X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start sierpień 2018
Odpowiedz

In vitro start sierpień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ile kosztuje dopłata do pICSI?
    to może bez badan poprosić o taka procedurę i tyle, co myślisz evkill, można tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Może jej lepiej nie mówić że badania trzeba powtarzać, bo zaraz poleci i zrobi. Ciasteczko, od razu chce dodać, że twój kwas foliowy jest ok i nie musisz nic zmieniać :) :) :)
    Ha ha :) nie polecę ;) już raz zrobiłam i dość.
    Wierze, że nic sie nie zmieniło i jest Ok ;) zreszta - ile takie badania są ważne - nie ma reguły :)
    Kwas -póki co nic nie zmieniam łykam to samo.
    Dziękuje za Kciukasy (nie zapeszajac)...
    wiecie, że ta wartość mnie niepokoi jednak (jak na 4 tc).. ale liczy się przyrost - tak ? Tylko przyrost ?

klamka lubi tę wiadomość

• Zajączek :) Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Będzie dobrze:)Ten rok jest nasz:). Chciałabym być na tym etapie co Ty.Jeśli chodzi o stres związany z czekaniem na wyniki to faktycznie tortura najwyższych lotów.

To prawda. Ale ja się długo zbierałam do in vitro. Chociaż każdy ma swoją drogę :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • evkill Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    to może bez badan poprosić o taka procedurę i tyle, co myślisz evkill, można tak?
    No właśnie o tym samym pomyślałam

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Może jej lepiej nie mówić że badania trzeba powtarzać, bo zaraz poleci i zrobi. Ciasteczko, od razu chce dodać, że twój kwas foliowy jest ok i nie musisz nic zmieniać :) :) :)
    Az taką wariatką nie jest ;)
    Jutro nam tu powarjuje z piękna beta. ✊️✊️✊️
    Także Ciasteczko luzuj gatki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:38

Ciasteczko77, klamka lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja wybrałam moja klinikę po statystykach i po opiniach na forum. Nie polskim, bo i klinika nie jest Polska. W moim wypadku opinie miały ogromne znaczenie, bo wcześniej znalazłam klinikę z dobrymi statystykami, z mega rozpoznawalnymi lekarzami leczacymi celebrytów, a potem po przeczytaniu opinii byłam w stanie uzyskać lepszy pogląd na to, co i jak oferują. Tutaj na forum też łatwo wyluskac te kliniki które mają ładny marketing, i na tym koniec. A wszystko dzięki m. szeptanemu.
    Ja z kolei wybrałam lekarza, a nie klinikę.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    W 2017 zmieniły się normy dla AMH i większość z nas zauważyła poprawę ;)

Pewnie to i prawda, ale nasz lekarz i tak nie mógł uwierzyć ;) Stwierdził, że może poprzedni wynik był błędny.
    Ale ja zrobiłam porządek ze swoją immunologię i wierzę, że to mogło mieć wpływ, a nawet, że miało :)

Berbeć lubi tę wiadomość

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Lekarz może powiedzieć że nie ma przesłanek by zastosować określona procedurę.
    Moim zdaniem nie ma co liczyć że zrobią, koszt badan jest nie wielki w porównaniu z procedura invitro. Każdy robi jak chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja z kolei wybrałam lekarza, a nie klinikę.
    Ja też- poszłam za moim ginek... ale troszke narzekam (on ginie w tej machinie)...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obraźcie się na mnie , ale zapytam ... co wam dały te wszystkie badania? Na jakim etapie jesteście? czy dzięki tym wszystkim badaniom , leczeniu i wybraniu odpowiednich procedur udało Wam się zajść w upragnioną ciąże? (to nie jest absolutnie złośliwe z mojej strony)

• kalade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mocno mnie boli w dole brzucha, tak kłuje i ciągnie. Dopiero 2dpt, więc niemożliwe, żeby coś się już dzialo. Coś czuję, że nic z tego nie będzie...

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • evkill Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Lekarz może powiedzieć że nie ma przesłanek by zastosować określona procedurę.
    Moim zdaniem nie ma co liczyć że zrobią, koszt badan jest nie wielki w porównaniu z procedura invitro. Każdy robi jak chce.
    Po pierwsze to Ty płacisz więc żądasz a po drugie koszt tego badania jest taki sam jak dopłaty do procedury. W przypadku gdy badania wyjdą ok nic nie tracisz, ale jak wyjdzie źle to koszty są podwójne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:44

Berbeć, edloteh lubią tę wiadomość

moja historia

• bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ha ha :) nie polecę ;) już raz zrobiłam i dość.
    Wierze, że nic sie nie zmieniło i jest Ok ;) zreszta - ile takie badania są ważne - nie ma reguły :)
    Kwas -póki co nic nie zmieniam łykam to samo.
    Dziękuje za Kciukasy (nie zapeszajac)...
    wiecie, że ta wartość mnie niepokoi jednak (jak na 4 tc).. ale liczy się przyrost - tak ? Tylko przyrost ?
    Kochana, robiłaś betę???? Co się u Ciebie dzieje? Przeczytałam 5 stron wstecz i nie mogę znaleźć tej informacji.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem_tu_na_momencik omg. Love It. Szkoda że nie piszesz pod swoim nickiem.
    Mega gratuluje :) i za mocną ciąże ✊️✊️✊️✊️

Ps. Zdradź nam proszę gdzie podchodziłas teraz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:47

ja_tu_tylko_na_momencik lubi tę wiadomość

• bonnie1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Coś mocno mnie boli w dole brzucha, tak kłuje i ciągnie. Dopiero 2dpt, więc niemożliwe, żeby coś się już dzialo. Coś czuję, że nic z tego nie będzie...
    Ja tak samo czułam. Mój dr powiedział, że to endomenda się odzywa, ponieważ cała stymulacja i leki mocno pobudza endometriozę :(

• Veri Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Kalade, Ciasteczko też miała jakieś złe przeczucia, a zobacz jaki finał! :)

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja też- poszłam za moim ginek... ale troszke narzekam (on ginie w tej machinie)...

A ja wybrałam , bo mnie pokierował facet od osteopatii (leczyłam się u niego po drugiej laparoskopii), dr przepisała antyki i wszystko się skończyło, torbiele, operacje i moja depresja z tym związana. Ogólnie babka jest nieźle nawiedzona, widać, ze żyje tym wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:23

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonnie1234 wrote:
    Kochana, robiłaś betę???? Co się u Ciebie dzieje? Przeczytałam 5 stron wstecz i nie mogę znaleźć tej informacji.
    5 to za mało, może 10 a nawet 15, my i ciastko obecne cały czas haha
    ps. Ty za to mało zaglądasz, co u Ciebie? Kiedy masz crio? Chyba jakos mialas miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:49

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ