INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
To zamiast progesteronu po inseminacji, czasami mam problemy z tym hormonem w 2 fazie cyklu.
A dokładnie chodzi o (info z ulotki) "zapobieganie niewydolności ciałka żółtego"Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 18:56
Kamilam8 lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
carolla wrote:Jolcia już po bólu?
Kamilam8 lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
Kukuletka wrote:Hej. Dziewczyny, wiec ja jusetm dzisiaj po 1 IUI i muszę przyznać, ze jakoś tak szybko poszło, bez żadnych problemów, praktycznie bez kosztów i na NFZ. Miedzy 5-9 dać brałam clo, 13.10 poszłam do mojej prywatnej kliniki, w której sie leczę moj dr zrobił usg- 2 duże pecherzyki 21 i 23 mm. Niestety endo mam cienkie bo ok 6, ale to już 3 cykl stymulowany, wiec lekarz stiwerdzil, ze próbujemy z IUI. Wystawil mi skierowanie do szpitala, zadzwonił do tego szpitala do lekarza, który to robi i umówił mnie na dzisiaj na IUI. Tego dnia zrobiłam tez zastrzyk Ovitrelle. Dzisaj o 7 stawiliśmy sie z mężem no i po 2 godz. było po wszystkim. Przed IUI lekarz zrobił usg i powiedział, źe 1 pęcherzyk już pekl, a jeszcze zostały 2. Także jakoś tak bezproblemowo zupełnie. Za usg przed IUI zapłaciłam 100 zł, a IUI na NFZ.
Muszę jednak przyznać, ze boli mnie w środku jak cholera. Podobny bol jak po HSG. Czy któraś z Was tez tak miała? Właściwie to aż zwolniłam sie z pracy bo miałam takie uczucie rozrywania w środku.
Trzymam kciuki, żeby to było Twoje pierwsze i ostatnie podejście.
Gdzie się zgłaszałaś w szpitalu i kto Ci robił zabieg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 22:24
-
niezapominajka wrote:wow, Ty już po a ja sie szykuję w pn na usg kontrolne, najgorzej, że coś mi mówi, że do IUI w sobotę będę miała podchodzić, a ja mam ślub o 13tej...
Gdzie się zgłaszałaś w szpitalu i kto Ci robił zabieg
Hej. Byłam w Zdrojach, moj lekarz z Vitrolife podczas wizyty zadzwonił do tego lekarza co robi IUI w Zdrojach i mnie umówił. We wtorek o 7 rano stawiliśmy sie na izbie przyjęć a ok. 10 już było po wszystkim. Ten lekarz to Józef Zgolik jakoś tak. Ale i tak w efekcie sam zabieg robił chyba Banach, a ten cały Zgolik zajmował sie żołnierzykami męża pod mikroskopem.
Tez mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz....
Niezapominajka a to Twój ślub ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 00:36
-
Kukuletka wrote:niezapominajka wrote:wow, Ty już po a ja sie szykuję w pn na usg kontrolne, najgorzej, że coś mi mówi, że do IUI w sobotę będę miała podchodzić, a ja mam ślub o 13tej...
Gdzie się zgłaszałaś w szpitalu i kto Ci robił zabieg
Hej. Byłam w Zdrojach, moj lekarz z Vitrolife podczas wizyty zadzwonił do tego lekarza co robi IUI w Zdrojach i mnie umówił. We wtorek o 7 rano stawiliśmy sie na izbie przyjęć a ok. 10 już było po wszystkim. Ten lekarz to Józef Zgolik jakoś tak. Ale i tak w efekcie sam zabieg robił chyba Banach, a ten cały Zgolik zajmował sie żołnierzykami męża pod mikroskopem.
Tez mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz....
Niezapominajka a to Twój ślub ? -
Hej dziewczyny, jestem tu nowa, dostalam wszystkie skierowania i recepty na IUI, ale bede zaczynac w grudniu dopiero bo wyszly mi podroze sluzbowe zagraniczne pod koniec pazdziernika i w listopadzie.
Mam pytanie - mam sobie wstrzykiwac Gonal F (gonadotropiny) przez kilka dni przed owulka, nie Clo, bo 8 miesiecy temu bralam przez miesiąc Clo (nie w ramach IUI, tak na naturalnym cyklu, i bardzo zle go znioslam (strasznie mi na psychike zle podzialalo, emocje, nie moglam wogole pracowac). Czytalam o Gonal F i ogolnie gonadotropinach, że to czesciej sie stosuje przy IVF, bo wiecej pecherzykow mozna wyhodowac. Ale tez wieksze ryzyko przestymulowania i ciązy mnogiej.
Czy ktoras z was brala to Gonal F albo gonadotropiny ogolnie? Dobre doswiadczenia?Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyWszystko zalezy od dawki przy iui stosuje sie male dawki i nie wyhodujesz wielu pecherzykow przy malej dawce powinno to wygladac jak stymulacja clo. Jaka masz dawke? I na ile dni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:59
Dani lubi tę wiadomość
-
Dani, ja brałam w tym cyklu puregon i wyhodowałam jednego kandydata do IUI . Puregon miałam brać od 5dc do 9dc w dawce 50jm. W 9dc miałam przyjść na podgląd, ale poszłam wcześniej po dwóch dawkach (6dc), na usg okazało się, że trzeba wszystko przyspieszyć bo pęcherzyk i endo są rozmiarowo gotowe do IUI. Puregonu więcej nie miałam brać.
Wszystko też oczywiście zależy od organizmu jak będzie reagował na dany lek.Dani lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
Dani wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa, dostalam wszystkie skierowania i recepty na IUI, ale bede zaczynac w grudniu dopiero bo wyszly mi podroze sluzbowe zagraniczne pod koniec pazdziernika i w listopadzie.
Mam pytanie - mam sobie wstrzykiwac Gonal F (gonadotropiny) przez kilka dni przed owulka, nie Clo, bo 8 miesiecy temu bralam przez miesiąc Clo (nie w ramach IUI, tak na naturalnym cyklu, i bardzo zle go znioslam (strasznie mi na psychike zle podzialalo, emocje, nie moglam wogole pracowac). Czytalam o Gonal F i ogolnie gonadotropinach, że to czesciej sie stosuje przy IVF, bo wiecej pecherzykow mozna wyhodowac. Ale tez wieksze ryzyko przestymulowania i ciązy mnogiej.
Czy ktoras z was brala to Gonal F albo gonadotropiny ogolnie? Dobre doswiadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 11:39
Dani lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za info dziewczyny! Ja mam brac 75, od 4ego dnia do 9ego (czyli 5 dni) i 10ego isc na USG.
Jolcia1985, aszka, aszka lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Was też tak szybko dopada ból piersi w stymulowanym cyklu? Mnie już chyba drugi czy nawet trzeci dzień trzyma. Podobnie miałam w pierwszym cyklu z clo, wtedy też w 2 fazie cyklu zbadałam hormony (progesteron, estradiol, prolaktyna) i wszystkie były ponad normę. Burza hormonów1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤