X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Brenya spokojnie to tez nie o to chodzi byś nie mogla napisac jak Ty z kolei odbierasz to miejsce. Takie sa Twoje odczucia i dobrze, ze o nich piszesz. Moze ktos sie jeszcze waha i wowczas sam podejmie sobie decyzję na podstawie Twoich doawiadczen ale tez np moich. Ja tylko z wiadomych juz przyczyn jestem tutaj adwokatem diabla bo narazie trzymam z nim pakt ;)

Wiem, ja po prostu wszystkich przed nimi przestrzegam, no ale czasem wypada sie zamknac jak akurat trafilam na Ciebie, ktora to sie leczyc wlasnie w tej klinice. Wtedy takie slowa sa rzeczywiscie niepotrzebne.
    Ja trzymam mocno kciuki, niech moc bedzie z Toba. A jak cos bedzie nie tak to przychodz sie poskarzyc, poklepiemy po ramieniu :-)

4me lubi tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,że straciłam motywację do starań. Dziś to sobie uświadomiłam. Wiecie jak fajnie jest planować wakacje bez ścisku o kasę i oto żeby dopasować termin urlopu do procedur,bez uzerania się w pracy o wolne. Dzis uswiadomilam sobie,ze mam juz pelna rodzine,poszliśmy z mężem wybrać auto z salonu,córeczka uśmiechała się jak przymierzalismy ja do nowego fotelika. Znów wróciła mi chęć do pracy i rozwoju , będę przygotowywać się do IELTS, bo rozważamy emigrację. Mogę znów wrócić do dawnych planow i marzeń nie planując obsesyjnie kolejnej procedury. Mam wrażenie, że dopiero teraz wyszłam z depresji po diagnozie POF. Zbadam sobie AMH i powtórzę HSG, będziemy starać się naturalnie. Szanse są takie same w mojej sytuacji jak IVFy, a unikne pompowania kasy w Kliniki, będę mogla za te pieniądze wyjechać z mężem i córka na wymarzone wakacje. Mezoterapii nie bede jednak robic- jakos brak pozytywnych danych o jej skutecznosci.
    Co za tym idzie będę rzadziej udzielać się na forum, jednak od czasu do czasu zerknę co u Was słychać. Wszystkich Wam ogromnie kibicuje. Bylyscie dla mnie ogromnym wsparciem w trudnych chwilach.
    Jak coś piszcie na priv. Buziaki :)

brenya77, Szapiro, Lil_m, 4me, Bea77_2, edloteh, Kadetka, Mola_90, Dana721, klamka, kayama, ewela88, niezapominajka2017, KateKum, mar2śka, Blastka, sylwia80, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calowicie zgadzam się...uganianie się za kolejnym podejściem do zabieranie rodzinie siebie

Lukrecja lubi tę wiadomość

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:32

Lukrecja, edloteh lubią tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wszystkie Twoje wypowiedzi dotyczące invikci Gdańsk popieram. Ja też trzymam pakt z tym diabłem ale póki co mam takie same wrażenie jak Ty. Kochana nigdzie nie jest idealnie, wszystkie kliniki sa nastawione na kasę, taka prawda. Ja tam dobrze czuje się zaopiekowana w Gdańsku, ale jeśli mam nie wyjdzie to w przyszlosci też celuje w gamete:)

Głowa do góry:)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, Dobrze powiedziane.
    Zaglądaj często jak tylko chcesz :) dziewczynom potrzebny tu jest ktoś taki jak ty :*

Rośnijcie zdrowo i korzystajcie z życia do woli ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 16:42

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    4me wszystkie Twoje wypowiedzi dotyczące invikci Gdańsk popieram. Ja też trzymam pakt z tym diabłem ale póki co mam takie same wrażenie jak Ty. Kochana nigdzie nie jest idealnie, wszystkie kliniki sa nastawione na kasę, taka prawda. Ja tam dobrze czuje się zaopiekowana w Gdańsku, ale jeśli mam nie wyjdzie to w przyszlosci też celuje w gamete:)

Głowa do góry:)
    Ja dokladnie w Gdyni jestem. Ale Gdansk przede mna bo tylko tam robia punkcje i transfery ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, super decyzja. Trzymam kciuki aby takie zdrowe podejście skończyli się naturalnym cudem.
    Udało się. Doktor Doniec zgodził się zrobić mi histero w 21dc. Muszę szybko zrobić posiew. Oby tylko wyszedł Ok.

edloteh, 4me, Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sadzicie o bocianie I o dr Mrugacz?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja :* ciesz się życiem, a mnie zawsze będzie mi miło wymienić z Tobą 2 zdania:)

A teraz merytoryka. Dzisiaj na fejsie przeczytałam niefajne rzeczy o Mrugaczu i Bocianie. A ktoś pisał ostatnio, że on zajmuje się KD. Także podpinam się pod pytanie Nadziei...

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil co czytalas?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Lil co czytalas?
    Dziewczynie z amh 0.7 i 33lata powtarza, że jest za stara i ma za słabe jajniki:/

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat przed icis amh 0,5 I mi mowi ze moim atutem jest wiek I zebym probowala na swoich jajkach jeszcxe ale tez nie daje gwarancji czy cos z tego bedzie za pierwszym razem mialam 4dobre komorki a za drugim razem 0 komorek dlugi protokol mam probowac dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:16

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Dziewczynie z amh 0.7 i 33lata powtarza, że jest za stara i ma za słabe jajniki:/
    Łoł co za nonsens... Milutki.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    A ja Wam powiem,że straciłam motywację do starań. Dziś to sobie uświadomiłam. Wiecie jak fajnie jest planować wakacje bez ścisku o kasę i oto żeby dopasować termin urlopu do procedur,bez uzerania się w pracy o wolne. Dzis uswiadomilam sobie,ze mam juz pelna rodzine,poszliśmy z mężem wybrać auto z salonu,córeczka uśmiechała się jak przymierzalismy ja do nowego fotelika. Znów wróciła mi chęć do pracy i rozwoju , będę przygotowywać się do IELTS, bo rozważamy emigrację. Mogę znów wrócić do dawnych planow i marzeń nie planując obsesyjnie kolejnej procedury. Mam wrażenie, że dopiero teraz wyszłam z depresji po diagnozie POF. Zbadam sobie AMH i powtórzę HSG, będziemy starać się naturalnie. Szanse są takie same w mojej sytuacji jak IVFy, a unikne pompowania kasy w Kliniki, będę mogla za te pieniądze wyjechać z mężem i córka na wymarzone wakacje. Mezoterapii nie bede jednak robic- jakos brak pozytywnych danych o jej skutecznosci.
    Co za tym idzie będę rzadziej udzielać się na forum, jednak od czasu do czasu zerknę co u Was słychać. Wszystkich Wam ogromnie kibicuje. Bylyscie dla mnie ogromnym wsparciem w trudnych chwilach.
    Jak coś piszcie na priv. Buziaki :)

Lukrecja i o to chodzi!:) Tak trzymaj. Mi się bardzo podoba taki optymistyczny akcent.

Lukrecja, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stosowalysciw kiedyś ta diete?
    https://plodnosc.pl/powiedzialam-jesli-dieta-dabrowskiej-nie-pomoze-zdecyduje-sie-na-in-vitro-pomogla/

Slyszalam juz o niej ale bylam sceptycznie nastawiona a teraz sobie mysle, ze moze rzeczywiscie warto spróbować?
    Ja jadam glownie na miescie, w domu wcinam chleb jak opetana. Nie jadam fast foodow, jak juz cos gotuję to raczej zdrowo, slodycze z umiarem ale na pewno najlepszym przykladem zywieniowym nie jestem...

Troche sie boje bo czytalam gdzieś kiedyś ze babki ciężko te diete przechodziły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:43

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:01

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info.
    No właśnie czyli pytanie, czy warto kombinowac tuz przed stymulacja... Nie wiadomo jak to wplynie, jak sie nie uda to bede sie gnebic i zastanawiać czy to dieta mogla cos namieszac...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:33

Ciasteczko77, brenya77, mar2śka, 4me, klamka, Blastka, edloteh, mag87, AmVormittag, sylwia80, kayama, Magdala, Niezapominajka5, Reni lubią tę wiadomość

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ