X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Niczym się nie stresuj bo to niedobre dla kropeczka 🥺❤️ ja dzisiaj też dzwoniłam bo zabrakło mi leków i bez problemu powinni wystawić receptę w klinice- jak nie Twoja pani doktor to ktoś inny

A mogę podpytać ile udało się uzyskać zarodkow w tej procedurze?

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    -(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)

* wizyta prof Malinowski
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀
  • Pr96 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    A mogę podpytać ile udało się uzyskać zarodkow w tej procedurze?
    Mieliśmy 6 komórek, 5 się zapłodniło, udało się uzyskać 3 zarodki (2 z nich trochę później zaskoczyło) także super wynik jak dla nas ❤️ jestem przeszczęśliwa bo wcześniej (to jest nasza 4 procedura) mieliśmy zawsze po 1 zarodku tak jak Wam kiedyś pisałam

Valletta, Asssia, małgorzatek lubią tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Mieliśmy 6 komórek, 5 się zapłodniło, udało się uzyskać 3 zarodki (2 z nich trochę później zaskoczyło) także super wynik jak dla nas ❤️ jestem przeszczęśliwa bo wcześniej (to jest nasza 4 procedura) mieliśmy zawsze po 1 zarodku tak jak Wam kiedyś pisałam

Super świetna wiadomość. Fajnie że 3 zarodki ❤️❤️

Pr96, Anka43, Asssia, małgorzatek lubią tę wiadomość

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    -(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)

* wizyta prof Malinowski
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀
  • małgorzatek Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Pamiętam, przed każdym USG stresowałam się strasznie, bo ciężko mi było uwierzyć, że się w koncu udało. Pobyt w szpitalu w 6 tc z powodu silnego krwawienia też pozostawił mi ogromny strach o ciążę.
    A teraz jak mały zakaszle, bo zaleci mu ślina to ja staje równe nogi z obawa, że coś mu się stanie. A to dopiero początek tej naszej wspólnej przygody 🙂.

zauważyłam, że i ja się stresuję przed patrzeniem na betę, bo też w to nie wierzę, ja dopiero teraz będę sprawdzać, bo nie chciałam się stresować- może mało dojrzale, ale trudno, to będzie chyba i dla mnie najtrudniejsze sprawdzanie wyników, i zmiana myślenia, że do do finału będzie "ok"...

dziś mam takiego doła.. jakiegoś, nic mi się nie chcę, sporo załatwień wokół in vitro, samej ciąży, wyrzuty sumienia doty. l4 i inne rzeczy..

pierwszy usg też się będę stresować, Pierwsze w zyciu usg ciążowe- usłyszałam, że ciąży nie ma w macicy, drugie podejście- pojawiło się wszystko, serce, po jakimś czasie brak akcji serca, ) .. to jak się tu nie stresować? może być różnie..., a nie można nic brać na uspokojenie prócz melisy i to też nie wiadomo... eh., trudne to będzie, ale trzeba temu stawić czoła.. strata dziecka to trauma, najlepiej się leczy traumę przeciwstawiając się swoim lękom.. ale ..to tak pięknie brzmi w literaturze.. gorzej w praktyce

mam już dość leżenia na oddziałach szpitalnych, nie wspominam tego dobrze...

chcę bardzo pozytywnie patrzeć, ale nie będę tu kłamać, że ciąża po tylu przejściach- jak same wiecie to łatwa sytuacja.., może to kwestia podejścia, ja mam dużo strachu.. myśli w stylu, że nie wiem czy mam jakąś wyjściową piżamę do szpitala- choć szybko próbuję się tego pozbyć.. ale takie coś we mnie też jest..

teraz się boję, że będzie za maly przyrost, albo za wielki, bo nie chciałabym bliźniaków, mimo, że podano jeden zarodek, ale i takie historie są znane w literaturze, a ja zawsze mam takie szczęście w życiu;) i to, nie chodzi o to, że nie chcę mieć dwójki, ale o to, że ciąża jest wtedy wysokiego ryzka, a ja już za stara jestem na takie sytuacje..;)

także tak źle i tak nie dobrze, wolałabym aby wyniki trafiały do lekarza, a on by mówił" jest ok" tyle by mi wystarczyło, a nie stresowanie się cyframi i przyrostami.. nie potrzebuje tego..uważam, że to nie potrzebny stres, no bo jest to nieco stresujące ? Kobietom po tylu przejściach nie jest to potrzebne....mogliby coś takiego wprowadzić w klininikach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:33

• Asssia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie też 3 z 6:)Jeden już ze mną i okaże się co dalej. Ale niewiarygodne jest to, że z tego małego kropeczka może rozwinąć się nowe życie:)

małgorzatek, Pr96, Anka43 lubią tę wiadomość

• małgorzatek Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    I u mnie też 3 z 6:)Jeden już ze mną i okaże się co dalej. Ale niewiarygodne jest to, że z tego małego kropeczka może rozwinąć się nowe życie:)

to prawda, jest to cud..im dłużej się na to czeka, tym człowiek bardziej to sobie uzmysławia.. ze zlepek komórek powstaję człowiek....

• Pr96 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Asssia kiedy betujesz?

• Asssia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    Asssia kiedy betujesz?
    Jak będzie możliwość to w najbliższy piątek, a jak nie to dopiero poniedziałek. Nie wiadomo jak będzie z punktami pobrań ze względu na majówkę.

Pr96 lubi tę wiadomość

‹‹ 695 696 697 698 699
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ