X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę żeby kasy na darmo nie wywalać :/ ale jutro Mój ma iść po swój wynik więc powiem mu żeby się zapytał bo teraz się martwię no :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak sobie pomyślałam, może głupie ale jednak. W sierpniu miałam HyCoSy i wtedy też robiony wymaz przed zabiegiem przez tego samego lekarza którego podpis widnieje na wyniku z chlamydii może wzięli pod uwagę tamte badanie co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jeszcze tak sobie pomyślałam, może głupie ale jednak. W sierpniu miałam HyCoSy i wtedy też robiony wymaz przed zabiegiem przez tego samego lekarza którego podpis widnieje na wyniku z chlamydii może wzięli pod uwagę tamte badanie co myślicie?
    I wtedy miałaś wymaz na chlamydie z szyjki tak? Eee no to jasne że tak! :D o ile mnie nie myli pamięć, to jest to ważne pół roku z więc jak z sierpnia, to spokojnie :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa24 wrote:
    Kinga27.30 super dziękuję Ci!

Wszystkim Wam bardzo dziękuję:-) wiem, że długa droga przed nami, wiele "pracy"...

Jak to jest z tymi badaniami do iui ? Robić je w klinice, czy mogą być o de mnie z laboratorium? Różnica w cenach jest dosyć spora..
    Ja robie na własna reke gdzies indziej a leczymy się w Tychach w AD-Clinic i nie ma żadnego problemu. Błagam! Jutro zapłacę 220 zł zamiast 280. Kurde ile to dziecko już kasy ciągnie :D

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    I wtedy miałaś wymaz na chlamydie z szyjki tak? Eee no to jasne że tak! :D o ile mnie nie myli pamięć, to jest to ważne pół roku z więc jak z sierpnia, to spokojnie :)

Selina Dziękuję :)

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam kontrole przy stymulacji puregonem. Mam złe przeczucia... Boli mnie prawy jajnik a na usg w 3 dc były jakieś pęcherzyki z poprzedniego cyklu (chyba torbiele) boje się że zamiast się wchłonąć to rośnie... :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja robie na własna reke gdzies indziej a leczymy się w Tychach w AD-Clinic i nie ma żadnego problemu. Błagam! Jutro zapłacę 220 zł zamiast 280. Kurde ile to dziecko już kasy ciągnie :D
    U nas to dopiero początek. Aż tak dużo nie zapłaciliśmy do tej pory, ale wiem że potrzebujemy dużo pieniędzy i czasu aby osiągnąć swój cel:-) w klinice chcą za wszystkie badania do iui 750 zł. W laboratorium u mnie zapłacę koło 300-350 zł mniej... My się niby na to przygotowaliśmy, ale nigdy nic nie wiadomo.

• Maja29 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Ojkaojka, tak bardzo mi przykro. Tyle bólu przeszłaś...

Karolina2787, szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym, żeby robić przed IUI chlamydię z moczu. Tutaj chyba bardziej chodzi o to, żeby wykluczyć choróbsko w okolicy szyjki, żeby bakterie podczas wprowadzania wziernika itp nie przedostały się do wnętrza macicy doprowadzając do infekcji. Tak sobie to tłumaczę...

Maja29, cholera no... Może warto porozmawiać z lekarzem? Podpytać, czy ma jakiś plan na Ciebie? Potrzebujesz odpoczynku?

Potrzebuje chyba kopa w dupę ! Boziu chyba daje miesiąc odpoczynku

Xkali lubi tę wiadomość

21.11.2018 mamy serduszko ❤️
    6.11.2018r beta 11841 ❤️
    3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
    15.09.18r 3 IUI bez clo :(
    Wrzesień HSG jajowody drożne
    17.08.18 2 IUI z clo :(
    18.07.18 1 IUI :(
    2017 sierp Laparoskopia
    Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
    Endometrioza 2 stopnia
    Starania od wrzesień 2016r
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa24 wrote:
    U nas to dopiero początek. Aż tak dużo nie zapłaciliśmy do tej pory, ale wiem że potrzebujemy dużo pieniędzy i czasu aby osiągnąć swój cel:-) w klinice chcą za wszystkie badania do iui 750 zł. W laboratorium u mnie zapłacę koło 300-350 zł mniej... My się niby na to przygotowaliśmy, ale nigdy nic nie wiadomo.
    Ja od początku starań wydałam dosyć sporo, ale tak naprawde od kiedy leczymy się w klinice to masakra... wizyta 250, nasienie 240, moje badania z krwi 450, każde USG po 80zł, jutro badania na bakterie 220, no będzie w sumie niezła sumka, ale czego się nie robi dla posiadania dzidziusia. Jestem w stanie zrobić wszystko.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja od początku starań wydałam dosyć sporo, ale tak naprawde od kiedy leczymy się w klinice to masakra... wizyta 250, nasienie 240, moje badania z krwi 450, każde USG po 80zł, jutro badania na bakterie 220, no będzie w sumie niezła sumka, ale czego się nie robi dla posiadania dzidziusia. Jestem w stanie zrobić wszystko.
    My to samo, ale u nas dopiero pierwsza wizyta jutro, więc wydatki dopiero tak na prawdę się zaczną. Do tej pory robiłam dużo wizyt na nfz, badania też. Tylko do profesora Spaczyńskiego chodziłam prywatnie. Androlog też dużo nie brał pieniędzy.

• evkill Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy 4 iui plus badania plus dojazdy i wizyty i leki to jakieś 7 tyś poszło. Jak nie więcej.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    U nas przy 4 iui plus badania plus dojazdy i wizyty i leki to jakieś 7 tyś poszło. Jak nie więcej.
    Masakra...

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dużo, ale na szczęście to nie jest na raz wydanie takiej kwoty. Niby dużo, ale czego my silne kobiety nie zrobimy dla posiadania maluszka :-)

Lenka9419 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka tak bardzo mi przykro, że Was to spotkało :(. Jak przeczytałam Twojego posta to czułam się jakby mi ktoś dał w twarz. Kur.. no nie ma bezpiecznego momentu w ciąży, zawsze się może coś wydarzyć i przeraża mnie To! Ale wydaje mi się że jesteś niezwykle silną kobietą, która się nie poddaje w walce o marzenia i na pewno się one spełnią.

Maja29 bardzo mi przykro, myślę że powinnaś skonsultować się z lekarzem i sama pomyśleć o tym czy należałoby poszerzyć diagnostykę lub powtórzyć jakieś badania, czy jeszcze jedna IUI, czy jednak in vitro.

Melpo o której masz prenatalne? Ja dopiero wieczorem i czekam jak na szpilkach. Daj znać jak będziesz po :).

Maja29 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka :( Wczoraj przed snem przeczytałam Twój pamiętnik. To niesprawiedliwe, okrutne. Wielce Cię podziwiam, ja chyba nie potrafiłabym znaleźć w sobie tyle siły.

• evkill Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, okres mi się już tydzień spóźnia. Spróbuję dostać się dziś na monitoring, ale może to nie być łatwe bo mój lekarz dziś jest pierwszy dzień po 3 tygodniowym urlopie.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny, okres mi się już tydzień spóźnia. Spróbuję dostać się dziś na monitoring, ale może to nie być łatwe bo mój lekarz dziś jest pierwszy dzień po 3 tygodniowym urlopie.
    Czasem tak jest po odstawieniu tabletek anty, że nowy cykl zaczyna się bez krwawienia, ale myślę, że to dobry pomysł żeby sprawdzić co się tam dzieje bo jeszcze ta torbiel u Ciebie nie chce się wchłonąć.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, Freya dzięki dziewczyny.
    Jestem zadaniowcem i staram się już nad tym nie rozmyślać, chociaż mam gorsze dni i spadki nastroju.
    Zanim zaszłam staraliśmy się 2,5 roku, więc to wszystko był jak strzał w twarz, no ale cóż, może się uda teraz szybciej, może wcale.
    Wszyscy dookoła mają juz swoje dzieci, tylko nie my, jeszcze pół roku temu bardzo mnie to deprymowało, teraz nabrałam większego dystansu, tak mi się wydaje.
    Lolka no niestety poronienia w drugim trymestrze się zdarzają, rzadko ale są, u mnie akurat dobrze się złożyło (mała miała triploidię), że poroniłam samoistnie..
    Teraz staramy się naturalnie przez 2 cykle a później chciałabym ruszyć z iui na wspomaganych cyklach, tylko muszę zrobić chlamydię i całą wirusologie od nowa.

Xkali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Lolka, Freya dzięki dziewczyny.
    Jestem zadaniowcem i staram się już nad tym nie rozmyślać, chociaż mam gorsze dni i spadki nastroju.
    Zanim zaszłam staraliśmy się 2,5 roku, więc to wszystko był jak strzał w twarz, no ale cóż, może się uda teraz szybciej, może wcale.
    Wszyscy dookoła mają juz swoje dzieci, tylko nie my, jeszcze pół roku temu bardzo mnie to deprymowało, teraz nabrałam większego dystansu, tak mi się wydaje.
    Lolka no niestety poronienia w drugim trymestrze się zdarzają, rzadko ale są, u mnie akurat dobrze się złożyło (mała miała triploidię), że poroniłam samoistnie..
    Teraz staramy się naturalnie przez 2 cykle a później chciałabym ruszyć z iui na wspomaganych cyklach, tylko muszę zrobić chlamydię i całą wirusologie od nowa.
    Przykro się czyta takie wiadomości... :-( ale z tego co widzę jesteś baaardzo silną kobietą, :-) powodzenia! Trzymam mocno kciuki!

Ojkaojka lubi tę wiadomość

• Melpo Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka badania mam o 18 , napiszę wieczorem ! Czekam też na wieści od Ciebie !

Ojkaojka też się zastanawiałam jak to jest z tym progesteronem. Nie dziwię Ci się ze teraz masz wątpliwości co do jego dłuższego brania. Mi lekarz kazał odstawić w 10 tyg a ja jeszcze brałam po 1 dziennie przez tydzień bo się tak bałam. Potem odstawiłam całkiem i ani razu odpukac nie miałam plamienia. Może to i dobrze że jednak kazał odstawić.

Evkill daj znać jak po wizycie, mam nadzieję że uda Ci się dostać dziś na monitoring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:31

evkill lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
    29.06.2018 1 IUI :(
    naturalne starania - udało się !!! :)
    p19uyx8d9c4725re.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ