Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 7 lipca 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, konsultacja telefoniczna z doktorem dopiero za kilka dni , moze ktoras cos powiedziec na temat tych wyników ?


    Badania i parametry Wyniki Wartości referencyjne
    Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
    Interferon gamma ↓ 78,00 pg/ml 290,0 — 1050,0
    Czynnik martwicy nowotworu 451,00 pg/ml 320,0 — 1380,0
    Interleukina 10 ↓ 874,00 pg/ml 1530,0 — 3830,0
    Interleukina 4 21,00 pg/ml 20,0 — 120,0
    Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
    Interleukina 2 ↑ 50,00 pg/ml 20,0 — 45,0
    Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 3,70 ratio 47,3 — 135,8
    Wskaźnik TNF/IL4 21,50 ratio 3,2 — 31,2
    Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,10 ratio 1,1 — 2,8
    Wskaźnik TNF/Il10 0,50 ratio 0,2 — 0,5
    Test IMK (MultiTest)
    Limfocyty T % 79,0 % 60,0 — 82,0
    Limfocyty B % 7,0 % 7,0 — 23,0
    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 50,0 % 30,0 — 51,0
    Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 27,0 % 19,0 — 39,0
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 1,9 ratio 0,8 — 2,5
    Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 12,0 % 7,0 — 24,0

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2671 1829

    Wysłany: 7 lipca 2017, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    hej dziewczyny, konsultacja telefoniczna z doktorem dopiero za kilka dni , moze ktoras cos powiedziec na temat tych wyników ?

    Domieszką ja mam do Ciebie takie pytanie :) mówisz o konsultacji telefonicznej możesz mi wyjaśnić jak się to odbywa, jakie są koszty i jak to załatwić ?? A Byłaś na wizycie osobiście pierwsze czy tylko telefoniczne konsultacje ??

    qdkk6iye60nsfj4p.png
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 7 lipca 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Domieszką ja mam do Ciebie takie pytanie :) mówisz o konsultacji telefonicznej możesz mi wyjaśnić jak się to odbywa, jakie są koszty i jak to załatwić ?? A Byłaś na wizycie osobiście pierwsze czy tylko telefoniczne konsultacje ??
    kochana bylam osobiscie na 1 wizycie i docent zlecił te dwa badania bo duuuzo mialam swoich ;)

    odbywa sie to tak ze umawiasz sie na termin i robisz przelew, potwierdzenie wysylasz na maila ( chyba ze osobiscie oplacisz juz ta telfoniczna konsultacje w trakcie wizyty 1). koszt 150 zł. Dzwonisz tam o godzinie o ktorej sie umowilas i Pani przekazuje telefon docentowi, oni juz wyniki ma i robi normalna konsultacje :) mnie sie nie chce do Łodzi dylać az z Katowic wiec taka opcja bardzo mi pasuje :)
    jesli nie bylas na wizycie a chcesz konsultacje to mysle ze działa to tak samo tylko wyslij do docenta maila z wynikmi ktore juz masz

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2671 1829

    Wysłany: 7 lipca 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiszka dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, ja też mam kawał drogi do łodzi, narazie mam umówiona wizytę w krakowie u prof. Pituch-Noworolskiej zobaczę co mi powie i jakie zleci badania, jeśli zaleci tylko wlewy tak jak ginekolog to będę chciała się skonsultować właśnie z Paśnikiem. Przypuszczam że do tego czasu będę mieć więcej badań zrobionych niż teraz.

    domiszka lubi tę wiadomość

    qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lusia1986 Ekspertka
    Postów: 165 54

    Wysłany: 7 lipca 2017, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mam pytanie bo powtarzałam teraz badanie helicobacter, ale z kału po 2 tygodniowym leczeniu antybiotykiem w marcu i niestety wyszło że obecny. Nie wiem co robić, czy znowu antybiotyk, ale bym nie chciała bo boję że allo mlr mi spadnie a w sierpniu chciałabym podejść do stymulacji in vitro. Może lepiej powtórzyć z krwi? Miał ktoś podobny przypadek? Co dr w takim wypadku radzi?

  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 7 lipca 2017, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia1986 wrote:
    Hej,
    mam pytanie bo powtarzałam teraz badanie helicobacter, ale z kału po 2 tygodniowym leczeniu antybiotykiem w marcu i niestety wyszło że obecny. Nie wiem co robić, czy znowu antybiotyk, ale bym nie chciała bo boję że allo mlr mi spadnie a w sierpniu chciałabym podejść do stymulacji in vitro. Może lepiej powtórzyć z krwi? Miał ktoś podobny przypadek? Co dr w takim wypadku radzi?
    z kału jest bardziej wiarygodny wynik niz z krwi niestety

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3187 704

    Wysłany: 9 lipca 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała włączony encorton dopiero w dniu transferu ?

    Ja mam NK 18 % a lekarz który oglądał wynik nie widzi wskazań do leku. Nie wiem co mam robić, jutro mam transfer, mojej dr prowadzącej nie na od 3 tygodni, a to ona mi zleciła badanie.

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1164 524

    Wysłany: 9 lipca 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała włączony encorton dopiero w dniu transferu ?

    Ja mam NK 18 % a lekarz który oglądał wynik nie widzi wskazań do leku. Nie wiem co mam robić, jutro mam transfer, mojej dr prowadzącej nie na od 3 tygodni, a to ona mi zleciła badanie.

    Ja mam NK na tym samym poziomie i zawsze miałam sterydy od dnia owulacji/inseminacji, a nawet kilka dni wcześniej też się zdarzyło więc dla powodzenia transferu pokusiłabym się w Twoim przypadku o encorton.

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET 13.10.2021
    5dpt - 3,79❤🙏
    7dpt - ?

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3187 704

    Wysłany: 9 lipca 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ja mam NK na tym samym poziomie i zawsze miałam sterydy od dnia owulacji/inseminacji, a nawet kilka dni wcześniej też się zdarzyło więc dla powodzenia transferu pokusiłabym się w Twoim przypadku o encorton.

    Dzięki za odpowiedz, transfer mam jutro, czyli pozamiatane.

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1164 524

    Wysłany: 9 lipca 2017, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie bierzesz wlewów z intralipidu na NK? Przydałby się taki wlew w dniu transferu plus steryd. Chociaż różne rzeczy organizm tworzy więc może i bez takich zestawów się uda:) Ja wierzę, że tak. Przy in vitro są inne warunki i najważniejsze rzeczy dzieją się poza organizmem kobiety więc komórki NK nie działają na tworzący się zarodek i tym samym jest on mocniejszy i ma dużą szansę przetrwać.

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET 13.10.2021
    5dpt - 3,79❤🙏
    7dpt - ?

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3187 704

    Wysłany: 9 lipca 2017, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, nie biorę wlewow, bo lekarz powiedział ze nie widzi takiej potrzeby. Zdziwiona byłam bardzo, dopytywałam 5 razy, a on to samo mówił.

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10169 6220

    Wysłany: 9 lipca 2017, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Przy in vitro są inne warunki i najważniejsze rzeczy dzieją się poza organizmem kobiety więc komórki NK nie działają na tworzący się zarodek i tym samym jest on mocniejszy i ma dużą szansę przetrwać.
    Niestety zagniezdzenie odbywa sie juz w ciele kobiety, a po nim NK wcale zarodkowi nie odpuszczaja :-(

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • jasmina6 Autorytet
    Postów: 1170 808

    Wysłany: 9 lipca 2017, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Jeśli zdecydujecie się na Allo-MRL w Prokocimiu to robią je tylko we wtorki, środy i czwartki. Najlepiej być ok 6,30 ... Mimo że punkt usług płatnych otwierają dopiero o 7.30 kolejka w chwili otwarcia jest gigantyczna... Dobrze żeby jedna osoba stała w kolejce do punktu a druga w kolejce do pobrania... Niestety klimat szpitala, punktu pobrań i oczywiście kolejek rodem z PRL-u. My ostatnio byliśmy o 6.45 byliśmy 3 parą w kolejce a wyszliśmy stamtąd przed 11. To taka dobra rada jaky ktoś robił pierwszy raz :)
    Ja tam robiłam badania, weszłam i spytałam czy jak płace to obowiązuje mnie ta sama kolejka, Pani powiedziała że nie i byłam załatwiona od razu, wszystko trwało 20 min (wejście, pójście do punktu usług płatnych, zapłacenie w kasie, pobranie, wyjście)

    3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet
    Postów: 1170 808

    Wysłany: 9 lipca 2017, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszy raz radzę jechać osobiście bo docenta nie interesują tylko wyniki badań immunologicznych, przegląda całą historie! Hormony, badania nasienia po prostu wszystko. No i co w cztery oczy to w cztery oczy :)

    3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 10 lipca 2017, 02:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co bierze sie encorton? I jakie macie dawki?
    Wynik NK 8 %, takze mysle, ze ok...

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Alrauna1987 Autorytet
    Postów: 1214 1100

    Wysłany: 10 lipca 2017, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziewczyny na co bierze sie encorton? I jakie macie dawki?
    Wynik NK 8 %, takze mysle, ze ok...

    Widze ze spac nie mozesz ;-) ja mam NK na podobnym poziomie a dostalam encorton. On jest na obnizenie odpornosci organizmu aby nie zaatakowal zarodek jako intruza. Mi w cytokinach wyszly male zawirowania + hashi i dlatego dostalam.

    h84fi09kme43rwr7.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

    Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym ...walcz zuchu!!!! 💓💓💓
  • jasmina6 Autorytet
    Postów: 1170 808

    Wysłany: 10 lipca 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie encorton mógł być powodem braku efektu szczepień...

    3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1164 524

    Wysłany: 10 lipca 2017, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Niestety zagniezdzenie odbywa sie juz w ciele kobiety, a po nim NK wcale zarodkowi nie odpuszczaja :-(

    Zgadza się:) tylko zawsze jest to mocniejszy zarodek "niewymęczony" przez te komórki wcześniej. Jeśli do tego dodać jeszcze coś na zbicie NK to jest większa szansa, że dzidziuś się zagnieździ. Mam jednak świadomość, że to co zrobi immunologia własnego organizmu to i tak pozostaje zagadką. Reakcja na leki u jednych jest super a u innych nie. To samo dotyczy szczepień i wlewów. Trzeba mieć też trochę szczęścia w tym wszystkim.

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET 13.10.2021
    5dpt - 3,79❤🙏
    7dpt - ?

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 10 lipca 2017, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was zna sie moze na wynikach IMK?
    Limfocyty T% 78% norma 60-82
    Limfocyty B% 12% norma 7-23
    Limfocyty helper CD3/CD4 57% norma 30-51
    Limfocyty supresor CD3/CD8 21% norma 19-39
    Wspolczynnik h/s CD4/CD8 2,8% norma 0,8-2,5

    Z norm widze, ze mam podwyzszone dwa czynniki, ale czy te wyniki oznaczaja zespol antyfosfolipidowy?
    Czy w tym przypadku wystraczylyby clexane i acard czy cos jeszcze?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 11 lipca 2017, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. dziewczyny pomożecie w ocenie testu IMK?
    Test IMK (MultiTest)
    Limfocyty T % ↑ 84,0 % 60,0 — 82,0
    Limfocyty B % 9,0 % 7,0 — 23,0
    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % ↑ 68,0 % 30,0 — 51,0
    Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % ↓ 15,0 % 19,0 — 39,0
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ↑ 4,4 ratio 0,8 — 2,5
    Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) ↓ 6,0 % 7,0 — 24,0

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 16:16

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego