Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alrauna1987 wrote:Myslisz ze nie probowalam
I ciezej dzwigalam i kapiele gorace i ni hu hu. @ sie na mnie wypiela chyba na wakacje pojechala. A 26dc usg mialam i lekarz ze endo 10mm gotowe do zluszczenia i tak tydzien minal i lipa...
jakieś leki brałaś? po sterydach może się cykl zaburzyćFasolka77
-
edloteh wrote:Alrauna1987, to pozostał jeden staszak: TEST a noz wyjdzie
Chyba ze jak bylam w domu to mnie halny zapylil za czasow szczyla jak zrobilam testa to na drugi dzien @ wiec mialam nadzieje ze teraz tez ale nie zadzialalo rzecz jasna krecha jedna.
Fasolka77 nie bralam nic nowego. 8 kwietnia mialam @ po odstawieniu przy cb. Pozniej cykl byl 30 i ostatni 28 wiec w normie bo mam 28 +- 2 dni i teraz czekam i doczekac sie nie moge. Jedyne co zmienilam to diete ale chudne wrecz slabo ,odstawilam cukier i gluten ale nie sadze by to od tego bylo.
Teraz na malym urlopie jestem. Umowilam sie na wizyte w sobote w Invikcie w Gdansku niech lekarz sprawdzi o co kaman moze badania hormonow czy cus oprocz usg.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
edloteh wrote:w końcu do was dotarłam, niech ten tydzień już się skończy....
Yoselyn82, LCT głownie przed szczepieniami zaleca, albo po... no i oczywiscie po immunosupresji tez...
anakonda, mozna... ale dr najpierw sprawdza jak reaguje się na partnera... a dopiero jak nie wychodzi to zaleca pullowane, dlatego że one są silnijesze z natury.. Albo zaleca pullowane jak mąż nie moze byc dawcą...
emka29, decyzja należy do Ciebie, ale powiem ci na swoim przykładzie... ja nie zrobiłam i żaluję, bo nie wiem czy te 0 co mam byo wczesniej czy może spadło do 0... teraz juz sie nie dowiem. Gdybym wiedziała to co wiem teraz to zarówno MLR jak i LCT zrobiłabym przed leczeniem. -
Alrauna1987 wrote:Dziewczyny jak mam konsultacje telefoniczna z Pasnikiem to on dzwoni czy ja mam dzwonic?
Jutro 34dc nie wiem co jest grane,martwie sie ze cos powaznego sie pochrzanilo z moja @. -
Emka jeśli chodzi o MLR to 450 zł ja czekałam niecałe 10 cni chyba ale mają czas na wykonanie 3 tygodnie
Edloteh mimo ,że są silniejsze myślisz że doc się zgodzi na moją propozycję ?
Na początku nie chciałam żadnych szczepień a teraz po prostu chce ten etap mieć za sobą i już nie zastanawiam sie kogo i za ile byle się podniósł . Jak tak pobieżnie poczytałam to jeśli ktoś miał kilka % to przeważnie rósł MLR a jeśli było brak hamowania to zdarza sie tak że nie podnosi sie wcale .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Z tego co doc mówił to tylko Łódź i Kraków można mlr zrobić.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
Hej dziewczyny
Jakie badania immunologiczne lekarze Wam zlecili??
Podejrzewam u siebie, że organizm odrzuca zarodek. To już moja druga ciąża biochemiczna - o której wiem.
Zastanawiam się co mogłabym za badania teraz wykonać przed sierpniową wizytą u Immunologa??
Pomóżcie proszę.Tami
39 lat, 5m starań, 2 dzieci (18l i 10l)
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
anakonda wrote:Z tego co doc mówił to tylko Łódź i Kraków można mlr zrobić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0ee0baa6f85.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 12:18
-
-
Jeszcze można w Katowicach w GynCentrum- pobierają i wysyłają własnie do prokocimiaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Bry
Ja juz po konsultacji u Pasnika.
Zalecil tylko encorton w wiekszej dawce ok 15/20mg. Mam zaczac brac od 1dc.
To teraz zostalo tylko moja @ przywolac do porzadku i moge dzialac.Bella93, Flowwer, Justine lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Bry
Ja juz po konsultacji u Pasnika.
Zalecil tylko encorton w wiekszej dawce ok 15/20mg. Mam zaczac brac od 1dc.
To teraz zostalo tylko moja @ przywolac do porzadku i moge dzialac. -
Bella93 wrote:Ja tez widzialam na stronie diagnostyki, w ofercie allo mlr.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0ee0baa6f85.pngStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
nick nieaktualnyemka29, MLR (około 400zł) i LCT (90-120) czas oczekiwania w zależności od labu do 14 dni roboczych
anakonda, porozmawiaj z doc zobaczysz jak on to widzi... jest otwartym człowiekiem, więc na pewno cię zrozumie
Tami88, dr zaleca różne badania, w zależności od przypadku np. helicobacter pyroli, MLR, LCT, CBA, IMK, NK.... nie wszystkie razem Najlepiej umówić się na wizytę i zobaczyć co powie. Jeśli nie masz żadnych badań, to poleciłam na pierwszy rzut zrobić helicobacter pyroli. Twój M też niech zrobi. Jak ci wyjdzie dodatni to od razu dostaniesz antybiotyki na pozbycie się tego dziada... co do reszty, lepiej poczekać, bo te badania do najtańszych nie należą
Alrauna1987, piękne wiadomości. Super że obyło się bez dodatkowych leków a tym bardziej szczepień... Nic, teraz trzeba czekać na efekty &&
Dla zainteresowanych z okolic Warszawy: allo MRL można zrobić też w stolicy, w zakładzie immunologii na Nowogrodzkiej. Nie liczcie tam na obsługę jak w prywatnym labie... Swoje trzeba odczekaćTami88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTami88 wrote:Hej dziewczyny
Jakie badania immunologiczne lekarze Wam zlecili??
Podejrzewam u siebie, że organizm odrzuca zarodek. To już moja druga ciąża biochemiczna - o której wiem.
Zastanawiam się co mogłabym za badania teraz wykonać przed sierpniową wizytą u Immunologa??
Pomóżcie proszę.
Test IMK
Test CBA
Allo MLRTami88 lubi tę wiadomość
-
Jeśli zdecydujecie się na Allo-MRL w Prokocimiu to robią je tylko we wtorki, środy i czwartki. Najlepiej być ok 6,30 ... Mimo że punkt usług płatnych otwierają dopiero o 7.30 kolejka w chwili otwarcia jest gigantyczna... Dobrze żeby jedna osoba stała w kolejce do punktu a druga w kolejce do pobrania... Niestety klimat szpitala, punktu pobrań i oczywiście kolejek rodem z PRL-u. My ostatnio byliśmy o 6.45 byliśmy 3 parą w kolejce a wyszliśmy stamtąd przed 11. To taka dobra rada jaky ktoś robił pierwszy raz