Inofem
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie!
podczytuję już was jakiś czas jak wiele osób na początku, szczególnie wątki z clo Ja na własną rękę zaczęłam stosować inofem ale po 1 saszetce. Teraz czytam, że niektóre z was biorą po 2... zastanawiam się, czy teraz w 22dc warto zwiększyć ilość inofemu, czy dopiero ewentualnie od następnego cyku, jesli oczywiście będzie taka konieczność Jak myślicie? -
ja czekam na przesyłkę, w poniedziałek będzie.
ale zacznę brać od pierwszego dnia @.
a inofem może wpłynąć na "intensywnosć" miesiączki??
czyli np zmiejszyć/zwiększyć bóle.01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Inofem jest podobno dużo lepszy od infolicu przynajmniej tak mówią te osoby, które zażywały oba. Przede wszystkim różnicą jest cena i smak, bo smakuje dużo lepiej no i też ma więcej pozytywnych aspektów. Działa na skórę, włosy i paznokcie no i wiadomo, że też na każdego działa inaczej. Powinno się go pić dwa razy dziennie, ale też wiem, że różnie go stosują. Co do efektów z tymi też bywa różnie. Na pewno fajnie jest czytać, że pomaga bo daje to większą nadzieję
-
nick nieaktualny
-
Ja polecam Inofolic... dwa razy zaszłam z nim w ciążę... niestety przestałam pić po pozytywnym teście i roniłam... ogólnie go polecam. Po pierwszym poronieniu miałam problem z pracą jajników. Inofolic mi bardzo pomógł. Natomiast o inofemie wiem tylko tyle że jest tańszy i niektóre dziewczyny czują się po nim lepiej (tzn. mają lepsze samopoczucie). Ale szczerze to nie znalazłam żadnego komentarza o jego skuteczności w staraniach o dziecko. Także uważam, że lepiej zapłacić trochę więcej i cieszyć się macierzyństwem. Tak mi też doradzała moja pani dr.
-
nick nieaktualnyJa piłam inofem przez 1 cykl kiedyś i miałam bardzo ładny wykres. Żałuję, że nie zrobiłąm USG, żeby widzieć czy była owulacja czy nie.
Od tego cyklu znowu piję inofem i znowu temp ładnie rośnie. Zrobię usg i się dowiem czy owu była czy nie. Bo u mnie owulacja to zjawisko paranormalne wręcz -
nick nieaktualny
-
Z tego co czytałam to inofem ma dokladnie taki sam skład jak inofolic, dlatego zdecydowalam sie wlasnie na inofem...zobaczymy co będzie. nie wiem czy pic 1 czy 2 saszetki dziennie?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Ja piję inofem już 4 miesiąc, jak na razie bez efektów zaciążenia. Waga tylko trochę mi spadła i do słodyczy też mnie tak nie ciągnie jak kiedyś.Podobno na skutki tego specyfiku trzeba czeka co najmniej pół roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:23
Demeter -
nick nieaktualny
-
nurtowało mnie pytanie czy można stosować inofem w trakcie ciąży wiec napisałam do eksperta Inofem i otrzymałam odpowiedz:
"Nie ma przeciwwskazań do stosowania Inofemu w ciąży. Może Pani przyjmować
nasz preparat i z lekarzem skonsultować, czy istnieje potrzeba przyjmowania
go na dalszych etapach ciąży"
To tak wrzucam gdyby jeszcze ktos byl zainteresowanyJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie przyjmowania Inofemu. Mam zażywać 2 saszetki dziennie. Czy wy to sobie rozkładacie na różne pory dnia po jednej czy można wypić jednocześnie obie? Bo przyznam, że ja zapominam o drugiej. Rano wypijam jedną, a potem zupełnie mi wylatuje z głowy, żeby tą drugą wypić. I zastanawiam się czy dwie na raz można zażyć?
-
Można pić 2 od razu. Ja też tak robiłam. A co konkretnie do Inofemu to był całkiem niezły w smaku i tańszy więc to na niego się zdecydowałam. Ale później moja dr powiedziała, że czytała jakiś artykuł, że INOFOLIC jednak lepszy bo inofem ma jakiś tam jeden składnik, który zmniejsza jego przyswajanie. Więc zmieniłam i nie wiem czy to dzięki temu ale od razu zaszłam. Niestety ciąża biochemiczna ale następny cykl i znowu się udało i póki co jest dobrze. Dla mnie ten lek to cudo!