X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    W jakim mieście się leczyłaś?
    Jeśli pytasz o klinikę to Wrocław Invicta

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Jeśli pytasz o klinikę to Wrocław Invicta
    Ooo Wrocław a jakiegoś lekarza możesz polecić? Długo czekałaś na komorki?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Właśnie widzialam, że w ten sam dzień z tym, że Ty chyba w Czechach (?) Jak się czujesz? U Nas chłopiec na pokładzie.
    Tak, ja w Czechach. Czuję się normalnie. Nie mam zupełnie objawów, ale w żadnej ciąży nie miałam.
    Dziś oddałam pierwszy raz krew na betę. Wynik dostanę dopiero na środowej wizycie i wtedy powinno się już coś wyjaśnić.

Gratuluję chłopca!!! ☺️
    Moja klinika podaje płeć najwcześniej po prenatalnych.

age.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak, ja w Czechach. Czuję się normalnie. Nie mam zupełnie objawów, ale w żadnej ciąży nie miałam.
    Dziś oddałam pierwszy raz krew na betę. Wynik dostanę dopiero na środowej wizycie i wtedy powinno się już coś wyjaśnić.

Gratuluję chłopca!!! ☺️
    Moja klinika podaje płeć najwcześniej po prenatalnych.
    Ooooo to długo czekasz. U mnie w klinice 6 dni po transferze wymagają Bety. Ostatnio robiłam nawet 5 dni ale to sama z siebie z ciekawości. Nie mam zdrowia do testów drogeryjnych ( choć teraz siknelam raz żeby mieć na pamiątkę)😜 Ja również nie mam konkretnych objawów - w sumie liczę na to, że tak zostanie 😆
    Trzymam mocno kciuki za Twoją betę moja transferowa siostro❤️

Giosiek lubi tę wiadomość

• Angelles Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Ooo Wrocław a jakiegoś lekarza możesz polecić? Długo czekałaś na komorki?
    Komórki wybrałam sobie sama w jeden dzień on line. Mają spory wybór. Możesz przeglądać sobie stronę pod kątem swojego fenotypu. Lekarza zmieniałam w trakcie bo nie spełniał do końca moich oczekiwań. Z czystym sumieniem nie mogę Ci nikogo polecić.

Komanuss lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    My wracamy, tzn takie są plany. Ale chcemy wszystko bardzo spokojnie zrobić. Przygotować się. Bez stresu czasowego. Jak najlepiej. Musimy mieć dobry plan na każdą sutuacje.
    Chce spróbować. Bardzo. Ale się boje. Przeogromnie.
    Saimi a Ty wróciłaś do pracy?

event.png[/url]
  • Magdalena. Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Badanie to już kwestia indywidualna. My zbadaliśmy po konsultacji z genetykiem i dla "spokojnej głowy". Mimo, że dawczyni była młoda jeden z zarodków był nieprawidłowy - zespół Patau. Na chwilę obecną z 5 zarodków 3 mamy zbadane (dwa prawidłowe), a 2 jeszcze nie. Pozdrawiam

Hej, bardzo dziękuję za podzielenie się. Z tego co widzę, to 5 zarodków macie z tej samej procedury - 3 zbadane, 2 "jeszcze" nie. Czy to oznacza, że można zarodki rozmrozić tylko do badania, po czym znów je zamrozić w oczekiwaniu na wyniki i transfer?
    Radzono mi zrobić chociaż jeden "swieży" transfer, no ale jeśli będziemy badać to wszystkie muszą być zamrożone. Ja nie jestem przekonana do badania, trochę ze względu na sumienie, mąż by chciał. Dopiero rozpoczynamy wszystko, będą nam szukać dawczyni, póki co nic nie wiem.

• Saimi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Saimi a Ty wróciłaś do pracy?

Częściowo. Do głównej pracy wracam we wrześniu jak mi urlop się skończy. Ale mam 2 pracę, bardziej elastyczną czasowo, to już od początku roku robię pojedyncze godziny.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • basiaO. Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena. wrote:
    Hej, bardzo dziękuję za podzielenie się. Z tego co widzę, to 5 zarodków macie z tej samej procedury - 3 zbadane, 2 "jeszcze" nie. Czy to oznacza, że można zarodki rozmrozić tylko do badania, po czym znów je zamrozić w oczekiwaniu na wyniki i transfer?
    Radzono mi zrobić chociaż jeden "swieży" transfer, no ale jeśli będziemy badać to wszystkie muszą być zamrożone. Ja nie jestem przekonana do badania, trochę ze względu na sumienie, mąż by chciał. Dopiero rozpoczynamy wszystko, będą nam szukać dawczyni, póki co nic nie wiem.

Cześć, komórki naszej dawczyni były mrożone, nasz transfer nie będzie świeży, a ja jestem na cyklu sztucznym, jutro kontrola w 12 dc i decyzja co dalej. Nasze zarodki nie będą już odmrażane do badania, ponieważ decyzje o badaniu pgt podejmujesz przed rozmrożeniem komórek. Komórki są rozmrażane, zapładniane, po osiągnięciu wymaganego rozwoju ze wszystkich uzyskanych zarodków pobierana jest biopsja niezależnie od tego ile zarodków chcesz badać, bo to też musisz wcześniej określić ile i które. Jeśli zdecydujemy się na zbadanie pozostałych, wtedy biorą już tylko pobrany materiał z biopsji. Nam genetyk wydał zgodę (bez tego nie zbadają nawet jak byśmy chcieli) na badanie z racji wieku partnera (43 l.) i dlatego, że nasze komórki w badaniu pgt byłe nieprawidłowe, a nie da się określić w 100% czy to wina komórki czy plemnika, a także po to, że jeśli transfer się nie uda to będzie chociaż częściowa informacja, że to nie wina zarodka. My chcieliśmy badać od początku dla naszego spokoju, a mój partner nawet bardziej ze względu na mnie, choć zdrowy zarodek nie daje gwarancji ciąży to po prostu chcieliśmy mieć taki spokój psychiczny. Rozumiem Twoje rozterki, ja wolałam zbadać i mieć częściową wiedzę przed (chociaż badanie pgt też nie jest jakimś gwarantem - genetyka taka już jest, że robi co chce), niż się denerwować po transferze i myślą "a co jeśli się przyjmie i okaże chore, co ja wtedy zrobię". Przemyślcie na spokojnie wszystkie za i przeciw i porozmawiajcie z lekarzem, jeśli macie jakieś wątpliwości. Pozdrawiam!

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    U mnie raczej po wszystkim 😢
    7 dpt < 2,3 beta
    progesteron 38,23 ng/ml
    Przykro mi ogromnie :(

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się jak z tymi komórkami mrożonymi... mielismy kilka lat temu z 12 tylko 3 zarodki a tutaj 6 komórek:/
    kiepsko to widzę niestety, no ale spróbować warto

16uddqk30vgif7kq.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Częściowo. Do głównej pracy wracam we wrześniu jak mi urlop się skończy. Ale mam 2 pracę, bardziej elastyczną czasowo, to już od początku roku robię pojedyncze godziny.
    Aaa, a ewentualny transfer kiedy planujecie ?

event.png[/url]
‹‹ 729 730 731 732 733
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ