X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    W jakim mieście się leczyłaś?
    Jeśli pytasz o klinikę to Wrocław Invicta

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Jeśli pytasz o klinikę to Wrocław Invicta
    Ooo Wrocław a jakiegoś lekarza możesz polecić? Długo czekałaś na komorki?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Właśnie widzialam, że w ten sam dzień z tym, że Ty chyba w Czechach (?) Jak się czujesz? U Nas chłopiec na pokładzie.
    Tak, ja w Czechach. Czuję się normalnie. Nie mam zupełnie objawów, ale w żadnej ciąży nie miałam.
    Dziś oddałam pierwszy raz krew na betę. Wynik dostanę dopiero na środowej wizycie i wtedy powinno się już coś wyjaśnić.

Gratuluję chłopca!!! ☺️
    Moja klinika podaje płeć najwcześniej po prenatalnych.

age.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak, ja w Czechach. Czuję się normalnie. Nie mam zupełnie objawów, ale w żadnej ciąży nie miałam.
    Dziś oddałam pierwszy raz krew na betę. Wynik dostanę dopiero na środowej wizycie i wtedy powinno się już coś wyjaśnić.

Gratuluję chłopca!!! ☺️
    Moja klinika podaje płeć najwcześniej po prenatalnych.
    Ooooo to długo czekasz. U mnie w klinice 6 dni po transferze wymagają Bety. Ostatnio robiłam nawet 5 dni ale to sama z siebie z ciekawości. Nie mam zdrowia do testów drogeryjnych ( choć teraz siknelam raz żeby mieć na pamiątkę)😜 Ja również nie mam konkretnych objawów - w sumie liczę na to, że tak zostanie 😆
    Trzymam mocno kciuki za Twoją betę moja transferowa siostro❤️

Giosiek lubi tę wiadomość

• Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Ooo Wrocław a jakiegoś lekarza możesz polecić? Długo czekałaś na komorki?
    Komórki wybrałam sobie sama w jeden dzień on line. Mają spory wybór. Możesz przeglądać sobie stronę pod kątem swojego fenotypu. Lekarza zmieniałam w trakcie bo nie spełniał do końca moich oczekiwań. Z czystym sumieniem nie mogę Ci nikogo polecić.

Komanuss lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    My wracamy, tzn takie są plany. Ale chcemy wszystko bardzo spokojnie zrobić. Przygotować się. Bez stresu czasowego. Jak najlepiej. Musimy mieć dobry plan na każdą sutuacje.
    Chce spróbować. Bardzo. Ale się boje. Przeogromnie.
    Saimi a Ty wróciłaś do pracy?

event.png[/url]
  • Magdalena. Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Badanie to już kwestia indywidualna. My zbadaliśmy po konsultacji z genetykiem i dla "spokojnej głowy". Mimo, że dawczyni była młoda jeden z zarodków był nieprawidłowy - zespół Patau. Na chwilę obecną z 5 zarodków 3 mamy zbadane (dwa prawidłowe), a 2 jeszcze nie. Pozdrawiam

Hej, bardzo dziękuję za podzielenie się. Z tego co widzę, to 5 zarodków macie z tej samej procedury - 3 zbadane, 2 "jeszcze" nie. Czy to oznacza, że można zarodki rozmrozić tylko do badania, po czym znów je zamrozić w oczekiwaniu na wyniki i transfer?
    Radzono mi zrobić chociaż jeden "swieży" transfer, no ale jeśli będziemy badać to wszystkie muszą być zamrożone. Ja nie jestem przekonana do badania, trochę ze względu na sumienie, mąż by chciał. Dopiero rozpoczynamy wszystko, będą nam szukać dawczyni, póki co nic nie wiem.

• Saimi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Saimi a Ty wróciłaś do pracy?

Częściowo. Do głównej pracy wracam we wrześniu jak mi urlop się skończy. Ale mam 2 pracę, bardziej elastyczną czasowo, to już od początku roku robię pojedyncze godziny.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
‹‹ 729 730 731 732 733
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ