Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zolwik85 wrote:kochana dobrze wiem co czujesz u mnie dokładnie tak samo, dzisiaj dostałam @, ale wiedziałam o tym że się kolejny raz nie udało od niedzieli. Od tego czasu nie zamieniłam z M ani słowa, mijamy się w domu i nie patrzymy sobie w oczy. jestem wku...... zabijam, nie radzę sobie z emocjami. U nas problem, że on ciągle powtarza, nie rozumiem rób jak uważasz! a ja sama w ciąże nie zajdę. Po pierwszym badaniu nasienia na które namawiałam go prawie rok okazało się,że masakra myślałam, że się rozejdziemy. Powiedział, że nic z tym nie zrobi i zamknął się w sobie. Ale jakoś ruszyło znowu po roku, ale teraz po tym jak się nie udało wydaje mi się, że jemu taka sytuacja odpowiada, często wyjeżdża a jak wraca to wszystko załatwione,a ja czekam z obiadkiem. Ja już nie płacze nie umiem, teraz rzucam talerzami, ale ani jedno ani drugie nie przynosiło efektu.
U nas rozmowa nie pomaga, bo ja mówię ,a on milczy albo wychodzi.
Złap oddech, idź do fryzjera, na basen, na zakupy, daj mu chwilę i sobie też. Każda z nas ma dość,ale musi się udać!!
Jak mój by miał tak wywalone na dziecko to albo bym zmieniła faceta albo zrobiła AID
Tym bardziej przy słabym nasieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:47
-
Alu_87 wrote:NeverLoseHope nie poddawaj się.
my cholernie dużo w życiu przeszliśmy. Kupiliśmy nowy dom, po półtora roku wybuchnął pożar i zniszczył nasze uwite gniazdko, potem umarł nagle teściu, testamentu nie zostawił, sprawy spadkowe na nas wiszą, mąż popadł w depresję, ja przeżyłam na początku września załamanie nerwowe. Do starań dokładnie podchodził jak większość tutaj opisanych historii, nie było i nie ma jednak wyrzutów finansowych. Poszedł na terapię, ja chodzę do psychologa i na akupunkturę. Odpuściłam i mimo że przystąpiliśmy intensywniej do starań, bo IUI to jest lepiej. O niebo lepiej. Jego wyniki znacznie się poprawiły i z 1 procenta poprawnych morfologicznie doszliśmy do stanu normozoospermii - oczywiście na najniższych widełkach ale jednak...
Pamiętaj, jedyną osobą na którą masz wpływ i możesz zmienić jesteś Ty sama. Jak Twój stan się poprawi to i gwarantuję, że z mężem będzie łatwiej!
p.s. zrobiłam betę. założyłam nawet szczęśliwe majtki proszę o kciuki
Mam nadzieję, że wszystkie smutki i cierpienia zostaną Wam wynagrodzone a beta będzie pozytywna. Trzymam kciuki! O której będą wyniki?Alu_87 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Dzięki! wyniki popołudniu, coś około 15.00 pewnie...32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Dziewczyny kupiłam drugi test bo nie wytrzymałam z wściekłości że tamten zalałam...
Jest! Jest druga widoczna gołym okiem! Nie wiem czemu po tylu dniach nie jest ciemna i mocna ale jest!
chyba zwariowalam ze szczęścia!Lenka9419, Freyja, Alu_87, AnaKwiat, Cabrera, Igiełka, Xkali, zolwik85, anett13, kinga27.30, tecz_a, Domika333, Izaw, monik123, Eve89la, Hipp, Salma, pszczola2000, kasiaczeek, SylwiaLu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypszczola2000 wrote:Jak mój by miał tak wywalone na dziecko to albo bym zmieniła faceta albo zrobiła AID
Tym bardziej przy słabym nasieniu
Wiesz, że na AID musi wyrazić zgodę partner? Nie możesz sobie ot tak wejść i poprosić o AID.Lenka9419 lubi tę wiadomość
-
Martula, gratulacje!
Alu, trzymam kciuki!38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyNeverlosehope ja powiem tylko, ze wiem jak ogromna potrafi być chęć posiadania dziecka, dlatego rozumiem Twoje rozgoryczenie.
Nie trać jednak nadziei, dziewczyny tutaj Cię wspaniale wspierają!
Może za kilka dni, jak oboje ochłoniecie, uda Wam się spokojnie i szczerze porozmawiać... -
nick nieaktualnyMartula85 wrote:Dziewczyny kupiłam drugi test bo nie wytrzymałam z wściekłości że tamten zalałam...
Jest! Jest druga widoczna gołym okiem! Nie wiem czemu po tylu dniach nie jest ciemna i mocna ale jest!
chyba zwariowalam ze szczęścia!
Bez zdjęcia się nie liczy
Ja uwielbiam oglądać pozytywne testy !!
-
Martula85 wrote:Dziewczyny kupiłam drugi test bo nie wytrzymałam z wściekłości że tamten zalałam...
chyba zwariowalam ze szczęścia!Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
2017 laparoskopia, usunięty mięśniak
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
nick nieaktualnyMartula85 wrote:Dziewczyny kupiłam drugi test bo nie wytrzymałam z wściekłości że tamten zalałam...
Jupi!!! Gratulacje
-
Martula85 wrote:Dziewczyny kupiłam drugi test bo nie wytrzymałam z wściekłości że tamten zalałam...
Ja rozpoczęłam odświeżanie strony. O której najszybciej pojawiły wam się wyniki na diagnostyce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:40
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Gratulacje -
nick nieaktualny
-
Ja już wynik mam >1.2. Kur..32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny