IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77_2 wrote:Trzymajcie za mnie kciuki. Zaczęłam brać estrofem. Mam krótki protokół z primingiem estrogenowym. Stymulacja zacznie się prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Stymulacja Gonalem i Elonvą, expensive as fuck!! (pardon my French). Zobaczymy co to przyniesie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 22:57
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualnyBea - trzymam mocno !!! Mocno !!!!!
Dziewczyny mam termin transferu - został przesunięty z 20 na 17!Dziś 10 dc i juz endo 8.5 mm i super hormony... szok.
brenya77, Bea77_2, mar2śka, 4me, Nadzieja90, klamka, edloteh, AmVormittag, sylwia80, kayama, Reni lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Trzymajcie za mnie kciuki. Zaczęłam brać estrofem. Mam krótki protokół z primingiem estrogenowym. Stymulacja zacznie się prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Stymulacja Gonalem i Elonvą, expensive as fuck!! (pardon my French). Zobaczymy co to przyniesie.
Trzymamy trzymamy. Jakie dawki masz? Nie słyszałam o Elonvie. Co to?
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Dzieki za info.
No właśnie czyli pytanie, czy warto kombinowac tuz przed stymulacja... Nie wiadomo jak to wplynie, jak sie nie uda to bede sie gnebic i zastanawiać czy to dieta mogla cos namieszac...
Wg mnie najlepiej zapewnić sobie maxymalny komfort. Dobre żarcie, ale zdrowe, winko (wiem, że mnie ktoś zaraz zlinczuje, ale ja piję czerwone winko przez całą stymulacje i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia). To nie jest czas na zaczynanie diet. Spokój, relaks, termofor na brzuch, rozgrzewające potrawy.Ciasteczko77, 4me, edloteh lubią tę wiadomość
1 x naturalna cb
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Elonvę stosują w Niemczech. Niezapominajka2017 może się wypowiedzieć, miała po tym ładne wyniki. Elonva to lek stymulacyjny o przedłużonym działaniu, jako że efekt trwa 5 dni i nie trzeba się codziennie kłuć. Mam zrobić 150 jednostek Elonvy drugiego dnia cyklu i 150 jednostek Gonalu. A potem 150 jednostek Gonalu codziennie do 5 dnia stymulacji - i pierwsza kontrola, gdzie zostanie do stymulacji dodany antagonista.
Ja już się pogubiłam, ty robisz inv w Polsce?
A ta elonva to FSH, czy FSH z LH? Czy jeszcze co innego?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Lukrecja wrote:Ja w końcu mam prawidłowy poziom witaminy D, czekam na @ i w 2-3 dc robię AMH, ciekawe czy wyjdzie wyższe.
Tak w praktyce patrząc na nasze forum to ivf nikomu się nie udało z AMH poniżej 0.6 (jeśli się mylę to poprawcie), scani się udało z 0.21 naturalnie, Danie chyba z 0.4 też naturalnie, Am Vormittag chyba miała koło 0.8 i 2 naturalsiki:)Nie zaglądam często do Was bo jestem na urlopie ale trzymam kciuki niezmiennie !!
brenya77, Bea77_2, Lil_m, 4me, Lukrecja, edloteh, AmVormittag, Reni lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:A czy ja mogę winko białe? dziś sobie dość pozwoliłam, ale jeszcze nie zaczęłam właściwej stymulacji więc to moje ostatnie podrygi z alko. Czerwonego się boję, bo moje endo ma naturalną predyspozycję do rozrostu...także ja mam raczej za grube endo niż za chude.
No ja piję na endo właśnie, wiec ty może rzeczywiście nie pijnie wiem jak jest z tym alko, są dwie szkoły. Ja wychodzę z założenia, że wszystko z umiarem i będzie dobrze. W ogóle teraz priorytet u mnie to maksymalny spokój i komfort.
Ja dziś dostałam okres. Wczoraj byłam na USG i miałam jeszcze małe pozostałości po poronieniu wiec ciesze się że okres przyszedł to się wszystko doczysci. Napisałam do lekarza żeby zrobić cykl naturalny znów, a tu się okazuje, że mój lekarz który jest w klinice dzień, noc, świątek piątek, udaje się na urlop! Wiec z transferu w tym miesiącu nici. Będą starania naturalneCiasteczko77 lubi tę wiadomość
1 x naturalna cb
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:A czy ja mogę winko białe? dziś sobie dość pozwoliłam, ale jeszcze nie zaczęłam właściwej stymulacji więc to moje ostatnie podrygi z alko. Czerwonego się boję, bo moje endo ma naturalną predyspozycję do rozrostu...także ja mam raczej za grube endo niż za chude. Brenya77 słyszałam, że w Londku lało dziś. My w Wawie i nikt by mnie nie przekonał do termoforu i rozgrzewających potraw. Upał jakich mało....
Jutro wracamy do Królowej
W małej ilości Ci przecież nie zaszkodzi - o ile przy tych lekach możesz- zobacz ulotki.
-
nick nieaktualny
-
mar2śka wrote:Mi się udało z AMH 0,43
Nie zaglądam często do Was bo jestem na urlopie ale trzymam kciuki niezmiennie !!
Bea kciuki za stymulacje. Jestem ciekawa na maksa tego leku nowego.mar2śka, Bea77_2 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, nie udzielam się często ale ten wątek jest mi bliski z racji niskiego amh. Ponieważ takie fora odwiedza mnóstwo dziewczyn w poszukiwaniu info i ja się podziele. Poruszyliście temat invicty warszawa. Jestem tam już prawie rok. Wkurza mnie kompletny brak prywatności (wszystko słychać co się dzieje na recepcji), to ze trzeba dzwonić na call center a nie można bezpośrednio na recepcje, pokoik vis a vis ekspresu do kawy. Słaba jakość doinformowania przez niektóre dziewczyny z recepcji . Natomiast mam tam bardzo dobrego lekarza, zawsze kombinował co zmieniać ( przeszłam różne leki, na 4 stymulacje dwie na naturalnym cyklu z najlepszym efektem). Ja przeszłam kuracje testosteronem 3 mc przed stymulacja, ale w zanadrzu był tez priming estrogenowy i tez była możliwość 3 mc przed hormonu wzrostu ( ale tylko 3 mc przed), zostawiał wskazówki innemu lekarzowi jak był nieobecny, wszystko tłumaczył i pokazywał na usg. Dba tez o zdrowie pacjentki (np na początku wysłał mnie na usg piersi i po każdej stymulacji sam bada). Nacwsztstkich lekach dokładny wywiad samopoczucia itd nigdy nie czekałam na wizytę dluzej niż 30 min i rozumiem w pełni te opóźnienia bo sama nie raz byłam w sytuacji awaryjnej gdzie potrzebowałam lekarza w nieplanowany sposób. Przeszłam tez badania PGS ngs i byłam informowana mailowo o rozpoczęciu i zakończeniu badania. A później miałam tez tel od lekarza. To tak na urozmaicenie opinii o tej klinice bo doświadczenia bywają różne. Oby było jak najwiecej pozytywnych czego Wam i sobie życzę
Lil_m, Lukrecja lubią tę wiadomość
-
O qwa sprawdziłam cene Elonvy :0
Nie mam jeszcze rozeznania w lekach ale wyglada przerazajaco :/dobrze ze to tylko dwie dawki. A taka elonva to juz pewnie dofinansowana nie jest?
P. S. Do jakiego fsh leki sa dofinansowywane?Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Tak, teraz robię w Polsce, w nOvum, jestem u dr L. Nie czytałam o składzie Elonvy szczerze mówiąc.
Ok, to już sobie przypomniałam. W Lądku brzydko i zimno, ale mi zawsze zimno więc może nie jest aż tak zimno
Zaraz poczytam o tej Elonvie.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
4me wrote:O qwa sprawdziłam cene Elonvy :0
Nie mam jeszcze rozeznania w lekach ale wyglada przerazajaco :/dobrze ze to tylko dwie dawki. A taka elonva to juz pewnie dofinansowana nie jest?
P. S. Do jakiego fsh leki sa dofinansowywane?
http://www.chcemybycrodzicami.pl/lista-lekow-refundowanych-przy-leczeniu/4me lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualnyBea77_2 za owocną stymulację ✊️✊️✊️
Ciasteczko77, wow. Ładneza udany transfer ✊️✊️✊️
Odnośnie diet wszelakichto ja bym nie zaryzykowała przejścia na jakakolwiek dietę tóż przed stymualcja albo w jej trakcie. Grunt to odżywiać się zdrowo. I rozsądnie.
Ps. U mnie 9 dzień po transferze jedynego dwudniowca i sikaniec negatywny. W poniedziałek idę na betę potwierdzić kolejny raz 0 i odstawiam leki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 08:13
Ciasteczko77, Bea77_2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edloteh
troche za wczesnie zrobilas sikanca... Poczekaj z beta na poniedzialek trzymam kicuki.
Dziewczyny macie racje teraz nie bede cudowac z tak restrykcyjna dieta. Kupiłam sobie mikser do koktaily i bede sobie robic jakies warzywne cuda na drugie sniadanie i kolacje
-
nick nieaktualny