X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie tez w tej kwestii To,ze jest pelna anonimowość i w przyszłości moje dziecko moze się zakochać w rodzenstwie genetycznym,niby to mało prawdopodobne Ale jednak świat jest mały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 20:41

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co zamierzacie mówić lekarzom w razie jakiejś choroby ?Kłamać,ze dziecko pochodzi z Waszych genów i podawać wszystkie choroby w rodzinie?Przecież to bez sensu...I co?Mowic lekarzom tak żeby dzuecko nie słyszało?I tak kiedyś się dowie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ale to pięknie ujęłaś!! Aż pokazałam mężowi ten zwrot o sensie życia ❤❤❤
    Napisałam tak jak czuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Nie wiem,nie zastanawiałam się nad tym głębiej ,tak tylko głośno myslalam i do głowy mi przyszła taka sytuacja i tak luzno to rzuciłam Ale głównie mi chodzi o ewentualną pomoc rodziców w biologicznych w przypadku poważnej choroby dziecka.
    Jaka miałaby być to pomoc? Co przez to rozumiesz? Dawczyni,nie jest matka biologiczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    O co Ci chodzi?Nie rozumiem...Nie stać mnie na od Ale na az tak,a mój mąż nie godzil się ba nic od początku,to dla mnie nic nowego ...
    Mimila,ale wypowiadasz się na temat KD. W Polsce AZ to zarodki leczacych się par, które są hmm...nadliczbowe. Nie wybierasz żadnych zdjęć, nie ma katalogu. Adopcja prenatalna to coś innego niż IVF z KD.

• scania Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki jakie jest Wasze zdanie, który z tych produktów będzie miał lepsze wpływ na jakość i ilość komórek jajowych? DHEA czy melatonina? czy macie jakieś doświadzcenia związane z tymi suplementami (jakkolwiek można je nazwać)
    U mnie po suplementacji DHEA bardzo szybko wzrasta poziom DHEAS (ostatnio miałam bardzo powyżej normy a przed braniem 3x25mg miałam poniżej połowy normy) i testosteron miałam powyżej normy. Niestety widać to u mnie w "nadliczbowym" owłosieniu. Podobnie było 4 lata temu (nie sprawdzałam poziomu testosteronu) ale wtedy zaszłam w ciążę naturalnie około miesiąca po odstawieniu DHEA i wyglada na to, że DHEA mogło pomóc uzyskać tą jedną prawidłową komórkę.
    Próbowałam teraz brać na noc melatoninę ale budziłam się rano z bólem głowy i zrezygnowałam.

AniaT lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    BEA skoro zaczęly sie rozmowy o ew. chorobach to raczej była mowa o ew. przeszczepach itp..

a skoro to kwestia luki poznawczej.. i jak sama piszesz, że "podobno jest to przedmiotem zainteresowania dzieci z KD. Oczywiście tych, które o tym wiedzą. " to rozwiązanie wydaje się być proste.. jeśli dziecko nie wie (tak jak w przypadku korzystanie z dawcy nasienia) to nie ma żadnej luki poznawczej..
    Ale oszukuje sie wlasne dziecko. Nie lubie

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A co zamierzacie mówić lekarzom w razie jakiejś choroby ?Kłamać,ze dziecko pochodzi z Waszych genów i podawać wszystkie choroby w rodzinie?Przecież to bez sensu...I co?Mowic lekarzom tak żeby dzuecko nie słyszało?I tak kiedyś się dowie...

A kto powiedział, że mamy zamiar kłamać? Większość z nas - podchodzących do kd - wypowiadała się, że chcą powiedzieć dziecku o kd.. Prawie żadna nie chce robić tajemnicy. To samo przed lekarzem..
    A co mają mówić rodzice, którzy społecznie adoptowali dziecko? Też nie znają historii medycznej biologicznej rodziny..
    Czy to cokolwiek znaczy? Wyklucza leczenie? Poczytaj nasze wypowiedzi dokładniej

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    A kto powiedział, że mamy zamiar kłamać? Większość z nas - podchodzących do kd - wypowiadała się, że chcą powiedzieć dziecku o kd.. Prawie żadna nie chce robić tajemnicy. To samo przed lekarzem..
    A co mają mówić rodzice, którzy społecznie adoptowali dziecko? Też nie znają historii medycznej biologicznej rodziny..
    Czy to cokolwiek znaczy? Wyklucza leczenie? Poczytaj nasze wypowiedzi dokładniej
    Rodzina genetyczne dziecka adoptowanego z domu dziecka nie jest anonimowa i tu jest właśnie ta różnica. No to wracam do tego,ze jak dziecko będzie o tym wiedzial o to może chcieć odnaleźć rodzinę genetyczną i może mieć problemy rozwojowe czy emocjonalne przez to.I tak źle i tak niedobrze...

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ale oszukuje sie wlasne dziecko. Nie lubie
    Też nie lubię oszukiwać i nie potrafie,mam córkę,której ojcem biologicznym jest niebem,który ja wychowuje i w ogóle to nie zna Ale wszystko o nim wie i o jego rodzinie,oczywiście na tyle na ile moglam jej powiedzieć na ten wiek.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    U mnie po suplementacji DHEA bardzo szybko wzrasta poziom DHEAS (ostatnio miałam bardzo powyżej normy a przed braniem 3x25mg miałam poniżej połowy normy) i testosteron miałam powyżej normy. Niestety widać to u mnie w "nadliczbowym" owłosieniu. Podobnie było 4 lata temu (nie sprawdzałam poziomu testosteronu) ale wtedy zaszłam w ciążę naturalnie około miesiąca po odstawieniu DHEA i wyglada na to, że DHEA mogło pomóc uzyskać tą jedną prawidłową komórkę.
    Próbowałam teraz brać na noc melatoninę ale budziłam się rano z bólem głowy i zrezygnowałam.
    U mnie tez szybko wzrasta i muszę kontrolować poziom i zmniejszać dawki.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po calej lekturze z dzisiaj nadal jestem zdania, ze KD to tylko przypadkowy zlepek DNA. Troche zal, ze nie moj wlasny, ale i tak gdybym uzyla KD na sto procent dopatrywalabym sie swoich cech u dziecka. :-) I na pewno bym znalazla! :-)
    Choroby tez mamy w wiekszosci wszyscy podobne. Cukrzyca, nadcisnienie, miazdzyca. W kazdej rodzinie cos z tego lata.

Ale tez rozsmiesza mnie inna wizja.
    Dawczyni oddala trylion jajek w przeciagu kilku lat. Zadowolona, ze pomogla ludziom. A tu nagle zaczynaja jej jakies obce, mlode ludzie stawac na wycieraczce z usmiechem na ustach. Mamusiaaaa!!! :-D

I to prawda, ze dawcy nasienia nikt nie szuka. To dopiero bylaby zabawa. Z jednej porcji mozna i 20 jaj zaplodnic.

never_lose_hope, Lil_m, klamka, Lukrecja, Muchacha lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki jakie jest Wasze zdanie, który z tych produktów będzie miał lepsze wpływ na jakość i ilość komórek jajowych? DHEA czy melatonina? czy macie jakieś doświadzcenia związane z tymi suplementami (jakkolwiek można je nazwać)

W tym wątku dyskutowalysmy juz o obu, dhea promuje jajeczkowanie, a jakosc raczej wplynie mela, ale nie bierz jej dluzej niz 2 miesiace, oba srodki przed stymulacjami sie suplementuje, w trakcie odstawia.

AniaT lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    W tym wątku dyskutowalysmy juz o obu, dhea promuje jajeczkowanie, a jakosc raczej wplynie mela, ale nie bierz jej dluzej niz 2 miesiace, oba srodki przed stymulacjami sie suplementuje, w trakcie odstawia.
    Melatonine przed stymulacja tez odstawić?Dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:34

• Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Po calej lekturze z dzisiaj nadal jestem zdania, ze KD to tylko przypadkowy zlepek DNA. Troche zal, ze nie moj wlasny, ale i tak gdybym uzyla KD na sto procent dopatrywalabym sie swoich cech u dziecka. :-) I na pewno bym znalazla! :-)
    Choroby tez mamy w wiekszosci wszyscy podobne. Cukrzyca, nadcisnienie, miazdzyca. W kazdej rodzinie cos z tego lata.

Dawczyni oddala trylion jajek w przeciagu kilku lat. Zadowolona, ze pomogla ludziom. A tu nagle zaczynaja jej jakies obce, mlode ludzie stawac na wycieraczce z usmiechem na ustach. Mamusiaaaa!!! :-D

I to prawda, ze dawcy nasienia nikt nie szuka. To dopiero bylaby zabawa. Z jednej porcji mozna i 20 jaj zaplodnic.
    Tylko ile rodzeństwa genetycznego moze sie spotkać kiedys od takiego jednego tatusia! To jest przerażające!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila , ale nie odpowiedziałaś na pytanie,A wspominałaś o tym kilka razy. Jak rozumiesz pomoc dawczyni / dawców gamet przy ewentualnej chorobie dziecka? Czego od nich oczekujesz? Nie czepiam się, naprawdę chce zrozumieć Twój punkt widzenia.

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Fajna jesteś :)

Lil_m, never_lose_hope lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimlia przyglądam sie z boku, nie wypowiadam bo temat KD narazie mnie nie dotyczy. Na ten moment nie wiem co bym czula i jakie dylematy miala. Jesli nie rozważasz, to polecam juz nad tym nie myslec. Ty bedziesz sie mniej denerwowac a dziewczyny beda mialy lepszy humor ;)
    Serio bo ciągle to negujesz i podkreślasz same minusy. Wszystko ma minusy i plusy a tu jest jeden plus, z ktorym ciężko polemizować - zostajesz mamą! Relax to wpływa pozytywnie na płodność ;)

Lukrecja, klamka, Lil_m, never_lose_hope lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mimlia przyglądam sie z boku, nie wypowiadam bo temat KD narazie mnie nie dotyczy. Na ten moment nie wiem co bym czula i jakie dylematy miala. Jesli nie rozważasz, to polecam juz nad tym nie myslec. Ty bedziesz sie mniej denerwowac a dziewczyny beda mialy lepszy humor ;)
    Serio bo ciągle to negujesz i podkreślasz same minusy. Wszystko ma minusy i plusy a tu jest jeden plus, z ktorym ciężko polemizować - zostajesz mamą! Relax to wpływa pozytywnie na płodność ;)
    Ale rozważam powaznie az,a co to za różnica?Jeszcze gorzej niz kd,bo dwoje rodziców zupełnie obcych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:20

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ