Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Przykro mi 😥 trzymam kciuki za ten następny etap czyli ivf żeby spełniło się wasze marzenie ❤️ dawaj nam tu znać 🤗
    Ja wciąż czekam na okres, powinien być jutro, mam nadzieję że będzie by już ten cykl się nie przedłużał i byśmy mogli działać z 3 iui jak najszybciej
    Po 3 iui przystąpimy do invitro, ale ja już na zapas boję się i tego rozczarowania 🥺
    Dam Wam znac ❤️ ja za Was wszystkie tez trzymam mocno kciuki bo wiem jakie to ciężkie dla każdej.
    No ja dostalam 3 dni szybciej i szczerze tez sie ucieszyłam ze juz jest dlatego ze szybciej zaczniemy.
    Moze u Ciebie bedzie do 3 razy sztuka? A jeśli nie to tez masz opcje po IUI I to tez daje ogromna nadzieję

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 4 maja, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia, Riaska98, przykro, że to nie był ten miesiąc, ale najważniejsze, że macie plan co dalej 😊 powodzenia 🍀

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś rady co do drożności jajowodów? Bo mam jutro, a słyszałam że to boli , macie jakieś rady, słyszałam że Ibuprom 30 min przed tak?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Macie jakieś rady co do drożności jajowodów? Bo mam jutro, a słyszałam że to boli , macie jakieś rady, słyszałam że Ibuprom 30 min przed tak?
    Ja brałam mocną tabletke przeciwbólową wlasnie okolo 30 min przed
    I tez mozna rozkurczowe wziąść jakieś

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 4 maja, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Ja nie brałam żadnych tabletek przed, ja tylko przez kilka sekund miałam takie uczucie rozpierania, coś jak przy okresie, jest to też szybkie badanie

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ❌
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Ja też nic nie brałam i nie było jakieś mega bolesne, no i przede wszystkim przebiega ono zazwyczaj dosyć szybko 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja brałam mocną tabletke przeciwbólową wlasnie okolo 30 min przed
    I tez mozna rozkurczowe wziąść jakieś

Okii super dzięki i jak bolało?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Okii super dzięki i jak bolało?
    Szczerze ci powiem najbardziej bolesny byl moment wkładania tego balonika(tak mi sie wydaje ze to ten moment) pozniej czułam wlasnie takie rozpieranie lekkie podobne do okresowego moze troszkę mocniejsze. Uwierz mi jechałam na to badanie przerażona po tym jak sie naczytałam na necie, ale nie bylo az tak źle
    Powodzenia jutro 🥰

• Mała274 Nowa

Wysłany: 4 maja, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Tez mam to w głowie, ale tez mysle ze invitro to juz duza szansa, miejmy nadzieję ze ta nasza przyczyna nam nie zaszkodzi chociaz przy invitro 😅 albo ze sie zaskoczymy i inseminacja sie uda 🤞😄
    Hej, czy możesz mi powiedzieć w której klinice się starasz i gdzie są jeszcze wolne miejsca jeśli chodzi o refundację in jutro?

Riaska98 lubi tę wiadomość

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! wracam do gry: jutro IUI nr2!

Co do drożności: ja miałam ketonal dożylnie i znieczulenie w szyjke macicy, ale miałam też histeroskopie podczas tego samego badania, więc może dlatego tyle znieczulenia na raz.

Dziewczyny czy jak kontrolujecie czy się udało to robicie tylko testy czy jedziecie też na betę?

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI 04.2026 ❌
    IUI 05.2026
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, trzymam kciuki jutro 🤞🍀
    Co do testów/bety to ja stawiam na testy, dopiero jak widzę kreskę i ciemnieje to decyduje się na bete 😊 wychodzę z założenia, że z jednej kreski, beta nic nowego nie wyczaruje 😊

Jupiter lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała274 wrote:
    Hej, czy możesz mi powiedzieć w której klinice się starasz i gdzie są jeszcze wolne miejsca jeśli chodzi o refundację in jutro?
    Hej, ja jestem w klinice invicta Bydgoszcz, jesli chodzi o refundacje i chcesz sie dowiedzieć gdzie jeszcze sa środki, wejdź sobie na Facebooku na grupę "in vitro w Polsce" zadaj tam pytanie w których klinikach ( w twoim mieście np) sa środki, dziewczyny tam odpowiadają odrazu ❤️

Mała274 lubi tę wiadomość

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:

Co do drożności: ja miałam ketonal dożylnie i znieczulenie w szyjke macicy, ale miałam też histeroskopie podczas tego samego badania, więc może dlatego tyle znieczulenia na raz.

Dziewczyny czy jak kontrolujecie czy się udało to robicie tylko testy czy jedziecie też na betę?
    Hej, powodzenia i trzymam kciuki mocno !
    Ja robiłam testy ale to dlatego ze zaczynałam testować szybciej niz mialam w zaleceniach zrobienie bety

Jupiter lubi tę wiadomość

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Szczerze ci powiem najbardziej bolesny byl moment wkładania tego balonika(tak mi sie wydaje ze to ten moment) pozniej czułam wlasnie takie rozpieranie lekkie podobne do okresowego moze troszkę mocniejsze. Uwierz mi jechałam na to badanie przerażona po tym jak sie naczytałam na necie, ale nie bylo az tak źle
    Powodzenia jutro 🥰

Okej dzieki wielkie :) ja slyszalam od mojego lekarza ze bardzo boli ale jak mowisz ze nie jest az tak źle to spoko, oby u mnie tez tak bylo, a co to ta drożność daje? Bo mi się wydaje ze mam drozne raczej , czy jak są drożne to coś to pomaga czy nic?
    A ile trwa?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Okej dzieki wielkie :) ja slyszalam od mojego lekarza ze bardzo boli ale jak mowisz ze nie jest az tak źle to spoko, oby u mnie tez tak bylo, a co to ta drożność daje? Bo mi się wydaje ze mam drozne raczej , czy jak są drożne to coś to pomaga czy nic?
    A ile trwa?
    Niee, nie boli az tak mocno.
    Jesli miala bys delikatnie niedrozne to moga ci sie odetkać te jajowody, a jeśli sa niedrożne to wiadomo ze nie ma sensu robić inseminacje tylko odrazu invitro.
    Mowi sie tez ze podobno 3 cykle po drożności jajowodów mają większe szanse
    Trwa dosłownie z 5 minut, łącznie z całym przygotowaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 23:57

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Niee, nie boli az tak mocno.
    Jesli miala bys delikatnie niedrozne to moga ci sie odetkać te jajowody, a jeśli sa niedrożne to wiadomo ze nie ma sensu robić inseminacje tylko odrazu invitro.
    Mowi sie tez ze podobno 3 cykle po drożności jajowodów mają większe szanse
    Trwa dosłownie z 5 minut, łącznie z całym przygotowaniem

No ja już po , ale bolało mnie , jak dali mi sól to okropnie , myślałam że nie dam rady , przy piance było lepiej ale wyszło że są drożne także uff
    a powiedzcie mi jak idziecie na usg przed inseminacja to w który dzień idziecie 10 , 11 czy 12. ?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No ja już po , ale bolało mnie , jak dali mi sól to okropnie , myślałam że nie dam rady , przy piance było lepiej ale wyszło że są drożne także uff
    a powiedzcie mi jak idziecie na usg przed inseminacja to w który dzień idziecie 10 , 11 czy 12. ?
    Najważniejsze ze juz po😄
    Ja bylam na 1 usg zawsze w 11 dniu, I 1 inseminacja drugie usg w 13 dniu i w 14 dniu inseminacja
    A w 2 inseminacji mialam tylko jedno usg wlasnie w 11 dniu cyklu i w 13 inseminacja

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Najważniejsze, że drożne, super, że już po, jak się człowiek nasłucha o tym bólu to tylko się denerwuje 😊

Co do usg, u mnie było w 13 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 11:03

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:

A miałaś jakieś wskazania do histeroskopii? Ja zastanawiam się nad tym badaniem, żałuję że nie zrobiłam od razu przy okazji drożności w lutym ale już trudno
    Mam plamienia w okresie owulacji i przed miesiączka, konsultowałam to z lekarzami ale mówią że mogą takie występować, ale mimo wszystko mnie to niepokoi i mysle właśnie nad histeroskopia
    Teraz będziemy podchodzić do 3 iui w maju i jak się nie uda to potem invitro, zastanawiam się czy zrobić histeroskopie przed ivf czy dopiero po jeśli pierwsza próba by się nie powiodła. Dziś dostałam okres, milion myśli co robić dalej i chyba mam dzień załamki :(

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ❌
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Dobrze, że masz już to za sobą. I spokojną głowę, że wszystko jest w porządku.
    Ja ostatnim razem USG monitorujące miałam już w 9 dc, a w 11 IUI.

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️
‹‹ 32 33 34 35 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ