WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Brenya spokojnie to tez nie o to chodzi byś nie mogla napisac jak Ty z kolei odbierasz to miejsce. Takie sa Twoje odczucia i dobrze, ze o nich piszesz. Moze ktos sie jeszcze waha i wowczas sam podejmie sobie decyzję na podstawie Twoich doawiadczen ale tez np moich. Ja tylko z wiadomych juz przyczyn jestem tutaj adwokatem diabla bo narazie trzymam z nim pakt ;)

Wiem, ja po prostu wszystkich przed nimi przestrzegam, no ale czasem wypada sie zamknac jak akurat trafilam na Ciebie, ktora to sie leczyc wlasnie w tej klinice. Wtedy takie slowa sa rzeczywiscie niepotrzebne.
    Ja trzymam mocno kciuki, niech moc bedzie z Toba. A jak cos bedzie nie tak to przychodz sie poskarzyc, poklepiemy po ramieniu :-)

4me lubi tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,że straciłam motywację do starań. Dziś to sobie uświadomiłam. Wiecie jak fajnie jest planować wakacje bez ścisku o kasę i oto żeby dopasować termin urlopu do procedur,bez uzerania się w pracy o wolne. Dzis uswiadomilam sobie,ze mam juz pelna rodzine,poszliśmy z mężem wybrać auto z salonu,córeczka uśmiechała się jak przymierzalismy ja do nowego fotelika. Znów wróciła mi chęć do pracy i rozwoju , będę przygotowywać się do IELTS, bo rozważamy emigrację. Mogę znów wrócić do dawnych planow i marzeń nie planując obsesyjnie kolejnej procedury. Mam wrażenie, że dopiero teraz wyszłam z depresji po diagnozie POF. Zbadam sobie AMH i powtórzę HSG, będziemy starać się naturalnie. Szanse są takie same w mojej sytuacji jak IVFy, a unikne pompowania kasy w Kliniki, będę mogla za te pieniądze wyjechać z mężem i córka na wymarzone wakacje. Mezoterapii nie bede jednak robic- jakos brak pozytywnych danych o jej skutecznosci.
    Co za tym idzie będę rzadziej udzielać się na forum, jednak od czasu do czasu zerknę co u Was słychać. Wszystkich Wam ogromnie kibicuje. Bylyscie dla mnie ogromnym wsparciem w trudnych chwilach.
    Jak coś piszcie na priv. Buziaki :)

brenya77, Szapiro, Lil_m, 4me, Bea77_2, edloteh, Kadetka, Mola_90, Dana721, klamka, kayama, ewela88, niezapominajka2017, KateKum, mar2śka, Blastka, sylwia80, Niezapominajka5, Mika10 lubią tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calowicie zgadzam się...uganianie się za kolejnym podejściem do zabieranie rodzinie siebie

Lukrecja lubi tę wiadomość

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:32

Lukrecja, edloteh lubią tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wszystkie Twoje wypowiedzi dotyczące invikci Gdańsk popieram. Ja też trzymam pakt z tym diabłem ale póki co mam takie same wrażenie jak Ty. Kochana nigdzie nie jest idealnie, wszystkie kliniki sa nastawione na kasę, taka prawda. Ja tam dobrze czuje się zaopiekowana w Gdańsku, ale jeśli mam nie wyjdzie to w przyszlosci też celuje w gamete:)

Głowa do góry:)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, Dobrze powiedziane.
    Zaglądaj często jak tylko chcesz :) dziewczynom potrzebny tu jest ktoś taki jak ty :*

Rośnijcie zdrowo i korzystajcie z życia do woli ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 16:42

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    4me wszystkie Twoje wypowiedzi dotyczące invikci Gdańsk popieram. Ja też trzymam pakt z tym diabłem ale póki co mam takie same wrażenie jak Ty. Kochana nigdzie nie jest idealnie, wszystkie kliniki sa nastawione na kasę, taka prawda. Ja tam dobrze czuje się zaopiekowana w Gdańsku, ale jeśli mam nie wyjdzie to w przyszlosci też celuje w gamete:)

Głowa do góry:)
    Ja dokladnie w Gdyni jestem. Ale Gdansk przede mna bo tylko tam robia punkcje i transfery ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, super decyzja. Trzymam kciuki aby takie zdrowe podejście skończyli się naturalnym cudem.
    Udało się. Doktor Doniec zgodził się zrobić mi histero w 21dc. Muszę szybko zrobić posiew. Oby tylko wyszedł Ok.

edloteh, 4me, Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sadzicie o bocianie I o dr Mrugacz?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja :* ciesz się życiem, a mnie zawsze będzie mi miło wymienić z Tobą 2 zdania:)

A teraz merytoryka. Dzisiaj na fejsie przeczytałam niefajne rzeczy o Mrugaczu i Bocianie. A ktoś pisał ostatnio, że on zajmuje się KD. Także podpinam się pod pytanie Nadziei...

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil co czytalas?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Lil co czytalas?
    Dziewczynie z amh 0.7 i 33lata powtarza, że jest za stara i ma za słabe jajniki:/

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat przed icis amh 0,5 I mi mowi ze moim atutem jest wiek I zebym probowala na swoich jajkach jeszcxe ale tez nie daje gwarancji czy cos z tego bedzie za pierwszym razem mialam 4dobre komorki a za drugim razem 0 komorek dlugi protokol mam probowac dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:16

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Dziewczynie z amh 0.7 i 33lata powtarza, że jest za stara i ma za słabe jajniki:/
    Łoł co za nonsens... Milutki.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    A ja Wam powiem,że straciłam motywację do starań. Dziś to sobie uświadomiłam. Wiecie jak fajnie jest planować wakacje bez ścisku o kasę i oto żeby dopasować termin urlopu do procedur,bez uzerania się w pracy o wolne. Dzis uswiadomilam sobie,ze mam juz pelna rodzine,poszliśmy z mężem wybrać auto z salonu,córeczka uśmiechała się jak przymierzalismy ja do nowego fotelika. Znów wróciła mi chęć do pracy i rozwoju , będę przygotowywać się do IELTS, bo rozważamy emigrację. Mogę znów wrócić do dawnych planow i marzeń nie planując obsesyjnie kolejnej procedury. Mam wrażenie, że dopiero teraz wyszłam z depresji po diagnozie POF. Zbadam sobie AMH i powtórzę HSG, będziemy starać się naturalnie. Szanse są takie same w mojej sytuacji jak IVFy, a unikne pompowania kasy w Kliniki, będę mogla za te pieniądze wyjechać z mężem i córka na wymarzone wakacje. Mezoterapii nie bede jednak robic- jakos brak pozytywnych danych o jej skutecznosci.
    Co za tym idzie będę rzadziej udzielać się na forum, jednak od czasu do czasu zerknę co u Was słychać. Wszystkich Wam ogromnie kibicuje. Bylyscie dla mnie ogromnym wsparciem w trudnych chwilach.
    Jak coś piszcie na priv. Buziaki :)

Lukrecja i o to chodzi!:) Tak trzymaj. Mi się bardzo podoba taki optymistyczny akcent.

Lukrecja, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stosowalysciw kiedyś ta diete?
    https://plodnosc.pl/powiedzialam-jesli-dieta-dabrowskiej-nie-pomoze-zdecyduje-sie-na-in-vitro-pomogla/

Slyszalam juz o niej ale bylam sceptycznie nastawiona a teraz sobie mysle, ze moze rzeczywiscie warto spróbować?
    Ja jadam glownie na miescie, w domu wcinam chleb jak opetana. Nie jadam fast foodow, jak juz cos gotuję to raczej zdrowo, slodycze z umiarem ale na pewno najlepszym przykladem zywieniowym nie jestem...

Troche sie boje bo czytalam gdzieś kiedyś ze babki ciężko te diete przechodziły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:43

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 07:01

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info.
    No właśnie czyli pytanie, czy warto kombinowac tuz przed stymulacja... Nie wiadomo jak to wplynie, jak sie nie uda to bede sie gnebic i zastanawiać czy to dieta mogla cos namieszac...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:33

Ciasteczko77, brenya77, mar2śka, 4me, klamka, Blastka, edloteh, mag87, AmVormittag, sylwia80, kayama, Magdala, Niezapominajka5, Reni lubią tę wiadomość

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ