Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:Moj 1 wynik LCT byl ujemny - to bylo w 2015 roku. W tym roku bralam leki imunusupresyjne i dr Pasnik nie mowil mi bym sprawdzila ponownie ten test jaki jest.
A jego sprawdza sie tylko do szczepien?
Yos, nie tylko do szczepien sie sprawdza. Tylko Ty.
Edit: Gametowa kolezanka miala lct dodatni, doc zalecil immunosupresje, ktorej nie chciala i zwiekszyla encorton z 10mg do 20mg (z poprzednich et 3cb i jedno poronienie), a aktualnie jest w 9tc blizniaczej, wiec jak zwykle - wszystko zalezy od organizmuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 20:17
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Moj 1 wynik LCT byl ujemny - to bylo w 2015 roku. W tym roku bralam leki imunusupresyjne i dr Pasnik nie mowil mi bym sprawdzila ponownie ten test jaki jest.
A jego sprawdza sie tylko do szczepien?
nie wiem czy tylko ale na pewno do szczepień tak- mój po szczepieniach od Partnera był ujemny i dlatego się szczepiłam ale potem był dodatni i to mnie już dyskwalifikujeFasolka77
-
Bella93 wrote:Mi sie wydaje, ze ten wynik moze sie zmienic tylko po kolejnej ciazy/szczepieniu. W tych dwoch wypadkach nasz organizm jest w stanie wytworzyc przeciwciala, przeciwko limfocytom partnera, bo ma z nimi kontakt.
Yos, nie tylko do szczepien sie sprawdza. Tylko Ty.
nie wiem czy sens jest by sprawdzic u siebie ten LCT. w sumie co to zmieni? jesli wyjdzie dodatni to i tak leki bede musiala brac immunosupresyjne
p.s a moze po tych lekach moja ANA i cytokiny sie poprawily? jak myslisz? moze sobie to sprawdze? chociaz to nie maly wydatekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 20:18
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
PragnącaDziecka wrote:Nie dosc ze szczepisz sie 3 razy( 1 szczepienie - 6 wkluc) co 3 tyg( przez co mija barrrrdzo duzo czasu), to jeszcze jest mozliwosc ze one nie zadzialaja i trzeba bedzie miec kolejne. Pewnie 2 albo 3 szczepienia, nie dosc ze drozsze to jeszcze kolejne tygodnie uciekaja...badania...szczepienia...badania...SZOK...
no niestety... też czuję upływ czasu zwłaszcza, że mam już 40 lat...no cóż... nie powiem, że żałuję, że się szczepiłam... bo tak nie jest... mam świadomość,że robię co mogę a jak się nie uda to cóż... życie....Fasolka77
-
Yoselyn82 wrote:nie wiem czy sens jest by sprawdzic u siebie ten LCT. w sumie co to zmieni? jesli wyjdzie dodatni to i tak leki bede musiala brac immunosupresyjne
p.s a moze po tych lekach moja ANA i cytokiny sie poprawily? jak myslisz? moze sobie to sprawdze? chociaz to nie maly wydatek -
Fasolka77 wrote:pierwsze robiłam razem z K. potem już sama
no ja allo mlr robilam z LCT za pierwszym razem z mezem.
A teraz mysle czy nie zrobic sobie go ponownie, ale tylko jaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:Nie wiem to czarna magia
masz racje, czarna magia. A tak to leczenie to wlewy, leki i szczepieniaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a nie można by przyjąć 2 szczepionki z limfocytami męża a jedna z dawca by zwiększyć szanse na podniesienie mlr ? Tak się zastanawiam czy tak można a u doc będę dopiero 24.07 i wtedy podpytam . Przyznam że i mnie męczy już to odwlekanie . We wrześniu minie rok od 3 punkcji a za mną tylko 1 transferStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Dziewczyny tak się zastanawiam czy nie powinnam zrobić sobie przed tymi szczepieniami tego allo mrl?
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Dziewczyny a nie można by przyjąć 2 szczepionki z limfocytami męża a jedna z dawca by zwiększyć szanse na podniesienie mlr ? Tak się zastanawiam czy tak można a u doc będę dopiero 24.07 i wtedy podpytam . Przyznam że i mnie męczy już to odwlekanie . We wrześniu minie rok od 3 punkcji a za mną tylko 1 transfer
-
shooa wrote:sama o tym myślałam. myślę, że ogólnie można, pytanie co na to docent..Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
nick nieaktualnyw końcu do was dotarłam, niech ten tydzień już się skończy....
Yoselyn82, LCT głownie przed szczepieniami zaleca, albo po... no i oczywiscie po immunosupresji tez...
anakonda, mozna... ale dr najpierw sprawdza jak reaguje się na partnera... a dopiero jak nie wychodzi to zaleca pullowane, dlatego że one są silnijesze z natury.. Albo zaleca pullowane jak mąż nie moze byc dawcą...
emka29, decyzja należy do Ciebie, ale powiem ci na swoim przykładzie... ja nie zrobiłam i żaluję, bo nie wiem czy te 0 co mam byo wczesniej czy może spadło do 0... teraz juz sie nie dowiem. Gdybym wiedziała to co wiem teraz to zarówno MLR jak i LCT zrobiłabym przed leczeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:19
-
Dziewczyny jak mam konsultacje telefoniczna z Pasnikiem to on dzwoni czy ja mam dzwonic?
Jutro 34dc nie wiem co jest grane,martwie sie ze cos powaznego sie pochrzanilo z moja @.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Alrauna1987, ja dzwoniłam o godzinie na która miałam konsultacje... jak wyszło ze dr jeszcze zajęty to oddzwonił zaraz.
Na przyjście @ najlepsze seksy
Myslisz ze nie probowalam
I ciezej dzwigalam i kapiele gorace i ni hu hu. @ sie na mnie wypiela chyba na wakacje pojechala. A 26dc usg mialam i lekarz ze endo 10mm gotowe do zluszczenia i tak tydzien minal i lipa...
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.