IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ja z tego zestawu nie brałam w ogóle astaksantyny, więc nie wiem. Melatoninę i ubichinol (czy też q10) brałam przez całą stymulację. Q10 jak najbardziej dla męża, ja swojemu też daję, podobnie jak witaminę E i L-karnitynę.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Mimila wrote:Bea,właśnie mój lekarz twierdzi,ze przy krótkim jest więcej janeczek ale nie są różne,a przy długim rosną równo i sa lepszej jakości. Po tej mezoterapii to wydaje mi sie głupie trochę dawać dlugo protokół,bo ona miała pobudzić jajniki do pracy naturalnie,a anty wyciszaja.Jak myślicie?
Kazdy jest inny, ale powiem, jak bylo u mnie, jak sie zaczely moje problemy z hormonami, to zeby unormowac sytuacje zapisano mi anyki, rzeczywiscie wyciszyly mi jajniki, ale az za bardzo, po odstawieniu przy moim niskim amh, jajniki w ogole nie podjely pracy, zadnej i nie odpowiadaly na leki, choc jajka w nich byly, amh mialam wtedy kolo 2, i od tego zaczelo sie mowienie o POF i musialam sie zgodzic na thz, bo objawy menopy nie dawaly mi zyc, wiec sądzàc po sobie nie polacam dziewczynom z niskim amh antykow, ale to tylko moj przyklad.Bea77_2, Mimila lubią tę wiadomość
-
Kitty.Noir wrote:A co do melatoniny, to czytalam, ze jesli chodzi o plodnosc to zalecenie jest takie, zsby zrobic sobie 2-miesięczną kuracje przed stymulacją, a potem odstawic.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Kitty.Noir wrote:Kazdy jest inny, ale powiem, jak bylo u mnie, jak sie zaczely moje problemy z hormonami, to zeby unormowac sytuacje zapisano mi anyki, rzeczywiscie wyciszyly mi jajniki, ale az za bardzo, po odstawieniu przy moim niskim amh, jajniki w ogole nie podjely pracy, zadnej i nie odpowiadaly na leki, choc jajka w nich byly, amh mialam wtedy kolo 2, i od tego zaczelo sie mowienie o POF i musialam sie zgodzic na thz, bo objawy menopy nie dawaly mi zyc, wiec sądzàc po sobie nie polacam dziewczynom z niskim amh antykow, ale to tylko moj przyklad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 13:34
Bea77_2 wrote:Ja z tego zestawu nie brałam w ogóle astaksantyny, więc nie wiem. Melatoninę i ubichinol (czy też q10) brałam przez całą stymulację. Q10 jak najbardziej dla męża, ja swojemu też daję, podobnie jak witaminę E i L-karnitynę.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
MeHe wrote:Ja mam endomendę I stopień. Byłam w 4 klinikach i w każdej to samo zdanie. Nie leczymy, ciąża leczy enomendę. Ale na Twoim miejscu chyba bym zrobiła. Jakie masz amh? Sama rozważam u siebie laparao, ale dr L powiedział, że tylko wkurzę jajniki...
2,27 w grudniu 2017. A u Ciebie?
No wlasnie znam zdanie Lewego, ale moja ostatnia stymulacja to byla masakra
U mnie endomenda juz osiagnela stopien 4tyStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Moja torbiel pojawiła się jakoś w kwietniu, jak została po miesiączce, to brałam duphaston 7 dni 2x1 i po krwawieniu się zmniejszyła, ale nie wchłonęła całkiem i teraz ma ok. 21mm. We wtorek zobaczymy co tam się dzieje.
Właśnie zaczęłam 2 opakowanie melatoniny 5mg, czyli akurat jak je skończę będą 2 miesiące, w sam raz.Mimila lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Dzieki dziewczyny, zrobilam i sprawdzam czy wyszloRocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Dana721 wrote:Udalo sie,dziekuje
i ja poszłam za Twoim przykladem
Dana a gdzie Twój CUD w stopce.... nie widzęDana721 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Mimila wrote:A wystarczy mi 3 mg czy zaleca się 5?
Generalnie zwykle 5 mg, tak podaje wiekszosc zrodel, ja biore mniej, czyli 3 mg, bo łaczę z thz, ktora ponoc moze podbic poziom melatoniny, w sumie nie powinnam łaczyc, ale musze sie wspomagac, wiec szukalam zlotego srodka, w kazdym razie 5mg to taka standardowa dawka.Mimila lubi tę wiadomość
-
Mimila wrote:Ponoć astaksantyna jest najsilniejszym antyoksydantem,poczytaj...Nie wiem tylko czy nie wpływa na komórki nk,tak jak q10,pytałem mohego.lekarza o q10 i mowil,ze mogę brac duzo. Ja biorę raz 100 mg ,raz 200,nie mogę się zdecydować ile brac.
Astaksantyna i melatonina dzialaja na to samo-jakosc komorek?
-
Bea77_2 wrote:Musisz przewinąć opis do dołuNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Nie dopisalam,tylko nie widac do poki nie przesuniesz.Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)