X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2372

    Wysłany: 12 lipca 2017, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a za co sa odpowiedzialne te wyniki?

    P.ciała antykardiolipinowe (ACA) IgG 9,7 GPL-U/ml <15,0 - ujemny 15,0 - 22,5 - wątpliwy >22,5 - dodatni
    P.ciała antykardiolipinowe (ACA) IgM ↑ 18,8 MPL-U/ml <15,0 - ujemny 15,0 - 22,5 -wątpliwy >22,5 - dodatni

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 12 lipca 2017, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomożecie w ocenie testu IMK?

    Test IMK (MultiTest)

    Limfocyty T % ↑ 84,0 % 60,0 — 82,0
    Limfocyty B % 9,0 % 7,0 — 23,0
    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % ↑ 68,0 % 30,0 — 51,0
    Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % ↓ 15,0 % 19,0 — 39,0
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ↑ 4,4 ratio 0,8 — 2,5
    Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) ↓ 6,0 % 7,0 — 24,0

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11460 12960

    Wysłany: 12 lipca 2017, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Tez to kiedys czytalam, najwyzej odstawie encorton i odczekam ze szczepieniami.
    Dzis wzielam pierwsza dawke 15mg encortonu, ostatnie 3 dni 10mg, a wczesniej 2 tygodnie 5mg, ale w razie co odstawie po malu znowu.
    I tak sie narazie na tego helicobactera musze przeleczyc...
    A czym leczysz helicobacter ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2372

    Wysłany: 12 lipca 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower pylera 4 x 3 tabl, controloc 2 x 1 tabl i laktoferyna 1 x 1 saszetka (to oslonowo na zoladek).

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • PolaMinka Autorytet
    Postów: 374 151

    Wysłany: 12 lipca 2017, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny pomożecie w ocenie testu IMK?

    Test IMK (MultiTest)

    Limfocyty T % ↑ 84,0 % 60,0 — 82,0
    Limfocyty B % 9,0 % 7,0 — 23,0
    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % ↑ 68,0 % 30,0 — 51,0
    Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % ↓ 15,0 % 19,0 — 39,0
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ↑ 4,4 ratio 0,8 — 2,5
    Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) ↓ 6,0 % 7,0 — 24,0
    Jakie piękne NK <3
    Na reszcie się nie znam.

    b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 6077 4460

    Wysłany: 12 lipca 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki subpopulacli limfocytów.
    moze ktos powiedziec czy sa dobre czy zle bo jestem zielona w temacie

    https://www.fotosik.pl/zdjecie/a1e20e80778b95e9

    age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10542 7267

    Wysłany: 12 lipca 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Kochane a za co sa odpowiedzialne te wyniki?

    P.ciała antykardiolipinowe (ACA) IgG 9,7 GPL-U/ml <15,0 - ujemny 15,0 - 22,5 - wątpliwy >22,5 - dodatni
    P.ciała antykardiolipinowe (ACA) IgM ↑ 18,8 MPL-U/ml <15,0 - ujemny 15,0 - 22,5 -wątpliwy >22,5 - dodatni
    To do diagnozowania zespolu antyfosfolipinowego.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 12 lipca 2017, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Jakie piękne NK <3
    Na reszcie się nie znam.


    NK to komórki, które zabijają zarodek?

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10542 7267

    Wysłany: 12 lipca 2017, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    NK to komórki, które zabijają zarodek?
    Generalnie sa od zabijania wirusow itp, ale zarodek takze moga atakowac jak "obcego".

    No to ja niestety bede miała szczepienia pullowane :/

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 12 lipca 2017, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    No to ja niestety bede miała szczepienia pullowane :/[/QUOTE]

    to chyba dobrze?? czy nie? ja już nie mogę się szczepić...

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10542 7267

    Wysłany: 12 lipca 2017, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to chyba dobrze?? czy nie? ja już nie mogę się szczepić...
    No nie bardzo. Wolalabym limfocytami partnera.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 21:49

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3207 707

    Wysłany: 12 lipca 2017, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to są szczepienia pullowane ?

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10542 7267

    Wysłany: 12 lipca 2017, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    A co to są szczepienia pullowane ?
    Od dawcow

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2372

    Wysłany: 12 lipca 2017, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a co z encortonem przed szczepieniami? Kazal Ci odstawic?
    Czemu nie mozesz byc szczepiona limfocytami partnera?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 23:18

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 13 lipca 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    No nie bardzo. Wolalabym limfocytami partnera.

    podobno pullowane lepiej działają - tak wnioskuję po tym co tutaj wyczytałam. Dlaczego wolisz limfocytami partnera? Docent najpierw immunoterapię zlecił a potem szczepienia?

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2974 2033

    Wysłany: 13 lipca 2017, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Bella ja mam jeszcze jedno pytanie dodatkowo do tego co pytają dziewczyny :)

    Z jakiego powodu będziesz miała szczepienia pullowane??

    Ja już generalnie mam mętlik w głowie od tego wszystkiego, na szczęście jutro wizyta więc mam nadzieje, że coś mi się rozjaśni...

    qdkk6iye60nsfj4p.png
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2372

    Wysłany: 13 lipca 2017, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka widzisz sie jutro z Pasnikiem?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2974 2033

    Wysłany: 13 lipca 2017, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Lipcowka widzisz sie jutro z Pasnikiem?

    Nie jutro mam wizytę w Krakowie u prof.dr hab.n.med. Anna Pituch-Noworolska, zobaczę co mi powie, do Krakowa mam 40 km a do Łodzi 280km, więc narazie zacznę od Krakowa a jak będzie kicha to pojadę do Łodzi.

    qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Fasolka77 Autorytet
    Postów: 10394 6550

    Wysłany: 13 lipca 2017, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    To Bella ja mam jeszcze jedno pytanie dodatkowo do tego co pytają dziewczyny :)

    Z jakiego powodu będziesz miała szczepienia pullowane??

    Ja już generalnie mam mętlik w głowie od tego wszystkiego, na szczęście jutro wizyta więc mam nadzieje, że coś mi się rozjaśni...


    ja też się jutro wybieram :)

    Fasolka77

    atdc9vvjype3clpf.png
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2974 2033

    Wysłany: 13 lipca 2017, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja też się jutro wybieram :)

    Do tej samej Pani Dr??

    qdkk6iye60nsfj4p.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ