Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Jeszcze tak sobie pomyślałam, może głupie ale jednak. W sierpniu miałam HyCoSy i wtedy też robiony wymaz przed zabiegiem przez tego samego lekarza którego podpis widnieje na wyniku z chlamydii może wzięli pod uwagę tamte badanie co myślicie?
o ile mnie nie myli pamięć, to jest to ważne pół roku z więc jak z sierpnia, to spokojnie
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
Monikaa24 wrote:Kinga27.30 super dziękuję Ci!
Wszystkim Wam bardzo dziękujęwiem, że długa droga przed nami, wiele "pracy"...
Jak to jest z tymi badaniami do iui ? Robić je w klinice, czy mogą być o de mnie z laboratorium? Różnica w cenach jest dosyć spora..KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Ja robie na własna reke gdzies indziej a leczymy się w Tychach w AD-Clinic i nie ma żadnego problemu. Błagam! Jutro zapłacę 220 zł zamiast 280. Kurde ile to dziecko już kasy ciągnie
-
kinga27.30 wrote:Ojkaojka, tak bardzo mi przykro. Tyle bólu przeszłaś...
Karolina2787, szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym, żeby robić przed IUI chlamydię z moczu. Tutaj chyba bardziej chodzi o to, żeby wykluczyć choróbsko w okolicy szyjki, żeby bakterie podczas wprowadzania wziernika itp nie przedostały się do wnętrza macicy doprowadzając do infekcji. Tak sobie to tłumaczę...
Maja29, cholera no... Może warto porozmawiać z lekarzem? Podpytać, czy ma jakiś plan na Ciebie? Potrzebujesz odpoczynku?
Potrzebuje chyba kopa w dupę ! Boziu chyba daje miesiąc odpoczynkuXkali lubi tę wiadomość
21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
15.09.18r 3 IUI bez clo
Wrzesień HSG jajowody drożne
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
Endometrioza 2 stopnia
Starania od wrzesień 2016r -
Monikaa24 wrote:U nas to dopiero początek. Aż tak dużo nie zapłaciliśmy do tej pory, ale wiem że potrzebujemy dużo pieniędzy i czasu aby osiągnąć swój cel:-) w klinice chcą za wszystkie badania do iui 750 zł. W laboratorium u mnie zapłacę koło 300-350 zł mniej... My się niby na to przygotowaliśmy, ale nigdy nic nie wiadomo.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Ja od początku starań wydałam dosyć sporo, ale tak naprawde od kiedy leczymy się w klinice to masakra... wizyta 250, nasienie 240, moje badania z krwi 450, każde USG po 80zł, jutro badania na bakterie 220, no będzie w sumie niezła sumka, ale czego się nie robi dla posiadania dzidziusia. Jestem w stanie zrobić wszystko.
-
U nas przy 4 iui plus badania plus dojazdy i wizyty i leki to jakieś 7 tyś poszło. Jak nie więcej.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyevkill wrote:U nas przy 4 iui plus badania plus dojazdy i wizyty i leki to jakieś 7 tyś poszło. Jak nie więcej.
Lenka9419 lubi tę wiadomość
-
Ojkaojka tak bardzo mi przykro, że Was to spotkało
. Jak przeczytałam Twojego posta to czułam się jakby mi ktoś dał w twarz. Kur.. no nie ma bezpiecznego momentu w ciąży, zawsze się może coś wydarzyć i przeraża mnie To! Ale wydaje mi się że jesteś niezwykle silną kobietą, która się nie poddaje w walce o marzenia i na pewno się one spełnią.
Maja29 bardzo mi przykro, myślę że powinnaś skonsultować się z lekarzem i sama pomyśleć o tym czy należałoby poszerzyć diagnostykę lub powtórzyć jakieś badania, czy jeszcze jedna IUI, czy jednak in vitro.
Melpo o której masz prenatalne? Ja dopiero wieczorem i czekam jak na szpilkach. Daj znać jak będziesz po.
Maja29 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, okres mi się już tydzień spóźnia. Spróbuję dostać się dziś na monitoring, ale może to nie być łatwe bo mój lekarz dziś jest pierwszy dzień po 3 tygodniowym urlopie.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Dziewczyny, okres mi się już tydzień spóźnia. Spróbuję dostać się dziś na monitoring, ale może to nie być łatwe bo mój lekarz dziś jest pierwszy dzień po 3 tygodniowym urlopie.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Lolka, Freya dzięki dziewczyny.
Jestem zadaniowcem i staram się już nad tym nie rozmyślać, chociaż mam gorsze dni i spadki nastroju.
Zanim zaszłam staraliśmy się 2,5 roku, więc to wszystko był jak strzał w twarz, no ale cóż, może się uda teraz szybciej, może wcale.
Wszyscy dookoła mają juz swoje dzieci, tylko nie my, jeszcze pół roku temu bardzo mnie to deprymowało, teraz nabrałam większego dystansu, tak mi się wydaje.
Lolka no niestety poronienia w drugim trymestrze się zdarzają, rzadko ale są, u mnie akurat dobrze się złożyło (mała miała triploidię), że poroniłam samoistnie..
Teraz staramy się naturalnie przez 2 cykle a później chciałabym ruszyć z iui na wspomaganych cyklach, tylko muszę zrobić chlamydię i całą wirusologie od nowa.
Xkali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjkaojka wrote:Lolka, Freya dzięki dziewczyny.
Jestem zadaniowcem i staram się już nad tym nie rozmyślać, chociaż mam gorsze dni i spadki nastroju.
Zanim zaszłam staraliśmy się 2,5 roku, więc to wszystko był jak strzał w twarz, no ale cóż, może się uda teraz szybciej, może wcale.
Wszyscy dookoła mają juz swoje dzieci, tylko nie my, jeszcze pół roku temu bardzo mnie to deprymowało, teraz nabrałam większego dystansu, tak mi się wydaje.
Lolka no niestety poronienia w drugim trymestrze się zdarzają, rzadko ale są, u mnie akurat dobrze się złożyło (mała miała triploidię), że poroniłam samoistnie..
Teraz staramy się naturalnie przez 2 cykle a później chciałabym ruszyć z iui na wspomaganych cyklach, tylko muszę zrobić chlamydię i całą wirusologie od nowa.ale z tego co widzę jesteś baaardzo silną kobietą,
powodzenia! Trzymam mocno kciuki!
Ojkaojka lubi tę wiadomość
-
Lolka badania mam o 18 , napiszę wieczorem ! Czekam też na wieści od Ciebie !
Ojkaojka też się zastanawiałam jak to jest z tym progesteronem. Nie dziwię Ci się ze teraz masz wątpliwości co do jego dłuższego brania. Mi lekarz kazał odstawić w 10 tyg a ja jeszcze brałam po 1 dziennie przez tydzień bo się tak bałam. Potem odstawiłam całkiem i ani razu odpukac nie miałam plamienia. Może to i dobrze że jednak kazał odstawić.
Evkill daj znać jak po wizycie, mam nadzieję że uda Ci się dostać dziś na monitoring.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:31
evkill lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!