X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start sierpień 2018
Odpowiedz

In vitro start sierpień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.kochana za wyczerpującą odpowiedź ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dzieki.kochana za wyczerpującą odpowiedź ! :)
    Spoko - ja jestem żółtodziób - to moje pierwsze i ostatnie IVF.
    Ale sporo czytam na ten temat i jestem dociekliwa:)
    A Ty kiedy zaczynasz ?

Berbeć lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego ostatnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka jest nasza decyzja - jedna szansa, jedna procedura. Podejmujemy jedną próbę. Jeżeli nie uda się- trudno... będziemy żyć dalej ale ze świadomością że spróbowaliśmy.
    Poza tym u mnie już nie ma co się łudzić (następne stymu byłyby tylko gorsze A ledwo tą przeszłam - arsenał hormonów miałam, mój wiek, amh); M jest teraz leczony chemia i już nie liczymy na jakiekolwiek nasienie po tym (po poprzednich już miał na granicy i to po ilu latach po zakończeniu leczenia). Zdążyliśmy tylko 1 słomkę zamrozić i użyto ją do tej procedury.

• bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie testowałam w końcu, bo dzisiaj wszystkie lab zamknięte u mnie w mieście. Jutro idę na betę, ale cały optymizm mi minął niestety. Od kilku dni mam bóle miesiączkowe, a od 2 dni dosyć silne i nawet nospa mi nie przyniosła ulgi :(
    Brzuch mi wywaliło strasznie, nie wiem, czy to nie od tych leków, ale zrobiła mi się taka piłeczka i w ogóle czuję się psychicznie beznadziejnie :(
    Ciężko mi uwierzyć, że przy takich objawach wynik będzie pozytywny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 16:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonnie1234 wrote:
    Dziewczyny, nie testowałam w końcu, bo dzisiaj wszystkie lab zamknięte u mnie w mieście. Jutro idę na betę, ale cały optymizm mi minął niestety. Od kilku dni mam bóle miesiączkowe, a od 2 dni dosyć silne i nawet nospa mi nie przyniosła ulgi :(
    Brzuch mi wywaliło strasznie, nie wiem, czy to nie od tych leków, ale zrobiła mi się taka piłeczka i w ogóle czuję się psychicznie beznadziejnie :(
    Ciężko mi uwierzyć, że przy takich objawach wynik będzie pozytywny :(
    Bonnie - betuj jutro- trzymam mocno kciuki❤️
    Który to bedzie dpt ??

• bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Bonnie - betuj jutro- trzymam mocno kciuki❤️
    Który to bedzie dpt ??
    Hej, będzie to 8 dpt blastki. Mam w domu sikaniec o wysokiej czułości, ale chyba nie ma sensu go robić, bo jest jeszcze za wcześnie. Czy znacie kogoś komu się udało przy takich okresowych objawach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonnie1234 wrote:
    Hej, będzie to 8 dpt blastki. Mam w domu sikaniec o wysokiej czułości, ale chyba nie ma sensu go robić, bo jest jeszcze za wcześnie. Czy znacie kogoś komu się udało przy takich okresowych objawach?
    Rożne są objawy i takie na @ i bez.
    Z tego co tu czytałam tyle msc.
    Ha ha -ja tez mam 10 w domu i pewnie je też obsikam :D mimo ze wiem ze to głupota ;)
    Ja betę chyba tez zrobię juz 8-10.
    Trzymam kciukiii!!!! Tylko sie nie dołuj - bo wiesz ze to wcześnie

• Veri Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Też jestes 82? Co.Ty boisz sie.zasytzykow? Ja to sie boje, ze zle sobie.zrobie. a jak sie.bede bala.wstrzyknac to mąż mi zrobi. Ja dopiero 26.08. A.gonapeptyl to tez zatrzyki ? Nie.mam.w.domu.tych lekow bo mi klinika przechowuje.

Tak, 82.
    Mi zastrzyki robi facet, bo ja nawet przy pobieraniu krwi odwracam głowę, żeby nie fiknąć :( Ale teraz wyjeżdża, więc nie wiem jak sobie poradzę..

Wczoraj byłam na USG (5 dc), jeśli dobrze zapamiętałam to jest 6 pęcherzyków, z czego dwa miały po 10 mm, reszta jakieś mniejsze, ale jako tako rokują. Zwiększyła mi dawkę leków i dołożyła Cetrotide (wszystko zastrzyki, więc już są 3).
    Jutro kolejna wizyta.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Rożne są objawy i takie na @ i bez.
    Z tego co tu czytałam tyle msc.
    Ha ha -ja tez mam 10 w domu i pewnie je też obsikam :D mimo ze wiem ze to głupota ;)
    Ja betę chyba tez zrobię juz 8-10.
    Trzymam kciukiii!!!! Tylko sie nie dołuj - bo wiesz ze to wcześnie

Ciasteczko, a kiedy najwcześniej ma szansę wyjść beta? Bo ja w sumie mimo tylu lat starań nigdy do tego etapu jeszcze nie doszłam, żeby robić test z krwi.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Spoko - ja jestem żółtodziób - to moje pierwsze i ostatnie IVF.
    Ale sporo czytam na ten temat i jestem dociekliwa:)
    A Ty kiedy zaczynasz ?

No ja to.się chyba nie.doczekam. 22.08 jadę na usg 3D, badanie.nasienia i wirusologoczne, i jak bedzie.ok to zaczynam stymulacje 26

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri - zależy ilu dniowy zarodek - jak masz 5 dniowy to wcześniej niż 8 dpt bez sensu - jeżeli masz 3 dniowe to min 11... ale to zależy od kliniki - u mnie mówią od 12-14 dpt zeby sie nie stresować wcześniej.
    Z reguły dziewczyny robią od 10 dpt. Invicta np zaleca od 3 dnia juz (nie wiem po co ..).
    Blastocysta po podaniu implantuje sie 1-2 dni. Po 48 h juz jest stężenie minimalne we krwi bhcg. Ale to moze byc poniżej 5.
    Nie ma reguły. Jednak drgniecie bhcg w 8 dpt już powinno być.
    Istotne są przyrosty - 66% co 48 h jako minim.

Berbeć - doczekasz sie :) zobaczysz jak zleci !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:54

Berbeć, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Taka jest nasza decyzja - jedna szansa, jedna procedura. Podejmujemy jedną próbę. Jeżeli nie uda się- trudno... będziemy żyć dalej ale ze świadomością że spróbowaliśmy.
    Poza tym u mnie już nie ma co się łudzić (następne stymu byłyby tylko gorsze A ledwo tą przeszłam - arsenał hormonów miałam, mój wiek, amh); M jest teraz leczony chemia i już nie liczymy na jakiekolwiek nasienie po tym (po poprzednich już miał na granicy i to po ilu latach po zakończeniu leczenia). Zdążyliśmy tylko 1 słomkę zamrozić i użyto ją do tej procedury.

Przykro mi:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakrzyczcie na mnie i napiszcie, że objawy 3dpt 3dniówek nie mają prawa być i żebym się goopio nie pytała w kółko :////

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fujitsu wrote:
    Nakrzyczcie na mnie i napiszcie, że objawy 3dpt 3dniówek nie mają prawa być i żebym się goopio nie pytała w kółko :////

Czekaj cierpliwie kochana , za wcześnie stanowczo. Chodzisz do pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Poprzednim razem chodziłam. Teraz nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fujitsu wrote:
    Nie. Poprzednim razem chodziłam. Teraz nie.[/QUO

Ma to plusy wiadomo, ale więcej się myśli i czas się dłuży. Ja bym pewnie nie chodziła też, bo mam dość stresująca pracę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nakrzycze - nawet nie doszło do implantacji (raczej nie ?) :) jakie objawy chcesz mieć ?To dobrze, że nie masz skurczy czy boli .. :D spokojnie ! Za pierwszym crio co miałaś ?
    Ja mam tydzień urlopu po crio.. z jednej strony spoko bo praca mnie wykańcza (stres plus nadgodziny zły tryb życia) ale pewnie korby dostanę w domu :) ale tak sobie tłumacze, że chyba ten pierwszy najważniejszy tydzień lepiej przejść spokojnie... a nie użerać się z ludźmi czy nie móc zjeść przez 12 h.. czasem był taki hard że nie miałam czasu iść siku ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 11:49

Berbeć lubi tę wiadomość

• Basia92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .. ja jutro testuje boje sie okropnie od 10 dpt nic nie czuje ... mam dziwne mysli ze sie nie udało

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ