X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    My też się zastanawiamy kiedy wrócić po rodzeństwo. Mamy jeszcze 3 ❄️ I prawdopodobnie przed drugimi urodzinami małej chcielibyśmy podejść do transferu. Ale my sobie możemy planować, a co będzie to się okaże 🙂

My też rozważamy powrót do kliniki nawet w przyszłym roku. Ale niestety nie mamy żadnych mrozakow. Trzeba by od nowa zacząc procedurę z KD (ale nasienie kiepskie, więc jest ryzyko duze, że się tym razem nie powiedzie) albo AZ.
    Ale wcześniej pasowało by usunąć torbiel, a w domu maluszek, więc zajęć jest sporo. Pewnie wszystko się jednak odciagnie w czasie.
    Plany planami, a ostatecznie wszystko wyjdzie w praniu.

Nefertiti89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy, tzn takie są plany. Ale chcemy wszystko bardzo spokojnie zrobić. Przygotować się. Bez stresu czasowego. Jak najlepiej. Musimy mieć dobry plan na każdą sutuacje.
    Chce spróbować. Bardzo. Ale się boje. Przeogromnie.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Transfer 16.06
    Dzis 6dpt- test negatywny
    Jutro beta..
    Czyzby za wczesnie? Ale sobie czlowiek niedziele zalatwil 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 09:21

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
    04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
    16.04.2025 Są komorki 😳
    05.2025 Leczymy stan zapalny
    11.06 zapładniamy komórki 6z6
    14.06 zostaly 2 /słabo dzielące.. (3 doba)
    16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
    16.06 TRANSFER ❌
    7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    Hej.
    Transfer 16.06
    Dzis 6dpt- test negatywny
    Jutro beta..
    Czyzby za wczesnie? Ale sobie czlowiek niedziele zalatwil 😥

No załatwił sobie człowiek niedzielę… 😥 6 dzień może coś już wyjść, ale to różnie bywa i może być za wcześnie. Ja testowałam dopiero 7dnia- wtedy już powinno być widać. Powtórz jutro.

• monester Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dzień to tylko bardzo czułe testy i gesty mocz żeby coś wyszło

• Magdalena. Nowa

Wysłany: 22 czerwca, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, podglądałam to forum wielokrotnie w ciągu ostatnich dwóch lat i w końcu zdecydowałam się napisać. Ja też musiałam stanąć przed decyzją o adopcji komórki. Zdecydowaliśmy się na Reprofit Brno. Ze względu na endometriozę i adenomiozę mam zaplanowane przyjęcie trzech zastrzyków Diphereline przed transferem wypadającym we wrześniu. Zastanawiamy się z mężem czy warto rozważyć badanie zarodków, jestem w kropce. Będę bardzo wdzięczna za Wasze sugestie i wsparcie. Dziękuję!

• basiaO. Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena. wrote:
    Cześć Dziewczyny, podglądałam to forum wielokrotnie w ciągu ostatnich dwóch lat i w końcu zdecydowałam się napisać. Ja też musiałam stanąć przed decyzją o adopcji komórki. Zdecydowaliśmy się na Reprofit Brno. Ze względu na endometriozę i adenomiozę mam zaplanowane przyjęcie trzech zastrzyków Diphereline przed transferem wypadającym we wrześniu. Zastanawiamy się z mężem czy warto rozważyć badanie zarodków, jestem w kropce. Będę bardzo wdzięczna za Wasze sugestie i wsparcie. Dziękuję!

Cześć! Badanie to już kwestia indywidualna. My zbadaliśmy po konsultacji z genetykiem i dla "spokojnej głowy". Mimo, że dawczyni była młoda jeden z zarodków był nieprawidłowy - zespół Patau. Na chwilę obecną z 5 zarodków 3 mamy zbadane (dwa prawidłowe), a 2 jeszcze nie. Pozdrawiam

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się pośpieszyłam z testowaniem, u mnie przy ciązy pozytywnej wyszly dwie kreski ale blade 8dpt ( 3 dniowy zarodek))
    beta wyszla pozytywna 9dpt i chyba byla ok 15, ale róznie to wychodzi, generalnie chyba nie warto sie śpieszyć, ale tez ciezko bo czlowiek wiadomo ze mysli o tym i sie stresuje

macie jeszcze zarodki?? gdyby sie z tym nie udało?

16uddqk30vgif7kq.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena. wrote:
    Witaj Magdalena, też jestem w Reprofit w Brno 😊
    Nam lekarz odradzał badanie zarodków, ze względu na młody wiek dawczyni. Ja jednak się uparłam, bo miałam za sobą poronienie w drugim trymestrze i chciałam zminimalizować ryzyko kolejnego.
    Trzy zarodki zostały wysłane i wszystkie okazały się zdrowe. Mimo to, nie żałuję, że je zbadałam. Dało mi to duży komfort psychiczny podczas podchodzenia do transferów. A gdy transfer się udał, to nie drżałam ze strachu przed badaniami prenatalnymi.

Angelles, Magdalena. lubią tę wiadomość

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie zarodków to zdecydowanie kwestia indywidualna. Jeśli kogoś na to stać to dla spokoju umysłu może i warto. Osobiście nie zdecydowałabym się na to w przypadku zarodków młodej dawczyni, ale to też dlatego gdyż mam mieszane uczucia co do tego czy warto, bo sama przeszłam przez poronienie ze zdrowym, swoim zarodkiem. Uznałam więc, że zakładam, że od młodej dawczyni zarodek jest zdrowy, a co będzie dalej to czas pokaże. Jeden zarodek w ogóle nie zaimplantował się- może był chory.

Magdalena. lubi tę wiadomość

• EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej po wszystkim 😢
    7 dpt < 2,3 beta
    progesteron 38,23 ng/ml

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
    04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
    16.04.2025 Są komorki 😳
    05.2025 Leczymy stan zapalny
    11.06 zapładniamy komórki 6z6
    14.06 zostaly 2 /słabo dzielące.. (3 doba)
    16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
    16.06 TRANSFER ❌
    7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 15:38

Giosiek, Baylee, Komanuss, Raija86, Ewa6, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Cześć dziewczyny
    Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa! ❤️❤️
    Super . Ale jaka szkoda tych zarodków dwóch... ;( I pięknie, że ginekolog ogarnął.

• monester Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    7 dpt < 2,3 beta
    progesteron 38,23 ng/ml
    Przykro mi ;(

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    7 dpt < 2,3 beta
    progesteron 38,23 ng/ml
    Bardzo mi przykro! 😔
    Śledziłam Twoje losy na wątku miesięcznym i tak bardzo się ucieszyłam, że doszło do transferu.

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Cześć dziewczyny
    Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa❤️❤️
    Serdecznie gratuluję!!!!
    Super, że się udało! 😊
    Jesteśmy transferowymi siostrami, bo mój też odbył się 9.06 😉

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    7 dpt < 2,3 beta
    progesteron 38,23 ng/ml

bardzo mi przykro

próbujesz dalej? życze duzo sily
    znam dziewczyne której udalo sie dopiero za 3 podejsciem i chyba 5 czy 6 transferem tez z kd

16uddqk30vgif7kq.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Serdecznie gratuluję!!!!
    Super, że się udało! 😊
    Jesteśmy transferowymi siostrami, bo mój też odbył się 9.06 😉
    Właśnie widzialam, że w ten sam dzień z tym, że Ty chyba w Czechach (?) Jak się czujesz? U Nas chłopiec na pokładzie.

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    7 dpt < 2,3 beta
    progesteron 38,23 ng/ml
    A jaki zarodek był transferowany ?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Cześć dziewczyny
    W jakim mieście się leczyłaś?

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ