In vitro Trójmiasto
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brawo Soleil, ja też w to wierzę :*
Ilalka, ja mam wizytę w poniedziałek, idę z wynikiem z histeroskopii. Wyszło mi, że mam endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej, więc pewnie czeka mnie jakaś kuracja plus jakiś miesniakGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
ChudaRuda wrote:Brawo Soleil, ja też w to wierzę :*
Ilalka, ja mam wizytę w poniedziałek, idę z wynikiem z histeroskopii. Wyszło mi, że mam endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej, więc pewnie czeka mnie jakaś kuracja plus jakiś miesniak -
nick nieaktualnyNie wiem czy już tu pisałam, ale chodzę do Głodka. Jest małomówny, ale jakoś mu ufam. Niestety w sierpniu poszedł na urlop więc koniec stymulacji, punkcja i transfer była już bez jego nadzoru. Weryfikacje też u innego lekarza. Zieliński robił mi transfer i zrobił na mnie bardzo złe wrażenie. Był niemiły, szydził z moich pytań i zdenerwowania. Nie chciałabym mieć więcej u niego wizyt. Nawet do widzenia nie odpowiedział jak "wyprosili" mnie z sali po transferze.
A może ja po prostu wrażliwa jestem i potrzebuję jak ktoś mnie po plecach poklepie i powie, że będzie dobrze.
W Invikcie brakuje mi właśnie przypisania do lekarza. Wiem, że czasem to jest kwestia dnia cyklu i się nie da, ale fajnie by było gdyby się miało jednego lekarza prowadzącego, a tak niestety nie jest. I gdy pójdzie się do przypadkowego lekarza a on ma dla nas 15 minut, to nie wierzę, że zdąży przeczytać naszą historię leczenia. Przeczyta jedynie ostatnie zalecenia, które wpisał poprzedni lekarz i jazda... Mam też wrażenie, ze lekarze mają za mało czasu na pacjentkę. Wszystko odbywa się w biegu.
Pamiętam jak robili mi inseminację i lekarz biegł do zabiegowego, my za nim. Tam hop siup i wyprowadza nas położna, lekarza już nie zobaczyłam. Proste zabiegi robią między wizytami...
ChudaRuda odezwij się co i jak. trzymam kciuki &
A tak ponadto chyba jednak wrócimy do Invicty.
W Novum nic nowego, a nie chcę płacić dwa razy tyle za dojazdy tylko po to by podchodzić gdzie indziej. Damy invikcie jeszcze jedną szansę.
Natomiast zrobiono mi w Wawie Usg o okazało się, że po stymulacji mam wodę w macicy i torbiele na obydwu jajnikach. Ponadto jest 10dc a ja plamię na czarno.
Cieszę się, ze zdecydowaliśmy się czekać jeden cykl przed rozpoczęciem antyków do kolejnej stymulacji. Organizm musi się ustabilizować.
-
Soleil, dam znać. Wizytę mam dopiero po 16:00.Konsultowalas z kimś te plamienia?
Ja mam plan poprosić dr. Dzisiaj żeby jeden cykl poobserwować , typu monitoring itd. Zresztą zobaczę co mi powie na tego miesniaka i ta nierownowage hormonalną.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Soleil, dam znać. Wizytę mam dopiero po 16:00.Konsultowalas z kimś te plamienia?
Ja mam plan poprosić dr. Dzisiaj żeby jeden cykl poobserwować , typu monitoring itd. Zresztą zobaczę co mi powie na tego miesniaka i ta nierownowage hormonalną.
Przecież mogłam mieć hiperstymulację, a sprawę olano. Przez to mam największy żal do Invikty.
Teraz byłam w Novum w 8dc i lekarka powiedziała mi o wodzie i torbielach. Zrobiła cytologię i kilka badań. Mówiła, że jest ok. W Novum zrobiłam wymaz na ureaplazmę więc chyba plamienie nie było już intensywne, a wczoraj wieczorem poszły jakieś skrzepy, dziś nadal plamię. Poczekam jeszcze parę dni. To w końcu pierwszy naturalny cykl.
ChudaRuda, a jakie hormony Ci skoczyły? Oni to wiedzą po obserwacji endometrium czy robisz regularnie badania?ha_nia lubi tę wiadomość
-
Nosz kurde co za buraki :(zero opieki. Człowiek tyle kasy im zostawia a oni takie cyrk robią
Odebrałam wynik histopatologiczny po histeroskopii i tam jest napisane, że mam endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej i miesniak jakiś tam (nie pamiętam nazwy ). Muszę chyba estrogen zbadać ale poczekam do @.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
A wiec tak : miesniak na szczęście usunięty przy histeroskopii i nic groźnego. Nierownowaga hormonalna przez antyki bo brałam jeden mc przed zabiegiem.Monitoring odradzila itd. Bo szkoda kasy przy takich parametrach jak ma mąż to ciąża naturalna to jak wygrana w totka. Tak mi powiedziano. Wiedzą, że chcemy podchodzić do in vitro i teraz mam wrażenie ze będą mi wszystkiego odradzac. Spróbuję skonsultować jeszcze moje i wyniki męża z innym lekarzem, poza klinika.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:A wiec tak : miesniak na szczęście usunięty przy histeroskopii i nic groźnego. Nierownowaga hormonalna przez antyki bo brałam jeden mc przed zabiegiem.Monitoring odradzila itd. Bo szkoda kasy przy takich parametrach jak ma mąż to ciąża naturalna to jak wygrana w totka. Tak mi powiedziano. Wiedzą, że chcemy podchodzić do in vitro i teraz mam wrażenie ze będą mi wszystkiego odradzac. Spróbuję skonsultować jeszcze moje i wyniki męża z innym lekarzem, poza klinika.
Niestety słyszałam, że w Invikcie nie zależy im na leczeniu partnera. Od razu IVF. Androlog (Łukaszuk) w invikcie nawet mojemu mężowi usg nie zrobił a już skierowanie do ivf.
Podczas gdy inny w Bydgoszczy twierdził, witaminy , operacja żylaków i inseminacja powinny dać efekt.
I zastanawiam się czy czasami nie powinniśmy byli iść tą drogą...
My jeszcze przed drugim ivf jedziemy do dr Wolskiego (Warszawa)
ze swojej strony polecam dr Piotra Świniarskiego w Bydgoszczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 08:19
-
Sposób upłynnienie wynik: enzymatycznie - (samoistnie)
objetosc ejakulaty: 1,5 - (1,5)
odczyn ph 8,5- (7,2)
liczba plemnikow 13,40 mln - (15)
liczba plemnikow w ejakulacie 20,10 mln- ( 39)
liczba komorek okraglych 1 mln - (5)
plemniki żywe 51%- (58)
plemniki martwe 49%
plemniki o szybkim ruchu postepowym 9%
plemniki o wolnym ruchu 2%
suma plemnikow o ruchu postepowym 11% -( 32)
plemniki o ruchu niepostepowym 2 %
plemniki nieruchome 87%
srednia predkosc przecietnego toru 38,6 um/s- (34)
średnia predkosc ruchu postepowego 29,7 - ( 27)
srednia predkosc wzgledem zarejestrowanego toru 63,3 um/s- ( 46)
srednia amplituda bocznych odchylen glowki plemnika 3,2- ( 3,1-4,5)
srednia czestotliwosc bocznych odchylen glowki plemnika 20,5- (10,5)
prostoliniowosc 77%- (74)
liniowosc ruchu 49%- (54)
sredni wspolczynnik ksztaltu glowki 66%- (67-79)
test hyposomatyczny 47%- (58)
To sa ostatnie wyniki mojego meza, wdg. kliniki nie nadaja sie na inseminacje, ze naturalna ciaza to wygrana w totka. Na wlasna reke zrobilismy posiew, teraz chce zrobic USG bo oczywiscie nikt nie zaproponowal, nikt nie wspomnial o dodatkowych badaniach. Zrobilismy badania owszem te na korzysc kliniki czyli DNA plemnika, kariotypy wszystko jest ok. Jedynie test wiazania z kwasem hiarunionowym( czy jak mu tam) wyszedl gorzej bo 61% a norma jest od 81%. Czy Wasi mezowie maja rowniez takie wyniki?
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Sposób upłynnienie wynik: enzymatycznie - (samoistnie)
objetosc ejakulaty: 1,5 - (1,5)
odczyn ph 8,5- (7,2)
liczba plemnikow 13,40 mln - (15)
liczba plemnikow w ejakulacie 20,10 mln- ( 39)
liczba komorek okraglych 1 mln - (5)
plemniki żywe 51%- (58)
plemniki martwe 49%
plemniki o szybkim ruchu postepowym 9%
plemniki o wolnym ruchu 2%
suma plemnikow o ruchu postepowym 11% -( 32)
plemniki o ruchu niepostepowym 2 %
plemniki nieruchome 87%
srednia predkosc przecietnego toru 38,6 um/s- (34)
średnia predkosc ruchu postepowego 29,7 - ( 27)
srednia predkosc wzgledem zarejestrowanego toru 63,3 um/s- ( 46)
srednia amplituda bocznych odchylen glowki plemnika 3,2- ( 3,1-4,5)
srednia czestotliwosc bocznych odchylen glowki plemnika 20,5- (10,5)
prostoliniowosc 77%- (74)
liniowosc ruchu 49%- (54)
sredni wspolczynnik ksztaltu glowki 66%- (67-79)
test hyposomatyczny 47%- (58)
To sa ostatnie wyniki mojego meza, wdg. kliniki nie nadaja sie na inseminacje, ze naturalna ciaza to wygrana w totka. Na wlasna reke zrobilismy posiew, teraz chce zrobic USG bo oczywiscie nikt nie zaproponowal, nikt nie wspomnial o dodatkowych badaniach. Zrobilismy badania owszem te na korzysc kliniki czyli DNA plemnika, kariotypy wszystko jest ok. Jedynie test wiazania z kwasem hiarunionowym( czy jak mu tam) wyszedl gorzej bo 61% a norma jest od 81%. Czy Wasi mezowie maja rowniez takie wyniki?
Też te wszystkie mutacje sprawdzaliśmy, delecje i jakieś ctfr i wszystko ok.
Namawiają nas na test HBA, ale my nie mieliśmy podstawowego badania czyli posiewu (dopiero w sobotę zrobiliśmy w Novum i czekamy na wynik).
My z gorszymi wynikami trzy razy IUI robiliśmy.
Oni są w stanie nieźle spreparować nasienie.
U nas było na granicy, ale było. Niestety nieskutecznie, ale mógł to być przypadek.
Wy nie robiliście inseminacji?
Jeśli nie to najpierw spróbujcie, nawet jeśli jest to jakieś 20% szans na każde podejście to jest to i tak dużo.