X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro Trójmiasto
Odpowiedz

In vitro Trójmiasto

Oceń ten wątek:
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adii wrote:
    Nie wiem nie myślałam nad tym jeszcze. A masz to w pakiecie czy robisz dodatkowe badanie?
    Nie mam w pakiecie ale już wcześniej wiedziałam że konieczne to chce zrobić. To można o ile wiem między 6-8tyg więc trzeba od razu na początku. U nich to chyba kosztuje 2,5 tys i tam będę robić bo też chcę żeby to było w dobrym laboratorium. Wiem że. Ona chyba kilka stowek taniej w innych placówkach ale to chodzi o dobre laboratorium też więc nie ma co oszczędzać. A jak Twoje samopoczucie? Mnie te mdłości wykanczaja spotegowane upalem i zauważyłam że najlepiej na leżąc bo jak się spionizuje to się zaczyna:) bierzesz coś jeszcze czy już odstawaja leki? Jaki plan po tej wizycie? Kiedy następna?

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • adii Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Nie mam w pakiecie ale już wcześniej wiedziałam że konieczne to chce zrobić. To można o ile wiem między 6-8tyg więc trzeba od razu na początku. U nich to chyba kosztuje 2,5 tys i tam będę robić bo też chcę żeby to było w dobrym laboratorium. Wiem że. Ona chyba kilka stowek taniej w innych placówkach ale to chodzi o dobre laboratorium też więc nie ma co oszczędzać. A jak Twoje samopoczucie? Mnie te mdłości wykanczaja spotegowane upalem i zauważyłam że najlepiej na leżąc bo jak się spionizuje to się zaczyna:) bierzesz coś jeszcze czy już odstawaja leki? Jaki plan po tej wizycie? Kiedy następna?

Ogólnie jestem stale zmęczona i chce mi się spać,więc dużo odpoczywam. A tak poza tym to bolą mnie piersi i mam delikatne skurcze. Jeśli chodzi o leki to nadal biorę Lutinus i Estrofem tak zalecił mi lekarz , za tydzień w czwartek mam ostatnią 5 weryfikacje więc rozglądam się za dobrym lekarzem u mnie w okolicy.

adii 28
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adii wrote:
    Ogólnie jestem stale zmęczona i chce mi się spać,więc dużo odpoczywam. A tak poza tym to bolą mnie piersi i mam delikatne skurcze. Jeśli chodzi o leki to nadal biorę Lutinus i Estrofem tak zalecił mi lekarz , za tydzień w czwartek mam ostatnią 5 weryfikacje więc rozglądam się za dobrym lekarzem u mnie w okolicy.
    A chcesz rodzic w Gdańsku czy w Gdyni? Nie kojarzę skąd jesteś :) to leki bierzemy takie same w takim razie nadal:) ciekawe co dalej :)

• adii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    A chcesz rodzic w Gdańsku czy w Gdyni? Nie kojarzę skąd jesteś :) to leki bierzemy takie same w takim razie nadal:) ciekawe co dalej :)

JA dojeżdżam do kliniki ponad 100 km. więc szukam lekarza tu u siebie w okolicy. Lekarz na 4 weryfikacji już powiedział żeby się rozejrzeć za lekarzem , z tego co wiem to u nich w klinice to tylko do 5 weryfikacji i koniec wiec ja jeszcze jedna wizyta za tydzień i tyle.

adii 28
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adii wrote:
    JA dojeżdżam do kliniki ponad 100 km. więc szukam lekarza tu u siebie w okolicy. Lekarz na 4 weryfikacji już powiedział żeby się rozejrzeć za lekarzem , z tego co wiem to u nich w klinice to tylko do 5 weryfikacji i koniec wiec ja jeszcze jedna wizyta za tydzień i tyle.
    Hmm... No to lipa faktycznie musisz mieć kogoś na miejscu. Miałaś pakiet full że masz 5 weryfikacji? Ja miałam optimum więc 3, a w piatek idę na wizytę i usg teraz. Betę sobie sama badamy co 3 dni :)

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Możecie mi napisać jakie miałyście wyniki bety w trzech weryfikacjach? 3,6 i 10 dpt? Będę bardzo wdzięczna! :)

• adii Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny pomocy! Możecie mi napisać jakie miałyście wyniki bety w trzech weryfikacjach? 3,6 i 10 dpt? Będę bardzo wdzięczna! :)

JA miałam w 3-56, 6-39 i w 10-159.

Kate_____ lubi tę wiadomość

adii 28
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Czytałam Twoja wypowiedź na innym wątku i lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył. Naprawdę bardzo rzadko beta rusza 3 dpt. U mnie teraz była zerowa w tym dniu. A jak wyglądały kolejne mam w stopce.

Kate_____, Hałasianka lubią tę wiadomość

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Ja miałam w 3 dpt-1,3...6dpt-51,7...10dpt - 349. A jakie masz wyniki? Niepotrzebnie się może stresujesz. Najważniejsza jest beta podobno 10dpt i dopiero wtedy możesz mieć wyższa w sensie pozytywną bo mógł się zarodek zaimplantowac pozniej

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Ja miałam w 3 dpt-1,3...6dpt-51,7...10dpt - 349. A jakie masz wyniki? Niepotrzebnie się może stresujesz. Najważniejsza jest beta podobno 10dpt i dopiero wtedy możesz mieć wyższa w sensie pozytywną bo mógł się zarodek zaimplantowac pozniej

dziś jest 3dpt.. i się zastanawiam czy robić betę czy tylko proga i estradiol.. :(

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sama dla siebie będziesz miała odniesienie. To sprawdza czy jeszcze są pozostałości po zastrzyku ovitrelle ale oczywiście nic nie przesądza. Miałaś IVF w invicta czy w gamecie? W Gamecie każą robić betę dopiero od 10 dpt

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Zrób sama dla siebie będziesz miała odniesienie. To sprawdza czy jeszcze są pozostałości po zastrzyku ovitrelle ale oczywiście nic nie przesądza. Miałaś IVF w invicta czy w gamecie? W Gamecie każą robić betę dopiero od 10 dpt

Invicta.. ale to transfer Crio :)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Invicta.. ale to transfer Crio :)
    Ale procedury z beta są chyba takie same '). Będzie dobrze nic się nie stresuj

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dzisiejszej wizycie. W sumie nic się nie dowiedziałam poza tym że jest dalej 1 zarodek który się rozwija, na razie się dzieli i jest malutki'. Beta z wczoraj 7862 :) zdjął mi te leki w końcu sama luteina została trochę jeszcze bo mówi że jestem przestymulowana już:) za 2 tyg wizyta i dopiero wtedy będzie już coś widać. Na razie dostałam zwolnienie już ciążowe :)

mag87 lubi tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3dpt beta 0.2 :-(

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka to dobre wies i, na koleknej wizycie pewnie bedzie juz serduszko:)

Kate tak jak pisałem chyba kiedyś Halasiance- beta w 3 dpt mówi czy ovitrelle jest jeszcze w organizmie. U Ciebie już praktycznie nie . Kolejna beta będzie powinna być już 2 cyfrowa i to ona jest bardziej znacząca ale i tak najważniejsza jest chyba ta z 10 dpt . Spokojnie:) nie stresuj się bo to niezdrowe dla kropka:)

klz96iye30cupjne.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że progesteron jest tylko 7.. A estradiol 400.. więc myślę że szans nie ma..

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Tylko że progesteron jest tylko 7.. A estradiol 400.. więc myślę że szans nie ma..
    Spokojnie a bierzesz luteine i estradiol? Dali Ci cokolwiek? Ja jeszcze steryd biore

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Halasianka to dobre wies i, na koleknej wizycie pewnie bedzie juz serduszko:)

Kate tak jak pisałem chyba kiedyś Halasiance- beta w 3 dpt mówi czy ovitrelle jest jeszcze w organizmie. U Ciebie już praktycznie nie . Kolejna beta będzie powinna być już 2 cyfrowa i to ona jest bardziej znacząca ale i tak najważniejsza jest chyba ta z 10 dpt . Spokojnie:) nie stresuj się bo to niezdrowe dla kropka:)
    Tak na kolejnej serduszko bo 6-8 tydz nie? :) a dziś jest 5

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Spokojnie a bierzesz luteine i estradiol? Dali Ci cokolwiek? Ja jeszcze steryd biore

Lutinus 3x1 i estrofem 2x1 .. :/

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ