In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefertiti89 wrote:My też się zastanawiamy kiedy wrócić po rodzeństwo. Mamy jeszcze 3 ❄️ I prawdopodobnie przed drugimi urodzinami małej chcielibyśmy podejść do transferu. Ale my sobie możemy planować, a co będzie to się okaże 🙂
My też rozważamy powrót do kliniki nawet w przyszłym roku. Ale niestety nie mamy żadnych mrozakow. Trzeba by od nowa zacząc procedurę z KD (ale nasienie kiepskie, więc jest ryzyko duze, że się tym razem nie powiedzie) albo AZ.
Ale wcześniej pasowało by usunąć torbiel, a w domu maluszek, więc zajęć jest sporo. Pewnie wszystko się jednak odciagnie w czasie.
Plany planami, a ostatecznie wszystko wyjdzie w praniu.Nefertiti89 lubi tę wiadomość
-
My wracamy, tzn takie są plany. Ale chcemy wszystko bardzo spokojnie zrobić. Przygotować się. Bez stresu czasowego. Jak najlepiej. Musimy mieć dobry plan na każdą sutuacje.
Chce spróbować. Bardzo. Ale się boje. Przeogromnie. -
Hej.
Transfer 16.06
Dzis 6dpt- test negatywny
Jutro beta..
Czyzby za wczesnie? Ale sobie czlowiek niedziele zalatwil 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 09:21
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
16.04.2025 Są komorki 😳
05.2025 Leczymy stan zapalny
11.06 zapładniamy komórki 6z6
14.06 zostaly 2 /słabo dzielące.. (3 doba)
16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
16.06 TRANSFER ❌
7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭 -
EwelaKrk86 wrote:Hej.
Transfer 16.06
Dzis 6dpt- test negatywny
Jutro beta..
Czyzby za wczesnie? Ale sobie czlowiek niedziele zalatwil 😥
No załatwił sobie człowiek niedzielę… 😥 6 dzień może coś już wyjść, ale to różnie bywa i może być za wcześnie. Ja testowałam dopiero 7dnia- wtedy już powinno być widać. Powtórz jutro. -
Cześć Dziewczyny, podglądałam to forum wielokrotnie w ciągu ostatnich dwóch lat i w końcu zdecydowałam się napisać. Ja też musiałam stanąć przed decyzją o adopcji komórki. Zdecydowaliśmy się na Reprofit Brno. Ze względu na endometriozę i adenomiozę mam zaplanowane przyjęcie trzech zastrzyków Diphereline przed transferem wypadającym we wrześniu. Zastanawiamy się z mężem czy warto rozważyć badanie zarodków, jestem w kropce. Będę bardzo wdzięczna za Wasze sugestie i wsparcie. Dziękuję!
-
Magdalena. wrote:Cześć Dziewczyny, podglądałam to forum wielokrotnie w ciągu ostatnich dwóch lat i w końcu zdecydowałam się napisać. Ja też musiałam stanąć przed decyzją o adopcji komórki. Zdecydowaliśmy się na Reprofit Brno. Ze względu na endometriozę i adenomiozę mam zaplanowane przyjęcie trzech zastrzyków Diphereline przed transferem wypadającym we wrześniu. Zastanawiamy się z mężem czy warto rozważyć badanie zarodków, jestem w kropce. Będę bardzo wdzięczna za Wasze sugestie i wsparcie. Dziękuję!
Cześć! Badanie to już kwestia indywidualna. My zbadaliśmy po konsultacji z genetykiem i dla "spokojnej głowy". Mimo, że dawczyni była młoda jeden z zarodków był nieprawidłowy - zespół Patau. Na chwilę obecną z 5 zarodków 3 mamy zbadane (dwa prawidłowe), a 2 jeszcze nie. PozdrawiamOna 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
oczekiwanie na transfer -
ja też się pośpieszyłam z testowaniem, u mnie przy ciązy pozytywnej wyszly dwie kreski ale blade 8dpt ( 3 dniowy zarodek))
beta wyszla pozytywna 9dpt i chyba byla ok 15, ale róznie to wychodzi, generalnie chyba nie warto sie śpieszyć, ale tez ciezko bo czlowiek wiadomo ze mysli o tym i sie stresuje
macie jeszcze zarodki?? gdyby sie z tym nie udało?
-
Magdalena. wrote:Cześć Dziewczyny, podglądałam to forum wielokrotnie w ciągu ostatnich dwóch lat i w końcu zdecydowałam się napisać. Ja też musiałam stanąć przed decyzją o adopcji komórki. Zdecydowaliśmy się na Reprofit Brno. Ze względu na endometriozę i adenomiozę mam zaplanowane przyjęcie trzech zastrzyków Diphereline przed transferem wypadającym we wrześniu. Zastanawiamy się z mężem czy warto rozważyć badanie zarodków, jestem w kropce. Będę bardzo wdzięczna za Wasze sugestie i wsparcie. Dziękuję!
Nam lekarz odradzał badanie zarodków, ze względu na młody wiek dawczyni. Ja jednak się uparłam, bo miałam za sobą poronienie w drugim trymestrze i chciałam zminimalizować ryzyko kolejnego.
Trzy zarodki zostały wysłane i wszystkie okazały się zdrowe. Mimo to, nie żałuję, że je zbadałam. Dało mi to duży komfort psychiczny podczas podchodzenia do transferów. A gdy transfer się udał, to nie drżałam ze strachu przed badaniami prenatalnymi.Angelles, Magdalena. lubią tę wiadomość
-
Badanie zarodków to zdecydowanie kwestia indywidualna. Jeśli kogoś na to stać to dla spokoju umysłu może i warto. Osobiście nie zdecydowałabym się na to w przypadku zarodków młodej dawczyni, ale to też dlatego gdyż mam mieszane uczucia co do tego czy warto, bo sama przeszłam przez poronienie ze zdrowym, swoim zarodkiem. Uznałam więc, że zakładam, że od młodej dawczyni zarodek jest zdrowy, a co będzie dalej to czas pokaże. Jeden zarodek w ogóle nie zaimplantował się- może był chory.
Magdalena. lubi tę wiadomość
-
U mnie raczej po wszystkim 😢
7 dpt < 2,3 beta
progesteron 38,23 ng/mlEndometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
16.04.2025 Są komorki 😳
05.2025 Leczymy stan zapalny
11.06 zapładniamy komórki 6z6
14.06 zostaly 2 /słabo dzielące.. (3 doba)
16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
16.06 TRANSFER ❌
7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭 -
Cześć dziewczyny
Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 15:38
Giosiek, Baylee, Komanuss, Raija86, Ewa6, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Angelles wrote:Cześć dziewczyny
Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa! ❤️❤️ -
EwelaKrk86 wrote:U mnie raczej po wszystkim 😢
7 dpt < 2,3 beta
progesteron 38,23 ng/ml
Śledziłam Twoje losy na wątku miesięcznym i tak bardzo się ucieszyłam, że doszło do transferu. -
Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa❤️❤️
Super, że się udało! 😊
Jesteśmy transferowymi siostrami, bo mój też odbył się 9.06 😉 -
Chwilę mnie tu nie było ale podczytuje Was regularnie. U mnie sytuacja wygląda tak: z 6 Kd młodej dawczyni ( 25lat) pobrano 6, zaplodnilo się 5 do piątej doby dotrwało 4 i wszystkie 4 przebadaliśmy. 3 okazaly się zdrowe. Z perspektywy czasu cieszę się, że te zarodki przebadalam. Dodam, że do KD podeszliśmy z ogromem badań. Pierwszy transfer okazał się niewypałem ale przyjęłam tę wiadomość na spokojnie. Niestety drugi też się nie udał. Nie zgodziłam się na wykonanie trzeciego mimo zaleceń lekarza. Skonsultowaliśmy się z immunologiem, który długo przeglądał Nasz segregator i stwierdził, że jedyne badanie którego nie widzi to biopsja endometrium. Lekarz u którego leczyłam się przed klinikami niepłodności wystawił mi skierowanie na oddział, sam umówił termin, wykonał zabieg i wyszedł mi stan zapalny. Po 10.dniach antybiotykoterapii podeszliśmy do transferu z ostatnim zarodkiem. Transfer miałam 9.06. Beta z 15.06: 22. Cały czas rośnie. Serca mam dwa❤️❤️