IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Oby lekarz okazał się kompetentny no i żeby jakoś pozytywnie nastroił
Bea77 lubi tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualnyMuchacha wrote:Bea, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Oby lekarz okazał się kompetentny no i żeby jakoś pozytywnie nastroił
-
Czasami podaja trigger ponownie. Podobno wspomaga zagniezdzenie.
Ja mam rozpisane menopur i gonal od drugiego dnia i po trzech dniach stymulacji antagonista wchodzi.
Mam duze dawki ale na moje male ilosci komorek chyba taki jest schemat.Bea77 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagdala wrote:Czasami podaja trigger ponownie. Podobno wspomaga zagniezdzenie.
Ja mam rozpisane menopur i gonal od drugiego dnia i po trzech dniach stymulacji antagonista wchodzi.
Mam duze dawki ale na moje male ilosci komorek chyba taki jest schemat. -
Magdala, a Ty już ruszyłaś ze stymulacją? Jesli nic nie pomieszałam, to teraz czekamy na pozytywne wieści od Niezapominajki, ktora miała wczoraj criotransfer i Never_lose_hope, która jedzie długim protokołem i na razie się wycisza.
Bea77, Magdala, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualnyDziewczyny!!! Mam receptę!! Zomacton, co drugi dzień 4mg od pierwszego dnia stymulacji (łącznie 4 zastrzyki).
Jeśli chodzi o działanie to lekarz powiedział, że poprawia jakość komórek jajowych. Natomiast nie był pewien czy sprawi wyeliminowanie wad chromosomalnych. Przyjmowany jednorazowo i w takich dawkach nie ma działań ubocznych normalnie. Powiedziałam więc, że spróbuję.
Zdziwił się, że miałam takie problemy w klinikach ze zdobyciem tego. Jego przypuszczenie jest takie, że to jest drogi lek który jest w części refundowany przez państwo. Dlatego być może kliniki niechętnie chcą to dawać. Myślę, że klinika musi się spowiadać z recept na leki, które są refundowane.
Jeśli chodzi o PGS to jego rekomendacja była żebym podawała bez badań genetycznych jeśli będę miała bardzo mało zarodków. A nóż widelec jakiś będzie zdrowy i się przyjmie. PGS ma sens wtedy kiedy jest dużo zarodków. No ale powiedział, że to nasza decyzja.
Oczywiście gdyby się przyjął np zarodek z syndromem Down, wykryją to testy prenatalne w ciąży ... ale wtedy to już jest decyzja czy robić aborcję czy wychowywać chore dziecko. Zastanowię się jeszcze nad tym.kayama, Magdala, AmVormittag, Muchacha, Lukrecja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAch i w delikatnych słowach doktor zasugerował, że podwójna stymulacja (druga w fazie lutealnej cyklu) to bzdura. Oczywiście tak się nie wyraził. Powiedział, że nie ma żadnych dowodów i wcale nie było zaobserwowane do tej pory, że taka stymulacja przynosi jakiekolwiek pozytywne efekty. Nawet jak mu powiedziałam, że ostatnie in vitro było tak robione, to tak podszedł jakby to nie była "prawdziwa" próba. Jakby to od początku było skazane na porażkę.
AmVormittag lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTu następna informacja od lekarki, która skończyła Harvard:
https://www.youtube.com/watch?v=apH_AS9ON1s
Ona trochę przynudza i jest przydługie ale dotrwajcie do końca. Ona też mówi o HGH i że polepsza jakość jajeczek oraz że ubezpieczenie w USA nie pokrywa HGH w większości przypadków, obejrzyjcie od minuty 16:16 -
Bea,to tak sie nazywa ten hormon hgh,to co masz na receptę?Jaka dawke bedziesz brala?Ja tez musze to wziac i nie odpuszcze.Dostalas tabletki czy w zastrzykach?Ja słyszałam,ze na siłowniach faceci to uzywaja latami i wtedy dopiero moze miec slutki uboczne,a nie przy tak krótkim stosowaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 17:46
Bea77 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea,pgs to ja sama Ci odradzam,z wlasnego doswiadczenia,bo mozesz osłabić zdrowy zarodek i sie nie przyjmie,tak jak u mnie. Bocian i Novum nie stosują pgs,a to najlepsze kliniki w Polsce,chyba nie bez powodu. Dr Mrugacz mowil;ze tego nie popiera.
Bea77 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMagdala wrote:Super!
Bedziesz powiadomiala klinike ze stosujesz hgh?
Widzę, że są wystraszeni, to po co kusić los.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 18:33
kayama, Magdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,to tak sie nazywa ten hormon hgh,to co masz na receptę?Jaka dawke bedziesz brala?Ja tez musze to wziac i nie odpuszcze.Dostalas tabletki czy w zastrzykach?Ja słyszałam,ze na siłowniach faceci to uzywaja latami i wtedy dopiero moze miec slutki uboczne,a nie przy tak krótkim stosowaniu.
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,pgs to ja sama Ci odradzam,z wlasnego doswiadczenia,bo mozesz osłabić zdrowy zarodek i sie nie przyjmie,tak jak u mnie. Bocian i Novum nie stosują pgs,a to najlepsze kliniki w Polsce,chyba nie bez powodu. Dr Mrugacz mowil;ze tego nie popiera.
Zobaczymy ile zarodków będziemy mieli i dopiero podejmiemy decyzję. Mi się wydaje, że jak zarodek zdrowy to będzie silny. I jeśli się silny nie przyjmie to z innych powodów być może. -
Bea,a ja jestem innego zdania,silny to nie będzie u kogoś,kto ma slabe komorki i starszy wiek przeciez,moje by prawdopodobnie daly radę gdyby nie bylo tych podwojnych badań. Tak nawet przyznał moj lekarz ale zrobisz jak chcesz,ja jestem pewna,ze żadnego pgs. To masz brac co 2 dzien ten hgh?Dziewczyny w Invikta braly go codziennie i były to tabletki i zastrzyk.
Bea77 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,to tak sie nazywa ten hormon hgh,to co masz na receptę?Jaka dawke bedziesz brala?Ja tez musze to wziac i nie odpuszcze.Dostalas tabletki czy w zastrzykach?Ja słyszałam,ze na siłowniach faceci to uzywaja latami i wtedy dopiero moze miec slutki uboczne,a nie przy tak krótkim stosowaniu.