X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie tez w tej kwestii To,ze jest pelna anonimowość i w przyszłości moje dziecko moze się zakochać w rodzenstwie genetycznym,niby to mało prawdopodobne Ale jednak świat jest mały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 20:41

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co zamierzacie mówić lekarzom w razie jakiejś choroby ?Kłamać,ze dziecko pochodzi z Waszych genów i podawać wszystkie choroby w rodzinie?Przecież to bez sensu...I co?Mowic lekarzom tak żeby dzuecko nie słyszało?I tak kiedyś się dowie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ale to pięknie ujęłaś!! Aż pokazałam mężowi ten zwrot o sensie życia ❤❤❤
    Napisałam tak jak czuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Nie wiem,nie zastanawiałam się nad tym głębiej ,tak tylko głośno myslalam i do głowy mi przyszła taka sytuacja i tak luzno to rzuciłam Ale głównie mi chodzi o ewentualną pomoc rodziców w biologicznych w przypadku poważnej choroby dziecka.
    Jaka miałaby być to pomoc? Co przez to rozumiesz? Dawczyni,nie jest matka biologiczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    O co Ci chodzi?Nie rozumiem...Nie stać mnie na od Ale na az tak,a mój mąż nie godzil się ba nic od początku,to dla mnie nic nowego ...
    Mimila,ale wypowiadasz się na temat KD. W Polsce AZ to zarodki leczacych się par, które są hmm...nadliczbowe. Nie wybierasz żadnych zdjęć, nie ma katalogu. Adopcja prenatalna to coś innego niż IVF z KD.

• scania Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki jakie jest Wasze zdanie, który z tych produktów będzie miał lepsze wpływ na jakość i ilość komórek jajowych? DHEA czy melatonina? czy macie jakieś doświadzcenia związane z tymi suplementami (jakkolwiek można je nazwać)
    U mnie po suplementacji DHEA bardzo szybko wzrasta poziom DHEAS (ostatnio miałam bardzo powyżej normy a przed braniem 3x25mg miałam poniżej połowy normy) i testosteron miałam powyżej normy. Niestety widać to u mnie w "nadliczbowym" owłosieniu. Podobnie było 4 lata temu (nie sprawdzałam poziomu testosteronu) ale wtedy zaszłam w ciążę naturalnie około miesiąca po odstawieniu DHEA i wyglada na to, że DHEA mogło pomóc uzyskać tą jedną prawidłową komórkę.
    Próbowałam teraz brać na noc melatoninę ale budziłam się rano z bólem głowy i zrezygnowałam.

AniaT lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    BEA skoro zaczęly sie rozmowy o ew. chorobach to raczej była mowa o ew. przeszczepach itp..

a skoro to kwestia luki poznawczej.. i jak sama piszesz, że "podobno jest to przedmiotem zainteresowania dzieci z KD. Oczywiście tych, które o tym wiedzą. " to rozwiązanie wydaje się być proste.. jeśli dziecko nie wie (tak jak w przypadku korzystanie z dawcy nasienia) to nie ma żadnej luki poznawczej..
    Ale oszukuje sie wlasne dziecko. Nie lubie

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A co zamierzacie mówić lekarzom w razie jakiejś choroby ?Kłamać,ze dziecko pochodzi z Waszych genów i podawać wszystkie choroby w rodzinie?Przecież to bez sensu...I co?Mowic lekarzom tak żeby dzuecko nie słyszało?I tak kiedyś się dowie...

A kto powiedział, że mamy zamiar kłamać? Większość z nas - podchodzących do kd - wypowiadała się, że chcą powiedzieć dziecku o kd.. Prawie żadna nie chce robić tajemnicy. To samo przed lekarzem..
    A co mają mówić rodzice, którzy społecznie adoptowali dziecko? Też nie znają historii medycznej biologicznej rodziny..
    Czy to cokolwiek znaczy? Wyklucza leczenie? Poczytaj nasze wypowiedzi dokładniej

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    A kto powiedział, że mamy zamiar kłamać? Większość z nas - podchodzących do kd - wypowiadała się, że chcą powiedzieć dziecku o kd.. Prawie żadna nie chce robić tajemnicy. To samo przed lekarzem..
    A co mają mówić rodzice, którzy społecznie adoptowali dziecko? Też nie znają historii medycznej biologicznej rodziny..
    Czy to cokolwiek znaczy? Wyklucza leczenie? Poczytaj nasze wypowiedzi dokładniej
    Rodzina genetyczne dziecka adoptowanego z domu dziecka nie jest anonimowa i tu jest właśnie ta różnica. No to wracam do tego,ze jak dziecko będzie o tym wiedzial o to może chcieć odnaleźć rodzinę genetyczną i może mieć problemy rozwojowe czy emocjonalne przez to.I tak źle i tak niedobrze...

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ale oszukuje sie wlasne dziecko. Nie lubie
    Też nie lubię oszukiwać i nie potrafie,mam córkę,której ojcem biologicznym jest niebem,który ja wychowuje i w ogóle to nie zna Ale wszystko o nim wie i o jego rodzinie,oczywiście na tyle na ile moglam jej powiedzieć na ten wiek.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    U mnie po suplementacji DHEA bardzo szybko wzrasta poziom DHEAS (ostatnio miałam bardzo powyżej normy a przed braniem 3x25mg miałam poniżej połowy normy) i testosteron miałam powyżej normy. Niestety widać to u mnie w "nadliczbowym" owłosieniu. Podobnie było 4 lata temu (nie sprawdzałam poziomu testosteronu) ale wtedy zaszłam w ciążę naturalnie około miesiąca po odstawieniu DHEA i wyglada na to, że DHEA mogło pomóc uzyskać tą jedną prawidłową komórkę.
    Próbowałam teraz brać na noc melatoninę ale budziłam się rano z bólem głowy i zrezygnowałam.
    U mnie tez szybko wzrasta i muszę kontrolować poziom i zmniejszać dawki.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po calej lekturze z dzisiaj nadal jestem zdania, ze KD to tylko przypadkowy zlepek DNA. Troche zal, ze nie moj wlasny, ale i tak gdybym uzyla KD na sto procent dopatrywalabym sie swoich cech u dziecka. :-) I na pewno bym znalazla! :-)
    Choroby tez mamy w wiekszosci wszyscy podobne. Cukrzyca, nadcisnienie, miazdzyca. W kazdej rodzinie cos z tego lata.

Ale tez rozsmiesza mnie inna wizja.
    Dawczyni oddala trylion jajek w przeciagu kilku lat. Zadowolona, ze pomogla ludziom. A tu nagle zaczynaja jej jakies obce, mlode ludzie stawac na wycieraczce z usmiechem na ustach. Mamusiaaaa!!! :-D

I to prawda, ze dawcy nasienia nikt nie szuka. To dopiero bylaby zabawa. Z jednej porcji mozna i 20 jaj zaplodnic.

never_lose_hope, Lil_m, klamka, Lukrecja, Muchacha lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki jakie jest Wasze zdanie, który z tych produktów będzie miał lepsze wpływ na jakość i ilość komórek jajowych? DHEA czy melatonina? czy macie jakieś doświadzcenia związane z tymi suplementami (jakkolwiek można je nazwać)

W tym wątku dyskutowalysmy juz o obu, dhea promuje jajeczkowanie, a jakosc raczej wplynie mela, ale nie bierz jej dluzej niz 2 miesiace, oba srodki przed stymulacjami sie suplementuje, w trakcie odstawia.

AniaT lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    W tym wątku dyskutowalysmy juz o obu, dhea promuje jajeczkowanie, a jakosc raczej wplynie mela, ale nie bierz jej dluzej niz 2 miesiace, oba srodki przed stymulacjami sie suplementuje, w trakcie odstawia.
    Melatonine przed stymulacja tez odstawić?Dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:34

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Po calej lekturze z dzisiaj nadal jestem zdania, ze KD to tylko przypadkowy zlepek DNA. Troche zal, ze nie moj wlasny, ale i tak gdybym uzyla KD na sto procent dopatrywalabym sie swoich cech u dziecka. :-) I na pewno bym znalazla! :-)
    Choroby tez mamy w wiekszosci wszyscy podobne. Cukrzyca, nadcisnienie, miazdzyca. W kazdej rodzinie cos z tego lata.

Dawczyni oddala trylion jajek w przeciagu kilku lat. Zadowolona, ze pomogla ludziom. A tu nagle zaczynaja jej jakies obce, mlode ludzie stawac na wycieraczce z usmiechem na ustach. Mamusiaaaa!!! :-D

I to prawda, ze dawcy nasienia nikt nie szuka. To dopiero bylaby zabawa. Z jednej porcji mozna i 20 jaj zaplodnic.
    Tylko ile rodzeństwa genetycznego moze sie spotkać kiedys od takiego jednego tatusia! To jest przerażające!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila , ale nie odpowiedziałaś na pytanie,A wspominałaś o tym kilka razy. Jak rozumiesz pomoc dawczyni / dawców gamet przy ewentualnej chorobie dziecka? Czego od nich oczekujesz? Nie czepiam się, naprawdę chce zrozumieć Twój punkt widzenia.

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Fajna jesteś :)

Lil_m, never_lose_hope lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimlia przyglądam sie z boku, nie wypowiadam bo temat KD narazie mnie nie dotyczy. Na ten moment nie wiem co bym czula i jakie dylematy miala. Jesli nie rozważasz, to polecam juz nad tym nie myslec. Ty bedziesz sie mniej denerwowac a dziewczyny beda mialy lepszy humor ;)
    Serio bo ciągle to negujesz i podkreślasz same minusy. Wszystko ma minusy i plusy a tu jest jeden plus, z ktorym ciężko polemizować - zostajesz mamą! Relax to wpływa pozytywnie na płodność ;)

Lukrecja, klamka, Lil_m, never_lose_hope lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mimlia przyglądam sie z boku, nie wypowiadam bo temat KD narazie mnie nie dotyczy. Na ten moment nie wiem co bym czula i jakie dylematy miala. Jesli nie rozważasz, to polecam juz nad tym nie myslec. Ty bedziesz sie mniej denerwowac a dziewczyny beda mialy lepszy humor ;)
    Serio bo ciągle to negujesz i podkreślasz same minusy. Wszystko ma minusy i plusy a tu jest jeden plus, z ktorym ciężko polemizować - zostajesz mamą! Relax to wpływa pozytywnie na płodność ;)
    Ale rozważam powaznie az,a co to za różnica?Jeszcze gorzej niz kd,bo dwoje rodziców zupełnie obcych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:20

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ