepieniach trzeba badac nie tylko mlr ale i lct

Ja własnie takie zalecenie miałam od naszego doc...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Bella miejsce sie zwolnilo.

Fasolka Ty mialas lct ujemny i decyzja o szczepieniach, po szczepieniach nie udalo sie zajsc i zrobilas lct i byl dodatni? Jak lekarz to wytlumaczyl? Moze po szczepieniach trzeba badac nie tylko mlr ale i lcti dopiero podchodzic do crio.

dokładnie tak. Docent powiedział, że musiałam przejść jakąś infekcję i faktycznie byłam przeziębiona jakoś 3 miesiące po szczepieniach. Po immunosupresantach jeszcze bardziej lct dodatni i niestety dyskwalifikuje mnie to przy szczepieniach pullowanych... w przyszłym tygodniu będę robić dodatkowe badania i zobaczymy co z nich wyjdzie i czy będę musiała brać jeszcze steryd

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, które mialy terapie immunosupresyjną: Czy LCT miałyście zlecone po tygodniu czy po dwóch od jej zakończenia?[/QUOTE]

ja robiłam po 2 tyg

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77, dzięki za info.
    Myślisz ze jeszcze każe ci cos brać? A teraz jesteś jeszcze na lekach? (Dobrze pamietam, czy nie)

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienia pullowane to szczepienia dawcy? A kto moze byc dawca? Oni maja dawcow czy trzeba sobie ich szukac?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Fasolka77, dzięki za info.
    Myślisz ze jeszcze każe ci cos brać? A teraz jesteś jeszcze na lekach? (Dobrze pamietam, czy nie)

miałam brać calcort ale okazało się, że zaszłam w ciążę.. niestety po 2 dniach krwawienie i koniec radości... poszłam na konsultację do prof. Wilczyńskiego (żeby potwierdzić jednorożną macicę) ale prof. zerknął na moje wyniki i zlecił jeszcze dodatkowo 6 badań (białko C, białko S, ANA- P. ciała p. jądrowe, Antytrombina III, test CBA i test IMK). Rozmawiałam z docentem i powiedział, że jeśli mam robić dodatkowe badania to mam się wstrzymać z calcortem. Także czekam na wyniki- badania robię 10.07. Nie wiem, szczerze mówiąc, co dalej... powoli przestawiam myślenie, że nie dane mi będzie zostać mamą.... ale jeszcze walczę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Szczepienia pullowane to szczepienia dawcy? A kto moze byc dawca? Oni maja dawcow czy trzeba sobie ich szukac?

mają- nie trzeba szukać. Te szczepienia są droższe jednak

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 1 wynik LCT byl ujemny - to bylo w 2015 roku. W tym roku bralam leki imunusupresyjne i dr Pasnik nie mowil mi bym sprawdzila ponownie ten test jaki jest.

A jego sprawdza sie tylko do szczepien?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dosc ze szczepisz sie 3 razy( 1 szczepienie - 6 wkluc) co 3 tyg( przez co mija barrrrdzo duzo czasu), to jeszcze jest mozliwosc ze one nie zadzialaja i trzeba bedzie miec kolejne. Pewnie 2 albo 3 szczepienia, nie dosc ze drozsze to jeszcze kolejne tygodnie uciekaja...badania...szczepienia...badania...SZOK...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 20:15

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lct miala sprawdzane pod katem szczepien.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem moze juz pytalam czy LCT robi sie razem czy tylko ja?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ