In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Nie obraźcie się na mnie , ale zapytam ... co wam dały te wszystkie badania? Na jakim etapie jesteście? czy dzięki tym wszystkim badaniom , leczeniu i wybraniu odpowiednich procedur udało Wam się zajść w upragnioną ciąże? (to nie jest absolutnie złośliwe z mojej strony)
Pewność że zrobiłam wszystko, żeby być w ciąży. Że nie siedziałam na laurach i nie czekałam aż "spadnie mi z nieba" . Nie każdemu jest dana ciążą naturalna/z IUI/czy z IVF. Jest jeszcze KD i AZ. A i to może się nie udać. Dlatego warto wiedzieć jakich ma się wrogów i jak walczyć.Berbeć, ja_tu_tylko_na_momencik, edloteh lubią tę wiadomość
-
bonnie1234 wrote:Ja tak samo czułam. Mój dr powiedział, że to endomenda się odzywa, ponieważ cała stymulacja i leki mocno pobudza endometriozę
-
klamka wrote:Ja wybrałam moja klinikę po statystykach i po opiniach na forum. Nie polskim, bo i klinika nie jest Polska. W moim wypadku opinie miały ogromne znaczenie, bo wcześniej znalazłam klinikę z dobrymi statystykami, z mega rozpoznawalnymi lekarzami leczacymi celebrytów, a potem po przeczytaniu opinii byłam w stanie uzyskać lepszy pogląd na to, co i jak oferują. Tutaj na forum też łatwo wyluskac te kliniki które mają ładny marketing, i na tym koniec. A wszystko dzięki m. szeptanemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:52
klamka lubi tę wiadomość
Szs -
Veri wrote:Kalade, Ciasteczko też miała jakieś złe przeczucia, a zobacz jaki finał!
Zajączek :) lubi tę wiadomość
-
Frelcia_ wrote:Pewność że zrobiłam wszystko, żeby być w ciąży. Że nie siedziałam na laurach i nie czekałam aż "spadnie mi z nieba" . Nie każdemu jest dana ciążą naturalna/z IUI/czy z IVF. Jest jeszcze KD i AZ. A i to może się nie udać. Dlatego warto wiedzieć jakich ma się wrogów i jak walczyć.
Berbeć lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Po pierwsze to Ty płacisz więc żądasz a po drugie koszt tego badania jest taki sam jak dopłaty do procedury. W przypadku gdy badania wyjdą ok nic nie tracisz, ale jak wyjdzie źle to koszty są podwójne.
Masz oczywiście prawo decydować i robić jak chcesz.
A rzadać w klinice niepłodności to można conajwyzej faktury.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Ile poszło na to kasy. Tak z ciekawości pytam, żeby się już całkowicie załamać.
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalade wrote:Coś mocno mnie boli w dole brzucha, tak kłuje i ciągnie. Dopiero 2dpt, więc niemożliwe, żeby coś się już dzialo. Coś czuję, że nic z tego nie będzie...
Może masz impl ? Ja normalnie ją poczułam ... -
Berbeć wrote:haha no właśnie, no trudno ja podchodzę już teraz, jestem po długim urlopie w (tak mi się wydaje) dość dobrej kondycji psychicznej, a to u mnie bardzo ważne i rzadkie , więc trzeba korzystać. Jak porobię wszystkie te badania to nie zrobię procedury bo nie będę miała za co . Zobaczymy co sie bedzie działo. I tak jestem przekonana, ze uja zajdę w ta ciąże po tym wszystkim co tu się przez ten miesiąc naczytałam, będzie czas będzie rada. pd. idę na pizze, mąż zrobił
Berbeć lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za dyskusje. Juz wiem ze przed kolejnym transferem na pewno zrobimy dokladne badania nasienia i mam nadzieje ze lekarz doradzi co jeszcze u mnie przebadac.
Podchodzilismy do ivf przekonani ze jedynym problemem sa moje niedrozne jajowody. Po pierwszej porazce myslalam, tak jak zreszta sugerowal lekarz, ze zdaza sie i niestety bylismy w tej grupie ktora miala mniej szczescia.
Teraz wiem ze musze szukac kolejnych przychyn bo nie zniose dluzej tlumaczen ze przeciez wszystko jest ok tylko nie za kazdym razem wychodzi.
I IVF: Maj 2018 ICSI (2 blaskocysty):
1 - transfer 2 zarodkow; beta <0.1😢
II IVF: Sierpien 2018 ICSI (2 blaskocysty):
2 - 16.08.2018 - transfer 1 zarodka (blastocyst); beta<0.1😢
3 - 9.11.2018 -transfer mrozaczka na naturalnym cyklu - beta <0.1😢
III IVF: Sierpień 2019 ICSI (3 blaskocysty):
4 - 25.09.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
5 - 03.12.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
6 - 14.12.2020 crio transfer <0.1 😭😭😭
IV IVF: Maj 2021 IMSI (3 blaskocysty po PGT-A)
7 - 13.07.2021 crio transfer <0.1😭
8 - 03.12.2021 crio transfer na cyklu naturalnym:
5dpt ⏸️ kreski
7dpt beta 63.4🥰🥰🥰
10dpt beta 282. 9🥰🥰🥰
14dpt beta 1,292🥰🥰🥰
20 dpt beta 12 882🥰🥰🥰
24 dpt - CRL 0.43 cm, mamy ❤️
7w1d - CRL 1.07 cm💞💞💞
11/08/2022 - 2622g największego szczęścia ❤❤❤ -
edloteh wrote:Każdy decyduje sam. Ja pisze nie tylko ze swojego doświadczenia ale i kilku znajomych.
Masz oczywiście prawo decydować i robić jak chcesz.
A rzadać w klinice niepłodności to można conajwyzej faktury....moja historia
Berbeć wrote:Nie obraźcie się na mnie , ale zapytam ... co wam dały te wszystkie badania? Na jakim etapie jesteście? czy dzięki tym wszystkim badaniom , leczeniu i wybraniu odpowiednich procedur udało Wam się zajść w upragnioną ciąże? (to nie jest absolutnie złośliwe z mojej strony)
Te wszystkie badania kosztowały mnie mnóstwo kasy, czasu, nerwów. Ale warto było, bo jestem w ciąży.klamka, Berbeć lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja_tu_tylko_na_momencik wrote:edloteh - Bocian Warszawa
Narazie nie cieszymy się za mocno, podchodzimy na chłodno
Ale mamy ogromny krok do przodu. To dla nas zupełnie nowa sytuacja i wielka nadzieja w sercach
No mega wiadomość!
✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️
ja_tu_tylko_na_momencik lubi tę wiadomość