Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Ilość to chyba „całkowita ilość plemników w ejakulacie”? Jeśli tak to 393mln. Co o tym myślisz?
Wow. Przy naszej ostatniej inseminacji mieliśmy spadek liczebności o 50%, bo mąż kilka dni był przeziębiony. Podano mi wtedy w 1ml 18mln i wystarczyło. Nie masz się czym przejmować.Meggie1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Przyjmuje się że diagnostykę i leczenie podejmuje się po roku bezowocnych starań naturalnych, Wy staracie się dłużej. Trudno żebyś miała udokumentowane starania naturalne
. A jeśli wyniki są jakie są to nie wyobrażam sobie żeby Wam odmówili. My też poszliśmy po dwóch latach do kliniki i od razu po analizie wyników była kwalifikacja do IUI.
-
Hej dziewczyny, postanowiłam wrócić do wątku iui, chociaż przez wiele miesięcy wytrwale cichaczem obserwowałam posty tutaj i widzę tez sporo (niestety) nowicjuszek.
Jestem ze "szczęśliwego" majowego podejścia do iui, może któraś z was pamięta
Nie nacieszyłam się ciążą za długo ale kilka miesięcy to zawsze coś i mimo tego mam nadzieję, że i kolejnym razem mi się uda.
Udało mi się już pozbierać po poronieniu i jestem gotowa, żeby zacząć wszystko od nowa, więc wracam do gry i trzymam kciuki za październikowe podejścia.
Monikaa24
Czasem ciężko jest taka dokumentację skompletować, zwłaszcza kiedy jest się zielonym w temacie na początku. Zawsze możesz im przynieść wyniki badań sprzed kilku lat np morfologię, wyniki tarczycy i powiedzieć, że staraliście się już wcześniej a tu sa dowody na Twój wcześniejszy research
Do kogo się wybierasz w Invimedzie?
-
evkill wrote:Nie ma zbyt dobrych opinii na znany lekarz. Wydaje mi się, że można to zgłosić do wojewódzkiej komisji ds orzekania o zdarzeniach medycznych. Albo do izby lekarskiej?
Chyba spróbuję coś zrobić w tym kierunku, bo przecież może być mnóstwo takich kobiet. Serce mi pękło jak przeczytałam wpisy Forumi. Dziewczyny wiem co czujecie mówiąc, że macie potrzebę izolacji. Ja też tak mam, ale ostatni zjazd rodzinny utwierdził mnie w przekonaniu, że trzeba sie spotykać, życie jest tylko jedno. Ja z kolei teraz inwestuje w głowę, chodze na psychoterapię, a starania zawieszam.evkill lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Ojkaojka ja strasznie Ci kibicowalam od samego początku, byłaś moja bratnia dusza na tym forum i bardzo się cieszyłam jak Ci się udało a potem jak czytałam Twój pamiętnik to nie mogłam uwierzyć, było mi strasznie przykro i źle że Cię to spotkało: ( mam nadzieję że szybko szczęście znów się do Ciebie uśmiechnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:51
Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
Dziewczyny u nas 3 IUI nieudane.. szczerze nie wiem czy mam umawiać
Kolejna wizytę do tego samego lekarza czy coś zmieniać.. nie wiem co dalej21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
15.09.18r 3 IUI bez clo
Wrzesień HSG jajowody drożne
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
Endometrioza 2 stopnia
Starania od wrzesień 2016r -
evkill wrote:Nic się nie martw, przypomniałam sobie, że ktoś tak już miał na forum, że w ciąży TSH wzrosło. Nie wiem czy możesz tak sobie teraz tabletkę zażyć. Gdybym była na Twoim miejscu to wzięłabym jutro 1,5 tabletki. Lekarzem nie jestem ale choruje na tarczycę od 15 lat.
Odpisał mi dr M. Beta OK, a letrox mam zwiększyć do 1,5 tabletkiJutro wizyta w Klinice, jak tam te 5 torbieli i woda w otrzewnej. Trzymajcie kciuki.
Dziewczyny, tak dobrze Was tu mieć!Izaw, evkill lubią tę wiadomość
-
Melpo wrote:Ojkaojka ja strasznie Ci kibicowalam od samego początku, byłaś moja bratnia dusza na tym forum i bardzo się cieszyłam jak Ci się udało a potem jak czytałam Twój pamiętnik to nie mogłam uwierzyć, było mi strasznie przykro i źle że Cię to spotkało: ( mam nadzieję że szybko szczęście znów się do Ciebie uśmiechnie!
Dzięki Melpo, niestety przekonałam się, że nawet jak się przekroczy kalendarzowa "granicę bezpieczeństwa" to nie znaczy, że będzie dobrze, chociaż sam początek wyglądał u mnie super. Super wzrosty bety, dopiero później beta podejrzanie zwalniała i nie wiem czy przy następnej ciąży będę łykać nawet progesteron
Gratuluję Ci naturalsa! -
nick nieaktualny
-
Selina od zabiegu minęło 5 tygodni, więc teoretycznie jest jeszcze za wcześnie, bo powinnam poczekać te 3 miesiące, ale lekarze stwierdzili, że wszystko się zagoiło, więc to bardziej kwestia uregulowania hormonów i psychiki.
Na razie reguluję jeszcze tarczycę, prolaktynę i morfologię, na razie jest jeszcze za wcześnie, żeby łykać clo ale psychicznie jestem juz nastawiona na kolejne iui.. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Dostałam pierwsze wyniki do iui tzn. grupę krwi i chlamydię-wynik ujemny więc teraz czekamy na wizytę i kolejne badania na których wyniki nie będziemy musieli już tak długo czekać, jednak trochę mnie zastanawia badania na chlamydię. Na kartce mam wszystkie badania rozpisane, jakie mam zrobić i jest napisane że powinnam zrobić wymaz z szyjki na chlamydię a zrobili mi z moczu. Czy któraś z Was też miała badanie na ch. z moczu? Martwię się że jak dojdzie do wizyty to lekarz każe mi powtórzyć badanie i nici z iui w tym miesiącu -
nick nieaktualnyOjkaojka wrote:Hej dziewczyny, postanowiłam wrócić do wątku iui, chociaż przez wiele miesięcy wytrwale cichaczem obserwowałam posty tutaj i widzę tez sporo (niestety) nowicjuszek.
Jestem ze "szczęśliwego" majowego podejścia do iui, może któraś z was pamięta
Nie nacieszyłam się ciążą za długo ale kilka miesięcy to zawsze coś i mimo tego mam nadzieję, że i kolejnym razem mi się uda.
Udało mi się już pozbierać po poronieniu i jestem gotowa, żeby zacząć wszystko od nowa, więc wracam do gry i trzymam kciuki za październikowe podejścia.
Monikaa24
Czasem ciężko jest taka dokumentację skompletować, zwłaszcza kiedy jest się zielonym w temacie na początku. Zawsze możesz im przynieść wyniki badań sprzed kilku lat np morfologię, wyniki tarczycy i powiedzieć, że staraliście się już wcześniej a tu sa dowody na Twój wcześniejszy research
Do kogo się wybierasz w Invimedzie? -
Karolina2787 wrote:Cześć dziewczyny
Dostałam pierwsze wyniki do iui tzn. grupę krwi i chlamydię-wynik ujemny więc teraz czekamy na wizytę i kolejne badania na których wyniki nie będziemy musieli już tak długo czekać, jednak trochę mnie zastanawia badania na chlamydię. Na kartce mam wszystkie badania rozpisane, jakie mam zrobić i jest napisane że powinnam zrobić wymaz z szyjki na chlamydię a zrobili mi z moczu. Czy któraś z Was też miała badanie na ch. z moczu? Martwię się że jak dojdzie do wizyty to lekarz każe mi powtórzyć badanie i nici z iui w tym miesiącuKIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Mi kazał zrobić chlamydie na PCR, właśnie ide jutro i to ma być wymaz z szyjki macicy. Może zadzwon do lekarza i sie upewnij, bo szkoda zeby przepadło. A co jeszcze kazał Ci zrobić, żeby miec komplet badań do IUI?
Dostałam spis wszystkich potrzebnych badań na karteczce ale jak poszłam to babeczka powiedziała żebym zrobiła najpierw tylko te na które wynik się czeka dłużej więc zrobiłam tylko na grupę krwi i chlamydię ale właśnie z moczu, to samo Mój P. wyniki dostałam wczoraj. Babeczka dobrze gadała bo jeśli bym chciała od razu zrobić wszystkie badania to wydałabym kasę a nie wiadomo jakby wyszło to na chlamydię i w wrazie gdyby źle to kasę bym straciła a co za tym idzie i szansę na iui więc dlatego dopiero na wizycie bd robić resztę a są to: Cytologia, stopień czystości pochwy, HIV,Anty-HCV, VDRL, AntyHBc, Toksoplazmoza IgG i IgM, Rubella IgG i IgM -
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Cześć dziewczyny
Dostałam pierwsze wyniki do iui tzn. grupę krwi i chlamydię-wynik ujemny więc teraz czekamy na wizytę i kolejne badania na których wyniki nie będziemy musieli już tak długo czekać, jednak trochę mnie zastanawia badania na chlamydię. Na kartce mam wszystkie badania rozpisane, jakie mam zrobić i jest napisane że powinnam zrobić wymaz z szyjki na chlamydię a zrobili mi z moczu. Czy któraś z Was też miała badanie na ch. z moczu? Martwię się że jak dojdzie do wizyty to lekarz każe mi powtórzyć badanie i nici z iui w tym miesiącu
Do IUI wymagają (przynajmniej u mnie tak było i z tego co czytam u innych też) chlamydie metoda pcr jako wymaz z szyjki macicy. Jeśli dałaś kartkę z listą badań w labo gdzie pobieralas krew, to pewnie zrozumieli, że to z moczu. Kiedy masz IUI? Jeśli zdarzysz, to zrobiłabym wymaz z szyjki na chlamydie, też się czeka z tydzień. Jesli nie masz tyle czasu z to czasem jest tak, że klinika ma swoje labo i mogą Ci wymaz pobrać podczas pierwszego monitu i w trybie przyspieszonym zbadają Ci i na IUI już będziesz miała u nich wynik. Może przedzwonić tam i dopytaj czy jest taka możliwość? W ogóle kazali Ci tylko chlamydie zbadać? bez mycoplazmy? W jakiej klinice jesteś? Mnie w Invimedzie dr 3x zaznaczała, by był to właśnie wymaz i koniecznie metoda pcrWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 08:28
-
Ojkaojka, tak bardzo mi przykro. Tyle bólu przeszłaś...
Karolina2787, szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym, żeby robić przed IUI chlamydię z moczu. Tutaj chyba bardziej chodzi o to, żeby wykluczyć choróbsko w okolicy szyjki, żeby bakterie podczas wprowadzania wziernika itp nie przedostały się do wnętrza macicy doprowadzając do infekcji. Tak sobie to tłumaczę...
Maja29, cholera no... Może warto porozmawiać z lekarzem? Podpytać, czy ma jakiś plan na Ciebie? Potrzebujesz odpoczynku?
Monikaa24, nie stresuj się tym Kochana, że nie masz dokumentacji. Masz jedno z ważniejszych badań - informację, że u Twojego M brak plemników. To jest już 100% podstawą do tego, aby Wam pomogli.Maja29 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnyJa tą karteczkę dostałam w klinice i przed badaniem powiedziałam że do inseminacji potem dała mi taką samą karteczkę i podkreśliła te badania które mam zrobione czyli (grupa krwi i chlamydia) żebym na wizycie pokazała lekarzowi co już jest a co należy zrobić jeszcze. Na wyniku mam napisane PCR. Klinika Artemida Olsztyn. Jeszcze nie mam terminu iui ale podejrzewam koniec miesiąca bo 27 mam wizytę u lekarza który ma wykonać resztę badań i zrobić usg, sprawdzić czy pęcherzyk będzie.
-
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Ja tą karteczkę dostałam w klinice i przed badaniem powiedziałam że do inseminacji potem dała mi taką samą karteczkę i podkreśliła te badania które mam zrobione czyli (grupa krwi i chlamydia) żebym na wizycie pokazała lekarzowi co już jest a co należy zrobić jeszcze. Na wyniku mam napisane PCR. Klinika Artemida Olsztyn. Jeszcze nie mam terminu iui ale podejrzewam koniec miesiąca bo 27 mam wizytę u lekarza który ma wykonać resztę badań i zrobić usg, sprawdzić czy pęcherzyk będzie.
-
nick nieaktualnyKinga27.30 super dziękuję Ci!
Wszystkim Wam bardzo dziękujęwiem, że długa droga przed nami, wiele "pracy"...
Jak to jest z tymi badaniami do iui ? Robić je w klinice, czy mogą być o de mnie z laboratorium? Różnica w cenach jest dosyć spora..