IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGoodmood wrote:Mi właśnie w invikcie odradzili podwójna stymulacje (nie zrobią mi jej) bo nie odpowiada na moje problemy choć ja osobiście chciałam i cisnęłam bo czytałam niezle badania. Podwójna stymulacje stosuje dużo klinik np artvimed w Krakowie ma specjalny pakiet wiec raczej nie jest to juz jakieś faza eksperymentalna. Tak jak wszystko w leczeniu niepłodności czy immunologia czy hormony nie ma jednoznacznej drogi sukcesu dlatego ja wspominam o intuicji i własnym możliwym reaserchu. Przed rozpoczęciem testosteronu musiałam przejść dodatkowe badania czy to jest możliwe dla mnie rozwiązanie m.in krew oznaczenie cholesterolow, tst, wątrobowe i czekałam z 2 tyg na info czy mogę rozpocząć przyjmowanie. Ale tak jak Ci pisałam ja szukałam w invikcie swojego lekarza który ma dorobek naukowy i doświadczenie i w Warszawie przeszłam chyba przez wszystkich lekarzy:) Po moich przejściach jest to dla mnie bardzo ważne bo niekompetencji i niedouczenia jest wiele.
Bardzo spokojnie podchodzę do wyników testosteronu choć śni mi się po nocach lawina komorek:) Lekarz mnie tez uczciwie uprzedził ze na to gwarancji nie da żadnej, i dał mi czas do namysłu itd dlatego oceniam realnie szanse.
Mimla cokolwiek będę wiedzieć dopiero po punkcji a jestem dopiero na początku długiego protokołu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochani, odpowiedziala mi Invicta. Mowia, ze nie przepisza HGH bo to jest lek, ktory w Polsce jest zarejestrowany jako majacy inne przeznaczenie niz do ivf. Pisza, ze to terapia "off-label".
Czyli innymi slowy HGH w Polsce podaje sie osobom ktore nie rosna... a oficjalnie nie mozna go uzyc w trakcie stymulacji do in vitro. I sprawa jasna. W Polsce nie da sie na to zdobyc recepty.
Od Niezapominajki wiem, ze mozna to zdobyc w Niemczech. -
nick nieaktualnyMimila wrote:Goodmood,a co masz mysli piszac o podwojnej stymulacji?
Bea,absolutnie nie odbieram tego jako namawianie.A ja Ci jestem wdzięczna za to,ze dzieki Tobie sie o hgh dowiedzialam.
W praktyce robisz dwa in vitro, jedno po drugim, bez żadnego odpoczynku. Płacisz jak za dwa in vitro w jednym miesiącu i podpisujesz dwie umowy. -
Bea ale to niemożliwe zeby nie dalo sie zdobyc recepty skoro Invicta to stosuje ,przeciez dzis z nimi rozmawiałam i dziewczyna,ktora poznalam i ktora jest w ciazy,robila przeciez w Invicta niedawno.
Bea77 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea ale to niemożliwe zeby nie dalo sie zdobyc recepty skoro Invicta to stosuje ,przeciez dzis z nimi rozmawiałam i dziewczyna,ktora poznalam i ktora jest w ciazy,robila przeciez w Invicta niedawno.
-
Kurcze,skoro ordynator tak powiedział to pewnie tak jest. W ogole tego nie rozumiem...I co zrobimy?Ja jeszcze pogadam z moim lekarzem o tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:57
Bea77 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Kochani, odpowiedziala mi Invicta. Mowia, ze nie przepisza HGH bo to jest lek, ktory w Polsce jest zarejestrowany jako majacy inne przeznaczenie niz do ivf. Pisza, ze to terapia "off-label".
Czyli innymi slowy HGH w Polsce podaje sie osobom ktore nie rosna... a oficjalnie nie mozna go uzyc w trakcie stymulacji do in vitro. I sprawa jasna. W Polsce nie da sie na to zdobyc recepty.
Od Niezapominajki wiem, ze mozna to zdobyc w Niemczech.
Bea, to chyba jakiś, za przeproszeniem, dupochron, ten mail. Zerknijcie proszę Dziewczyny na leki: Symletrol, Aromek, Lametta. Specjalnie sprawdziłam, żeby nie mieszać - jest jak za moich czasów, ZERO informacji o stymulacji jajeczkowania, leki te są zarejestrowane wyłącznie jako przeciwnowotworowe. A potem zobaczcie na nasze forum, ile jest wątków o tych lekach, co drugi lekarz przepisuje je jako alternatywę dla Clo. No więc jak to jest, można stosować leki poza wskazaniem, czy nie? Paranoja!3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualnyWiecie co, ja już nie wiem o co chodzi z tym HGH. Jestem skołowana. Zapytam jeszcze lekarza tutaj w piątek żeby przynajmniej mieć opinię dobrego specjalisty z Londynu na ten temat.
Wydaje mi się, że w Polsce brak doświadczenia z HGH a w Czechach nielegalne więc się boją. Przyrzekam, że na spotkaniu przez Skype lekarz mi powiedział, że mogę HGH używać o ile sobie załatwię w UK bo on nie może mi przepisać. Natomiast odpowiedź jaką dostałam na piśmie już była asekuracyjna. I powiedzieli że się nie zgadzają. A co oni mogą się zgadzać lub nie... mnie prawo czeskie nie obowiązuje. Nawet stymulację chyba zrobię w UK a tam tylko pojadę na ostatnie USG i pick-up. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny