X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Izunia. ja ostatnio też przez to dzwoniłam do dr. W trakcie stymulacji prog nie może być większy niż 2,5. W dniu punkcji już nie ma problemu, im wyższy tym lepszy, przecież właśnie od dnia punkcji już podają luteine.

Ja w tej procedurze tak miałam tj ostatni dzień stymulacji , w 10 dc wizyta w klinice prog 0.48. Decyzja o punkcji w 13dc. 13dc progesteron rano w dzien zabiegu 7.5. Myślałam że właśnie jest nieprawidłowy ale lekarz mnie uspokoił.
    W pierwszej procedurze mialam podobnie, tylko z wyższym progestronem. W trakcie stymulacji 1,3 (tu już lekarz informował,że transfer może być odroczony jeśli będzie dalej rósł). W ostatni dzień stymulacji 1,02. W dniu punkcji progesteron około 14, a transfer się odbył w 3 dobie.

Tak więc Bea, nie powinnaś się martwić. Z doświadczenia wiem,że prog może pójść również w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 17:51

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Już zajrzałam. AMH wyjściowe 0.9 czyli prawie normalne. Obawiam się,że po prostu wyrównala niedobory Wit. D i zbadala AMH w innym dniu cyklu. Obym się myliła. Ja do naprotechnologii podchodzę bardzo sceptycznie. Przy poważnych przyczynach niepłodności raczej nie pomoże, ale podkreślam, że to tylko moje prywatne zdanie.
    Mam takie samo zdanie.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To sorry, że nie pomoglam.

Lukrecja lubi tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Mój lekarz ciągle mi mierzy te jajniki I Ciągle mi ich rozmiary podaje dobijając mnie przy tym,ostatnio mu powiedziałam żeby mi już nie podawał tych liczb,bo potem mi w głowie siedzą. Do tej pory prawy miałam mały I kiepski,A po mezoterapii ponoć już lewy też jest taki,masakra,,takie informacje tylko odbijają. Mezoterapia miała rzekomo powiększyć jajniki Ale jak widać u mnie ni takiego się nie stało,a wręcz odwrotnie.
    Ja walczę już o rodzeństwo dla córki pełne 5 lat.Po ostatnich wynikach jestem zdecydowana na AZ w Czechach Ale muszę jeszcze do tego przekonać meza,a to najtrudniejsze zadanie z wszystkich moich dotąd. Czekanie dłużej zmniejsza szanse w ogole,bo macica się zmniejsza też I później poza być ciezko ciążę utrzymać,będą trudniejsze przepływy do dziecka. Lukrecja,chylę czoło przed Toba;doszłam do etapu,w którym zgadzam się w 100% Z tym,co mi kiedyś napisałaś.Najgorzej,że nawet az czy ak nie daje gwarancji I to zupełnie nie wiem czemu.70% To dużo Ale ja zawsze jestem w tej mniejszości...
    Dziewczyny,mam dziś 8 dzieci cyklu I wczoraj mi całkowicie,mam nadzieję,ustalo krwawienie,w 6 dc miałam jeszcze,a wczoraj brudzenie jeszcze,dziś już nic.NIe cgce się cieszyc;zr to dobry znak,nie wiem czy jajniki ruszyły Ale lekarz mi mówił,że jeśli krwawienie Czy brudzenie będzie przez cały czas to zły znak i że mam powtórzyć fsh,że cykl w ogole nie ruszył,A jeśli krwawienie ustanie to mam nie robić.
    Dziewczyny,czy klinika ,Gynocentrum w Ostravie,,w Czechach to jest filia tej z Polski?Bea,Ty zrobiłaś rozeznanie co do klinik czeskich.Ktore mają dobre opinie?Gynocentrum,Unica,Reprofit? Bea,trzymam kciuki za punkcje,nie jest źle naprawdę,bądź dobrej myśli,nie potrzeba Ci mnóstwo komórek Ale kilka dobrych I choćby jeden zdrowy zarodek.

Mimila ja w tym cyklu plamiłam prawie do 12 dc. Okres miałam długi i potem brązowe ciemne plamienie codziennie. Nie czulam się nawet na owulację a poszłam do lekarza w 13 dc i okazało się, że na prawym jajniku mam ładny pęcherzyk owulacyjny 19 mm. plamienie jest podobno spowodowane źle złuszczającą się śluzówka, co moj gin mowi ze jest wynikiem stresu i niskiego poziomu progesteronu. Kazal mi wziąć orgametril. Wiec nie dokładaj sobie do głowy, że jak masz plamienie to jajniki nie pracują.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    i naprtotechnologia i ze AMH wzrosło o 30%
    Tia.... naprotechnologia :D :D
    jestem tego samego zdania co Lukrecja i Lil_m

sylwia80, klamka lubią tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Berbeć, przy amh 0.01 szanse na poprawę są w ogóle marne :( naprotechnologia mnie na pewno nie pomoże, ale dzięki za cynk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:09

klamka lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dzięki kochana za cynk. Niestety póki co raczej nie ma metody realnego poprawienia AMH.

klamka, Lil_m lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ale bombę informacyjną wrzuciłas. Na jakim wątku? I w jaki sposób. Trochę mnie zatkało.
    chyba na nowenna pompejańska ;-)

Bea77_2, edloteh, sylwia80 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    chyba na nowenna pompejańska ;-)
    No ba :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro nie ma dla Was ratunku i już wszystko przerobiłyście to może KD?
    mimo waszych złośliwości powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 20:14

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć nie obrażaj się, ale tak mi się skojarzyło.

Na logikę. Jeśli człowiek rodzi się z określoną liczbą komórek jajowych, zębów, rąk, nóg czy oczu i coś się wyczerpie, odetnie, wypadnie..to nie ma bata, żeby to od nowa "wyhodować" przy pomocy magicznej mikstury.
    W tym momencie pozostaje chyba tylko modlitwa (jeśli ktoś jest wierzący). Jak ktoś tu ładnie powiedział z pustego i Salomon nie naleje
    taka jest prawda

klamka, edloteh, Bea77_2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu zignorujcie mój post i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Miło, że o nas pamiętasz i podsunelas cynk o metodzie, zdaje się że Ci podziękowałam. A KD to chyba nic złego ani gorszego.

Reni, Mimila, Bea77_2, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    To trochę chamskie z twojej strony. Mi taki wpis o KD zwisa, bo mam twarda dupę i potrafię dobrze usiąść ;), ale myśle że uraził on tu nie jedną dziewczynę. Myślisz że każda z nich, która podchodziła do KD, lub rozważa te opcje teraz, marzyła o tym.
    Nie, na pewno nie. I pisanie, że skoro wszystko przerobiłyśmy i może KD, jest naprawdę nie na miejscu.
    Życie jest niesprawiedliwe, to fakt. Ale same nie musimy sobie dosrywać w ten sposób.

Nie obrażaj się kochana. Po prostu nie wszystko można zmienić w naszych wynikach.
    Reni dobrze napisała.

Ps. Ja kocham KD i AZ, i inne opcje. I cieszą się że żyje w czasach kiedy są one możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 20:53

Reni, klamka, Mimila, Bea77_2, brenya77, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem o co WY się teraz wściekacie? Nieprawdę napisałam? a właściwie skoro wszystko już wiecie, i nic się nie da zrobić to po co w ogóle taki wątek założyłyście? Napisałam , bo skoro tej dziewczynie się udało to pomyślałam może to jest jakiś trop , ale skoro Was takie informacje tak rozjuszają to w porządku powiedziałam zignorujcie post i koniec tematu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć, no już, wyluzuj. Wybaczam. Nie musisz wiedzieć wszystkiego.
    Na początku drogi nie każdy jest świadomy wszystkiego.

A ten wątek jest AWSOME :)
    Czekamy tu na cuda.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym laska nie napisała, że poprawiło się u niej AMH
    tylko cyt."2017 - szukanie alternatywnych metod leczenia - pomogło! Stany zapalne zlikwidowane i poprawa ogólnego stanu zdrowia, także dzięki naprotechnologii."

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    poza tym laska nie napisała, że poprawiło się u niej AMH
    tylko cyt."2017 - szukanie alternatywnych metod leczenia - pomogło! Stany zapalne zlikwidowane i poprawa ogólnego stanu zdrowia, także dzięki naprotechnologii."
    Dziewczyna MIAŁA to napisane w stopce, ale najwidoczniej skasowała, po tym jak jej powiedziałam , ze koniecznie musi Wam powiedzieć jak to zrobiła. Jest to gdzieś w wątku, bo była krótko o tym mowa. Przecież sobie chyba tego nie wymyśliłam , nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Berbeć, no już, wyluzuj. Wybaczam. Nie musisz wiedzieć wszystkiego.
    Na początku drogi nie każdy jest świadomy wszystkiego.

A ten wątek jest AWSOME :)
    Czekamy tu na cuda.

I tych cudów Wam życzę.

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ