X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro Trójmiasto
Odpowiedz

In vitro Trójmiasto

Oceń ten wątek:
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adii wrote:
    Nie wiem nie myślałam nad tym jeszcze. A masz to w pakiecie czy robisz dodatkowe badanie?
    Nie mam w pakiecie ale już wcześniej wiedziałam że konieczne to chce zrobić. To można o ile wiem między 6-8tyg więc trzeba od razu na początku. U nich to chyba kosztuje 2,5 tys i tam będę robić bo też chcę żeby to było w dobrym laboratorium. Wiem że. Ona chyba kilka stowek taniej w innych placówkach ale to chodzi o dobre laboratorium też więc nie ma co oszczędzać. A jak Twoje samopoczucie? Mnie te mdłości wykanczaja spotegowane upalem i zauważyłam że najlepiej na leżąc bo jak się spionizuje to się zaczyna:) bierzesz coś jeszcze czy już odstawaja leki? Jaki plan po tej wizycie? Kiedy następna?

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • adii Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Nie mam w pakiecie ale już wcześniej wiedziałam że konieczne to chce zrobić. To można o ile wiem między 6-8tyg więc trzeba od razu na początku. U nich to chyba kosztuje 2,5 tys i tam będę robić bo też chcę żeby to było w dobrym laboratorium. Wiem że. Ona chyba kilka stowek taniej w innych placówkach ale to chodzi o dobre laboratorium też więc nie ma co oszczędzać. A jak Twoje samopoczucie? Mnie te mdłości wykanczaja spotegowane upalem i zauważyłam że najlepiej na leżąc bo jak się spionizuje to się zaczyna:) bierzesz coś jeszcze czy już odstawaja leki? Jaki plan po tej wizycie? Kiedy następna?

Ogólnie jestem stale zmęczona i chce mi się spać,więc dużo odpoczywam. A tak poza tym to bolą mnie piersi i mam delikatne skurcze. Jeśli chodzi o leki to nadal biorę Lutinus i Estrofem tak zalecił mi lekarz , za tydzień w czwartek mam ostatnią 5 weryfikacje więc rozglądam się za dobrym lekarzem u mnie w okolicy.

adii 28
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adii wrote:
    Ogólnie jestem stale zmęczona i chce mi się spać,więc dużo odpoczywam. A tak poza tym to bolą mnie piersi i mam delikatne skurcze. Jeśli chodzi o leki to nadal biorę Lutinus i Estrofem tak zalecił mi lekarz , za tydzień w czwartek mam ostatnią 5 weryfikacje więc rozglądam się za dobrym lekarzem u mnie w okolicy.
    A chcesz rodzic w Gdańsku czy w Gdyni? Nie kojarzę skąd jesteś :) to leki bierzemy takie same w takim razie nadal:) ciekawe co dalej :)

• adii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    A chcesz rodzic w Gdańsku czy w Gdyni? Nie kojarzę skąd jesteś :) to leki bierzemy takie same w takim razie nadal:) ciekawe co dalej :)

JA dojeżdżam do kliniki ponad 100 km. więc szukam lekarza tu u siebie w okolicy. Lekarz na 4 weryfikacji już powiedział żeby się rozejrzeć za lekarzem , z tego co wiem to u nich w klinice to tylko do 5 weryfikacji i koniec wiec ja jeszcze jedna wizyta za tydzień i tyle.

adii 28
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adii wrote:
    JA dojeżdżam do kliniki ponad 100 km. więc szukam lekarza tu u siebie w okolicy. Lekarz na 4 weryfikacji już powiedział żeby się rozejrzeć za lekarzem , z tego co wiem to u nich w klinice to tylko do 5 weryfikacji i koniec wiec ja jeszcze jedna wizyta za tydzień i tyle.
    Hmm... No to lipa faktycznie musisz mieć kogoś na miejscu. Miałaś pakiet full że masz 5 weryfikacji? Ja miałam optimum więc 3, a w piatek idę na wizytę i usg teraz. Betę sobie sama badamy co 3 dni :)

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Możecie mi napisać jakie miałyście wyniki bety w trzech weryfikacjach? 3,6 i 10 dpt? Będę bardzo wdzięczna! :)

• adii Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny pomocy! Możecie mi napisać jakie miałyście wyniki bety w trzech weryfikacjach? 3,6 i 10 dpt? Będę bardzo wdzięczna! :)

JA miałam w 3-56, 6-39 i w 10-159.

Kate_____ lubi tę wiadomość

adii 28
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Czytałam Twoja wypowiedź na innym wątku i lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył. Naprawdę bardzo rzadko beta rusza 3 dpt. U mnie teraz była zerowa w tym dniu. A jak wyglądały kolejne mam w stopce.

Kate_____, Hałasianka lubią tę wiadomość

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Ja miałam w 3 dpt-1,3...6dpt-51,7...10dpt - 349. A jakie masz wyniki? Niepotrzebnie się może stresujesz. Najważniejsza jest beta podobno 10dpt i dopiero wtedy możesz mieć wyższa w sensie pozytywną bo mógł się zarodek zaimplantowac pozniej

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Ja miałam w 3 dpt-1,3...6dpt-51,7...10dpt - 349. A jakie masz wyniki? Niepotrzebnie się może stresujesz. Najważniejsza jest beta podobno 10dpt i dopiero wtedy możesz mieć wyższa w sensie pozytywną bo mógł się zarodek zaimplantowac pozniej

dziś jest 3dpt.. i się zastanawiam czy robić betę czy tylko proga i estradiol.. :(

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sama dla siebie będziesz miała odniesienie. To sprawdza czy jeszcze są pozostałości po zastrzyku ovitrelle ale oczywiście nic nie przesądza. Miałaś IVF w invicta czy w gamecie? W Gamecie każą robić betę dopiero od 10 dpt

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Zrób sama dla siebie będziesz miała odniesienie. To sprawdza czy jeszcze są pozostałości po zastrzyku ovitrelle ale oczywiście nic nie przesądza. Miałaś IVF w invicta czy w gamecie? W Gamecie każą robić betę dopiero od 10 dpt

Invicta.. ale to transfer Crio :)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Invicta.. ale to transfer Crio :)
    Ale procedury z beta są chyba takie same '). Będzie dobrze nic się nie stresuj

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dzisiejszej wizycie. W sumie nic się nie dowiedziałam poza tym że jest dalej 1 zarodek który się rozwija, na razie się dzieli i jest malutki'. Beta z wczoraj 7862 :) zdjął mi te leki w końcu sama luteina została trochę jeszcze bo mówi że jestem przestymulowana już:) za 2 tyg wizyta i dopiero wtedy będzie już coś widać. Na razie dostałam zwolnienie już ciążowe :)

mag87 lubi tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3dpt beta 0.2 :-(

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka to dobre wies i, na koleknej wizycie pewnie bedzie juz serduszko:)

Kate tak jak pisałem chyba kiedyś Halasiance- beta w 3 dpt mówi czy ovitrelle jest jeszcze w organizmie. U Ciebie już praktycznie nie . Kolejna beta będzie powinna być już 2 cyfrowa i to ona jest bardziej znacząca ale i tak najważniejsza jest chyba ta z 10 dpt . Spokojnie:) nie stresuj się bo to niezdrowe dla kropka:)

klz96iye30cupjne.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że progesteron jest tylko 7.. A estradiol 400.. więc myślę że szans nie ma..

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Tylko że progesteron jest tylko 7.. A estradiol 400.. więc myślę że szans nie ma..
    Spokojnie a bierzesz luteine i estradiol? Dali Ci cokolwiek? Ja jeszcze steryd biore

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Halasianka to dobre wies i, na koleknej wizycie pewnie bedzie juz serduszko:)

Kate tak jak pisałem chyba kiedyś Halasiance- beta w 3 dpt mówi czy ovitrelle jest jeszcze w organizmie. U Ciebie już praktycznie nie . Kolejna beta będzie powinna być już 2 cyfrowa i to ona jest bardziej znacząca ale i tak najważniejsza jest chyba ta z 10 dpt . Spokojnie:) nie stresuj się bo to niezdrowe dla kropka:)
    Tak na kolejnej serduszko bo 6-8 tydz nie? :) a dziś jest 5

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Spokojnie a bierzesz luteine i estradiol? Dali Ci cokolwiek? Ja jeszcze steryd biore

Lutinus 3x1 i estrofem 2x1 .. :/

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ