X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Ja się nie nastawiałam na pierwszą (z mrożonego nasienia, bo mąż wyjechał), a przy drugiej trafiony zatopiony :)
    Kochana miałaś już inseminację w październiku czy dopiero będziesz miała?

ih9kcbx.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zamiast progesteronu po inseminacji, czasami mam problemy z tym hormonem w 2 fazie cyklu.
    A dokładnie chodzi o (info z ulotki) "zapobieganie niewydolności ciałka żółtego"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 18:56

Kamilam8 lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ok. Jak widać jeszcze mało świadoma jestem i nie wiem za dużo ;)

ih9kcbx.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    moja szczęśliwa na pękniętym, więc chyba reguły nie ma.
    Kamila, to już 29tc... Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Ja byłabym w 31tc...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • carolla Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia już po bólu? :)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

"Zamknij oczy, ale nie umieraj.
    Masz prawo do płaczu. A potem wstań
    i walcz o następny dzień."
    15.10.2015 - I IUI :(

"Co ma przeminąć to przeminie
    A co ma zranić do krwi zrani"
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla wrote:
    Jolcia już po bólu? :)
    Na szczęście tak :) szybko poszło

Kamilam8 lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Kamila, to już 29tc... Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Ja byłabym w 31tc...
    Niom czas leci... czasami ciężko w to uwierzyć...
    Pamiętam o Tobie, bo wam się udało przed Nami...

niezapominajka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png

Wysłany: 17 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:
    Hej. Dziewczyny, wiec ja jusetm dzisiaj po 1 IUI i muszę przyznać, ze jakoś tak szybko poszło, bez żadnych problemów, praktycznie bez kosztów i na NFZ. Miedzy 5-9 dać brałam clo, 13.10 poszłam do mojej prywatnej kliniki, w której sie leczę moj dr zrobił usg- 2 duże pecherzyki 21 i 23 mm. Niestety endo mam cienkie bo ok 6, ale to już 3 cykl stymulowany, wiec lekarz stiwerdzil, ze próbujemy z IUI. Wystawil mi skierowanie do szpitala, zadzwonił do tego szpitala do lekarza, który to robi i umówił mnie na dzisiaj na IUI. Tego dnia zrobiłam tez zastrzyk Ovitrelle. Dzisaj o 7 stawiliśmy sie z mężem no i po 2 godz. było po wszystkim. Przed IUI lekarz zrobił usg i powiedział, źe 1 pęcherzyk już pekl, a jeszcze zostały 2. Także jakoś tak bezproblemowo zupełnie. Za usg przed IUI zapłaciłam 100 zł, a IUI na NFZ.

Muszę jednak przyznać, ze boli mnie w środku jak cholera. Podobny bol jak po HSG. Czy któraś z Was tez tak miała? Właściwie to aż zwolniłam sie z pracy bo miałam takie uczucie rozrywania w środku.
    wow, Ty już po :) a ja sie szykuję w pn na usg kontrolne, najgorzej, że coś mi mówi, że do IUI w sobotę będę miała podchodzić, a ja mam ślub o 13tej...
    Trzymam kciuki, żeby to było Twoje pierwsze i ostatnie podejście.
    Gdzie się zgłaszałaś w szpitalu i kto Ci robił zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 22:24

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 17 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana miałaś już inseminację w październiku czy dopiero będziesz miała?
    Za tydzień podchodzę, jeszcze nie wiem dokładnie kiedy

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    wow, Ty już po :) a ja sie szykuję w pn na usg kontrolne, najgorzej, że coś mi mówi, że do IUI w sobotę będę miała podchodzić, a ja mam ślub o 13tej...
    Gdzie się zgłaszałaś w szpitalu i kto Ci robił zabieg

Hej. Byłam w Zdrojach, moj lekarz z Vitrolife podczas wizyty zadzwonił do tego lekarza co robi IUI w Zdrojach i mnie umówił. We wtorek o 7 rano stawiliśmy sie na izbie przyjęć a ok. 10 już było po wszystkim. Ten lekarz to Józef Zgolik jakoś tak. Ale i tak w efekcie sam zabieg robił chyba Banach, a ten cały Zgolik zajmował sie żołnierzykami męża pod mikroskopem.

Tez mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz....

Niezapominajka a to Twój ślub ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 00:36

3jgxs65g3cr45e1i.png

Wysłany: 18 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:
    niezapominajka wrote:
    Gdzie się zgłaszałaś w szpitalu i kto Ci robił zabieg

Hej. Byłam w Zdrojach, moj lekarz z Vitrolife podczas wizyty zadzwonił do tego lekarza co robi IUI w Zdrojach i mnie umówił. We wtorek o 7 rano stawiliśmy sie na izbie przyjęć a ok. 10 już było po wszystkim. Ten lekarz to Józef Zgolik jakoś tak. Ale i tak w efekcie sam zabieg robił chyba Banach, a ten cały Zgolik zajmował sie żołnierzykami męża pod mikroskopem.

Tez mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz....

Niezapominajka a to Twój ślub ? :)
    No mój, nie da się na niego spóznić jakby co ;) Ja idę jutro do Przychodni przy szpitalu na Unii Lubelskiej, zobaczymy jak jaja rosną. Tam jest taka fajna babka, która od razu jak się dowiedziała, że jestem po poronieniu i że wcześniej się staraliśmy z IUI, rozplanowała wszystko... Ona chyba też pracuje na Zdrojach. Jestem pozytywnie nastawiona, w końcu musi być kiedyś dobrze :)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa, dostalam wszystkie skierowania i recepty na IUI, ale bede zaczynac w grudniu dopiero bo wyszly mi podroze sluzbowe zagraniczne pod koniec pazdziernika i w listopadzie.
    Mam pytanie - mam sobie wstrzykiwac Gonal F (gonadotropiny) przez kilka dni przed owulka, nie Clo, bo 8 miesiecy temu bralam przez miesiąc Clo (nie w ramach IUI, tak na naturalnym cyklu, i bardzo zle go znioslam (strasznie mi na psychike zle podzialalo, emocje, nie moglam wogole pracowac). Czytalam o Gonal F i ogolnie gonadotropinach, że to czesciej sie stosuje przy IVF, bo wiecej pecherzykow mozna wyhodowac. Ale tez wieksze ryzyko przestymulowania i ciązy mnogiej.
    Czy ktoras z was brala to Gonal F albo gonadotropiny ogolnie? Dobre doswiadczenia?

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od dawki ;) przy iui stosuje sie male dawki i nie wyhodujesz wielu pecherzykow ;) przy malej dawce powinno to wygladac jak stymulacja clo. Jaka masz dawke? I na ile dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:59

Dani lubi tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, ja brałam w tym cyklu puregon i wyhodowałam jednego kandydata do IUI :). Puregon miałam brać od 5dc do 9dc w dawce 50jm. W 9dc miałam przyjść na podgląd, ale poszłam wcześniej po dwóch dawkach (6dc), na usg okazało się, że trzeba wszystko przyspieszyć bo pęcherzyk i endo są rozmiarowo gotowe do IUI. Puregonu więcej nie miałam brać.
    Wszystko też oczywiście zależy od organizmu jak będzie reagował na dany lek.

Dani lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

Wysłany: 18 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa, dostalam wszystkie skierowania i recepty na IUI, ale bede zaczynac w grudniu dopiero bo wyszly mi podroze sluzbowe zagraniczne pod koniec pazdziernika i w listopadzie.
    Mam pytanie - mam sobie wstrzykiwac Gonal F (gonadotropiny) przez kilka dni przed owulka, nie Clo, bo 8 miesiecy temu bralam przez miesiąc Clo (nie w ramach IUI, tak na naturalnym cyklu, i bardzo zle go znioslam (strasznie mi na psychike zle podzialalo, emocje, nie moglam wogole pracowac). Czytalam o Gonal F i ogolnie gonadotropinach, że to czesciej sie stosuje przy IVF, bo wiecej pecherzykow mozna wyhodowac. Ale tez wieksze ryzyko przestymulowania i ciązy mnogiej.
    Czy ktoras z was brala to Gonal F albo gonadotropiny ogolnie? Dobre doswiadczenia?
    Ja brałam przy poprzedniej IUI i teraz też sobie robię zastrzyki. Generalnie bez większych objawów - zapach mnie tylko irytuje, ale to da się przeżyć i jajniki czuję bardziej niż zwykle. Brałam 62,5 jm od 3 do 9dc, wiec chyba nie duzo, wyhodowałam 2 pęcherzyki, ale tylko jeden dominujący

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 11:39

Dani lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za info dziewczyny! Ja mam brac 75, od 4ego dnia do 9ego (czyli 5 dni) i 10ego isc na USG.

Jolcia1985, aszka, aszka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spokojnie, ja mialam dawke do in vitro 150 przez 10 dni wiec jest roznica. Lekarz wie co robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:42

Jolcia1985, Dani lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    To spokojnie, ja mialam dawke do in vitro 150 przez 10 dni wiec jest roznica. Lekarz wie co robi.
    Kochana a y podchodziłaś do in vitro z rządówki czy komercyjnie?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komercyjnie :)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak szybko dopada ból piersi w stymulowanym cyklu? Mnie już chyba drugi czy nawet trzeci dzień trzyma. Podobnie miałam w pierwszym cyklu z clo, wtedy też w 2 fazie cyklu zbadałam hormony (progesteron, estradiol, prolaktyna) i wszystkie były ponad normę. Burza hormonów :)

05.11.2016 Antoś ❤

‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ