X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanie z innej beczki - ostatnio gadaliśmy o perspektywach leczenia dla nas - lekarz wspomniał o inseminacji... powiedział, że z racji że mąż ma taką pracę, że ciężko trafić żeby oddał nasienie w dniu, w którym trzeba to można jego nasienie zamrozić i wykorzystać... tak się zastanawiałam czy świeże nie lepsze..? Ale z drugiej strony jak kobitki biorą od dawcy to zawsze jest mrożone :) przecież się z facetami nie umawiają na inseminację :) Lepsze świeże czy mrożone???

niezapominajka lubi tę wiadomość

• asiamar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia test robimy 14 dni po inseminacji. 5 dni to zdecydowanie za wcześnie :D

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Moje pytanie z innej beczki - ostatnio gadaliśmy o perspektywach leczenia dla nas - lekarz wspomniał o inseminacji... powiedział, że z racji że mąż ma taką pracę, że ciężko trafić żeby oddał nasienie w dniu, w którym trzeba to można jego nasienie zamrozić i wykorzystać... tak się zastanawiałam czy świeże nie lepsze..? Ale z drugiej strony jak kobitki biorą od dawcy to zawsze jest mrożone :) przecież się z facetami nie umawiają na inseminację :) Lepsze świeże czy mrożone???
    Kita, mój mąż pracuje za granicą, więc nam też cieżko trafić nawet czasem w owu. W tym miesiącu zamroziliśmy rybki :) Niestety koszt trochę duży 369zł :/

kita lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    na pewno to dobry pomysł, ale ceny masakryczne, 400 zł za takie cos.

kita lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam 400zl bo 150 zl badanie nasienia 120zl wizyta i 100zl paliwo...grrr niezaciekawie.
    A propos rejestratorek w VL spotkałam sie pierwszy raz z taką nieuprzejmoscia przecież bylam tam kilka razy...ach.

Mówisz Niezapominajka ze jest przychodnia jeszcze taka co na NFZ można zadziałać?hmmm... Powiem tak pojadę teraz do tego VL ale zrobię rozeznanie z ta przychodnia.
    Dziekuje bardzo

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Napisałam 400zl bo 150 zl badanie nasienia 120zl wizyta i 100zl paliwo...grrr niezaciekawie.
    A propos rejestratorek w VL spotkałam sie pierwszy raz z taką nieuprzejmoscia przecież bylam tam kilka razy...ach.

Mówisz Niezapominajka ze jest przychodnia jeszcze taka co na NFZ można zadziałać?hmmm... Powiem tak pojadę teraz do tego VL ale zrobię rozeznanie z ta przychodnia.
    Dziekuje bardzo
    Bettinka, tutaj masz linka https://spsk1.szn.pl/szpital/specjalistyczne-poradnie-przykliniczne/dla-doroslych/113-poradnia-ginekologiczna
    Rejestracja z tej strony. Mi się udało umówić na wizytę na luty, ale dlatego, ze chciałam po południu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:10

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na pewno to dobry pomysł, ale ceny masakryczne, 400 zł za takie cos.
    Ale to za akcję mrożenia? Za inseminacje pewnie jeszcze do tego trzeba dołożyć? Orientacyjny koszt takiego czegoś dr powiedział że 1000 zł ze stymulacją lekami i wszystkim.. nie zgłębiałam tematu więc nie wiem co jeszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Kita, mój mąż pracuje za granicą, więc nam też cieżko trafić nawet czasem w owu. W tym miesiącu zamroziliśmy rybki :) Niestety koszt trochę duży 369zł :/

Jak skorzystacie byłabym bardzo wdzięczna za info jak poszło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Ale to za akcję mrożenia? Za inseminacje pewnie jeszcze do tego trzeba dołożyć? Orientacyjny koszt takiego czegoś dr powiedział że 1000 zł ze stymulacją lekami i wszystkim.. nie zgłębiałam tematu więc nie wiem co jeszcze :)
    same mrozenie to 400 plus 1000.

• Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Kasia test robimy 14 dni po inseminacji. 5 dni to zdecydowanie za wcześnie :D
    Asiamar - dzięki za odp., ale ja nie miałam inseminacji tylko w tym cyklu staraliśmy się naturalnie. Czytałam, że można już zrobić 48 dni po owu, bo beta (test z krwi) wykrywa najmniejsze nawet wahania hormonu.
    Nie mówię o teście paskowym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    Asiamar - dzięki za odp., ale ja nie miałam inseminacji tylko w tym cyklu staraliśmy się naturalnie. Czytałam, że można już zrobić 48 dni po owu, bo beta (test z krwi) wykrywa najmniejsze nawet wahania hormonu.
    Nie mówię o teście paskowym :-)

Test z krwi wykryje, tylko, że jak miałam wypadek i było podejrzenie ciąży to i tak kazali mi z hcg czekać do terminu @. W dniu wypadku 7dpo miałam 1,2, czyli brak ciąży, ale nie chcieli robić RTG i TK tylko kazali czekać - bo kto wie czy nie wzrośnie..?? Dopiero w terminie @ jak hcg było poniżej 2 potwierdzili brak ciąży i mogłam robić badania. Ja to rozumiem tak - poziom hormonu może wzrosnąć, ale do @ jeszcze i tak może nic z tego nie wyjść, więc trzeba powtarzać betę i tak. Na jakimś forum też się zetknęłam że koleżanka miała chyba 4,5 jeszcze przed terminem @, w normach lab. było, że ciąża powyżej 5, a @ pojawiła się terminie i nici z ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    same mrozenie to 400 plus 1000.
    To sporo faktycznie.. tak się zastanawiam.. ale ta porcja raz zamrożona to pewnie na jedną inseminację się nadaje ?? A jak nie wypali to znów trzeba mrozić?? U nas jeszcze nic nie ustalone.. ale zawsze lepiej wiedzieć więcej.. czy duże szanse na sukces przy inseminacji czy raczej porównywalne do naturalnych starań?

• Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 0.1 wiec wielkie nici
    ale poczekam na @
    pozdrawiam mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:56

• asiamar Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jeszcze nic straconego u mojej znajomej dopiero w 6 tg ciąży wyszedł test pozytywnie i krew a na usg już było widać że to ciąża. Nie ma co się nastawiać pesymistycznie. 3kciuki za 2 kreseczki

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    To sporo faktycznie.. tak się zastanawiam.. ale ta porcja raz zamrożona to pewnie na jedną inseminację się nadaje ?? A jak nie wypali to znów trzeba mrozić?? U nas jeszcze nic nie ustalone.. ale zawsze lepiej wiedzieć więcej.. czy duże szanse na sukces przy inseminacji czy raczej porównywalne do naturalnych starań?
    Kita, my pytalismy na nile podejsć wystarczy jedna "dawka" mrożonego nasienia i babka w labo powiedziała, ze 3-4 podejścia

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tym miesiącu próbowaliśmy naturalnie, od 3dpo biorę luteinę (dzisiaj jest 13dpo). Nie orientujecie się do kiedy mam ją brać? Bo już nie wiem - jak sie udało, to nie chcę sobie zaszkodzić odstawiając ją. Zwykle moja fl trwa 13 dni ...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Dziewczyny, w tym miesiącu próbowaliśmy naturalnie, od 3dpo biorę luteinę (dzisiaj jest 13dpo). Nie orientujecie się do kiedy mam ją brać? Bo już nie wiem - jak sie udało, to nie chcę sobie zaszkodzić odstawiając ją. Zwykle moja fl trwa 13 dni ...

Ja w tym cyklu z zalecenia lekarza brałam przez 14 dni. Wczoraj wieczorem ostatnia dawka - testy negatywne,więc dalej nie mam co brać.

2fwarjjgjx3lpg1h.png

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caribbean wrote:
    Ja w tym cyklu z zalecenia lekarza brałam przez 14 dni. Wczoraj wieczorem ostatnia dawka - testy negatywne,więc dalej nie mam co brać.
    A jesli nie przerwę brania to mi to zablokuje @ czy tylko opóźni?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze lekarz mówił, że jeśli będę brała to luteina albo podtrzyma ciaze albo wywoła@ wiec ja bym brała dalej :-D

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Mi zawsze lekarz mówił, że jeśli będę brała to luteina albo podtrzyma ciaze albo wywoła@ wiec ja bym brała dalej :-D

To teraz sama juz nie wiem czy brać dalej czy nie...
    Niezapominajka wydaje mi się, że luteina @ nie za blokuje, jak ma być to będzie, co najwyżej trochę opòźni. Hmm..to już sama nie wiem co robić czy słuchać lekarza czy brać dalej na własną rękę...

2fwarjjgjx3lpg1h.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ