X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Tez niepotrzebnie zrobilam amh miesiac po punkcji amh, wyszlo tragiczne 0,09, Nie wiem ile trzeba odczekac, aby sie odbilo. Lepiej nie stresowac sie takim wynikiem i zrobic za jakis czas...
    Mam tylko nadzieje ze sie odbije ten wynik

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje :) a lekarz właśnie potwierdził że jest bardzo dobrze i mam zostać przy tym zwykłym. Ufff ;)

Czyli chyba nie mam mutacji- inaczej wynik byłby nieprawidłowy, tak ?
    Ja badania na ta mutacje nie robiłam (mam tylko na V Leiden i jest negatywne).
    Mialam na mysli mutacje mthfr.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Tez niepotrzebnie zrobilam amh miesiac po punkcji amh, wyszlo tragiczne 0,09, Nie wiem ile trzeba odczekac, aby sie odbilo. Lepiej nie stresowac sie takim wynikiem i zrobic za jakis czas...
    Ja zrobiłam wczoraj i sie stresuje jaki bedzie wynik,po mezoterapii i po przerwanej stymulacji,boje sie,ze bedzie tragiczny...Szkoda bylo robic teraz i tracic kasę,do tego to tyle stresu... Wczoraj fsh mi wyszlo fatalne,to juz sie nastawiam na zle amh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety intuicja mnie nie zawiodła- jest gorzej. FSH- 26.61 :(
    Przed ciąża maksymalny wynik w 3dc był 21, czyli POF zaczyna się rozkręcac:(
    Wyniku AMH jeszcze nie mam, ale poziom FSH Nie wróży nic dobrego.
    Mi tu się ciąże naturalne marzą A jak tak dalej pójdzie trzeba będzie włączyć HTZ w wieku 32 lat.
    Porażka:(

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Niestety intuicja mnie nie zawiodła- jest gorzej. FSH- 26.61 :(
    Przed ciąża maksymalny wynik w 3dc był 21, czyli POF zaczyna się rozkręcac:(
    Wyniku AMH jeszcze nie mam, ale poziom FSH Nie wróży nic dobrego.
    Mi tu się ciąże naturalne marzą A jak tak dalej pójdzie trzeba będzie włączyć HTZ w wieku 32 lat.
    Porażka:(
    Lukrecja,to ja POF tez moge miec?Jakie sa objawy?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja,na szczescie masz Kaczorka i zamrozone zarodki. Ja myślałam;ze po ciazy jest lepiej z menopauza,ze to wszystko sie opóźnia.

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może mi ktoś odpowiedzieć? Co sądzicie o tych wynikach? Czy ja mam brać dhae skoro mam w normie? Czy progesteron i estradiol nie jest za niski?
    Ja niestety nie mam zamrozonyvh zarodków... Ile wam zalecają przerwy między jednym in vitro a drugim?
    Czy mogę teraz sprohowqc naturalnie na cyklu stymul. Clistyllbegytem i później pregnyl na pekniecie
    Czy nie można przed in vitro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:23

2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków :(
    AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
    AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
    2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
    37 lat :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Lukrecja,na szczescie masz Kaczorka i zamrozone zarodki. Ja myślałam;ze po ciazy jest lepiej z menopauza,ze to wszystko sie opóźnia.
    Szczerze mówiąc też liczyłam na to ,że po ciąży z uwagi na długotrwały wysoki poziom estrogenow sytuacja się poprawi albo chociaż będzie na tym samym poziomie. Dzięki Bogu,że mam córeczkę, bo bym się naprawdę podlamala. Dobrze, że nie czekałam i nie przeciagalam IVF aż do teraz, bo jak juz się zaczęła heca z miesiączkami to i endometrium takie ladniutki już nie będzie, bo estradiol też niski :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:24

Mimila lubi tę wiadomość

• Erika Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeeeny Bea nie musisz mnie przepraszac ;)

Dobra ja juz oficjalnie zamykam temat Invicta vs reszta klinik. Moje zdanie znacie, obiecuje, ze bede je przypominac tylko jak przyjdzie ktos nowy bynie wszystko bylo takie czarno-biale, hehehe:D ;)

Tak jak sie nie uda z dlugim protokolem to o obiecuje, ze sie przyznam ;) wiem, ze to baaardzo prawdopodobne. Wówczas pewnie pojde po porade do innej kliniki ale takze z 3city. Pewnie do Gamety. Jeszcze mniej popularna ;) ale wyklula sie z invicty i lekarzy, ktorzy odeszli z Invicty to moze maja konurencyjne metody ;)))
    4me ja tez z Trójmiasta wlasnie porównuje kliniki i gameta wydaje mi sie najdroższa natomiast w invimed maja promocje

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
  • Mergelka Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze poziom d3 mam 65 a norma do 70 to też chyba nie brać. A mi pani dr zleciła dhea i koenzym q10 i Wit d3 ....bez badań

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    A jeszcze poziom d3 mam 65 a norma do 70 to też chyba nie brać. A mi pani dr zleciła dhea i koenzym q10 i Wit d3 ....bez badań
    D3 bierz, ale w mniejszej dawce na podtrzymanie - 1000, ew. 2000

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Szczerze mówiąc też liczyłam na to ,że po ciąży z uwagi na długotrwały wysoki poziom estrogenow sytuacja się poprawi albo chociaż będzie na tym samym poziomie. Dzięki Bogu,że mam córeczkę, bo bym się naprawdę podlamala. Dobrze, że nie czekałam i nie przeciagalam IVF aż do teraz, bo jak juz się zaczęła heca z miesiączkami to i endometrium takie ladniutki już nie będzie, bo estradiol też niski :(
    Lukrecja,jasne,ze podjęłas dobra decyzje.To nie ulega wątpliwości. Ja tez juz jestel bardzo bliska decyzji o az, szczegopnke po tych ostatnich moich zdarzeniach i wynikach ale moj maz nie chce i nie wiem jak go przekonać...Znowu zleci pol roku ba jego decyzje...Jestem przez to bezsilna,bo ja bym juz ja podjęła. Do tej pory endometrium mialam dobre ale to wszystko moze sie zmienic w jednrj chwili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mimila, martwię się innymi poza nieplodnoscia skutkami POF w tak stosunkowo młodym wieku, chociażby osteoporoza i zastanawiam się kiedy nadejdzie moment na włączenie HTZ. Pomonitoruje jeszcze kilka cykli- zobaczę czy FSH cały czas jest tak wysokie A estradiol niski, udam się do mojej lekarki z Invicty. Jeśli sytuacja będzie się pogarszac to obawiam się że będę musiała pospieszyć się z rodzeństwem dla Kaczorka,bo niedobór estrogenow powoduje zmiany zanikowe endomentrium :( Wybaczcie, że smęce, ale liczyłam,że ten wredny POF będzie przebiegał wolniej.

Mimila lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, co możemy zrobić, żeby zapobiegać osteoporozie? Mleka nie piję, bo laktoza, poza tym to chyba mit?

Masz uderzenia gorąca?

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy wśród nas z niskim amh udało sie wielu czy mały procent?
    Po czym poznać że komorka jest słaba. Mi pani dr powiedziała że nie ważne ile ważne aby była dobra komórka, bo ja miałam tylko trzy a dawki hormonów końskie. Ale inny pan dr stwierdzil że zarodki mialam bardzo ładne a nic z tego nie wyszło.
    Może jednak trzeba uważać Po transferów a ja nornalnie żyłam, mam stresująca pracę chociaż akurat w tym okresie nie było stresu, dużo jeżdżę autem...a może trzeba leżeć...nie wiem co poszło nie tak...ja jestem aktywna....nie potrafię leżeć... W pierwszej ciąży biegałam i jeździłam na rowerze....ale jeśli po transferze jest inaczej...
    Cały czas siebie obwiniam myślę że przez to że robiłam zakupy, pracowałam, Jak miałam ochotę to gotowałam, wymyślamy różne potrawy to stałam w kuchni pół dnia :)
    Ale czy my mamy nic nie robic?
    Nie mam pojęcia co nie wyszło i czy jakiś lekarz mi powie. Myślę że może moje endometrium było nieprzygotowane
    Dodam że odzywam się zdrowo nie jem smażonego nie używam cukru, soli....slodycze bardzo rzadko..
    To co jeszcze zrobić?
    Czy dieta bezglutenowa pomaga?
    Mam niskie amh ale fsh jest ok....wiec nie mam pojęcia może zawsze miałam takie tylko wcześniej nie robiłam takich badań....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 17:08

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Lukrecja,to ja POF tez moge miec?Jakie sa objawy?
    Przede wszystkim podwyższone fsh i lh, jajniki puste, bez pęcherzyków, pomniejszone. No i niskie amh, ale niskie amh nie musi od razu oznaczać POF.
    Tylko nie wmawiaj sobie od razu, że masz POF ;)

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Lukrecja, co możemy zrobić, żeby zapobiegać osteoporozie? Mleka nie piję, bo laktoza, poza tym to chyba mit?

Masz uderzenia gorąca?
    Mam takie jakby kołatania serca w nocy zwłaszcza, jest mi wtedy gorąco. Bardziej się poce i ogólnie czuje się źle. Hormony tarczycy w normie. Niedobór estrogenow powoduje osteoporoze, estrogeny też mają działanie kardioprotekcyjne. Jeśli teraz mam ich tak mało ( około 18) to do sześćdziesiątki będę miała kości jak sito. Jak w kolejnych cyklach sytuacja się nie poprawi muszę znaleźć dobrego gina ,bo trzeba dobrać HTZ tak by poziom estrogenow był wysoki odpowiedni do mojego wieku , sama Wit. D i wapń nie wystarcza,musi być odpowiedni poziom estrogenow. No kurła...:(

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    4me ja tez z Trójmiasta wlasnie porównuje kliniki i gameta wydaje mi sie najdroższa natomiast w invimed maja promocje
    Ja jestem w invim. Jeżeli chcesz pogadać o tym :) i mam ich pakiet

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    Mam pytanie czy wśród nas z niskim amh udało sie wielu czy mały procent?
    Po czym poznać że komorka jest słaba. Mi pani dr powiedziała że nie ważne ile ważne aby była dobra komórka, bo ja miałam tylko trzy a dawki hormonów końskie. Ale inny pan dr stwierdzil że zarodki mialam bardzo ładne a nic z tego nie wyszło.
    Może jednak trzeba uważać Po transferów a ja nornalnie żyłam, mam stresująca pracę chociaż akurat w tym okresie nie było stresu, dużo jeżdżę autem...a może trzeba leżeć...nie wiem co poszło nie tak...ja jestem aktywna....nie potrafię leżeć... W pierwszej ciąży biegałam i jeździłam na rowerze....ale jeśli po transferze jest inaczej...
    Cały czas siebie obwiniam myślę że przez to że robiłam zakupy, pracowałam, Jak miałam ochotę to gotowałam, wymyślamy różne potrawy to stałam w kuchni pół dnia :)
    Ale czy my mamy nic nie robic?
    Nie mam pojęcia co nie wyszło i czy jakiś lekarz mi powie. Myślę że może moje endometrium było nieprzygotowane
    Dodam że odzywam się zdrowo nie jem smażonego nie używam cukru, soli....slodycze bardzo rzadko..
    To co jeszcze zrobić?
    Czy dieta bezglutenowa pomaga?
    Mam niskie amh ale fsh jest ok....wiec nie mam pojęcia może zawsze miałam takie tylko wcześniej nie robiłam takich badań....
    Wiesz.. ja mam niskie amh, ale komórki choć mało były dobre /z6 pobranych było 5 dobrych.
    Niekoniecznie to wina naszych komórek .. jest wiele innych czynników.
    Ja czekam na betę, ale szanse marniutkie .. chcesz pogadać to na priv.?

• Mergelka Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam Ciasteczko że czekasz na będę..jej to trzymam kciuki żeby się udało? Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo nie wiem jak inaczej pisać na priv..

AMH 0.79 czerwiec 2018r
    AMH 0.16 czerwiec 2017r
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ