X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zaburzenia immunologiczne nie wykluczają naturalnego poczęcia?Bo ja się zastanawiam nad tym czy jeśli u mnie bez szczepień się nie obejdzie to automatycznie będę musiała zrezygnować z stymulacji i od razu przejść do inseminacji? Nie chciałam nikogo urazić dla mnie to po prostu wszystko jest nowe,niby staramy się o dziecko od 5 lat ale dopiero teraz miałam immunologie przebadaną.

• Evita Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, problemy z immunologia nie wykluczają naturalnego poczęcia. Immunologia to bardziej kwestia donoszenia ciąży a nie zajścia. Jeśli nie masz niedroznych jajowodów albo innych ciężkich chorób możesz naturalnie się starać.Ja zawsze zachodze naturalnie i zawsze tracę. Jakbym podeszła do in vitro tak samo bym straciła.

ooolccciaaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Nie, problemy z immunologia nie wykluczają naturalnego poczęcia. Immunologia to bardziej kwestia donoszenia ciąży a nie zajścia. Jeśli nie masz niedroznych jajowodów albo innych ciężkich chorób możesz naturalnie się starać.Ja zawsze zachodze naturalnie i zawsze tracę. Jakbym podeszła do in vitro tak samo bym straciła.

Evita to ja mam podobnie,też nie potrafię utrzymać ciąży dłużej niż 6-7 tyg.A powiedzcie mi jaki jest odstęp czasu między szczepieniami?Szczepimy się 3 razy tak?A po jakim czasie od pierwszej szczepionki dostajemy drugą?

• polala Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Polala, co do intralipidu to na zagranicznych portalach są badania które wykazują jego skuteczność. AH jest faktycznie naprawdę istotnym wspomaganiem zarodka. Klej to raczej niewiele wnosi.
    ale tak naprawdę to wszystko zależy w największej mierze od szczęścia.

Owszem podczas implantacji zachodza tak liczne i nie znane nam procesy chemiczne ze po prostu trzeba mniec szczescie. Jesli chodzi o intralipid to z moich info wynika ze owszem obniza on NK i moze tym samym przyczyniac sie do zwiekszenia szans na implantacje ale nie ma wystarczajacych badan ktore okreslilyby intralipid jako skuteczna metode wykonywana rutynowo orzy braku zagniezdzenia.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4518016/#!po=65.3846

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze czy ALLO MLR mozna zrobic gdzieś w Warszawie?

• Evita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooolccciaaa wrote:
    Evita to ja mam podobnie,też nie potrafię utrzymać ciąży dłużej niż 6-7 tyg.A powiedzcie mi jaki jest odstęp czasu między szczepieniami?Szczepimy się 3 razy tak?A po jakim czasie od pierwszej szczepionki dostajemy drugą?

Zależy u jakiego lekarza. Ja się szczepie u Maliny, szczepienia co 2 tyg, jedna seria to 3 szczepienia. Potem MLR i jeśli wynik jest dobry to super a jeśli nie to kolejne serie do skutku.

Evita

4 straty
  • Evita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze czy ALLO MLR mozna zrobic gdzieś w Warszawie?

Poszukaj oddzialow/instytutow immunologii, na przykład przy szpitalach uniwersyteckich. Na pewno gdzieś robia.

Evita

4 straty
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które były u dr Pasnika,prosze o odp.
    Jutro jadę do niego na wizytę.
    Spodziewam sie ze zleci mi badania
    -CBA
    -ALLO MLR
    -TEST CYTOTOKSYCZNY

wizytę ma o 13:00 czy po wizycie mogę zrobic jeszcze badania czy bedzie za późno?
    Drugie pytanie: czy do tych badań trzeba byc na czczo?

• ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78 ja badania u Pasńika robiłam o 14.Pani przez tel powiedziała mi że dwie godziny przed badaniem nie można nic jeść już.

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78, allo mlr można tylko w określone dni bodajże poniedziałek i czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Polala, co do intralipidu to na zagranicznych portalach są badania które wykazują jego skuteczność.

Ja chodząc na wlewy spotkałam już bardzo wiele dziewczyn, które zaszły w ciążę dzięki intralipidowi i nie poroniły do tej pory. Myślę więc, że coś jest w tym leku, że naprawdę pomaga. Oczywiście tak, jak napisałaś, trzeba mieć też trochę szczęścia w tym wszystkim.

shooa lubi tę wiadomość

• asiamar Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Zależy u jakiego lekarza. Ja się szczepie u Maliny, szczepienia co 2 tyg, jedna seria to 3 szczepienia. Potem MLR i jeśli wynik jest dobry to super a jeśli nie to kolejne serie do skutku.
    Evita czy długo się czeka na szczepienia u Maliny i jaki jest koszt szczepień?

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj u dr Pasnika.
    Generalnie mam bardzo dobre wyniki.
    Ale... mam hashimoto, teoretycznie pod kontrola tsh-1,3. Jednak atpo które było określane w 2014 toku było 1200. Endokrynolodzy badają jectylko raz i potem nie maja już dla nich znaczenia, a dla Pana dr jednaj maja. Zalecenie - na czas starań dieta bezglutenowa ( rownież ze względu na chorobę wrzodziejące zapalenie jelita grubego)
    Zlecone badania:
    -CBA- jeśli bedą rozjechane Pan doktor wdroży leki immunosupresyjne na 3-4 tygodnie.
    -helicobdkter pylori.

Reszta Ok. Po otrzymaniu wynikow leczenie. Transfer z fraxiparine, acard.

A jeśli cytokiny bedą Ok, to wracam do mojego giną, który powiedział ze po diagnozie immunologa , chce sprowadzić u mnie leczenie gestagenami, aby poprawić receptywnosc endometrium.
    Miejmy nadzieje,ze cos drgnie

shooa lubi tę wiadomość

• Evita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Evita czy długo się czeka na szczepienia u Maliny i jaki jest koszt szczepień?

Nie czeka się wcale- ja byłam w srode na wizycie i umowilam się na poniedziałek. Oczywiście zapisujesz się od razu na całą serię i wtedy w ogóle nie ma problemu. Ja byłam na wizycie jako pacjentka nagła (poronienie lub ciąża) i dla takich osób zawsze też są miejsca zarezerwowane.

Aha i cena jest 600zl za szczepienie jeśli nic nie przekręcam, sorki ale mój M zazwyczaj płaci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:40

Evita

4 straty
  • ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78 wrote:
    Dziewczyny, byłam dzisiaj u dr Pasnika.
    Generalnie mam bardzo dobre wyniki.
    Aaa78 zazdroszczę Ci też chciałabym usłyszeć takie wieści od Paśnika.Ja jadę we wtorek i już z nerwów spać nie mogę...

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale olciaaa ja nie wiem czy to dobrze. Myślałam ze jak do niego pojadę to coś znajdzie.
    Moze te cytokińy mama rozjechane wiec leczenie lekami immunosupresyjnymi , bez szczepień wystarczy.
    Nie denerwuj sie. Ja ma 39 lat 3 lata staram sie o dziecko, w crio które były,nie udały sie. Lekarze szukają i szukają. Trop jest coś w endometrium, w błonie śluzowej macicy przeszkadza w zagnieżdżeniu. Zarodki szybko i ładnie rozwijają sie do blastocysty.
    Paśnik sprawdża,co z immunologii moze mniej wpływ na niepłodność a gin ( ale taki spec od endo) dał mi póki co doksycykline. Antybiotyk ktory zwalcza wszystko jest w endometrium. Dodatkowo czeka na wyniki immunologii i potemza zacznie leczyć endo gestagenami.
    Paśnik zasugerował tez helicopakter oraz atpo jako mozeliwe przyczyny wiec jestem na diecie bezglutenowej na czas starania.
    Nie bój sie olciaa a moze akurat tam usłyszysz coś zmieni obraz całej twojej histroii

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój słownik w tablecie ciagle mi przekształca zadania ,urywa słowa zamienia.sorki dziewczyny

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten nasz wątek zaczyna tracić zainteresowanie a szkoda...

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od Paśnika
    Jaki dr dał Wam antybiotyk na helicobaktera ? Wyszedł mi dodatni

amygdala lubi tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ