Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już sama nie wiem jak to ogarnąć żeby koszty mnie nie zabiły.... Dostałam zalecenie od doc. Paśnika że mam wziąć immunoglobuliny napisał mi że w Krk prof. Pituch Noworolska to podaje ale pewnie w prywatnej klinice. Z tego co widzę to dr Sydor przepisuje różne warianty tego leku a doc. Pasnik jest sceptycznie nastawiony. Do Lwowa trochę mam obawy jechać że względu na sytuację. W aptece na żelaznej koszt 200 ml to 6300 zł.
-
MMA1 wrote:Ja już sama nie wiem jak to ogarnąć żeby koszty mnie nie zabiły.... Dostałam zalecenie od doc. Paśnika że mam wziąć immunoglobuliny napisał mi że w Krk prof. Pituch Noworolska to podaje ale pewnie w prywatnej klinice. Z tego co widzę to dr Sydor przepisuje różne warianty tego leku a doc. Pasnik jest sceptycznie nastawiony. Do Lwowa trochę mam obawy jechać że względu na sytuację. W aptece na żelaznej koszt 200 ml to 6300 zł.
Nie masz kogoś znajomego w konwojach jadących na Ukrainę? Oni często jadą do Lwowa.
Paśnik jest sceptycznie nastawiony bo woli szczepić ni w 5 ni w 10 niż podać lek całkowicie bezpieczny dla kobiety, skracający czas leczenia (nie czekasz miesiącami na kolejne partie szczepionki), bez skutków ubocznych (wypłukują się z organizmu do 3 tygodni), przebadany.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Grabiec wrote:Że chyba nie ma certyfikatu,coś w tym stylu że nieprzebadany.
Do Lwowa? Ja nie wiem jak tam że względu na wojnę się wjedzie.pochodze z terenów przygranicznych w sumie ( 80 km od Lwowa) ale mieszkam w Warszawie
We Lwowie teraz jest w miarę spokojnie i normalnie jeżdżą tam autobusy, ale wiadomo - zawsze jest ryzyko Jak bym miała tak blisko jak Ty, to bym się nie zastanawiała.
Myślę jeszcze o Czechach, ale nie wiem, ile kosztuje flebogamma.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Krakowska wrote:Nie masz kogoś znajomego w konwojach jadących na Ukrainę? Oni często jadą do Lwowa.
Paśnik jest sceptycznie nastawiony bo woli szczepić ni w 5 ni w 10 niż podać lek całkowicie bezpieczny dla kobiety, skracający czas leczenia (nie czekasz miesiącami na kolejne partie szczepionki), bez skutków ubocznych (wypłukują się z organizmu do 3 tygodni), przebadany.
Ja już miałam 2 pulowane i allo z 6 spadło do 0 😂 -
Salome wrote:We Lwowie teraz jest w miarę spokojnie i normalnie jeżdżą tam autobusy, ale wiadomo - zawsze jest ryzyko Jak bym miała tak blisko jak Ty, to bym się nie zastanawiała.
Myślę jeszcze o Czechach, ale nie wiem, ile kosztuje flebogamma. -
Salome wrote:We Lwowie teraz jest w miarę spokojnie i normalnie jeżdżą tam autobusy, ale wiadomo - zawsze jest ryzyko Jak bym miała tak blisko jak Ty, to bym się nie zastanawiała.
Myślę jeszcze o Czechach, ale nie wiem, ile kosztuje flebogamma.Salome, MMA1 lubią tę wiadomość
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
MMA1 wrote:A gdzie mieszkasz?
Małopolska, więc bliżej mam do Ostrawy niż do Lwowa2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
MMA1 wrote:Ja już sama nie wiem jak to ogarnąć żeby koszty mnie nie zabiły.... Dostałam zalecenie od doc. Paśnika że mam wziąć immunoglobuliny napisał mi że w Krk prof. Pituch Noworolska to podaje ale pewnie w prywatnej klinice. Z tego co widzę to dr Sydor przepisuje różne warianty tego leku a doc. Pasnik jest sceptycznie nastawiony. Do Lwowa trochę mam obawy jechać że względu na sytuację. W aptece na żelaznej koszt 200 ml to 6300 zł.
Z tego co wiem od innych taniej jest w Czechach, chyba 10 g kosztuje 14000 koron czeskich.i podobno idzie dogadać się z apteka że wysyłasz im receptę o i zamawiają i przy odbiorze tylko oryginal pokazujesz.
Krakowska lubi tę wiadomość
-
Grabiec wrote:Z tego co wiem od innych taniej jest w Czechach, chyba 10 g kosztuje 14000 koron czeskich.i podobno idzie dogadać się z apteka że wysyłasz im receptę o i zamawiają i przy odbiorze tylko oryginal pokazujesz.
-
Emily0723 wrote:Dziewczyny z tego co wiem to Paśnik kierował na immunoglobuliny do drugiego immunologa który przyjmuje w Salve w Warszawie czyli Matka Litmanowicza. Tylko koszt bardzo wysoki bo byłam u tego lekarza I mówił że jeden wlew 8 tysięcy.
Pogięło go, uciekaj, są tańsze miejsca.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Cześć dziewczyny piszę do Was bo z racji drogi, którą przechodzicie nabyłyście dużą wiedzę, a ja nie jestem pewna czy mój lekarz prowadzący w klinice zna się na immunologii i czy wlew dożylny z intralipidu w dniu transefru będzie wystarczający przy moich wynikach. Może, któraś z Was miała podobną sytuację i podzieli się swoim doświadczeniem. Przystępować do kolejnej procedury in vitro jak do tej pory dokładając tylko ten intralipid czy jednak skonsultować leczenie z immunologiemimmunologiem bo tu potrzeba szerszych działań? To będzie moja ostatnia procedura in vitro.
Moje wyniki:
Interferon gamma - 1860,0⬆️(norma 293,3-1044, 6)
TNF alfa - 11319,0⬆️ (norma 322,3 - 1376,6)
Interleukina 10 - 1718 ( norma 695,6-3048, 4)
Interleukina 4 - 111,0 (norma 20-120, 2)
Interleukina 5 - 38,0 (norma 20,0-59,
Interleukina 2 - 630,0 ⬆️ (norma 20,0-62, 5)
Wskaźnik IFN/IL4 - 16,8 ⬇️ (norma 36,7-175,0)
Wskaźnik TNF/IL4 - 101,9 (norma 19,7-149, 5)
Wskaźnik IFN/IL10 - 1,1 ⬇️(norma 1,2-3,0)
Wskaźnik TNF/IL10 - 6,6 ⬆️( norma 0,7-2,
Dziękuję za wszelkie wskazówki. -
MMA1 wrote:Ja już miałam 2 pulowane i allo z 6 spadło do 0 😂
No to sama widzisz ile te szczepienia są warte. Masakra, tak naciągać na wątpliwą w świecie medycznym metodę, szkodliwą dla organizmu zdesperowane kobietyImmunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Emily0723 wrote:No niestety ma ceny mega wysokie. Spytam w Czechach. Zresztą w Reprofit sami wspominali ze jak mi wyjdzie pozytywnie badanie mbl yo oni sami rekomendują podanie .
A co to za badanie?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Emily0723 wrote:Nie tylko Ty. Ja też a za każdym razem jak byłam w Łodzi to byky tłumy z całej Polski. Eksperymenty na ludziach powinny być darmowe ale to nie wszzystko powinna być podpisana przez nas informacja o tym że są takie i takie skutki uboczne i my to akceptujemy. A tutaj jest nie dość że mnóstwo kasy yo jeszxze nie ma się żadnego potwierdzenia że takie szczepienia w ogóle były. Nieźle to jest rozegrane.
Emily0723 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny pisze do was bo jesteście bardziej ogarnięte w temacie ode mnie
Co myślicie o tym wyniku ?
Ja też mam zalecone immunoglobuliny u Litmanowicza i cena to tragedia 😱😰dla tego najpierw chciałam zrobić wszystko możliwe badania .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Hej, czy któraś z Was miała zlecany intralipid? Gdzie miałyście podawany?
Dzwoniłam do dwóch klinik i z uwagi, że nie jestem pacjentka ich odmówili znowu moja klinika jest w Czechach i szczerze mówiąc kawał drogi, żeby jechać tylko po to.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️