Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 11 lipca 2017, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka widze, ze obie mamy ten problem ;)
    Ja niestety nie pomoge. Jedynie co to dobrze, ze masz niskie NK.
    Kiedy masz konsultacje u immunologa?
    Ja dostalam jeszcze wyniki cytokin, niestety rozjechane po calosci...

    Moze ktoras z Was wie za co odpowiada wysoki czynnik martwicy nowotworu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 18:13

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Fasolka widze, ze obie mamy ten problem ;)
    Ja niestety nie pomoge. Jedynie co to dobrze, ze masz niskie NK.
    Kiedy masz konsultacje u immunologa?

    Ty masz chyba lepsze wyniki ode mnie... czekam na maila od docenta- dziś wysłałam wynik mailem. Za 2 tyg konsultacja u prof. Wilczyńskiego. Wczoraj robiłam badania w APC i już wczoraj miałam wyniki 3 badań (jedno z nich zgodnie z info na stronie 21 dni oczekiwania na wynik a był już wczoraj :) ). Czekam jeszcze na ANA i CBA.
    Antytrombina III, Białko C i Białko S w normie. Z netu udało mi się jedynie wyczytać, że moje wyniki świadczą o problemie immunologicznym w poronieniach ale to już przecież wiem...

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam pytanie jakie są wskazania do stosowania wlewów z intralipidu?

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a jakiego docenta masz na mysli?
    Pasnika?
    Moglabys mi podac prosze maila do niego, bo tez chcialabym sie juz z nim skonsultowac...

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Fasolka a jakiego docenta masz na mysli?
    Pasnika?
    Moglabys mi podac prosze maila do niego, bo tez chcialabym sie juz z nim skonsultowac...


    tak, doc Paśnik. Ja piszę na [email protected] w tytule z prośbą o przekazanie docentowi treści maila

    niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za info.
    Daj znac co Ci odpisze, jak wolisz to na priv, wyslalam Ci zaproszenie :)

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka masz moze juz wyniki cytokin?

    To moje wyniki cytokin:

    cena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
    Interferon gamma 695,00 pg/ml 290,0 — 1050,0
    Czynnik martwicy nowotworu 2387,00 pg/ml 320,0 — 1380,0
    Interleukina 10 1975,00 pg/ml 1530,0 — 3830,0
    Interleukina 4 99,00 pg/ml 20,0 — 120,0
    Interleukina 5 32,00 pg/ml 20,0 — 95,0
    Interleukina 2 332,00 pg/ml 20,0 — 45,0
    Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 7,00 ratio 47,3 — 135,8
    Wskaźnik TNF/IL4 24,10 ratio 3,2 — 31,2
    Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,40 ratio 1,1 — 2,8
    Wskaźnik TNF/Il10 ↑ 1,20 ratio 0,2 — 0,5

    Przerazilam sie tym czynnikiem martwicy nowotworu i tymi interleukinami 2, bo to one podobno szkodza zarodkowi :(

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 11 lipca 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Fasolka masz moze juz wyniki cytokin?

    To moje wyniki cytokin:

    Przerazilam sie tym czynnikiem martwicy nowotworu i tymi interleukinami 2, bo to one podobno szkodza zarodkowi :(


    Niezapominajka nie mam jeszcze- czekam na wyniki dopiero. Prof. Wilczyński powiedział, żebym nie sprawdzała wyników w necie bo przyjdę do niego siwa :). Tobie też radzę się nie przejmować na razie bo na wyniki należy spojrzeć całościowo a nie wybiórczo :) U kogo się leczysz? Też u Paśnika?
    Na razie udało mi się sprawdzić, że niskie NK to skłonność do nowotworów...

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6220

    Wysłany: 11 lipca 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze i tu.
    Mlr po pierwszym poronieniu 13,6%
    Teraz po drugim 21,2% idzie w dobra stronę...

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2973 1071

    Wysłany: 11 lipca 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Napisze i tu.
    Mlr po pierwszym poronieniu 13,6%
    Teraz po drugim 21,2% idzie w dobra stronę...
    Bella swietna wiadomosc, ja po cb chyba ok.m-c robilam mlr i wynik 0% i to nie napawa optymizmem, ale TWOJ wynik jest ok, jaki dalszy plan?

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6220

    Wysłany: 11 lipca 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Bella swietna wiadomosc, ja po cb chyba ok.m-c robilam mlr i wynik 0% i to nie napawa optymizmem, ale TWOJ wynik jest ok, jaki dalszy plan?
    Jutro zamierzam napisac maila do Pasnika i zapewne zleci szczepienia ;)

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 11 lipca 2017, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Napisze i tu.
    Mlr po pierwszym poronieniu 13,6%
    Teraz po drugim 21,2% idzie w dobra stronę...


    Bella jest jakaś zależność, że po poronieniach MLR rośnie? Byłaś szczepiona?

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6220

    Wysłany: 11 lipca 2017, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bella jest jakaś zależność, że po poronieniach MLR rośnie? Byłaś szczepiona?
    Zaleznosc jest taka, ze mlr rosnie w ciazy ;)
    Nie mialam szczepien.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 12 lipca 2017, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Zaleznosc jest taka, ze mlr rosnie w ciazy ;)
    Nie mialam szczepien.


    ooo to jestem ciekawa jak się u mnie podniosło... po szczepieniach miałam 30%, potem spadło do 18... w kwietniu (pół roku po szczepieniach) a 3 tyg temu poroniłam czyli powinno się podnieść

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6220

    Wysłany: 12 lipca 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo to jestem ciekawa jak się u mnie podniosło... po szczepieniach miałam 30%, potem spadło do 18... w kwietniu (pół roku po szczepieniach) a 3 tyg temu poroniłam czyli powinno się podnieść
    Podobno moze tez spasc, bo zarodek "zuzywa" mlr. Ogolnie te przeciwciala powinny rosnac w ciazy, dlatego wiekszosc dziewczyn, ktora nigdy w niej nie byla ma 0%. Pasnik mowil ze "specyficznie" przebyta infekcja tez moze je podniesc, ale nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1190 621

    Wysłany: 12 lipca 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Czy ktoras z Was zna sie moze na wynikach IMK?
    Limfocyty T% 78% norma 60-82
    Limfocyty B% 12% norma 7-23
    Limfocyty helper CD3/CD4 57% norma 30-51
    Limfocyty supresor CD3/CD8 21% norma 19-39
    Wspolczynnik h/s CD4/CD8 2,8% norma 0,8-2,5

    Z norm widze, ze mam podwyzszone dwa czynniki, ale czy te wyniki oznaczaja zespol antyfosfolipidowy?
    Czy w tym przypadku wystraczylyby clexane i acard czy cos jeszcze?
    Test IMK nie informuje o zespole antyfosfolipidowym. Na to są inne badania. Test IMK bada Twoją odporność. Wyniki mieszczące się w normach mówią o tym, że jest OK. Ty masz niektóre wyniki podwyższone, a to świadczy o agresywności Twojego układu odpornościowego. Z kolei podwyższony współczynnik h/s z tego, co mi wiadomo świadczy także o niskim poziomie progesteronu w drugiej fazie cyklu.

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy.
    FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton
    5dpt - 3,79
    7dpt - 31,60 rośnij cudzie❤
    9dpt - 69.55❤
    12 dpt - ?
    9 listopad (27dpt) - USG

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, PCO, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 12 lipca 2017, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Fasolka masz moze juz wyniki cytokin?

    To moje wyniki cytokin:

    cena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
    Interferon gamma 695,00 pg/ml 290,0 — 1050,0
    Czynnik martwicy nowotworu 2387,00 pg/ml 320,0 — 1380,0
    Interleukina 10 1975,00 pg/ml 1530,0 — 3830,0
    Interleukina 4 99,00 pg/ml 20,0 — 120,0
    Interleukina 5 32,00 pg/ml 20,0 — 95,0
    Interleukina 2 332,00 pg/ml 20,0 — 45,0
    Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 7,00 ratio 47,3 — 135,8
    Wskaźnik TNF/IL4 24,10 ratio 3,2 — 31,2
    Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,40 ratio 1,1 — 2,8
    Wskaźnik TNF/Il10 ↑ 1,20 ratio 0,2 — 0,5

    Przerazilam sie tym czynnikiem martwicy nowotworu i tymi interleukinami 2, bo to one podobno szkodza zarodkowi :(


    Wg mnie szczepien nie unikniesz

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 12 lipca 2017, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Zaraz napisze do doc Pasnika.
    A wiecie moze czy w tym przypadku encorton to dobry pomysl? Zwiekszylam dzis dawke na 15mg.

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2674 1831

    Wysłany: 12 lipca 2017, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka nie chcę Cię wprowadzać w błąd ale gdzieś słyszałam, że musi być jakiś odstęp między odstawieniem sterydu a szczepieniami, żeby miały one sens, dodatkowo jak się szczepisz i przyjmujesz steryd to szczepienia mogą dać odwrotny efekt.

    qdkk6iye60nsfj4p.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 12 lipca 2017, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to kiedys czytalam, najwyzej odstawie encorton i odczekam ze szczepieniami.
    Dzis wzielam pierwsza dawke 15mg encortonu, ostatnie 3 dni 10mg, a wczesniej 2 tygodnie 5mg, ale w razie co odstawie po malu znowu.
    I tak sie narazie na tego helicobactera musze przeleczyc...

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego