Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam nosa. Zrobiłam badania hormonów. Estradiol 97,07 a było prawie zero. Progesteron niziutki ale taki ma być przed owulacją (wyższy niż ostatnio). Musi coś rosnąć na jajniku (czuje go wyraźnie) i pewnie jeszcze doczekam się owulacji w tym cyklu (dzisiaj 46 dzień cyklu). Jednak menopauza na chwilę odpuściła. Ale się cieszę. Moje szanse na kwalifikację do mezo chyba rosną.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 21:17

    Dana721, Alberta, AmVormittag, Bea77, niezapominajka2017, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Alberta Autorytet
    Postów: 670 243

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania super wiadomość. Brałaś suplementy, zmiany w diecie, w myśleniu?
    Dana jak pogoda w Chicago? Londyn 27-29C, puby pękają dziś w szwach. W kraju też lato.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 21:59

    Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość

    Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Bea wina koordynatorki, że użyła słowa "great" to nieprofesjonalne bo o zarodkach mówi się używając terminów, że dobrze się rozwijają, rokują, podaje ilość komórek i ewentualnej fragmentacji. Zdecydowanie powinnaś poprosić o zdjęcia z 4 i 5 dnia. Chyba są robione co 4 godziny?
    co 15 minut

    Alberta lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Jeszcze opiszę przykład koleżanki. Ona 32 lata on 39. Ivf z powodu czynnika męskiego szczegółów nie znam. Miała 6 zarodków. 2 trzymali do 5 doby i padły. Jeden 3 dniowy i udany transfer dziecko już ma pół roku. Reszta 3 dniowcow zamrożone.
    Ja tam myślę że to też trochę loteria,dobry moment dobry zarodek i pewnie jeszcze jakieś sprzyjające okoliczności.
    Ciekawe czy jakby ten zarodek co się przyjął trzymali do piątej doby to czy tak samo by się rozwinął czy też padł w warunkach laboratoryjnych

  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Scania super wiadomość. Brałaś suplementy, zmiany w diecie, w myśleniu?
    Łykam sporo suplementów (dong quai, maca, DHEA, ubiquinol, kwas foliowy, witamina D, acard, zestaw Vitamin Code, Larginina), piję mleko sojowe i zioła Klimuszki (zaczęłam po świętach). Łykam też Soyafem na łagodzenie objawów menopauzy ale chyba odstawię ;-). 10 stycznia dostałam zastrzyk z diphereline 3,75 na wyciszenie przed crio transferem a wcześniej brałam miesiąc Marvelon aby się pozbyć torbieli. Możliwe, że dopiero teraz mój organizm się po nich pozbierał. Ostatnią owulację miałam w listopadzie. Po poprzednich wynikach badań i rozmowie z lekarzami myślałam, że już "pozamiatane" i czas się pogodzić z menopauzą.

    Alberta, Bea77 lubią tę wiadomość

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Kilka razy tam zadałam różne pytania i nikt nigdy mi nie odpowiedział. Może ja coś źle robie? nigdy z tego forum odpowiedzi nie dostałam. Może to tylko dla pacjentów? mogłabyś w moim imieniu zapytać proszę?

    Ja jeszcze tam nie pisalam, ale sprobuje jutro.
    Nie trzeba byc ich pacjentem, bo pisza tez dziewczyny np z invicta.

    Bea77 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Lil_m Autorytet
    Postów: 507 483

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Łykam sporo suplementów (dong quai, maca, DHEA, ubiquinol, kwas foliowy, witamina D, acard, zestaw Vitamin Code, Larginina), piję mleko sojowe i zioła Klimuszki (zaczęłam po świętach). Łykam też Soyafem na łagodzenie objawów menopauzy ale chyba odstawię ;-). 10 stycznia dostałam zastrzyk z diphereline 3,75 na wyciszenie przed crio transferem a wcześniej brałam miesiąc Marvelon aby się pozbyć torbieli. Możliwe, że dopiero teraz mój organizm się po nich pozbierał. Ostatnią owulację miałam w listopadzie. Po poprzednich wynikach badań i rozmowie z lekarzami myślałam, że już "pozamiatane" i czas się pogodzić z menopauzą.
    Scania, z jakiego powodu pijesz mleko sojowe? Chodzi Ci o fitoestrogeny? Moja lekarka odradza te suplementy na menopauzę z soją, znajomy dietetyk też nie poleca nic z soją ze względu na to, że soja jest strasznie zmodyfikowaną genetycznie. Z supli na meno to ponoć mabelle jest Ok, bo właśnie bez soi.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 22:56

    Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję tylko mleko sojowe bio bez dodatków. Innego nie tykam. Zaczęłam pić przed crio transferem na sztucznym cyklu i o ile początkowo mi nie smakowało to teraz smakuje mi bardzo. Nie mam innego argumentu ;-).

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki soyafem zalecił mi ginekolog ale skoro jajnik ruszył (chyba tak jest, bo skąd bym miała taki poziom estradiolu) to nie mam powodu aby to dłuzej brać.

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Alberta Autorytet
    Postów: 670 243

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 00:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania ja straciłam jajnik przez endometriozę. Obrósł nią i przykleił się do macicy oraz jelita. Dopiero ból jelita w nocy aż do bezsenności zmotywował ginekolog do rezonansu i laparoskopii. A Ty dlaczego straciłaś? Przy endometriozie soja jest odradzana a dong quai dyskusyjna przez fitoestrogeny. Z objawów przekwitania mam krótkie cykle 25 dni.

    Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Dana721 Autorytet
    Postów: 305 465

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 01:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta,pogoda w Chicago do niczego,pare dni temu nawet spadl snieg,dzisiaj wreszcie cieplo.

    Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Scania ja straciłam jajnik przez endometriozę. Obrósł nią i przykleił się do macicy oraz jelita. Dopiero ból jelita w nocy aż do bezsenności zmotywował ginekolog do rezonansu i laparoskopii. A Ty dlaczego straciłaś?
    Na szczęście nie mam endometriozy ale miałam potworniaka na lewym jajniku. Od zawsze ten jajnik był trochę większy ale guz zaczął rosnąć intensywnie jak miałam 24/25 lat. Byłam za granicą przez 9 miesięcy (badałam się przed wyjazdem) i jak wróciłam to jajnik nadawał się do usunięcia.

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachel Weisz w ciąży, w wieku 48 lat. W Hollywood można wszystko...

    Mimila, Alberta, Dana721, karolcia35 lubią tę wiadomość

  • scania Autorytet
    Postów: 301 384

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadałam też testosteron i jest za wysoki - 52 przy normie do 48. SHBG jest w normie - 63 (norma 32-128). Czy to może być przez branie DHEA? DHEA-S miałam w normie pod koniec marca (128, norma do 337) dlatego zaczęłam go brać. Macie jakiś pomysł? Wypytam lekarkę w poniedziałek ale wcześniej nie miałam problemu z nadmiarem testosteronu (choć dodatkowe owłosienie jak najbardziej mam ale to rodzinne).

    Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet
    Postów: 1227 650

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Zbadałam też testosteron i jest za wysoki - 52 przy normie do 48. SHBG jest w normie - 63 (norma 32-128). Czy to może być przez branie DHEA? DHEA-S miałam w normie pod koniec marca (128, norma do 337) dlatego zaczęłam go brać. Macie jakiś pomysł? Wypytam lekarkę w poniedziałek ale wcześniej nie miałam problemu z nadmiarem testosteronu (choć dodatkowe owłosienie jak najbardziej mam ale to rodzinne).
    Ja mam taki sam testosteron jak Ty,to przed dhea na pewno.

    Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak testosteron jest podwyzszony to nie wolno dhea.
    Ja mam tak niski, ze nieoznaczalny, wiec bralam.

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Alberta Autorytet
    Postów: 670 243

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachel sześć in vitro przeszła, albo miała swoje komórki albo znaleźli podobną dawczynię.

    Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę w jej komórki w wieku 48 lat

  • Alberta Autorytet
    Postów: 670 243

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, chyba że zamroziła wcześniej. Ona jest już w zaawansowanej ciąży.
    Jutro maraton w Londynie i lada dzień Kate urodzi.
    U mnie radiolog tu wykryła pięć mięśniaków. Wiem o jednym, w czwartek mam USG w Poznaniu i dopiero uwierzę jak zobaczę na ekranie.
    Marisza jak po wizycie?

    Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • kayama Autorytet
    Postów: 2707 1943

    Wysłany: 21 kwietnia 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o Kindze Korta z Żon Hollywood? 50 lat niedługo ma rodzic, był z nią wywiad w Dzień Dobry TVN. Tez na pewno nie ze swoich komórek, ale nikt o to nie pyta ani ona nic nie mówiła. Przeciętnie ludzie chyba nie wiedzą o takiej możliwości.

    n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego