Inofem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś z Was miała problemy z cerą po Inofemie? Brałam Inofolic, później Inofem raz dziennie i było ok, ale odkąd zaczęłam brać dwa razy dziennie (zalecenia lekarza) pojawiły się wypryski na twarzy, a czoło pokryte jest "kaszką"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 22:58
-
ibishka wrote:Hej dziewczyny. Podbijam temat z pytaniem czy myślicie że jak mam stymulacje w postaci tabletek clo, to inofem nie będzie przesada?
Ja mam naturalnie występującą owulację, mimo to brałam po 2 saszetki dzienni i do tego CLO a w jednym miesiącu nawet i Gonal i nic się nie stało
Teraz już biorę po 1 saszetce bo nie widzę działania preparatu. Dodatkowo też jestem po hsg, ten cykl nie stymulowałam i też miałam owulkę. Kolejny już będzie Clo+gonal+inofem+ovitrelle jeśli lekarz zarządzi.
Inofem nie jest chyba aż tak silny, żeby przestymulować. -
Ja byłam osobiście pozytywnie nastawiona do tego leku ale nie wiedzieć czemu powoduje u mnie torbiele ! Nie rozumiem czemu ale za każdym razem jak zaczynałam brać w 1 cyklu rosła wielka torbiel .... biorę donga i aromka i cżekam na zastrzyk bo już raz po ovitrelle nie pękł wiec mam brać podwójna dawkę plus dieta jak przy pcos bo tez mam niestety
-
Mi za to lekarz zalecił jedną saszetkę Symfolic (mio-inozytol 2000mg, kwas foliowy 400ug), nie wiem jak ma się to cenowo w porównaniu do Inofemu, ale nie zawiera w składzie glukozy oraz laktozy ani maltodekstryny, no i ma już zalecaną ilość kwasu foliowego w dziennej dawce.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
hej , dla mnie inofem pomógł po dwóch miesiącach zaszłam w ciążę. Oczywiście nie mówię że to na pewno dzięki temu, stosowałam tez dietę, brałam bromergon, vit d3, calperos, aczkolwiek w połączeniu dało to rezultatW oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
Emilka -
nick nieaktualnyHej
Biore miositogyn od 1,5 miesiaca to tez to samo co inofem jedna saszetke dziennie i jak narazie to sie nic nie dzieje.Mam pcos cykle po 60/90 dni wlasnie mam 40dc i zastanawiam sie kiedy @ przyjdzie...
A jak u Was dziewczyny?
Zaszla ktoras po tych specyfikach?
Probujemy z mezem o drugiego dzidziusia od dwoch lat i nic clo puregon pregnyl to juz przerobilam,chcialam zrobic badania krwi w tym miesiacu ale doczekac sie nie idzie @... -
Hej, czy jeżeli mam takie wyniki (robione w 4dc) to mogę zazywac inofem?
PRL- 7,970 ng/ml 4,8-23,3
LH- 2,86 mLU/ml 2,4-12,6
FSH-4,27 mLU/ml 3,5-12,5
Estradiol- 28,8 pg/ml 12,5-166
Bo czytalam gdzies, ze inofem obliża poziom prolaktyny ,LH i FSH.
A przy okazji poprosze o interpretacje moich wynikow , ja jestem ciemna masa w tym, a sadze ze jest tu dużą mądrych głów. Wiem ze stosunek LH do FSH jest za maly bo 0.6, ale czy to bardzo duzy problem ?? -
Hej. Dziewczyny mam pytanie odnośnie przyjmowania inofemu. Mianowicie, czy robicie przerwę w momencie kiedy ma sie zjawić @? Biorę dopiero 1cykl bez przerwy po 2saszetki dziennie. Dziś już 35dc a @ nie ma... testy negatywne. Zastanawiam się czy mogłam sobie inofemem przystopować? Dzięki za odpowiedź
-
sylwia80 wrote:Odsprzedam Inofem całe nowe opakowanie. Warszawa.
46 złM608, 40l. Starania od 6.2015. Od 2017 Invicta, 2018Novum, HSG-drożne; AMH 1,58 (2017); inne badania-ok; kariotyp mój-ok;plemniki-w normie. 6.2017IUI
I stymulacja: 14.2.2018 punkcja (pobrano 6x🥚, dojrzale i zapladniky sie x3, 1 przestal sie rozwijac, 1x podany w tym samym cyklu w 3dobie; 1x❄️),
17.2.2018 transfer, 26-02 (9dpt) beta 9,1; 01-03 (12dpt) 54,4; 03-03 (14dpt) beta 143. Córeczka 25.10.2018👣
19.08.2022 criotransfer, 26.08 (7dpt) beta 11, 28.08 (9dpt) beta 11,7 🥺, 30.08 (11dpt) beta 11,9.
II: stymulacja (Menopur 75+Recovelle 12) 2-8dc.
6dc: estradiol 1040, progesteron 0.01, 2xwieksze pęcherzyki (14-18) I 2x mniejsze (10-11)
8dc: estradiol 1443, progesteron 5,1 (2x większe pęcherzyki w tym 1xnie rowny)
Przerwana stymulacja
III stymulacja (2dc: clo || 3-5dc: menopur 150 +gonalF 150 || 6-8dc menopu 150+gonalF 150 + Orgalutan 0,25 || 9-10dc menopur 300 + Orgalutan 0,25 || 10dc ovitrelle); 12dc punkcja:3🥚 -
Agusek wrote:Hej. Dziewczyny mam pytanie odnośnie przyjmowania inofemu. Mianowicie, czy robicie przerwę w momencie kiedy ma sie zjawić @? Biorę dopiero 1cykl bez przerwy po 2saszetki dziennie. Dziś już 35dc a @ nie ma... testy negatywne. Zastanawiam się czy mogłam sobie inofemem przystopować? Dzięki za odpowiedź
Ja zaczęłam brać dopiero w drugim tygodniu, podobno, bezowulacyjnego cyklu. Nie wiem, czy to dobry sygnał, ale miałam ciągle kłucie w jajnikach na długo przed okresem, a sama miesiączka była intensywna, jak nie pamiętam kiedy... -
Z radością dołączam do tych, którym udało się szczęsliwie zajść w ciążę, stosowałam 3 miesiące Inofem, ale nie wiem tak naprawdę czego to zasługa, bo dzięki temu forum użyliśmy całej baterii: Inofem, concieve plus, zioła ojca Sroki, a dla męża Salfazin a potem fertilman. Niemniej po Inofemie owulacja ruszyła na pewno, było czuć mocno kłucie jajników.
Zostało mi 25 saszetek Inofemu, gdyby któraś z Was z 3miasta chciała je użyć razem z gratisami, które mi zostały (salfazin, selen organiczny, wit.b6, testy owu, połowa ziół) to zapraszam na priv , fajnie jakby komuś też pomogły -
nick nieaktualny