X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakoś dietetycznie się przygotowywałyście? Wcześniej jakoś specjalnie nie robiłam za wiele. Tym razem od 1,5 miesiąca codziennie spożywam kefir/maślankę na drugie śniadanie, jem kaszę jaglaną z warzywami na obiad, czasem z mięsem, jabłko na podwieczorek, śniadanie to kromka czarnego chleba z wędliną i serem, a kolacja to jakaś sałatka/twarożek. Dużo wody, zielonej herbaty plus witamina C, kwasu foliowego jeszcze nie biorę, może powinnam... Na razie z używek nie wyeliminowałam kawy i wieczornego piwka przed tv. No, ale jak zacznie się nowy cykl, to trzeba będzie :)

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    margo!!!!!!!!!! jak tam?czujesz się już ciążowo? ;)
    nieeeeeeeeeeeee A Ty?

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Dziewczyny, a jakoś dietetycznie się przygotowywałyście? Wcześniej jakoś specjalnie nie robiłam za wiele. Tym razem od 1,5 miesiąca codziennie spożywam kefir/maślankę na drugie śniadanie, jem kaszę jaglaną z warzywami na obiad, czasem z mięsem, jabłko na podwieczorek, śniadanie to kromka czarnego chleba z wędliną i serem, a kolacja to jakaś sałatka/twarożek. Dużo wody, zielonej herbaty plus witamina C, kwasu foliowego jeszcze nie biorę, może powinnam... Na razie z używek nie wyeliminowałam kawy i wieczornego piwka przed tv. No, ale jak zacznie się nowy cykl, to trzeba będzie :)

Ja przestałam pić kawę, nie jem białego pieczywa, staram się jesc jak najwięcej owoców i warzyw + każdego dnia sok z marchewki lub jabłkowy, kwas foliowy i olej lniany pije ponoć ma dobry wpływ na organizm, chociaż niezbyt smakuje. No i dużo wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:10

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:14

niezapominajka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    nieeeeeeeeeeeee A Ty?
    ja już mam wszystkie objawy ;)mam zgagę, pryszcze mi się rzuciły i brzuch mnie trochę pobolewa...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiem ze in vitro z nasieniem dawcy jest ref tylko przy badaniach klinicznych
    In vitro nie,ale leki dostajesz na refundacje. Oj ciezki to temat...

Dużo dziewczyny oczekuje a my jedziemy dopiero w niedziele... Strasznie mi sie nie chce... No ale pragniemy dziecka i to nas motywuje.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • annnanna Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie porazka. Temp spadla i mam plamienia. No coz... czas przygotowac sie do drugiej IUI. Zastanawiam sie rowniez nad zmiana ginekologa...

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo, że mój wykres wygląda obiecujaco to u mnie lipa. Trzeci test równiez wykazal - wiec juz teraz czekam na @.
    Będe tu Wam kibicowała ale sama wypisuje sie z inseminacji bo dla mnie to strata pieniedzy, których nie mam i które zbieram na IVF. Bedziemy podchodzili do komercyjnego więc jest co zbierać.

Kochane trzymam kciuki za Was, może się uda, w koncu niektórym sie udaje :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    ja już mam wszystkie objawy ;)mam zgagę, pryszcze mi się rzuciły i brzuch mnie trochę pobolewa...

UUUUUUUUU to jeśli pryszcze zaliczamy do ciążowych to MAM!!!!! HURA!!!!!!!! Wysadziło mi tego dziadostwa jak nigdy, masakra.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny przykro miałam nadzieję, że wszystkie pozmieniamy statystyki i uda nam się przy pierwszym podejściu.

Betty a Ty nie robiłaś bety? Może na test za wcześnie?

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:15

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:29

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym cyklu lipa, byłam u lekarza wczoraj i za mała dawka leku, takze jest jeden pecherzyk ale słaby, czyli chyba nici. W nastepnym cyklu zwiekszamy dawkę :D Takze widocznie jeszcze IUI przede mną.
    Betty współczuje liczyłam na + :( 0cray.gif
    Annaanna 0cray.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    ja jem to co jadłam, w sumie może jem za dużo słodyczy ale lubię :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Ja się aż tak nie przygotowywałam.
    Ale za to po poronieniu schudłam 35 kilogramów- w sumie w 7 miesięcy.

Betty Boop- może za wcześnie na test?
    Ja zaczynam się przygotowywać do drugiej IUI. EH....

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to ja mialam ograniczyc kawe, biale pieczywo, odzywiac sie zdrowo nie fast foodami, nie za duzo owocow gdyz zawieraja kwasy owocowe... Bron boze kurczakow. Oczywiscie przymykam na to oko, bo niby co mi da taka dieta stosowana przez najblizszy miesiac? Chyba niewiele. Dlatego patrze na to przez palce, jem tak jak zwykle,kawe tez pije, biore tylko kwas foliowy i staram sie wysypiac.
    Betty a moze beta??
    Aszka, szkoda ze nie udalo sie wyhodowac czegos obiecujacego..

Ja jestem zla, znowu wszytsko mnie denerwuje a najbardziej to ze znow musimy jechac do kliniki. Nie chce mi sie okropnie! Oczywiscie chce dziecko i jedziemy aby w koncu sie pojawilo ale mam mega lenia, do tego jestem jak tykajaca bomba-nieduzo mi trzeba zebym wybuchnela. Strasznie jestem drazliwa, chyba mnie przerosla pierwsza porazka, lub tez zbytnio sie nastawilam ze sie uda. Nie chce mi sie nikogo sluchac, jestem opryskliwa, wysluchujac jakie problemy maja moje koleznki mysle ze nie chcialby byc w mojej skorze i przechodzic tego co ja... Ale kazdy ma swoj krzyz, jednym sie nie udala tesciowa i na nia narzekaja a inni tak jak my maja problemy z poczeciem dziecka...

Dodatkowo boli mnie jajnik odkad skonczyl mi sie okres i to po stronie operowanej i boje sie zeby sie cos tam zlego nie robilo! Chyba bym sie rozbeczala jakbysmy tyle kilometrow przejechali na darmo... Rozpisalam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 17:46

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie w tym cyklu lipa, byłam u lekarza wczoraj i za mała dawka leku, takze jest jeden pecherzyk ale słaby, czyli chyba nici. W nastepnym cyklu zwiekszamy dawkę :D Takze widocznie jeszcze IUI przede mną.
    Betty współczuje liczyłam na + :( 0cray.gif
    Annaanna 0cray.gif

Może jeszcze urośnie...

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    pryszcze jeszcze nie, ale cycki od razu po owulce szaleją, jak zresztą co miesiąc ;)
    no to cycki mnie nie bolą, wczoraj miałam spadek temperatury, więc albo zagnieżdżenie albo nici z wyprawki ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja daleko masz do kliniki? My musimy 80 km jechać na szczęście dobra droga więc tragedii nie ma.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Nadzieja daleko masz do kliniki? My musimy 80 km jechać na szczęście dobra droga więc tragedii nie ma.
    Mega daleko. 400 km no ale sami sie zdecydowalismy.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ