X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Oczywiście, słaba reakcja na stymulację, niskie AMH 0,94...

U mnie tez lipa… zrobiłam bete i niestety ciąży brak. Tylko się załamać

• Margaretkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2705 wrote:
    U mnie tez lipa… zrobiłam bete i niestety ciąży brak. Tylko się załamać
    Przykro mi ☹️

• Margaretkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Ja jestem w invimed i zastanawiam się czy nie zmienić. Miałam 2 stymulacje puregonem i tylko po 2, 3 pęcherzyki z czego w punkcji uzyskano 1 dojrzała komórkę,która przestała rozwijać się w 3 dobie.
    Ja też jestem w invimed ale Wrocław. Miałam stymulacje Rekovelle i miałam 19 pęcherzyków uzyskano 10 komórek. Myślę że to również zależy od lekarza

• Ewelina..nowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Witajcie,
    to moje pierwsze podejście do in vitro, więc jestem naprawdę zielona. Z góry przepraszam, jeśli pytanie jest głupie. Naczytałam się o hiperstymulacji i strasznie panikuję. Wczoraj skończyłam stymulację (krótki protokół z antagonistą) – stan na wczoraj to około 9 pęcherzyków, dzisiejszy estradiol 1640 – dziś wezmę ovitrelle – czego mogę się spodziewać po tym zastrzyku? Czy właśnie po nim mogą pojawić się objawy przestymulowania? Punkcję mam w niedzielę.

Ja też brałam ovitrelle, nic mi po nim nie było.. Też miałam krótki protokół... Głowa do góry, bardzo ważne jest pozytywne myślenie i... Nie czytanie za dużo przed transferem 😜

qb3c3e5enyarfwqw.png
  • Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretkaa wrote:
    Przykro mi ☹️

Porażki są straszne.
    Chociaż z dwojga złego lepiej tak niż ciąża i puste jako 😕
    A jakie są Twoje doświadczenia z in vitro ?

• Marylkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Cały dzień czytam fora i odchodzę od zmysłów przed tą punkcją.
    Dzięki za słowa otuchy.

• Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Witajcie,
    to moje pierwsze podejście do in vitro, więc jestem naprawdę zielona. Z góry przepraszam, jeśli pytanie jest głupie. Naczytałam się o hiperstymulacji i strasznie panikuję. Wczoraj skończyłam stymulację (krótki protokół z antagonistą) – stan na wczoraj to około 9 pęcherzyków, dzisiejszy estradiol 1640 – dziś wezmę ovitrelle – czego mogę się spodziewać po tym zastrzyku? Czy właśnie po nim mogą pojawić się objawy przestymulowania? Punkcję mam w niedzielę.
    Masz dobry estradiol i kończysz stymulację także wydaje mi się, ze hiperstymulacja Tobie nie grozi.
    Ja miałam wynik estradiolu 1705 i jeszcze trzy dni stymulacji po ovitrelle estradiol 4047 i hiper!

• Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Dzięki za słowa otuchy.

Nic się nie martw to nic strasznego , bezbolesna procedura

• Ewelina..nowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Dzięki za słowa otuchy.

Wszystko co robimy pierwszy raz nas stresuje, chcemy wiedzieć jak najwięcej i czytam tonę artykułów, wpisów czy opisów innych babeczek ale prawda jest taka, że im mniej czytasz tym jesteś spokojniejsza a o ten spokój właśnie nam chodzi.
    Gdzie się leczysz?

qb3c3e5enyarfwqw.png
  • Margaretkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2705 wrote:
    Porażki są straszne.
    Chociaż z dwojga złego lepiej tak niż ciąża i puste jako 😕
    A jakie są Twoje doświadczenia z in vitro ?
    Tak to prawda. Ja miałam punkcję 25 października. Pobrano 12 oocytow, 10 się zapłodniło. W 3 i 4 dobie degeneracja zarodków. Jeden doszedł do stadium wczesnej blastocysty i na tym się skończylo. Nie wiem co było przyczyną. Załamałam się i boję kolejnej próby ale na pewno się nie poddam😊. Czytając te wszystkie posty na forum od początku wątku wiem że warto walczyć i nie tracić nadziei. Jeśli się nie uda przynajmniej będę miała pewność że zrobiłam wszystko co w mojej mocy.

• Marylkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina..nowa wrote:
    Wszystko co robimy pierwszy raz nas stresuje, chcemy wiedzieć jak najwięcej i czytam tonę artykułów, wpisów czy opisów innych babeczek ale prawda jest taka, że im mniej czytasz tym jesteś spokojniejsza a o ten spokój właśnie nam chodzi.
    Gdzie się leczysz?

Poznań - Szpital na Polnej

• Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretkaa wrote:
    Tak to prawda. Ja miałam punkcję 25 października. Pobrano 12 oocytow, 10 się zapłodniło. W 3 i 4 dobie degeneracja zarodków. Jeden doszedł do stadium wczesnej blastocysty i na tym się skończylo. Nie wiem co było przyczyną. Załamałam się i boję kolejnej próby ale na pewno się nie poddam😊. Czytając te wszystkie posty na forum od początku wątku wiem że warto walczyć i nie tracić nadziei. Jeśli się nie uda przynajmniej będę miała pewność że zrobiłam wszystko co w mojej mocy.[/QUOTE

Mi został jeden mrozaczek i 8 oocytow
    Teraz czekam na @ i kolejne podejście.
    Jak się nie uda to zapładnianie oocytow. Mam nadzieje, ze coś z tego wyjdzie i nie będę musiała znowu poddawać się stymulacji.
    Fajnie, ze masz takie pozytywne podejście.
    Czyli znowu zaczynasz stymulację ?

• Margaretkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2705 wrote:
    Margaretkaa wrote:
    Tak to prawda. Ja miałam punkcję 25 października. Pobrano 12 oocytow, 10 się zapłodniło. W 3 i 4 dobie degeneracja zarodków. Jeden doszedł do stadium wczesnej blastocysty i na tym się skończylo. Nie wiem co było przyczyną. Załamałam się i boję kolejnej próby ale na pewno się nie poddam😊. Czytając te wszystkie posty na forum od początku wątku wiem że warto walczyć i nie tracić nadziei. Jeśli się nie uda przynajmniej będę miała pewność że zrobiłam wszystko co w mojej mocy.[/QUOTE

Mi został jeden mrozaczek i 8 oocytow
    Teraz czekam na @ i kolejne podejście.
    Jak się nie uda to zapładnianie oocytow. Mam nadzieje, ze coś z tego wyjdzie i nie będę musiała znowu poddawać się stymulacji.
    Fajnie, ze masz takie pozytywne podejście.
    Czyli znowu zaczynasz stymulację ?
    Trzymam kciuki żeby Ci się tym razem udało 🤗. Myślę że zrobię przerwę i od stycznia zacznę działać znowu tym bardziej że już ważność badań mi się kończy więc muszę zaczynać wszystko od początku.

• Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretkaa wrote:
    Trzymam kciuki żeby Ci się tym razem udało 🤗. Myślę że zrobię przerwę i od stycznia zacznę działać znowu tym bardziej że już ważność badań mi się kończy więc muszę zaczynać wszystko od początku.

Oby tak było, ale im bardziej się nastawiam tym bardziej życie kopie w tyłek.
    A starasz się o pierwsze dziecko ? Gdzie się leczysz i ile masz lat jeśli mogę spytać 😉

• Margaretkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2705 wrote:
    Oby tak było, ale im bardziej się nastawiam tym bardziej życie kopie w tyłek.
    A starasz się o pierwsze dziecko ? Gdzie się leczysz i ile masz lat jeśli mogę spytać 😉
    O pierwsze. 36 lat, Invimed Wrocław

• Margaretkaa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretkaa wrote:
    A Ty?

• Ania2705 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretkaa wrote:
    A Ty?
    Pierwsze , 38 l, klinika Bocian Poznań

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Witajcie,

Ja nie poczułam różnicy po tym zastrzyku. No może czułam bardziej jajniki, ale było w nich trochę pęcherzyków więc to logiczne :)
    Punkcja nie jest taka zła. Będzie dobrze! Trzymam kciuki. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretkaa wrote:

Witam koleżankę z tej samej kliniki ;)

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Witajcie,

Zastrzyk ovitrelle nie ma wpływu na przestymulowanie. Aby nie doszło do przestymulowania ważna jest dawka leku na stymulację. Jeśli kest dobrze dobrana to będzie ok. A to czy jest ok czy nie można poznać już po ilości pęcherzyków. Dziewięć nie wskazuje na przestymulowanie. Dziewczynom czasem po 25 pęcherzyków urośnie, wtedy jest klasyczna hiperka

alimak1408 lubi tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ