Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
A nie chodziło mu o męża? Że jak ma anemie to nie powinien tyle krwi oddawać?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Yoselyn82 jak masz wybór to skłaniałabym się do tych pullowanych, ja co prawda miałam jedne od męża i drugie mix (pullowane:mąż + dawca), ale dopiero poważnie wskaźnik allo mlr wzrósł mi po tych szczep.mix, nawet przesympatyczne panie pielęgniarki mówiły, że tak się często zdarza, że organizm kobiety reaguje dopiero na te mocniejsze:)...ale wybór należy do Ciebie (lub do Was).
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
natty85 wrote:A nie chodziło mu o męża? Że jak ma anemie to nie powinien tyle krwi oddawać?
no wlasnie mowil zebym poszukala innego dawcy ze zwgledu ze maz ma anemie, co prawda nie straszna ale ma niski poziom zelaza...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:no wlasnie mowil zebym poszukala innego dawcy ze zwgledu ze maz ma anemie, co prawda nie straszna ale ma niski poziom zelaza...
to moze ze wzgledu na meza, o jego zdrowie chodzilo..bo to jednak 100ml krwi co 3 tyg trzeba oddac ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 00:15
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:to moze ze wzgledu na meza, o jego zdrowie chodzilo..bo to jednak 100ml krwi co 3 tyg trzeba oddac ...
a to musi byc kobieta czy mezczyzna? i w jakim wieku najlepiej?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jak tak czytam fora to wychodzi na to ze te szczepienia to wielka niewiadoma, jednym pomoze a drugim nie, tak samo z intralipidem jest...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Tak, LCT razem, jak allo MLR.
Z tym Synevo to myślałam, że Amerykę odkryłam a jednak nie w każdym razie ja się ucieszyłam bo zrobimy w przyszłym tyg na miejscu pod nosem a nie jadąc do Łodzi. 160zł a ja będę spokojna, albo wręcz przeciwnie, poproszę o drugie szczepienie pullowane.
Ja już po 3 szczepieniach i czekam aż będę mogła powtórzyć allo,ale muszę poczekać do 8 lutego bo brałam teraz antybiotyk,grypa mnie dopadła.
Co to za badanie LTC?
Miałaś to robione? Allo daje obraz hamowania, a to kiedy jest wskazane?shooa lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Jest pęcherzyk 12mm teraz czekamy na serduszko:)
wombi, MariaElena, sylvuś, shooa, Evita, Justine, Wojcinka lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
shooa wrote:Pysia kiedy transfer?
Juz po jestem 5dpt dwóch zarodków 8a
Natty gratulacje
Nie wiem czy to musi być krew mężczyzny. Musisz dopytac w apcWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:59
natty85, shooa lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Pysia Kiedy betaStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
natty85 wrote:Pysia Kiedy beta
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnySylvuś, Pragnąca - LCT to test limfocytotoksyczny. Bada się z chłopem jak allo mlr
Nie jestem specem ale z moich dociekań wynika, że jak jest negatywny to można szczepić się z chłopem. Jak pozytywny to niebardzo, bo ( i tu nie jestem pewna która/które z opcji jest prawidłowa): allo mlr spadnie, allo mlr nie podrośnie, allo mlr bardzo kiepsko podrośnie. w każdym razie ja bym nie ryzykowała jak wyjdzie pozytywny.
Pysia kciuki za dzieciaki &&&&& -
Yoselyn82 wrote:a to musi byc kobieta czy mezczyzna? i w jakim wieku najlepiej?
Musi być to mężczyzna i z rodziny męża/partnera. Najlepiej brat albo ojciec.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
To dziwne ze nie zlecił nam tego LCT moim zdaniem każda para powinna mieć przed szczepieniami,no bo po co robić skoro i tak będzie d..., wtedy lepiej pulowane jeśli ktoś się zdecyduje a koszty prawie takie same. Zaczynam się zastanawiać jak to jest. Niektóre pary robią szczepienia nawet nie znając wyniku allo, jak potem to porównać po?!W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Ja nie robiłam allo baa nawet nie powtarzalam cytokin. Nie ma się co zastanawiać chyba....to jest tak skomplikowane ze nawet lekarze do końca nie wiedzą co pomogło. Ja nie robiłam lct bo chyba nie zdecydowalabym się na szczepienia od dawcyStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Dziewczyny napiszcie mi o tych szczepieniach cos wiecej...czy one moga spowodowac ze wyniki sie pogorsza jeszcze bardziej niz sa? jakie najlepiej wybrac.. z limfocytow czy pullowane?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
natty85 wrote:Ja nie robiłam allo baa nawet nie powtarzalam cytokin. Nie ma się co zastanawiać chyba....to jest tak skomplikowane ze nawet lekarze do końca nie wiedzą co pomogło. Ja nie robiłam lct bo chyba nie zdecydowalabym się na szczepienia od dawcy
Po cichu gratulujeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️