IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Lukrecja wrote:Mam takie jakby kołatania serca w nocy zwłaszcza, jest mi wtedy gorąco. Bardziej się poce i ogólnie czuje się źle. Hormony tarczycy w normie. Niedobór estrogenow powoduje osteoporoze, estrogeny też mają działanie kardioprotekcyjne. Jeśli teraz mam ich tak mało ( około 18) to do sześćdziesiątki będę miała kości jak sito. Jak w kolejnych cyklach sytuacja się nie poprawi muszę znaleźć dobrego gina ,bo trzeba dobrać HTZ tak by poziom estrogenow był wysoki odpowiedni do mojego wieku , sama Wit. D i wapń nie wystarcza,musi być odpowiedni poziom estrogenow. No kurła...Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lukrecja wrote:Mam takie jakby kołatania serca w nocy zwłaszcza, jest mi wtedy gorąco. Bardziej się poce i ogólnie czuje się źle. Hormony tarczycy w normie. Niedobór estrogenow powoduje osteoporoze, estrogeny też mają działanie kardioprotekcyjne. Jeśli teraz mam ich tak mało ( około 18) to do sześćdziesiątki będę miała kości jak sito. Jak w kolejnych cyklach sytuacja się nie poprawi muszę znaleźć dobrego gina ,bo trzeba dobrać HTZ tak by poziom estrogenow był wysoki odpowiedni do mojego wieku , sama Wit. D i wapń nie wystarcza,musi być odpowiedni poziom estrogenow. No kurła...
Myślisz o mrozaczku jeszcze w tym roku?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Lil_m wrote:Przede wszystkim podwyższone fsh i lh, jajniki puste, bez pęcherzyków, pomniejszone. No i niskie amh, ale niskie amh nie musi od razu oznaczać POF.
Tylko nie wmawiaj sobie od razu, że masz POFStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Lukrecja wrote:Dzięki Mimila, martwię się innymi poza nieplodnoscia skutkami POF w tak stosunkowo młodym wieku, chociażby osteoporoza i zastanawiam się kiedy nadejdzie moment na włączenie HTZ. Pomonitoruje jeszcze kilka cykli- zobaczę czy FSH cały czas jest tak wysokie A estradiol niski, udam się do mojej lekarki z Invicty. Jeśli sytuacja będzie się pogarszac to obawiam się że będę musiała pospieszyć się z rodzeństwem dla Kaczorka,bo niedobór estrogenow powoduje zmiany zanikowe endomentrium
Wybaczcie, że smęce, ale liczyłam,że ten wredny POF będzie przebiegał wolniej.
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Lil_m wrote:Przede wszystkim podwyższone fsh i lh, jajniki puste, bez pęcherzyków, pomniejszone. No i niskie amh, ale niskie amh nie musi od razu oznaczać POF.
Tylko nie wmawiaj sobie od razu, że masz POFStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:A co to jest HTZ?
Myślisz o mrozaczku jeszcze w tym roku?Mimila lubi tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:Miałam cesarskie cięcie. Muszę odczekać minimum rok. Mam nadzieję, że chociaż częstotliwość miesiaczek się unormuje, bo te częste miesiączki najbardziej mi dokuczaja.
Mimila lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mimila wrote:Lukrecja,ja lh mam niskie,chyba za niskie,bo cos ponad 6.
bardziej przyjrzyj się stosunkowo lh do fsh, bo ten u Ciebie nie jest zbliżony do 1.
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lukrecja wrote:Miałam cesarskie cięcie. Muszę odczekać minimum rok. Mam nadzieję, że chociaż częstotliwość miesiaczek się unormuje, bo te częste miesiączki najbardziej mi dokuczaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 18:48
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Blastka wrote:Mimila czytałam że POF określa stosunek LH do FSH jeśli ten jest większy niż 1,5 + jeszcze masz oznaki o których dziewczyny pisały (lub możesz łatwo znaleźć w necie jakie) to pewnie masz POFStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Lukrecja, pewnie to marne pocieszenie, ale równie dobrze te objawy, złe samopoczucie, to może być jeszcze rykoszet po ciąży i porodzie. Minęły, jak dobrze liczę, 4 mce, to bardzo niewiele, a Twoje ciało wykonało tytaniczną pracę. Zrób sobie zwykłą morfologię i żelazo, kup suplementy, o POF na razie nie myśl. Ja tez mam mega zjazd fizycznie, włosy mi wypadają garściami, wieczorem padam jak nieprzytomna.
Lukrecja lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Erika wrote:4me ja tez z Trójmiasta wlasnie porównuje kliniki i gameta wydaje mi sie najdroższa natomiast w invimed maja promocje
Ja sie gdzies naczytalam slaby rzeczy o Invimedzie i jakos mnie ta klinika nie przekonuje. W statystykach Gdanska placowka gdzies daleko poza podium... Jesli nie Invicta to albo Gameta albo Novum ale raczej Gameta. Jakos nie widze siebie jezdzacej do Warszawy i znoszacej wysokie ego Pana L.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:27
-
Mergelka wrote:Czy może mi ktoś odpowiedzieć? Co sądzicie o tych wynikach? Czy ja mam brać dhae skoro mam w normie? Czy progesteron i estradiol nie jest za niski?
Ja niestety nie mam zamrozonyvh zarodków... Ile wam zalecają przerwy między jednym in vitro a drugim?
Czy mogę teraz sprohowqc naturalnie na cyklu stymul. Clistyllbegytem i później pregnyl na pekniecie
Czy nie można przed in vitro?z dwóch powodow. Po pierwsze to jak cos piszemy to Ty i tak dalej swoje przez kilkanascie kolejnych postow-sorry no, taka prawda
meczy Cie to, nie potrafisz wyluzowac.
Po drugie nie wiem moim zdaniem mamy za malo danych, zeby ciebie w jakikolwiek sposob diagnozowac... Serio powinnas pojsc do lekarza i jego poprosic o dalsza diagnozę.
To ze lekarz Ci powiedzial, ze mialas piekne zarodki naprawde niestety nic nie znaczy. Nawet u zdrowych kobiet, ktore nie maja zadnych problemow szansa na zajscie w ciaze to 25%. Moga byc setki powodow dla ktorych sie nie udalo.
Musisz tez pamietac, ze IVF to tak naprawde metoda prob i błędów. To jest loteria...
Co do odstepu, staran naturalnych na cyklu stymulowanym-nie odpowiem Ci bo nie mam wiedzy. Z tego co dziewczyny wielokrotnie tu pisaly zrozumialam, ze dobrze pomiędzy kolejnym IVF odczekac okolo 2-3 miesięcy.
-
Ciasteczko77 wrote:Wiesz.. ja mam niskie amh, ale komórki choć mało były dobre /z6 pobranych było 5 dobrych.
Niekoniecznie to wina naszych komórek .. jest wiele innych czynników.
Ja czekam na betę, ale szanse marniutkie .. chcesz pogadać to na priv.?
-
Mimila wrote:To moj jest duzo mniejszy;lh jest 6,a fsh 19.To co to oznacza?Wyklucza pof?
W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6 a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.
Podaję link:
http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/nieplodnosc-kobieca-interpretacja-wynikow-badan-hormonalnych-czesc-1-hormony-przysadkowe/18734me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlastka wrote:Mimila czytałam że POF określa stosunek LH do FSH jeśli ten jest większy niż 1,5 + jeszcze masz oznaki o których dziewczyny pisały (lub możesz łatwo znaleźć w necie jakie) to pewnie masz POF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:41
Mimila, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość