X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Bea ale problemy z tym HGH, widze ze na glowie stajesz juz. Mam nadzieje, ze uda sie w piatek u tego lekarza w Londynie.
    Ja mojemu tylko napomknelam o tym i wypisal, choc zapytal mnie po co, skoro mamy takie ladne blastki.
    Mam 35 lat, wiec nie wiem czy wiek mnie do tego kwalifikowal. Komorki sa, zapladaniaja sie, z 3 procedur 11 dobrych i bardzo dobrych zarodkow do transferow, a mimo to wypisal.
    Tylko ze to co prawda w DE, ale oni dzialaja zgodnie z idea amerykanska, nawet proga sztucznego na cyklu naturalnym nie daja.
    Choc ja mialam bo sie uparlam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:41

Bea77 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,Jarus pracuje w Invicta,z tego co wiem.Niezla ta historia,gdyby mi Kaczor zrobil dziecko,ha,ha...

Bea77 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka,a we wczesniejszych podejsciach,bez hgh,jakie mialas wyniki?Ile komprek i blastek?Myslisz,ze hgh pomogło?Mialas jakieś skutki uboczne?Jaka dawke bralas?W jakiej klinice Ci to przepisali?Tez w Invicta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:47

• Mimila Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytalam,Niezapominajka,Ty mialas ivf w DE?

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 procedury mialam bez hgh, wiem o hgh od Bea i zapytalam mojego lekarza o to i powiedzial, ze jesli bedzie kolejna procedura potrzebna to mi da. Dawka 0,6mg genotropin miniquick. 7 zastrzykow.
    Takze nie wiem jakie beda efekty, bo jeszcze tego nie bralam.

Dzis mialam ostatnie crio z 3 procedury i wierze ze sie uda!

Tak lecze sie w DE.

Blastek mielismy sporo na 17 zarodkow mielismy 11 zarodkow przetransferowanych w tym 7 blastek, 1 3-dniowy, 2 2-dniowe, 1-morule. Wszystkie morfologicznie dobre i bardzo dobre. Ale PGS PGD nie mielismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 20:07

Bea77 lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest ostatnia,ktora teraz dostalas?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszę, iż u mnie pojawiły się oznaki życia w jajnikach, czyli jest reakcja na stymulację clo:) w lewym jajniku pęcherzyk 7mm, w prawym 3 lub 4 malutkie, endo też przyrasta, więc mam tydzień na wyhodowanie, potem kontrola i zobaczymy, a ew. jeszcze podamy Ovitrelle. Od razu humor mi się poprawił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:35

Lukrecja, Bea77, kayama, Magdala, niezapominajka2017, Goodmood, AmVormittag, Merisa lubią tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam protokół stymulacji i recepty na leki. Jeśli mi się uda to wszystko szybko wykupić to mogę zaczynać od zaraz. Rozpoczęcie w 1 dzień cyklu. Jutro mam spotkanie w sprawie HGH także zobaczymy czy pójdziemy z tym czy bez.

niezapominajka2017, AmVormittag lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    I to jest ostatnia,ktora teraz dostalas?

Tak to sa ostatnie dwie blastocysty, ktore mialam z 3 procedury.

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    A ja właśnie dostałam protokół stymulacji i recepty na leki. Jeśli mi się uda to wszystko szybko wykupić to mogę zaczynać od zaraz. Rozpoczęcie w 1 dzień cyklu. Jutro mam spotkanie w sprawie HGH także zobaczymy czy pójdziemy z tym czy bez.

Bea ja bym na Twoim miejscu jeszcze sprobowala pojsc do tej londynskiej kliniki, ktora wspolpracuje z czechami i w ktorej bedziesz miala podglady. Oni i tak Cie beda mieli jako pacjentke, poza tym dzialaja wspolnie. Wiesz osobiscie mozna wiele wiecej wskorac, a jak pokazesz im plan stymulacji i powiesz, ze w czechach jest zabronione, choc telefonicznie nie byli przeciwni to moze lekarz na to pojdzie.
    Oczywiscie jesli u tego lekarza jutri by nie poszlo. Ale trzymam kciuki, zeby sie udalo &&&

A kiedy planowo teraz @ mialaby byc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:27

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Bea ja bym na Twoim miejscu jeszcze sprobowala pojsc do tej londynskiej kliniki, ktora wspolpracuje z czechami i w ktorej bedziesz miala podglady. Oni i tak Cie beda mieli jako pacjentke, poza tym dzialaja wspolnie. Wiesz osobiscie mozna wiele wiecej wskorac, a jak pokazesz im plan stymulacji i powiesz, ze w czechach jest zabronione, choc telefonicznie nie byli przeciwni to moze lekarz na to pojdzie.
    Oczywiscie jesli u tego lekarza jutri by nie poszlo. Ale trzymam kciuki, zeby sie udalo &&&

Okres mi wypada pod koniec przyszłego tygodnia także nie wiem czy się wyrobię.... Zobaczymy. Jestem w szoku bo jeszcze nie podpisałam umowy, nie zapłaciłam ani grosza a już mam szczegółowy protokół stymulacji i receptę na wszystkie leki ze szczegółowymi instrukcjami co jak i kiedy. W Polsce nikt by nie chciał ze mną gadać nawet bez podpisanej umowy i zapłaconej kasy. Poza tym płacę część w pierwszy dzień stymulacji, część w dniu pick-up i część w dniu transferu (albo mrożenia zarodków)... także nie 100% z góry.
    I nie muszę tam w ogóle jechać żeby zacząć. W Polsce na podpisanie umowy musieliśmy być osobiście, zanim cokolwiek się zaczęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:59

Magdala lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze tak jest ze bez kasy nic.
    Ja tez nic nie placilam w Bocianku jeszcze a mam cala stymulacje rozpisana i recepty. :-)

Czekam niecierpliwie na relacje z jutrzejszej wizyty.
    Jaka masz stymulacje?
    Ja krotki z antagonista.

Bea77 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ja tez nic nie placilam w Bocianku jeszcze a mam cala stymulacje rozpisana i recepty. :-)

Jaka masz stymulacje?
    Ja krotki z antagonista.
    Krótki protokół. Zaczynam od pierwszego dnia cyklu sprayem do nosa (nazywa się Suprecur), potem klika dni Gonalu (różne dawki) a potem dodaję do tego Menopur w małej dawce (75) czyli dokładnie tak jak chciałam. Spray do nosa przez całą stymulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Jaka masz stymulacje?
    Ja krotki z antagonista.
    Spoko ale ja w tej klinice jestem nowym pacjentem, a Ty z Bocianem chyba od jakiegoś czasu, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy z mężem, że przekładamy to wszystko na koniec marca. Bez sensu teraz na wariackich papierach. Powinnam zacząć stymulację w przyszłym tygodniu a nie mam leków, nie wiem co z HGH, nie mamy biletów do Pragi etc. Odwiesimy to na kołek jeden miesiąc. Nie zbawi nas 30 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:11

kayama, Magdala, Muchacha, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Spoko ale ja w tej klinice jestem nowym pacjentem, a Ty z Bocianem chyba od jakiegoś czasu, prawda?

Tak, ale zawsze bylo to samo podejscie. Platne po.

Masz ciekawa stymulacje. Poczytalam o sprayu do nosa. U nas sie z tym nie spotkalam. To swiadczy rowniez ze nasi ida schematami.

Bea77 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:

Niestety dziś chciałam się umówić do londyńskiej kliniki na głupie USG (pełnopłatnie, żeby była jasność, a nie że mam jakąś zniżkę z tego tytułu, że leczę się w ich sieci). To powiedzieli, że muszą mieć na wszystkie wizyty skierowanie z Czech, skoro się u nich nie leczę (czytaj: nie zostawiam kasy w Londynie tylko w Pradze).... z tego co widzę te dwie kliniki jednak są bardzo mało ze sobą powiązane mimo, że używają to samo logo. Wypnę się na nich. Zaczniemy stymulację w Londynie. Pierwsze USG jest dopiero w 8 dniu stymulacji, także pojedziemy w siódmym dniu do Pragi i zrobimy sobie ponad tygodniowe wakacje... i tak nam się należą.... wszystkie USG będą wtedy w cenie ivf i unikniemy papierologii. W Pradze i okolicach jest co robić także nie mam nic przeciwko.

kayama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tak, ale zawsze bylo to samo podejscie. Platne po.

Masz ciekawa stymulacje. Poczytalam o sprayu do nosa. U nas sie z tym nie spotkalam. To swiadczy rowniez ze nasi ida schematami.
    To znaczy, że Bocian jest mniej komercyjny niż Invicta. To dobrze o klinice świadczy.

Jeśli chodzi o leki i dawki to jest podobnie jak zaleca dr Sher, którym tak się inspiruję. Normalne dawki leku stymulującego zawierającego wyłącznie FSH (w moim przypadku Gonal). A potem tylko ciut Menopuru dodane do tego żeby wrzucić odrobinę testosteronu (bo Menopur ma pół na pół FSH i LH). I wysoki trigger 10.000 jednostek. Dokładnie tak, jak to robią Amerykanie.

Modlę się tylko jeszcze o to HGH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 18:28

• Mimila Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie napalilam na to hgh,poznałam kolejna osobę,która to stosowala i pompglo i tez w Invicta.

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ja tez sie napalilam na to hgh,poznałam kolejna osobę,która to stosowala i pompglo i tez w Invicta.
    Mimila, gdzie Ty te wszystkie dziewczyny znajdujesz? :-)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ