IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobieta, kobiecie wilkiem...
-
no każdy kolejny wpis na pewno nie poprawia sytuacji jakkolwiek by się która nie starała.
Ja mialam troche nadziei pogadac z tymi w podobnym momencie w ktorym jestem czyli zupelnie pod sciana, po FIV (a bynajmniej na to wyglada) i teraz ... no wlasnie pisalam wczesniej ze chce zeby to sie po prostu skonczylo, ale wcale sie z tym lepiej nie czuje. Zawsze bedzie cos co mozna by jeszcze zrobic , sprobowac , cos co trzyma i tak trudno powiedzieć koniec. Na nastepny krok czekalam dlugo , ale boje sie ...38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Słuchaj Brenya77 posuwasz się za daleko. Niewiele masz wpisów pozytywnych na tym forum. Stawiasz się za adwokata Bea choć ona dokładnie umie się wypowiedzieć na tematy które tu piszemy. Z tą tylko różnicą że nie jest tak arogancka w swoich wypowiedziach jak Ty.
Ja nie epatuję swoim dzieckiem a mimo to też dosrywasz. Pisałam o sobie i jak ja sobie poradziłam z tematem. To dziecko uratowało mi życie bo nie byłoby mnie już pewnie wśród Was, no ale wiem że masz to gdzieś. Każdy ma inną historię i nie należy jej oceniać z taką łatwością jak Ty to robisz.
Przykro mi że masz ciężki okres i jesteś w d..ie ale to nie powód żeby się wyżywać na innych.klamka, Malgonia, AniaT, Ciasteczko77, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Powiedz na czym polega FIV? To po francusku skrót od in vitro czy coś jeszcze masz na myśli?
tak to francuski skrót.38 lat, starania od 2013
nick nieaktualny
-
eM80 wrote:tak to francuski skrót.
Em80. Dlaczego oni w zasadzie nie chcą cię leczyć? Przecież nie masz niskiego AmH? Kurczę, zawsze mi się wydawało że we Francji tak fajnie, invitro za darmo, a tu widzę takie hece...5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Dziewczyny proszę jeszcze raz zakończmy ten temat.
Ja właśnie znowu jestem w d... Mam 20dc w którym miałam podejść do invitro na cyklu naturalnym. Do tego tygodnia niewiele się działo na moim jajniku (kilka pęcherzyków antralnych co już było sporym sukcesem) ale w poniedziałek ruszyło do przodu, bo endometrium było trójlinijne i miało 5,4mm a pęcherzyk ponad 11mm. Wczoraj endo było ładne i miało 6,8mm a pęcherzyk 14mm. Miałam jechać do Novum w sobotę a właśnie zaczęłam intensywnie plamić i pobolewa mnie brzuch jakbym miała mieć okres. Nic nie rozumiem ale chyba na tym muszę zakończyć. Powinnam zbadać estradiol ale cudu nie będzie. 20 dni nadziei i płaczu (na zmianę) no i wielka d...Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
brenya77 wrote:Em80. Dlaczego oni w zasadzie nie chcą cię leczyć? Przecież nie masz niskiego AmH? Kurczę, zawsze mi się wydawało że we Francji tak fajnie, invitro za darmo, a tu widzę takie hece...
dowiem sie w czwartek za tydzień mam wizytę , ale obawiam sie ze chodzi im o statystyki ( tu sa na oficjalnej stronie wszystko wypisane co i ile kazda klinika we fr) , a ja nie rokuje za dobrze , no chyba ze sie myle i naparwde chodzi im o to ze nie ma szans i sensu organizmu dalej wykańczać ( w sumie nie wiem co gorsze ta świadomość ze nie jest tak tragicznie ale i tak dupa z tego, czy jakby cos faktycznie konkret genetyka , czy cos innego jakaś diagnoza po prostu)38 lat, starania od 2013
scania wrote:Dziewczyny proszę jeszcze raz zakończmy ten temat.
Ja właśnie znowu jestem w d... Mam 20dc w którym miałam podejść do invitro na cyklu naturalnym. Do tego tygodnia niewiele się działo na moim jajniku (kilka pęcherzyków antralnych co już było sporym sukcesem) ale w poniedziałek ruszyło do przodu, bo endometrium było trójlinijne i miało 5,4mm a pęcherzyk ponad 11mm. Wczoraj endo było ładne i miało 6,8mm a pęcherzyk 14mm. Miałam jechać do Novum w sobotę a właśnie zaczęłam intensywnie plamić i pobolewa mnie brzuch jakbym miała mieć okres. Nic nie rozumiem ale chyba na tym muszę zakończyć. Powinnam zbadać estradiol ale cudu nie będzie. 20 dni nadziei i płaczu (na zmianę) no i wielka d...38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:dowiem sie w czwartek za tydzień mam wizytę , ale obawiam sie ze chodzi im o statystyki ( tu sa na oficjalnej stronie wszystko wypisane co i ile kazda klinika we fr) , a ja nie rokuje za dobrze , no chyba ze sie myle i naparwde chodzi im o to ze nie ma szans i sensu organizmu dalej wykańczać ( w sumie nie wiem co gorsze ta świadomość ze nie jest tak tragicznie ale i tak dupa z tego, czy jakby cos faktycznie konkret genetyka , czy cos innego jakaś diagnoza po prostu)
A jak wyglądały twoje poprzednie próby, przepraszam jeśli już pisałaś, ale mam trochę fragmentaryczne zrozumienie sytuacji.
Jeśli chodzi o statystyki to słów mi brak. Z drugiej strony mam nadzieję, że to tylko o to chodzi i gdzie indziej znajdziesz lekarzy którzy zajmą się tobą.
Swoją drogą skandal, że o takiej decyzji dowiadujemy się od kogoś przez telefon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:21
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Blastka wrote:Jestem ciekawa czemu akurat to cię tak zabolało?
Naprawdę nie rozumiesz? A słonia w składzie porcelany rozumiesz, tak?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Ale co to naród cos napisał na forum, że dzielisz się przemysleniami? Nie ad personam? Dobre
I dopiero po kilku wpisach moich i Bea'i o tym jakie to ohydne słowa, nagle się wycofujesz i twierdzisz że o narodzie myślałaś? W taki razie ja jak pisałam o słoniu to miałam na myśli populacje słonia na świecie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:30
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
brenya77 wrote:A jak wyglądały twoje poprzednie próby, przepraszam jeśli już pisałaś, ale mam trochę fragmentaryczne zrozumienie sytuacji.
Jeśli chodzi o statystyki to słów mi brak. Z drugiej strony mam nadzieję, że to tylko o to chodzi i gdzie indziej znajdziesz lekarzy którzy zajmą się tobą.
Swoją drogą skandal, że o takiej decyzji dowiadujemy się od kogoś przez telefon.
5 lat staran, chyba nie bylo takiego miesiaca gdzie bym odpuscila (poza tymi z biopsjami i histero , bo zabronili :p), 4x IUI -nic zero reakcji , pierwsza stymulacja do FIV 1 komorka, druga 4 komorki , 3 - 3 komórki, czesc odmrozonych i ICSI , z tego transfer dwudniowego zarodka - zero , nic kompletnie , dwa pozostale trzymali do 5 doby , nie nadawaly sie do mrozenia.
Teraz jak tak to pisze to sama widze ze jest masakra, ale jak sie ma 3 procedury jeszcze ktore sie czlowiekowi naleza , toc place gruba kase za ubezpieczenie tez, no to ciężko jak to odbieraja.
Obawiam sie ze nie znajde , to byl moj 4 w sumie lekarz i jedyny ktory mi powiedzial : tak byc moze spróbujemy in vitro, reszta odrazu mnie skreśliła. Nie wiem co jest z tymi francuzami,bo jak patrze w Polsce to lekarze juz ostatnia komórkę by wyciagneli ale wyciagaja, wiem ze kasa itd , ale wydaje mi sie ze nie tylko.
Tak telefon byl ponizej krytyki , mogli umowic wizyte, ale coz tu wiele rzeczy jest ponizej ...38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:scania a skad ty masz te plamienia ? , wyjasnila ci poprzednio lekara ? moze nie jest jeszcze wszystko przekreslone.
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia