IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też sprawdza się krótki z clo i gonalem.
Jagoda powodzenia
Niezapominajka a dlaczego laparo dopiero po nieudanej próbie. Zrobiłabym najpierw.
Tak u nas wyszły tez problemy immuno.rok temu miałam szczepienia jak widać to nie pomogło.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
AniaT wrote:a jaki miałaś lek przy tym długim protokole?
Jestem ciekawa jakby było np na gonalu.
Na elonve bym się nie porwała widząc wynik Bea z ostatniej stymulacji.
Niestety póki nie spróbujemy leku na sobie, to nie wiemy, czy będzie super,czy będzie niewypał.
Ja duże nadzieje pokladalam w puregonie. Na wątku ivf ze stycznia miała go w tym samym czasie też bodajże farelka. Wynik podobny jak u mnie. Teraz stymulacja na innych lekach i jest w ciąży.
Od leku do stymulacji wiele zależy.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
eM80 wrote:ano wlasnie , a mi dziady nawet nie chca sprobowac na dlugim wrrr
jagoda7 , no byc moze i cos jest w tych podwojnych stymulacjach, wiadomo, kazda z nas moze reagowac zupelnie inaczej ...
powodzenia jurto ! z calego serca zycze zeby tym razem zaskoczyloTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Miałam menopur, choć wiem, że są o min różne opinie. Ja wiem jedynie,że u mnie coś tam zadziałał i był lepszy od puregonu.
Jestem ciekawa jakby było np na gonalu.
Na elonve bym się nie porwała widząc wynik Bea z ostatniej stymulacji.
Niestety póki nie spróbujemy leku na sobie, to nie wiemy, czy będzie super,czy będzie niewypał.
Ja duże nadzieje pokladalam w puregonie. Na wątku ivf ze stycznia miała go w tym samym czasie też bodajże farelka. Wynik podobny jak u mnie. Teraz stymulacja na innych lekach i jest w ciąży.
Od leku do stymulacji wiele zależy.35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
Jagoda7 wrote:Z tym moim AMH to jest dziwna historia. Do kliniki skierowała mnie moja ginekolog z wynikiem AMH 0,4 które potem jeszcze spadło do 0,2 (tego ostatniego nawet nie pokazałam w klinice). Po zrobieniu badań kontrolnych w ramach przygotowania do procedury wyszło 0,4. Po suplementacji witaminą D skoczyło do 1,21. Teraz po roku i trzech stymulacjach mam 0,9. Zatem samo AMH jest średnio wiarygodnym badaniem moim zdaniem. Nie twierdzę, że jest bez znaczenia, ale jak czytam forum, to widać, że dziewczyny z wysokim AMH mają problemy, a niektórym z niskim AMH jednak udaje się. Podobnie jest z zarodkami, czasem te słabe, zostawione na sam koniec jako nierokujące dają ciążę. Statystyki, liczby określają prawdopodobieństwo i to jest prawda, ale tak naprawdę to jest loteria.
Nie wiem jeszcze co zrobię, jeżeli transfer się nie uda. Rozważam Bociana w Baiłymstoku, tam dr M. który robił mi histeroskopię. A jak tam nie uda się to plan B czyli KD.
Jagoda a jaką dawkę wit d brałaś? czy brałaś ją razem z wit k2?
-
Cześć,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, sama mam niskie amh - 0,2. Moje starania zniweczyła endomenda. Mam 32 lata, jestem po 3 laparo - usuwanie torbieli + wodniak jajowodu usunięty razem z lewym jajowodem itd.
Jeśli będzie mi dane podejdę do ivf. Jestem na etapie zbierania badań.
Mam do Was pyt - jakie suple przyjmujecie?Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Jagoda7 wrote:Z tym moim AMH to jest dziwna historia. Do kliniki skierowała mnie moja ginekolog z wynikiem AMH 0,4 które potem jeszcze spadło do 0,2 (tego ostatniego nawet nie pokazałam w klinice). Po zrobieniu badań kontrolnych w ramach przygotowania do procedury wyszło 0,4. Po suplementacji witaminą D skoczyło do 1,21. Teraz po roku i trzech stymulacjach mam 0,9. Zatem samo AMH jest średnio wiarygodnym badaniem moim zdaniem. Nie twierdzę, że jest bez znaczenia, ale jak czytam forum, to widać, że dziewczyny z wysokim AMH mają problemy, a niektórym z niskim AMH jednak udaje się. Podobnie jest z zarodkami, czasem te słabe, zostawione na sam koniec jako nierokujące dają ciążę. Statystyki, liczby określają prawdopodobieństwo i to jest prawda, ale tak naprawdę to jest loteria.
Nie wiem jeszcze co zrobię, jeżeli transfer się nie uda. Rozważam Bociana w Baiłymstoku, tam dr M. który robił mi histeroskopię. A jak tam nie uda się to plan B czyli KD.). Ogólnie my mieliśmy pecha w Bocianie. Dwie procedury i dwa razy trafiliśmy na urlopy. Stymulacje prowadził ktoś inny, a punkcje i transfer drugi lekarz. Wiem,że nie jest to u nich norma. To po prostu nasz pech.
jak ktoś bierze zastępstwo,to wizyty wyglądają troszkę inaczej niż u prowadzącego. Część z Was wie o tym doskonale.
Niemniej jednak polecam Bociana w Bł, bo pielęgniarki przemiłe, opieka dobra,itp. Tylko szkoda,że efektów u nas brak.
A... i po nieudanej procedurze nie było diagnostyki i głębszej rozkminy, czy coś zmienić oprócz leków i protokołu.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
karolcia35 wrote:U mnie też sprawdza się krótki z clo i gonalem.
Jagoda powodzenia
Niezapominajka a dlaczego laparo dopiero po nieudanej próbie. Zrobiłabym najpierw.
Tak u nas wyszły tez problemy immuno.rok temu miałam szczepienia jak widać to nie pomogło.
Histero i laparo mam mieć na NFZ i musimy czekać aż do stycznia.
I co teraz? Kolejne szczepienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:52
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
An_ia336 wrote:Chcialabym zapytac dlaczego piszesz ze nie porwalabys sie na elonve? Czy sa jakies zle opinie o tym leku? Moj lekarz cos o tym wspomnial ostatnio a niewiele o tym wyczytalam. Szukam wiec opini.
Wcześniej myślałam,że skoro jest tak droga, to musi być skuteczna.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Bo nie widziałam na forum jeszcze oszałamiających efektów po niej (ale może mało widziałam- są osoby,które są tutaj dłużej).
Wcześniej myślałam,że skoro jest tak droga, to musi być skuteczna.35 lat
Trzeci rok staran
25.05 transfer 3.1.1 -
An_ika336 , ja tez mialam elonve ( a juz pzrerobilam : gonal, puregon, menopur) i na elonvie mi uroslo dwa pecherzyki (reszta zniklo) z czego jeden byl tylko dobry dojrzaly, takze nawet przy inseminacji mialam po 3 jaja na innych lekach a tu lipa , bea tez miala na tym najmniej komorek pobranych, ale to wszystko zalezy od organizmu, chyba niezapominajka2017 miala tez elonve i na tym jej bardzo dobrze wyszla stymulacja , najlepiej jakby ona sie wypowiedziala , bo moze pomerdalam cos ;p38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Fantasmagoria wrote:Cześć,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, sama mam niskie amh - 0,2. Moje starania zniweczyła endomenda. Mam 32 lata, jestem po 3 laparo - usuwanie torbieli + wodniak jajowodu usunięty razem z lewym jajowodem itd.
Jeśli będzie mi dane podejdę do ivf. Jestem na etapie zbierania badań.
Mam do Was pyt - jakie suple przyjmujecie?
czesc
ja moze nie jestem jakims zwolennikiem brania supli bo najlepiej by bylo to wszystko dostarczyc w zarciu, no ale ubichinol czy wit D to warto brac , plus kwas foliowy oczywiscie, to taka podstawa , dodatkowo dziewczyny biora wit A,E,C i z grupy B ,kwasy omega3 , pisza ze za duzo kawy zle dziala wiec ja pije max 2 dziennie i najlepiej zero stresu
:p
Fantasmagoria lubi tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
eM80 wrote:An_ika336 , ja tez mialam elonve ( a juz pzrerobilam : gonal, puregon, menopur) i na elonvie mi uroslo dwa pecherzyki (reszta zniklo) z czego jeden byl tylko dobry dojrzaly, takze nawet przy inseminacji mialam po 3 jaja na innych lekach a tu lipa , bea tez miala na tym najmniej komorek pobranych, ale to wszystko zalezy od organizmu, chyba niezapominajka2017 miala tez elonve i na tym jej bardzo dobrze wyszla stymulacja , najlepiej jakby ona sie wypowiedziala , bo moze pomerdalam cos ;p
Mam wrazenie ze to wszystko kwestia szczescia i chyba ulozenia ksiezyca wzgledem niewiadomoczego
Na poprzednia stymulacje zareagowalam zle. No nic- zobaczymy jaka decyzje podejmie lekarz. I tak pozostaje mi chyba ufac ze dobrze robi.35 lat
Trzeci rok staran
25.05 transfer 3.1.1 -
Niezapominajka5 wrote:Mam cichą nadzieję,że dotychczasowe nasze niepowodzenia były spowodowane jakością zarodków, a nie problemami z zagniezdzaniem. Nigdy nie mieliśmy transferowanej blastki. Jedyny zarodek,który nam został i miał być crio, przestał się rozwijać w 4 dobie.
Histero i laparo mam mieć na NFZ i musimy czekać aż do stycznia.
I co teraz? Kolejne szczepienia?
Jeszcze nie wiem. Jestem bardziej na nie. Ale zobaczymy jak to się potoczy.
Elonvy nie brała Niezapominajka2017?AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
09.2018 crio
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
eM80 wrote:czesc
ja moze nie jestem jakims zwolennikiem brania supli bo najlepiej by bylo to wszystko dostarczyc w zarciu, no ale ubichinol czy wit D to warto brac , plus kwas foliowy oczywiscie, to taka podstawa , dodatkowo dziewczyny biora wit A,E,C i z grupy B ,kwasy omega3 , pisza ze za duzo kawy zle dziala wiec ja pije max 2 dziennie i najlepiej zero stresu
:p
AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
09.2018 crio
NK 16,5%
-
An_ia336 wrote:To ile to kosztuje?? Po pierwszej sredniej stymulacji cos sie przewinelo ze byc moze nastepnym razem bedzie elonva. Ze to jakies lepsze. A wlasnie malo znalazlam o tym.
Pomysł z Elonva przy niskiej rezerwie jest wg mnie mało trafiony. Przy takiej stymulacji lekarz powinien mieć możliwość modyfikacji dawek leków z dnia na dzień, co przy Elonvie jest niemożliwe, chyba że i tak się wprowadzi inne leki.
Bea miała ostatnio elonve i stymulacja nie należała do udanych.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
brenya77 wrote:Pomysł z Elonva przy niskiej rezerwie jest wg mnie mało trafiony. Przy takiej stymulacji lekarz powinien mieć możliwość modyfikacji dawek leków z dnia na dzień, co przy Elonvie jest niemożliwe, chyba że i tak się wprowadzi inne leki.
Bea miała ostatnio elonve i stymulacja nie należała do udanych.
Mam na razie 3 misiace przerwy. Zobaczymy jaka bedzie decyzja.35 lat
Trzeci rok staran
25.05 transfer 3.1.1 -
An_ia336 wrote:Mam wrazenie ze to wszystko kwestia szczescia i chyba ulozenia ksiezyca wzgledem niewiadomoczego
hehe dobre i prawdziwe
no nie ma tak ze 0 stresu :p , zwlaszcza w naszej sytuacji, ja to zaczelam sie powaznie zastanawiac czy aby nie isc czasem na jakas joge :p,
mi sport pomaga , jak sie fizycznie zmasakruje to mi lepiej.38 lat, starania od 2013
Mnie od jogi wzrasta poziom stresu, niestety. Tak mnie wkurza stanie w jednej pozie, że po 30 sekundach mam dosyć5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
eM80 wrote:hehe dobre i prawdziwe
no nie ma tak ze 0 stresu :p , zwlaszcza w naszej sytuacji, ja to zaczelam sie powaznie zastanawiac czy aby nie isc czasem na jakas joge :p,
mi sport pomaga , jak sie fizycznie zmasakruje to mi lepiej.35 lat
Trzeci rok staran
25.05 transfer 3.1.1