X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wkurzylam, mam dzisiaj wziac pregnyl, podjechalam do kliniki a tam nikogo nie ma, dzwonie tez cisza. No to poszlam do szpitala na ginekologie, tam nie moga mi podac, mam isc na izbe przyjec. Tam tez mi nie podadza jak nie maja zlecenia. Pytam co mam w takim razie zrobic? Mam sobie podejsc do kliniki gdzie p. doktor przyjmuje i jej nic do tego ze zamknieta. No po prostu totalna chamowa !!! I po cholere czlowiek placi zus? Zeby byc tak traktowanym.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ze nie masz pregnylu?

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ale sie wkurzylam, mam dzisiaj wziac pregnyl, podjechalam do kliniki a tam nikogo nie ma, dzwonie tez cisza. No to poszlam do szpitala na ginekologie, tam nie moga mi podac, mam isc na izbe przyjec. Tam tez mi nie podadza jak nie maja zlecenia. Pytam co mam w takim razie zrobic? Mam sobie podejsc do kliniki gdzie p. doktor przyjmuje i jej nic do tego ze zamknieta. No po prostu totalna chamowa !!! I po cholere czlowiek placi zus? Zeby byc tak traktowanym.
    bo takie przepisy szkoda ze do przychodni swojej nie poszlas, bo wtedy placisz im jakies 50 zł i Ci wstrzykna. A jakby co to sama zrob, to nie jest takie skomplikowane. Bierzesz fałde na brzuchu około 1 cm, 1-5 tak pod linia pepka tyle, ze bardziej z prawej lub z lewej strony wbijasz w te fałde, igla nie musi cała wejsc aby troche i wpuszczasz. Przed podaniem pregnylu sobie miejsce mozesz alko zdezyfenkowac. Chyba ze Ci w ogole nie przepisali tego zastrzyku...ale to juz wina lekarza wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Wczorajsza beta poniżej 0.1 więc to mnie zbiło z tropu kompletnie.
    Odstawię luteinę i za kilka dni najwyżej powtórzę test.
    na forum jest powiedzenie: sikańce oszukańce.

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ze sobą pregnyl, kupiłam nawet igłę i strzykawkę, miałam karteczkę od pani doktor tylko, że z kliniki (pani doktor też przyjmuje w tym szpitalu gdzie byłam). Po prostu jestem w szoku, że tak traktują ludzi. Zero nawet jakiejś rady nic, kompletnie nic. Na szczęście mąż mi bardzo pomógł, zorganizował pielęgniarkę, teściową jego siostry, mojej szwagierki :), przyjdzie jakoś ok. 18. Mam nadzieję, że nie ma zbytnio znaczenia, o której wezmę pregnyl.

aszka, Kamilam8 lubią tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi pani doktor mówiła, abym raczej nie robiła sikańca tylko bete z krwi. Jeżeli wyjdzie pozytywna to powtórzyć i zobaczyć czy rośnie, jeżeli nie będzie rosła to pewnie jeszcze pregnyl daje o sobie znać.

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tak kazali. I tak zrobiłam tylko przed wynikiem nasikalam na test :) 4 testy roznych firm wychodzą wiec jestem jakas dziwna i felerna :)

Pregnyl robiłam sama. A dokladnie mąż :)

W kazdym razie lutka poszła w odstawke i czekam na nowe podejście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:10

Jolcia1985, aszka lubią tę wiadomość

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia idź i wszystkich opier... dasz radę sama zrobić sobie zastrzyk. Ja jestem pękała i mi mąż zrobił. Gin dał nam strzykawkę i igłę ale powiedział, że igła ma wejść cała do końca i dopiero wstrzyknąć. Przed wbiciem przetarliśmy wódeczką miejsce, wbił w lewo bo z lewego miałam owulację. Nawet nie bolało tylko troszeczkę przy wpuszczaniu ale to bardziej szczypało.

Niunqa jak nie będzie u Ciebie @ to wszystkie będziemy szczęśliwe :)

"Zamknij oczy, ale nie umieraj.
    Masz prawo do płaczu. A potem wstań
    i walcz o następny dzień."
    15.10.2015 - I IUI :(

"Co ma przeminąć to przeminie
    A co ma zranić do krwi zrani"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla wrote:
    Niunqa jak nie będzie u Ciebie @ to wszystkie będziemy szczęśliwe :)

Ale ja ją chce :D Chcę rozpocząć stymulację :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to dobrze ze mąż zorganizował :)

Niunga za kolejne podejscie &&.

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunqa jak tak bardzo chcesz to będziemy szczęśliwe jak dostaniesz;) ale może tym razem beta się pomyliła?? :D

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mężów zawsze można liczyć. Mój polazł po luteinę i przyniósł zupełnie inną niż ostatnio :x

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla to dobrze czy źle, że przyniósł inną? :-). Ja siedzę w domu i czekam na zastrzyk w pupę. Mąż na jakieś 2 tyg. wyjechał w delegacje na drugi koniec Polski, ale nawet z daleka potrafi szybko zadziałać ;-).
    Niunqa życzę w takim razie aby szybciutko przyszła @, nowy cykl większa nadzieja :-)

05.11.2016 Antoś ❤

• carolla Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia Ty pregnyl w pupkę będziesz miała? Pregnyl w brzuszek raczej. No źle że inna przyniósł bo poprzednią miałam setkę i był taki jakby patyczek do popychania :D a teraz 50 i bez patyczka. Niestety nie mam patyczka z poprzedniego bo koleżanka była w potrzebie - bardzo świeża ciąża a gin w świecie i dałam jej ostatnie 5 tabletek luteiny razem z patyczkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl sie bierze w brzuch zazwyczaj :) chociaz jak mowi ulotka Lek ten można podawać domięśniowo (wstrzyknięcie powinien wykonać lekarz lub pielęgniarka) na przykład w pośladek, udo czy przedramię lub podskórnie (powłoki brzucha). W tym ostatnim przypadku pacjentka może wykonać wstrzyknięcie samodzielnie lub przy pomocy partnera. Lekarz poinstruuje kiedy i jak wykonać wstrzyknięcie. Ja bym wolała jednak w brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:50

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:
    Chodzę do dr Glabowskiego i jestem bardzo zadowolona z jego podejścia. Wczesniej chodziliśmy do Sienkiewicza-ehhh szkoda gadać. W każdym bądź razie ponoć w Policach juz nie robią IUI, wiec chyba tylko Zdroje zostają. A ty gdzie robiłaś IUI?
    Kukuletko, podchodziliśmy dwa razy w Policach, za drugim razem się udało. Za tydzień będzie decyzja, kiedy i gdzie teraz... Już się denerwuję.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy pregnyl tez dostalam w pupe, w klinice, zastrzyk robila mi pielegniarka. Niewazne gdzie najwazniejsze aby dzialal :-). Jeszcze jeden w środę, ale to już w klinice i odliczanie do testowania :-)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

Wysłany: 17 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem po wizycie w 9 tc. Serduszko nie bije :( :( jutro ide do szpitala na zabieg. Wiecej juz sie nie zamierzam starac :(
    Bartusiowa, właśnie przeczytałam, ze znowu przeżyłaś najgorsze :( Nie wiem, co powiedziec... tulę Cię mocno <3

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Pierwszy pregnyl tez dostalam w pupe, w klinice, zastrzyk robila mi pielegniarka. Niewazne gdzie najwazniejsze aby dzialal :-). Jeszcze jeden w środę, ale to już w klinice i odliczanie do testowania :-)

Kochana w środę jeszcze raz pregnyl? Czemu tak?

ih9kcbx.png

Wysłany: 17 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena_83 wrote:
    Oj dziewczyny, nie załamujcie ...... 3-4 IUI?
    Ja jeszcze mam nadzieje na 1-2 .....
    Ja się nie nastawiałam na pierwszą (z mrożonego nasienia, bo mąż wyjechał), a przy drugiej trafiony zatopiony :)

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ