*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dam Wam znac ❤️ ja za Was wszystkie tez trzymam mocno kciuki bo wiem jakie to ciężkie dla każdej.MonikaMadzia wrote:Przykro mi 😥 trzymam kciuki za ten następny etap czyli ivf żeby spełniło się wasze marzenie ❤️ dawaj nam tu znać 🤗
Ja wciąż czekam na okres, powinien być jutro, mam nadzieję że będzie by już ten cykl się nie przedłużał i byśmy mogli działać z 3 iui jak najszybciej
Po 3 iui przystąpimy do invitro, ale ja już na zapas boję się i tego rozczarowania 🥺
No ja dostalam 3 dni szybciej i szczerze tez sie ucieszyłam ze juz jest dlatego ze szybciej zaczniemy.
Moze u Ciebie bedzie do 3 razy sztuka? A jeśli nie to tez masz opcje po IUI I to tez daje ogromna nadzieję -
Ja brałam mocną tabletke przeciwbólową wlasnie okolo 30 min przedDaga 654 wrote:Macie jakieś rady co do drożności jajowodów? Bo mam jutro, a słyszałam że to boli , macie jakieś rady, słyszałam że Ibuprom 30 min przed tak?
I tez mozna rozkurczowe wziąść jakieś -
Ja nie brałam żadnych tabletek przed, ja tylko przez kilka sekund miałam takie uczucie rozpierania, coś jak przy okresie, jest to też szybkie badanieDaga 654 wrote:Macie jakieś rady co do drożności jajowodów? Bo mam jutro, a słyszałam że to boli , macie jakieś rady, słyszałam że Ibuprom 30 min przed tak?👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ❌ -
Ja też nic nie brałam i nie było jakieś mega bolesne, no i przede wszystkim przebiega ono zazwyczaj dosyć szybko 😊Daga 654 wrote:Macie jakieś rady co do drożności jajowodów? Bo mam jutro, a słyszałam że to boli , macie jakieś rady, słyszałam że Ibuprom 30 min przed tak?
-
Szczerze ci powiem najbardziej bolesny byl moment wkładania tego balonika(tak mi sie wydaje ze to ten moment) pozniej czułam wlasnie takie rozpieranie lekkie podobne do okresowego moze troszkę mocniejsze. Uwierz mi jechałam na to badanie przerażona po tym jak sie naczytałam na necie, ale nie bylo az tak źleDaga 654 wrote:Okii super dzięki i jak bolało?
Powodzenia jutro 🥰 -
Hej, czy możesz mi powiedzieć w której klinice się starasz i gdzie są jeszcze wolne miejsca jeśli chodzi o refundację in jutro?Riaska98 wrote:Tez mam to w głowie, ale tez mysle ze invitro to juz duza szansa, miejmy nadzieję ze ta nasza przyczyna nam nie zaszkodzi chociaz przy invitro 😅 albo ze sie zaskoczymy i inseminacja sie uda 🤞😄
Riaska98 lubi tę wiadomość
-
Cześć! wracam do gry: jutro IUI nr2!
Co do drożności: ja miałam ketonal dożylnie i znieczulenie w szyjke macicy, ale miałam też histeroskopie podczas tego samego badania, więc może dlatego tyle znieczulenia na raz.
Dziewczyny czy jak kontrolujecie czy się udało to robicie tylko testy czy jedziecie też na betę?
MonikaMadzia lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI 04.2026 ❌
IUI 05.2026 -
Jupiter, trzymam kciuki jutro 🤞🍀
Co do testów/bety to ja stawiam na testy, dopiero jak widzę kreskę i ciemnieje to decyduje się na bete 😊 wychodzę z założenia, że z jednej kreski, beta nic nowego nie wyczaruje 😊
Jupiter lubi tę wiadomość
-
Hej, ja jestem w klinice invicta Bydgoszcz, jesli chodzi o refundacje i chcesz sie dowiedzieć gdzie jeszcze sa środki, wejdź sobie na Facebooku na grupę "in vitro w Polsce" zadaj tam pytanie w których klinikach ( w twoim mieście np) sa środki, dziewczyny tam odpowiadają odrazu ❤️Mała274 wrote:Hej, czy możesz mi powiedzieć w której klinice się starasz i gdzie są jeszcze wolne miejsca jeśli chodzi o refundację in jutro?
Mała274 lubi tę wiadomość
-
Hej, powodzenia i trzymam kciuki mocno !Jupiter wrote:Cześć! wracam do gry: jutro IUI nr2!
Co do drożności: ja miałam ketonal dożylnie i znieczulenie w szyjke macicy, ale miałam też histeroskopie podczas tego samego badania, więc może dlatego tyle znieczulenia na raz.
Dziewczyny czy jak kontrolujecie czy się udało to robicie tylko testy czy jedziecie też na betę?
Ja robiłam testy ale to dlatego ze zaczynałam testować szybciej niz mialam w zaleceniach zrobienie bety
Jupiter lubi tę wiadomość
-
Riaska98 wrote:Szczerze ci powiem najbardziej bolesny byl moment wkładania tego balonika(tak mi sie wydaje ze to ten moment) pozniej czułam wlasnie takie rozpieranie lekkie podobne do okresowego moze troszkę mocniejsze. Uwierz mi jechałam na to badanie przerażona po tym jak sie naczytałam na necie, ale nie bylo az tak źle
Powodzenia jutro 🥰
Okej dzieki wielkie
ja slyszalam od mojego lekarza ze bardzo boli ale jak mowisz ze nie jest az tak źle to spoko, oby u mnie tez tak bylo, a co to ta drożność daje? Bo mi się wydaje ze mam drozne raczej , czy jak są drożne to coś to pomaga czy nic?
A ile trwa? -
Niee, nie boli az tak mocno.Daga 654 wrote:Okej dzieki wielkie
ja slyszalam od mojego lekarza ze bardzo boli ale jak mowisz ze nie jest az tak źle to spoko, oby u mnie tez tak bylo, a co to ta drożność daje? Bo mi się wydaje ze mam drozne raczej , czy jak są drożne to coś to pomaga czy nic?
A ile trwa?
Jesli miala bys delikatnie niedrozne to moga ci sie odetkać te jajowody, a jeśli sa niedrożne to wiadomo ze nie ma sensu robić inseminacje tylko odrazu invitro.
Mowi sie tez ze podobno 3 cykle po drożności jajowodów mają większe szanse
Trwa dosłownie z 5 minut, łącznie z całym przygotowaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 23:57
-
Riaska98 wrote:Niee, nie boli az tak mocno.
Jesli miala bys delikatnie niedrozne to moga ci sie odetkać te jajowody, a jeśli sa niedrożne to wiadomo ze nie ma sensu robić inseminacje tylko odrazu invitro.
Mowi sie tez ze podobno 3 cykle po drożności jajowodów mają większe szanse
Trwa dosłownie z 5 minut, łącznie z całym przygotowaniem
No ja już po , ale bolało mnie , jak dali mi sól to okropnie , myślałam że nie dam rady , przy piance było lepiej ale wyszło że są drożne także uff
a powiedzcie mi jak idziecie na usg przed inseminacja to w który dzień idziecie 10 , 11 czy 12. ? -
Najważniejsze ze juz po😄Daga 654 wrote:No ja już po , ale bolało mnie , jak dali mi sól to okropnie , myślałam że nie dam rady , przy piance było lepiej ale wyszło że są drożne także uff
a powiedzcie mi jak idziecie na usg przed inseminacja to w który dzień idziecie 10 , 11 czy 12. ?
Ja bylam na 1 usg zawsze w 11 dniu, I 1 inseminacja drugie usg w 13 dniu i w 14 dniu inseminacja
A w 2 inseminacji mialam tylko jedno usg wlasnie w 11 dniu cyklu i w 13 inseminacja -
Najważniejsze, że drożne, super, że już po, jak się człowiek nasłucha o tym bólu to tylko się denerwuje 😊Daga 654 wrote:No ja już po , ale bolało mnie , jak dali mi sól to okropnie , myślałam że nie dam rady , przy piance było lepiej ale wyszło że są drożne także uff
a powiedzcie mi jak idziecie na usg przed inseminacja to w który dzień idziecie 10 , 11 czy 12. ?
Co do usg, u mnie było w 13 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 11:03
-
A miałaś jakieś wskazania do histeroskopii? Ja zastanawiam się nad tym badaniem, żałuję że nie zrobiłam od razu przy okazji drożności w lutym ale już trudnoJupiter wrote:Cześć! wracam do gry: jutro IUI nr2!
Mam plamienia w okresie owulacji i przed miesiączka, konsultowałam to z lekarzami ale mówią że mogą takie występować, ale mimo wszystko mnie to niepokoi i mysle właśnie nad histeroskopia
Teraz będziemy podchodzić do 3 iui w maju i jak się nie uda to potem invitro, zastanawiam się czy zrobić histeroskopie przed ivf czy dopiero po jeśli pierwsza próba by się nie powiodła. Dziś dostałam okres, milion myśli co robić dalej i chyba mam dzień załamki
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ❌ -
Dobrze, że masz już to za sobą. I spokojną głowę, że wszystko jest w porządku.Daga 654 wrote:No ja już po , ale bolało mnie , jak dali mi sól to okropnie , myślałam że nie dam rady , przy piance było lepiej ale wyszło że są drożne także uff
Ja ostatnim razem USG monitorujące miałam już w 9 dc, a w 11 IUI.lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️