X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • freta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Moja torbiel pojawiła się jakoś w kwietniu, jak została po miesiączce, to brałam duphaston 7 dni 2x1 i po krwawieniu się zmniejszyła, ale nie wchłonęła całkiem i teraz ma ok. 21mm. We wtorek zobaczymy co tam się dzieje.

Właśnie zaczęłam 2 opakowanie melatoniny 5mg, czyli akurat jak je skończę będą 2 miesiące, w sam raz.

A nie czujesz jakiegoś dyskomfortu w jajnikach po melatoninie? Zaczęłam 3 op. i przypuszczam, że co miesiąc robi mi się torbiel na jajniku. Jak byłam na usg, to dr stwierdził, że jest płyn, więc coś pękło a byłam wtedy po @. A może to moja psychika... bo przed łykaniem melatoniny miałam potwierdzoną torbiel(wchłonęła się po 2 miesiącach).

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A dlaczego?Bo nie rozumiem.Cos zle napisałam?

Chodzi mi, zebys zlikwidowala moj post, ktory cytowalas. Nic wiecej. :-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Chodzi mi, zebys zlikwidowala moj post, ktory cytowalas. Nic wiecej. :-)
    Nie umiem to znaleźć,tej strony na tel ,muszę na komputerze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 21:37

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    A nie czujesz jakiegoś dyskomfortu w jajnikach po melatoninie? Zaczęłam 3 op. i przypuszczam, że co miesiąc robi mi się torbiel na jajniku. Jak byłam na usg, to dr stwierdził, że jest płyn, więc coś pękło a byłam wtedy po @. A może to moja psychika... bo przed łykaniem melatoniny miałam potwierdzoną torbiel(wchłonęła się po 2 miesiącach).
    Nie widzę różnicy.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ponoć q10 podnosi poziom komórek nk,a jeśli sa za wysokie to jest problem z zagniezdzenie.
    Tak to pamiętam, ze pisałaś ale teraz pytalam o melatonine? Bo tak zrozumialam Twoja wypowiedz?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Przyszła mi do głowy taka wątpliwość, a w zasadzie to dwie. Jeśli na Ukrainie gwarantują przynajmniej 10 jajeczek od dawczyni, to czy tam dziewczynom dają do pieca najbardziej agresywne protokoły stymulacyjne? A jeśli tak, to jaki to ma wpływ na jakość zarodków?

A drugie pytanie w związku z Czarnobylem, gdzie wybuch miał miejsce w 1986 roku. Czy to jakoś nie wpłynęło na dawczynie czy też ich matki?
    Dobre pytania... A jeszcze rownie dobre jestczy ktokolwiek zna na nie odpowiedź? :/

Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny jak się bada poziom komórek NK? Czy to badanie z krwi? Drogie?
    Bada się z krwi,kosztuje ponad 300 zl i robią je tylko 2 razy w miesiącu,przynajmniej w Krakowie,trzeba się zapisac na badanie i nie wolno go robic jesli sie jest chorym lub przeziebionym. W Krakowie robia je tylko w jednym miejscu;w Prokocimiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 00:37

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak to pamiętam, ze pisałaś ale teraz pytalam o melatonine? Bo tak zrozumialam Twoja wypowiedz?
    O melatonine nic nie wiem,tylko o q10.

• scania Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Bada się z krwi,kosztuje ponad 300 zl i robią je tylko 2 razy w miesiącu,przynajmniej w Krakowie,trzeba się zapisany na badanie i nie wolno to ribic jeski sie jest chorym lub przeziebionym. W Krakowie ribia je tylko w jednym miejscu;w Prokocimiu.
    Mimila ale ty piszesz raczej o teście cytotoksyczności komórek NK. Poziom NK można raczej zbadać też w innych miejscach. Diagnostyka chyba też robi. Ja mam w normie ilość NK ale test cytotoksyczności wyszedł mi źle i na to brałam wlewy z intralipidu przed transferem, więc nie zawsze badanie ilości NK wystarczy.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    No właśnie. Wiem, że dziewczyny na KD jeżdżą do Czech ale nie wiem czy któraś z forumowiczek ma już doświadczenie z Ukrainą. Zresztą i polskie kliniki korzystają z ukraińskich jajeczek.
    Dziewczyny,Invimed tez ma podobny program z kd,czy zupełnie inny?Macie juz sprawdzone?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mimila ale ty piszesz raczej o teście cytotoksyczności komórek NK. Poziom NK można raczej zbadać też w innych miejscach. Diagnostyka chyba też robi. Ja mam w normie ilość NK ale test cytotoksyczności wyszedł mi źle i na to brałam wlewy z intralipidu przed transferem, więc nie zawsze badanie ilości NK wystarczy.
    Tak,o tym pisze oczywiscie,napisalam to w skrócie jako nk. Komorki nk to ja badalam tez ale w innym celu,jak chorowalam na boreliozę.Tu mialam na myśli ten test,o którym piszesz i robią to tylko w Prokocimiu. Mi wyszły w normie Ale to bylo prawie rok temu i ponic q10 moze podwyższać poziom. Mój lekarz mowi w ogole,ze ten poziom sie zmienia i za każdym razem będzie inny. Zastanawiam się czy nie powtórzyć tego badania ale tyle kasy idzie na wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 00:44

• Mimila Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania,u kogo Ty się leczysz w Krakowie?Dr P wlewy z Intralipidu wysmiewa;Sacha też,ja już nic z tego nie rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 00:53

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te badania immuno trzeba robić w jakimś konkretnym momencie cyklu? Mam w planach właśnie test IMK, cytokiny i ANA 1/2.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:23

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ja pierwszy mialam dlugi na 2 miesiące anty Ale tylko dlatego,że mój lekarz zmieniał kliniki nagle i musiał mi przedłużyć antki, to nie chciało w ogóle ruszyć po takim wyciszenie jajnikow,wchlonrlam niesamowite ilości leków wtedy ale wtedy amh mialam duzo wyższe niż teraz,drugi protokół byl krotki;bez niczego;z niego byla ciaza ale chora i poronilam,a trzeci byl na 1 miesiące antkow i byk najlepszy,było najwięcej blastocyst i były zdrowe zarodki Ale kompletnie nie wiem na jakim tetaz isc. Mój lekarz chciał na krótkim ale jeśli będzie nadal tprbiel to musi być 1 miesiac anty. Czyli Dr L tez jest za krótkim?
    Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale miałam straszny dzień wczoraj. Migrena ciążowa połączona z wymiotami....mimo okropnej męczarni każdej z Was życzę :P

On raczej indywidualnie dobiera. W moim wypadku dobrał świetnie! I leki i protokół. Mówił, że na długim niby więcej ale na krótkim lepsza jakość. No ale wiadomo różnie na każdą działają te leki i protokoły. Ja miałam jak już wspominałam raz krótki na samym gonalu dawki ok 250 do 300 przez ok 14 dni efekt 4 kom w tym tylko 1 dojrzała zarodek z dużymi błędami od początku i transferu brak. Za 2 razem długi sam menopur dawka z kosmosu 450j również stymulacja ok 14 dni efekt 4 komórki, 2 zarodki, żaden nie nadawał się do transferu. I w Novum krótki clo + menopur + gonal początkowo 325 łącznie przez 5 dni potem 275 przez 3 i wystarczyło! Efekt po 8 dniach 4 kom z tego 3 zarodki, jeden transfer (maluch rośnie w brzuszku) i 2 śnieżynki czekają na odbiór. To jest dla mnie magia jak dobry dobór leków i protokołu może zdziałać nagle cuda.

Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:28

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• 4me Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny jak się bada poziom komórek NK? Czy to badanie z krwi? Drogie?
    Ja robilam poziom NK podczas badania z krwi"subpopulacje limfocytow". Koszt okolo 350-380 pln w Invicta. Robia codziennie. Czas oczekiwania jeden dzien. Robilam na zlecenie lekarza w owu lub dzien po ale raczej termin byl przypadkowy bo akurat mialam jeszcze inne badania. Wyszly mi podwyższone i juz od razu dostalam niewielka dawke sterydu.
    Mysle ze przeciwciala to jest cos co warto badac bo moga być ukrytym problemem w tych naszych staraniach. Jak tak czytam forum to widze, ze duzo z nas sie z tym zmaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 09:47

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    To ciekawe co piszesz bo mi L. powiedział na wizycie że nigdy nie daje się wyższych dawek i schodzi do niższych tylko odwrotnie.

Ja myślę, że z tym doborem leków to czysty przypadek na czym wyjdzie a na czym nie...
    U mnie była taka konieczność bo po 5 dniach jeden z pęcherzyków miał już 14mm a dr chciał przeciągnąć żeby uzyskać więcej niż jedna kom. Opuszczenie dawki było minimalne bo tylko 50j gonalu
    Hmm nie wiem czy taki przypadek. Myślę, że dużo wiedzy trzeba też mieć. Bo jeśli tak jak pisałaś jedna z klinik tylko i wyłącznie stymuluje menopurem to o jakiej wiedzy tu mowa, jak wszystkie stymulacje na jedno kopyto... i tu się zgodzę w takim wypadku tylko przypadek. Moim zdaniem to i wiedza, znajomość leków + odrobina szczęścia. Ja w Norwegii nigdy bym nie zaszła w ciążę bo tu nikt nie analizuje nieudanych stymulacji. Ich zdaniem byłam poor responder . Zaproponowali po raz 3 450j menopuru a jak nie wyjdzie to trudno, najwidoczniej nie mam szans na dziecko. Taka ich logika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 09:58

Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ