X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bold wrote:
    Trzymam kciuki! I pamiętaj 1 wystarczy!!!!!!!!! nie musisz mieć 10:)

Ja też staram się tego trzymać 🍀🌈

Bold, życzę Ci bardzo nudnej ciąży i wszystkiego co najlepsze <3 <3

Dziewczyny, trzymam bardzo mocno kciuki za nas wszystkie 🤞🤞🍀❤️ Marzę o tym żeby los się do nas w końcu uśmiechnął. Niskie AMH nie powinno być wyrokiem, jeszcze wciąż są szanse.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 07:35

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Bold Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ja też staram się tego trzymać 🍀🌈

Bold, życzę Ci bardzo nudnej ciąży i wszystkiego co najlepsze <3 <3

Dziewczyny, trzymam bardzo mocno kciuki za nas wszystkie 🤞🤞🍀❤️ Marzę o tym żeby los się do nas w końcu uśmiechnął. Niskie AMH nie powinno być wyrokiem, jeszcze wciąż są szanse.

Bardzo dziękuję i również trzymam za Ciebie kciuki:))))

• Martit Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    w sierpniu rozpoczynamy przygotowanie do in vitro. AMH 0,7, niestety FSH ponad 14 :/
    Podchodzimy do procedury w salve, dr. kłosiński.
    Nie ukrywam, że się boję.
    Czy miałyście jakieś skutki uboczne stymulacji? jak ją znosiłyście?

wiek 40 l
    AMH 04.23 - 0,7
    07.23- 0,67
    04.24- 0,44

09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
    25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
    20.11.23 transfer
    5 dpt prog 30,97
    7 dpt⏸️
    9 dpt 💔
    08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Cześć dziewczyny,
    w sierpniu rozpoczynamy przygotowanie do in vitro. AMH 0,7, niestety FSH ponad 14 :/
    Podchodzimy do procedury w salve, dr. kłosiński.
    Nie ukrywam, że się boję.
    Czy miałyście jakieś skutki uboczne stymulacji? jak ją znosiłyście?
    Nie ma czego się bać, zastrzyki co prawda nie są przyjemne, ale da się przeżyć. Wszystko będzie ok, życzę owocnej stymulacji 🍀

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • OlaK88 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    OlaK88 i jak rezultaty ostatniej stymulacji ?
    Rezultaty takie jak w opisie:(
    Lekarze mówią że nie ma sensu próbować dalej na swoich komórkach.. jutro mamy konsultacje ponieważ poprosili o tydzień czasu na pochylenie się nad naszym „trudnym przypadkiem”.
    Jestem bardzo ciekawa co powiedzą ponieważ poza rozłożeniem rak nic konkretnego nie powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 21:19

Kir aa,
    Kariotyp ok
    Histero ok
    Era, Emma, Alice ok
    Tnf alfa podwyższone

I pgt 10.2023, beta 0
    II pgt 02.2024 ivig 🤞13tc
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK88 wrote:
    Rezultaty takie jak w opisie:(
    Lekarze mówią że nie ma sensu próbować dalej na swoich komórkach.. jutro mamy konsultacje ponieważ poprosili o tydzień czasu na pochylenie się nad naszym „trudnym przypadkiem”.
    Jestem bardzo ciekawa co powiedzą ponieważ poza rozłożeniem rak nic konkretnego nie powiedział.

Przykro mi :(
    A jakie masz AMH?
    Ja ostatnio tez miałam pobrane tylko 4 pecherzyki i usłyszałam ze mogę podejść jeszcze jeden raz a potem juz kd.
    I zamiast próbować w tej klinice przenoszę sie do Czech.
    On sie specjalizują w mini stymulacjach przy niskim amh.
    Poczytaj tez moze o nich ..

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    i jak u Paśnika? Gdzie byłaś w Łodzi?

Tak byłam w Łodzi.
    Paśnik mówi, ze moje badania sa ok i po pierwszej ciąży coś sie mojemu organizmowi poprzestawiało.
    Mam jeszcze tylko allo mlr i cross-match zrobić, ale dopiero miesiąc przez transferem.
    Póki co nie wiemy kiedy sie odbędzie bo nawet nie wiem kiedy stymulacja (za tydzień konsultacja z eurofertil).
    Mówił ze mam teraz nie robić bo jeśli transfer bedzie np w listopadzie to wynik allo bedzie dla niego niemiarodajny. Musi być świeży

• OlaK88 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    A jakie masz AMH?
    Ja ostatnio tez miałam pobrane tylko 4 pecherzyki i usłyszałam ze mogę podejść jeszcze jeden raz a potem juz kd.

KasiaC, mam ten sam plan:) 17tego już umówiłam pierwsza konsultacje w Czechach i chyba tej ministymulacji chciałabym jeszcze spróbować, jak przy krótkim protokole miałam o wiele lepsza odpowiedz. Taka sobie logikę wymyśliłam.. choć nie mam juz duzej nadziei.. może jednocześnie spróbujemy z kd żeby czasu nie tracić.. amh miałam przed invitro 2.0. Ciekawe ile jest teraz 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 21:57

Kir aa,
    Kariotyp ok
    Histero ok
    Era, Emma, Alice ok
    Tnf alfa podwyższone

I pgt 10.2023, beta 0
    II pgt 02.2024 ivig 🤞13tc
  • Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z innym tematem ale ze udzielalam sie tu i duzo z was zna moj przypadek...😊 co z zarodkami jesli juz nie chce trzymac i placic abonamentu...mamy sliczna coreczke i zostal nam 1 zarodek ktory byl dobrej klasy zamrozilismy go na czas ciąży nie planuje wiecej dzieci moja coreczka jest moim spelnieniem...spedza mi to sen z powiek bo wiem ze taki zarodek pojdzie do banku zarodkow?? Z jednej str fajnie komus pomoc sama sie zastanawialam nad komorka ale z drugiej takie obawy okropne co bedzie jak moja corka pozna kogos zakocha sie a to moze byc jej brat itd wiem ze to szanse sa nikle ale. Albo w ogole swiadomosc ze po swiecie chodzi moje dziecko w 100% moje i męża...jestem w takiej rozterce..oczywsicie nie powiedziane ze ktos kiedys zaadoptuje naszego zarodka albo ze utrzyma sie przy rozmrazaniu, ze w ogole bedzie z niegi jakas ciąża....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 15:03

Amh 0.13 😔
    Hashimoto
    prognoza in vito - 0.5% szans

Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
    Punkcja -> 2 pęcherzyki
    1 doba - 1 komorka zapłodniona
    3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
    5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy

-> transfer 5AB / mrożony 4AA
    7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka <3
    19 tydz- 300 gram dziewuszki
    38.5 tyg -poród

Nasza córeczka jest juz z nami <3
    Mały 0.5 % cud
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Dziewczyny ja z innym tematem ale ze udzielalam sie tu i duzo z was zna moj przypadek...😊 co z zarodkami jesli juz nie chce trzymac i placic abonamentu...mamy sliczna coreczke i zostal nam 1 zarodek ktory byl dobrej klasy zamrozilismy go na czas ciąży nie planuje wiecej dzieci moja coreczka jest moim spelnieniem...spedza mi to sen z powiek bo wiem ze taki zarodek pojdzie do banku zarodkow?? Z jednej str fajnie komus pomoc sama sie zastanawialam nad komorka ale z drugiej takie obawy okropne co bedzie jak moja corka pozna kogos zakocha sie a to moze byc jej brat itd wiem ze to szanse sa nikle ale. Albo w ogole swiadomosc ze po swiecie chodzi moje dziecko w 100% moje i męża...jestem w takiej rozterce..oczywsicie nie powiedziane ze ktos kiedys zaadoptuje naszego zarodka albo ze utrzyma sie przy rozmrazaniu, ze w ogole bedzie z niegi jakas ciąża....
    Jedynie płacić 20 lat j wtedy liczyć że dzieci się nie spotkają bo już będzie ich dzielić różnica wieku lub przenieść do Czech i zniszczyć/oddać na cele naukowe. Możesz też podejść do transferu licząc że się nie uda / albo nie wiem- nie biorąc lekow. I proszę nie uważajcie że to kontrowersyjne, ale nie można zmuszać ludzi do oddawania swoich zarodków ani do wykorzystywania ich wszystkich . Co innego dobrowolne dawstwo. Ale ogólnie to z tych dwóch to małe szanse są ze oba dadzą ciążę -tak statystycznie.

Babzi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to opowiadaj jak poród i połóg ? Ile już ma córeczka ? Zastanawiałam się czemu tu nie zaglądasz ;)

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jedynie płacić 20 lat j wtedy liczyć że dzieci się nie spotkają bo już będzie ich dzielić różnica wieku lub przenieść do Czech i zniszczyć/oddać na cele naukowe. Możesz też podejść do transferu licząc że się nie uda / albo nie wiem- nie biorąc lekow. I proszę nie uważajcie że to kontrowersyjne, ale nie można zmuszać ludzi do oddawania swoich zarodków ani do wykorzystywania ich wszystkich . Co innego dobrowolne dawstwo. Ale ogólnie to z tych dwóch to małe szanse są ze oba dadzą ciążę -tak statystycznie.
    Nie wiedzialam ze mozna przeniesc do czech... musze dopytac jaki koszt podejrzewam ze ogromny🤔 nie uwazam nic za kontrowersyjne ja boje sie poprostu o moja córkę o jej przyszłość ..mnie statystyka nie dotyczy😊 wiec tym bardziej sie boje ze z tego ciaza by u kogos byla z tego zarodka bo ja mialam 0.5 % tylko dwa zarodki i od kopa..aa i wieksze szanse na chlopaka wedlug zarodka byly a jest dziewczynka wiec nie zdziwilabym sie jakby ten drugi zarodek dal ciaze..
    U nas super coreczka kochana zdrowa ciaza bezobjawowa az do konca wszyscy mowili ty jestes storzoba do chodzenie w ciazy maz sie smial ze moge byc surogatka :)) nie odzywalam sie bo ja jak torepeda donkonca ciazy pracowałam i latala jak z piorkiem czasu mi na wszystko brakowalo zanim sie obejrzalam 9 mies strzelilo
    Mnie polog nie dotyczyl🤣 nie wiem co to znaczy urodzilam a 3 dni pozniej do galerii pobieglam cesarka po mnie slynela jak po kaczce a dziecko grzeczne jak aniol wiec nie odczulam ze cos sie diamentralnie zmienilo takze połog nie znam tematu🙃 nigdy nie bylam nie wyspana bo moja corcia spi cale noce od poczatku chyba ma lenistwo w genach my tez uwielbiamy spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 21:02

Nowa na forum, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Amh 0.13 😔
    Hashimoto

Punkcja -> 2 pęcherzyki

7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    38.5 tyg -poród

Mały 0.5 % cud
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Nie wiedzialam ze mozna przeniesc do czech... musze dopytac jaki koszt podejrzewam ze ogromny🤔 nie uwazam nic za kontrowersyjne ja boje sie poprostu o moja córkę o jej przyszłość ..mnie statystyka nie dotyczy😊 wiec tym bardziej sie boje ze z tego ciaza by u kogos byla z tego zarodka bo ja mialam 0.5 % tylko dwa zarodki i od kopa..aa i wieksze szanse na chlopaka wedlug zarodka byly a jest dziewczynka wiec nie zdziwilabym sie jakby ten drugi zarodek dal ciaze..
    U nas super coreczka kochana zdrowa ciaza bezobjawowa az do konca wszyscy mowili ty jestes storzoba do chodzenie w ciazy maz sie smial ze moge byc surogatka :)) nie odzywalam sie bo ja jak torepeda donkonca ciazy pracowałam i latala jak z piorkiem czasu mi na wszystko brakowalo zanim sie obejrzalam 9 mies strzelilo
    Mnie polog nie dotyczyl🤣 nie wiem co to znaczy urodzilam a 3 dni pozniej do galerii pobieglam cesarka po mnie slynela jak po kaczce a dziecko grzeczne jak aniol wiec nie odczulam ze cos sie diamentralnie zmienilo takze połog nie znam tematu🙃 nigdy nie bylam nie wyspana bo moja corcia spi cale noce od poczatku chyba ma lenistwo w genach my tez uwielbiamy spac
    Z takim opisem to musisz brać drugi ! A tak poważnie - nie podejmujcie na szybko teraz żadnych decyzji, poczekajcie kilka lat, koszty nie są znów takie duże za opłacanie, a wiesz sama, że już mialas złoty strzał w stymulacji i może się nie powtórzyć, szkoda by było potem żałować. Ale opis ciąży, cesarki i córeczki cudowny ! Cieszę się, że tak pięknie się potoczyło i oby tak dalej.

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    A jakie masz AMH?

Hej! Do której kliniki w Czechach się przenosisz? Poszukuję informacji, która z nich ma najlepsze doświadczenia z niskim AMH.
    Trzymam kciuki żeby pomogli 🤞🤞😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 18:57

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Judith11 Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa, ale czytam forum od jakiegoś czasu.
    Moje amh jest bliskie zera, choć mam dopiero 34 lata.
    Owulacje cały czas się dzieją, jakieś pęcherzyki się pojawiają.
    Gdzieś już się z tym jakoś pogodziłam i przeszłam do działania, liczę się z tym, że w moim przypadku już tylko in vitro.
    Jestem po pierwszej wizycie w klinice i w związku z tym mam do Was pytanie. Jak to wyglądało u Was po pierwszej wizycie, gdzie już wiadomo, że tu winowajcą jest niskie amh?
    Ja dostałam rozpiskę suplementów na 3 miesiące i nie wiem, czy to dobrze, czy niezbyt.
    Jak to było u Was? Od razu jakieś konkretne działanie, stymulacja? Czy najpierw właśnie suplementacja przez jakiś czas?

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judith11 wrote:
    Gdzieś już się z tym jakoś pogodziłam i przeszłam do działania, liczę się z tym, że w moim przypadku już tylko in vitro.
    Jestem po pierwszej wizycie w klinice i w związku z tym mam do Was pytanie. Jak to wyglądało u Was po pierwszej wizycie, gdzie już wiadomo, że tu winowajcą jest niskie amh?
    Ja dostałam rozpiskę suplementów na 3 miesiące i nie wiem, czy to dobrze, czy niezbyt.
    Jak to było u Was? Od razu jakieś konkretne działanie, stymulacja? Czy najpierw właśnie suplementacja przez jakiś czas?
    Jakie to suple ? Wypisano je w ciemno czy kazano Tobie zbadać poziom witamuny d3 , dhea itp? Czy trochę zgłębiono problem tego niskiego amh mianowicie czemu jest niskie ?

• monester Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judith11 wrote:
    Z tego co ja widzę na forum to powód jest zwykle inny niż niskie amh. Jakie nasienie macie ? Badaliscie kariotypy i zespół łamliwego chromosomu ? Mądra suplementacja jest wazna ale nie tAk w ciemno jak pisze Emily.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judith11 wrote:

U mnie powiedzial odrazu lekarz nie da sie suplami nic zdzialac ja nic nie bralam a mialam juz praltycznie nieoznaczalne AmH..powiedzial ze kazdy miesiac dziala na niekorzysc szkoda czasu na suple i odwlkania tak mi pow.. trzeba dzialac i to juz.. faktycznie. Zbadalam potem po miesiacu chyba i bylo jeszczegorzej...wiec na cito stymulacja 😊 nie trac nadzei zobacz na moja stopke..co do przyczyny powiedzial jasno moglam miec niskie amh nawet majac 20 lat nie badalam nie wiedzialam czasami kobiety maja od pocztaku niska rezewe bez przyczyny mowi ze mial pacjentke 24 lata ktora miala nieoznaczalne AmH czasami to wrodzone wiec nie drazylam tematu skad tak niskie u mnie nie bylo czasu..a dodam ze owulacje i pecherzyki mialam w kazdym cyklu 2 lata wstecz i poprstu byly do niczego zawsze...u mnie bylo tak slabo z komorkami ze nawet na stymulacji tylko 2 sie udalo wyhodowac tzn 3 ale ta trzecia byla mikroskopijna...a z tych 2 powstaly sliczne zarodki😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 21:48

Amh 0.13 😔
    Hashimoto

Punkcja -> 2 pęcherzyki

7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    38.5 tyg -poród

Mały 0.5 % cud
  • monester Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    U mnie powiedzial odrazu lekarz nie da sie suplami nic zdzialac ja nic nie bralam a mialam juz praltycznie nieoznaczalne AmH..powiedzial ze kazdy miesiac dziala na niekorzysc szkoda czasu na suple i odwlkania tak mi pow.. trzeba dzialac i to juz.. faktycznie. Zbadalam potem po miesiacu chyba i bylo jeszczegorzej...wiec na cito stymulacja 😊 nie trac nadzei zobacz na moja stopke..co do przyczyny powiedzial jasno moglam miec niskie amh nawet majac 20 lat nie badalam nie wiedzialam czasami kobiety maja od pocztaku niska rezewe bez przyczyny mowi ze mial pacjentke 24 lata ktora miala nieoznaczalne AmH czasami to wrodzone wiec nie drazylam tematu skad tak niskie u mnie nie bylo czasu..a dodam ze owulacje i pecherzyki mialam w kazdym cyklu 2 lata wstecz i poprstu byly do niczego zawsze...u mnie bylo tak slabo z komorkami ze nawet na stymulacji tylko 2 sie udalo wyhodowac tzn 3 ale ta trzecia byla mikroskopijna...a z tych 2 powstaly sliczne zarodki😊
    Sylwia jesteś jedyną osobą na forum, ktora miała taki wynik stymulacji , dlatego uważam,ze to nie amh było Twoim problemem. Może coś nie grało w plemnikach, zbłąkane były czy coś ? ;)

Emily0723 lubi tę wiadomość

• Judith11 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:

Dzięki za odpowiedź 🙂
    Zastanawiam się co w takim razie robić. Lekarz w sumie wytłumaczył to dość rzeczowo. Stwierdził, że z takim amh in vitro ma małe szanse powodzenia, więc warto spróbować je podnieść. Zapytałam o to czy mam czas żeby się suplementować zamiast działać. Stwierdził, że w mojej sytuacji suple mogą tylko pomóc, a gdybyśmy teraz spróbowali stymulacji i in vitro, to owszem, jest spora szansa na ciążę, ale taką, która nie dotrwa do szczęśliwego rozwiązania. USG też daje jakaś nadzieję.
    Nie wiem co mam myśleć.

‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ