Inofem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLena_110 wrote:Z radością dołączam do tych, którym udało się szczęsliwie zajść w ciążę, stosowałam 3 miesiące Inofem, ale nie wiem tak naprawdę czego to zasługa, bo dzięki temu forum użyliśmy całej baterii: Inofem, concieve plus, zioła ojca Sroki, a dla męża Salfazin a potem fertilman. Niemniej po Inofemie owulacja ruszyła na pewno, było czuć mocno kłucie jajników.
Zostało mi 25 saszetek Inofemu, gdyby któraś z Was z 3miasta chciała je użyć razem z gratisami, które mi zostały (salfazin, selen organiczny, wit.b6, testy owu, połowa ziół) to zapraszam na priv , fajnie jakby komuś też pomogły -
nick nieaktualnyLena_110 wrote:Z radością dołączam do tych, którym udało się szczęsliwie zajść w ciążę, stosowałam 3 miesiące Inofem, ale nie wiem tak naprawdę czego to zasługa, bo dzięki temu forum użyliśmy całej baterii: Inofem, concieve plus, zioła ojca Sroki, a dla męża Salfazin a potem fertilman. Niemniej po Inofemie owulacja ruszyła na pewno, było czuć mocno kłucie jajników.
Zostało mi 25 saszetek Inofemu, gdyby któraś z Was z 3miasta chciała je użyć razem z gratisami, które mi zostały (salfazin, selen organiczny, wit.b6, testy owu, połowa ziół) to zapraszam na priv , fajnie jakby komuś też pomogły
Dołaczam sie. Jestem z Gdańska -
nick nieaktualnyMarzycielka:) wrote:Dziewczyny czy któraś byłaby chętna na INOFEM?
Mam do sprzedania suplement diety Inofem.
Saszetek łącznie jest 113.
95 saszetek jest z terminem 4.2018
18 saszetek jest z terminem 7.2018
Sprzedaje całość.
Jeżeli jest ktoś chętny to pisać na priv.
Witam, jestem chętna.
Wysłałam zaproszenie. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Mam pytanie do osób które zmagają się z PCOS.
Ile dziennie zażywacie saszetek Inofemu? I czy oprócz tego zażywacie w innej postaci kwas foliowy?
Ja piłam 2 saszetki dziennie Inofemu. Do tego dziennie zażywam 1 tabletkę: Folik.
Dzisiaj usłyszałam od mojej lekarki, że to stanowczo za dużo kwasu foliowego, co w przypadku ciąży może u dziecka doprowadzić do autyzmu!!! Przeraziłam się, bo inny lekarz jakiś czas temu powiedział mi, że kwasu foliowego raczej nie da się przedawkować, bo jego nadmiar się wydala.
Pani doktor zaleciła mi pić 1 saszetkę dziennie innego suplementu o takim samym działaniu, ale bez kwasu foliowego, natomiast kwas foliowy przyjmować tylko w postaci tabletek Folik.
Niestety martwi mnie to, bo Inofem naprawdę fajnie na mnie działa, schudłam właściwie bez drastycznej diety i jakoś lepiej się po nim czuję. Może nie wahałabym się aż tak nad zmianą suplementu, gdyby nie fakt, że w tym nowym jest tylko 1 mg inozytolu, a Inofem licząc, że piłam po 2 saszetki dziennie zawierał 4 mg.
Poradźcie mi coś, jak to u Was wygląda? Będę wdzięczna za każdą sugestię.
Pozdrawiam Was:) -
Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu picia inofemu Teraz jestem w 5t2d ciąży. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Dodatkowo nie brałam żadnego kwasu foliowego.
Nie wiem czy to zasługa infoemu czy przypadek. Wcześniej zdarzały mi się cykle bezowulacyjne, albo owulacje miałam bardzo późno. W szczęśliwym cyklu z inofemem owulacje miałam ok. 16 dnia cyklu.Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
u mnie wczoraj 26dc. rano zrobiłam test negatyw, w trakcie pracy co chwile mi się bekało takim kwasem fuu , w pracy trochę nerw wiec po stwierdziłam ze pojde na bete bo co mi skzodzi. oczywiście negatyw.
sama nie wiem co myslec bo tak. od tego cyklu biore inofem, w poniedziałek byłam u gin było podobno piękne ciałko żółte z endometrium 13mm,sluz jest ale nie gest i biały a mleczny i taki dość lejący. nie jakos super dużo ale inaczej niż zawsze.
nie nastawiam się już na nic , bo jak dla mnie beta to wiarygodny wynik ;/
-
Hej, mam pytanie, w tym cyklu zaczęłam pić inofem i mój okres zwykle trwa 5 dni a w tym cyklu w którym piłam inofem, drugi dzień po okresie mam brunatne plamienie (bardzo skąpe) czy któraś też tak miała ? Czy to wina inofolicu?Morfologia 0%-1%
SCD 33%
HBA 31-36%
Styczeń 2020-start in vitro (Macierzyństwo)
26.02 punkcja- pobrano 12 komórek, 9 dojrzałych, 6 zostało zaplodnionych
02.03 transfer blastocysty 4.1.1 - nieudany
26.05- transfer blastocysty 4.1.2 ❤+encorton+neoparin+AH
6dpt II kreski, beta 46,34, 8dpt beta 142,70,prog 22,10, 14dpt beta 2646, prog 24, 20dpt pęcherzyk ciążowy, 29dpt ❤ Zostały ❄️❄️
Dziewczynka 💞
"Nawet tęczy jest potrzebny deszcz, więc nie możesz teraz poddać się "
-
mamaaniolka wrote:Dziewczyny mam pytanie. Inozytol swanson . Polecacie?
Myślę żeby sobie kupić bo mam problemu z hormonami i stosunkiem lh do fsh . I chciałam sobie zamówić właśnie inozytol, mace i niepokalanek tej firmy. Tylko chciałam znac opinie
Jeśli chodzi o inozytol to mi lekarka mówiła, że najlepszy jest w saszetkach do picia. Po 1 w saszetkach jest większa dawka, a po 2 lepiej się przyswaja. Dlatego nigdy nie brałam w tabletkach, zawsze kupuje saszetki (inofem, symfolic, miovarian, inofolic). Sprawdzam co aktualnie jest najtańsze i kupuje 😉
Starania od września 2015
3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
zespół antyfosfolipidowy
mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
hashimoto (leczone obecnie ok)
HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
01.2023 Start Reprofit Ostrava
18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
9+1 - 2,58 cm ❤️
10+0 - 3,39 cm ❤️ -
Hej dziewczyny!
Mam mutacje genu mthfr. Czy mogę brać inofem razem z tabletka zmetylowanego kwasu foliowego? Dodam że biorę też metformax i słyszałam że przy metformaxie dawka 0,8 zamiast 0,4 jest okej. Jak.myslicie ? -
Widzę wątek już mocno zardzewiały ale co mi szkodzi zapytać🤷♀️. Dziewczyny ze stwierdzonym PCOS, pomógł wam ten inofem? Wyregulował miesiączki? Widziałam, że ma bardzo pozytywne oceny ale mam mieszane uczucia. Biorę inofem od początku cyklu, dziś 40dc i nadal okresu jak nie bylo tak nie ma. Kilka razy w ciągu tych 40 dni tak mnie kręciło w brzuchu, ze już byłam nastawiona na okres a tu klops. Ciążę wykluczam.♀️ 35 lat
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Hipoglikemia reaktywna 😵💫
PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid
♂️ 32 lata
Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
2.FET 12/22 cb 💔
3.FET 06/24 beta 0💔
4.FET 24/08/24 🍀🤞
5dpt ⏸️
6dpt- beta 39 mlU/ml
10dpt- beta 238 mlU/ml
12dpt- beta 566 mlU/ml
27dpt- jest ❤️
12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
-
Ja niestety nie pomogę z pytaniem bo nie mam PCOS ale skorzystam z odkopania wątku dziewczyny czy podczas starań brałyście oprócz inofemu jakis inny suplement z kwasem foliowym? Bo widze ze w saszetce jest tylko 200 mg a podobno zalecana dzienna dawka to min 400…