Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Tak ja też chce to zrobić przed iui , a dr Janowiec gdzie przyjmuje?
    Na znanym lekarzu widzę ze w nowym sączu i w Krakowie. W Krakowie w centrum Parens

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia ⏳

Wysłany: 9 czerwca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    A. Nie bałaś się że będzie bolec? Ja bym musiała mieć znieczulenie
    Podziwiam że tak dałaś radę serio, musiało Cię to boleć :/ ja słyszałam że to bolesne jest
    Może też zależy jaki ma się próg bólu, ale chyba faktycznie bolesne bo i pielęgniarki i potem lekarz w gabinecie mówili że podziwiają że wytrwałam i że dużo zrobił, ale ja wychodzę z założenia ze wiele wytrwam żeby wreszcie się udało 🥹 mam nadzieję ze antybiotykoterapia podziała, bo już się naczytałam w necie że ciężko to wyleczyć i rzadko jedna kuracja wystarczy :(

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Może też zależy jaki ma się próg bólu, ale chyba faktycznie bolesne bo i pielęgniarki i potem lekarz w gabinecie mówili że podziwiają że wytrwałam i że dużo zrobił, ale ja wychodzę z założenia ze wiele wytrwam żeby wreszcie się udało 🥹 mam nadzieję ze antybiotykoterapia podziała, bo już się naczytałam w necie że ciężko to wyleczyć i rzadko jedna kuracja wystarczy :(

No to podziwiam, a było to bardziej bolesne niż drożność? A czemu nie chciałaś znieczulenia? Bo wtedy się śpi
    A jak jedna nie pomoże to druga antybiotykoterapia pomoże

Wysłany: 10 czerwca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No to podziwiam, a było to bardziej bolesne niż drożność? A czemu nie chciałaś znieczulenia? Bo wtedy się śpi
    A jak jedna nie pomoże to druga antybiotykoterapia pomoże
    W zasadzie to lekarz powiedział że pierwsza histeroskopie się robi taka diagnostyczna bez znieczulenia, a jakby wyszły jakieś duże zmiany, no to wtedy kolejna już ze znieczuleniem, a mi akurat pousuwał od razu. Ale pytali cały czas czy wszystko w porządku, pewnie jakbym nie dała rady to wtedy musiałabym zrobić kolejną z znieczuleniem
    Tak bardziej niż drożność, ale przez to że miałam usuwane te mikropolipy. Jakby endometrium było ok, to wtedy pewnie jest mniej bolesne i trwa krócej

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳

Wysłany: 10 czerwca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 a jak u Ciebie sytuacja?

Riaska98 lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Riaska98 a jak u Ciebie sytuacja?
    Miło ze pytasz,dzięki 🥰
    Ja aktualnie jestem w trakcie stymulacji bemfola, juz 5 zastrzyk za mną biore razem z gonapeptyl, znaczy jeden rano drugi wieczorem, juz czuje ze cos tam rosnie 😆w piątek jadę na kontrolę podejrzeć jak rosną pęcherzyki i ile ich jest, i tez na badanie hormonow standardowo jak przed IUI. Mysle ze w następnym tygodniu bedzie punkcja 🤞❤️

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Miło ze pytasz,dzięki 🥰
    Ja aktualnie jestem w trakcie stymulacji bemfola, juz 5 zastrzyk za mną biore razem z gonapeptyl, znaczy jeden rano drugi wieczorem, juz czuje ze cos tam rosnie 😆w piątek jadę na kontrolę podejrzeć jak rosną pęcherzyki i ile ich jest, i tez na badanie hormonow standardowo jak przed IUI. Mysle ze w następnym tygodniu bedzie punkcja 🤞❤️
    Ooo❤️ czyli już w czerwcu możliwe że będzie transfer, ale fajnie 🥰 a jak Twoje samopoczucie na razie?

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ooo❤️ czyli już w czerwcu możliwe że będzie transfer, ale fajnie 🥰 a jak Twoje samopoczucie na razie?
    Taak mam taka nadzieje ze bedzie, bo lekarz mowil zeby zrobić świeży transfer jak wszystko bedzie dobrze ❤️
    A powiem Ci szczerze samopoczucie jest zaskakująco dobre 😆 tez nie odczuwam jakis wielkich skutków stymulacji, oprócz tego ciągnięcia jajników no i jestem senna, ale czytając jak niektóre dziewczyny sie czuły po to myślę ze dla mnie stymulacja jest łaskawa narazie🥰

• Lua Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Taak mam taka nadzieje ze bedzie, bo lekarz mowil zeby zrobić świeży transfer jak wszystko bedzie dobrze ❤️
    A powiem Ci szczerze samopoczucie jest zaskakująco dobre 😆 tez nie odczuwam jakis wielkich skutków stymulacji, oprócz tego ciągnięcia jajników no i jestem senna, ale czytając jak niektóre dziewczyny sie czuły po to myślę ze dla mnie stymulacja jest łaskawa narazie🥰

Super, że się dobrze czujesz!
    Trzymam kciuki za transfer w czerwcu🤞🤞

Dziewczyny, jak liczyłybyście 1 dc?
    Wczoraj dostałam okres, jeszcze przed południem, ale tradycyjnie pierwszy dzień był lżejszy. Nie nazwałabym tego jednak "plamieniem", tylko po prostu lekkie krwawienie. W nocy dopiero zaczęło mocniej płynąć. Zazwyczaj tego nie rozkminiam i uważam ten lżejszy dzień za 1dc, ale teraz mam znowu brać lamettę od 3dc i zastanawiam się, czy słusznie uważam wczoraj za 1dc...

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI ❌️
    12.2024 IUI 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!

Wysłany: 12 czerwca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:

Wczoraj dostałam okres, jeszcze przed południem, ale tradycyjnie pierwszy dzień był lżejszy. Nie nazwałabym tego jednak "plamieniem", tylko po prostu lekkie krwawienie. W nocy dopiero zaczęło mocniej płynąć. Zazwyczaj tego nie rozkminiam i uważam ten lżejszy dzień za 1dc, ale teraz mam znowu brać lamettę od 3dc i zastanawiam się, czy słusznie uważam wczoraj za 1dc...
    Jak zaczął Ci się przed południem i już trochę krwi czerwonej było, to ja bym liczyła jako 1 dc. Mi kiedyś zaczął się w sobotę o 20 i liczyłam jako 1 dzień

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:

Hejo,
    Słusznie , ja słyszałam tutaj od dziewczyn że jak tylko krwawi to jest to 1dc ;)

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:

Dziękuje kochana,jednak bede miec transfer chyba w kolejnym cyklu bo mam ryzyko hiperstymulacji 🫢 ale lekarz mówił ze to na dobre wyjdzie bo organizm troche odpocznie od tych hormonów.
    Ja tez bym liczyła to jako 1 dzien, zawsze pamiętam ze mówiono mi zeby liczyć od pojawienia sie krwi.

Wysłany: 12 czerwca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dziękuje kochana,jednak bede miec transfer chyba w kolejnym cyklu bo mam ryzyko hiperstymulacji 🫢 ale lekarz mówił ze to na dobre wyjdzie bo organizm troche odpocznie od tych hormonów.
    Ja tez bym liczyła to jako 1 dzien, zawsze pamiętam ze mówiono mi zeby liczyć od pojawienia sie krwi.
    A czym takie ryzyko hiperstymulacji się objawia?

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    A czym takie ryzyko hiperstymulacji się objawia?
    Ja zrozumiałam to tak ze mam kilkanaście rosnących pecherzykow, i na dzien dzisiejszy moj estradiol wynosi juz ponad 2500, do poniedziałkowej wizyty moze byc juz ponad 4000 albo i więcej i to juz podobno jest za duzo aby ryzykować z świeżym transferem. No i pozniej w razie hiperstymulacji moze byc to dosc niebezpieczne dla zdrowia

• Lua Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja zrozumiałam to tak ze mam kilkanaście rosnących pecherzykow, i na dzien dzisiejszy moj estradiol wynosi juz ponad 2500, do poniedziałkowej wizyty moze byc juz ponad 4000 albo i więcej i to juz podobno jest za duzo aby ryzykować z świeżym transferem. No i pozniej w razie hiperstymulacji moze byc to dosc niebezpieczne dla zdrowia

W takim razie rzeczywiście lepiej poczekać. Daj koniecznie znać jak punkcja.

Słuchajcie napisałam smsa do mojej lekarki, bo mi to nie dawało spokoju i ona odpisała, żeby jednak liczyć dzisiaj jako 1 dc. Sama byłam już skłonna liczyć jednak wczoraj, ale nie dawało mi spokoju, że wyczytałam, żeby liczyć od "pełnego krwawienia".
    W moim udanym cyklu krew się pojawiła w Mikołaja wieczorem, ale liczyłam 7.12 jako 1 dc. No ale to był wieczór, a wczoraj jednak krew pojawiła się przed południem.

W każdym razie potwierdziłam z lekarką, że lametta wjedzie w niedzielę i umówiłam pierwszy monitoring na 22.06 (czyli to będzie 11 dc, jeśli dziś jest 1).

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI ❌️
    12.2024 IUI 🙏🌟

09.2025 👶

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    W takim razie rzeczywiście lepiej poczekać. Daj koniecznie znać jak punkcja.

Słuchajcie napisałam smsa do mojej lekarki, bo mi to nie dawało spokoju i ona odpisała, żeby jednak liczyć dzisiaj jako 1 dc. Sama byłam już skłonna liczyć jednak wczoraj, ale nie dawało mi spokoju, że wyczytałam, żeby liczyć od "pełnego krwawienia".
    W moim udanym cyklu krew się pojawiła w Mikołaja wieczorem, ale liczyłam 7.12 jako 1 dc. No ale to był wieczór, a wczoraj jednak krew pojawiła się przed południem.

W każdym razie potwierdziłam z lekarką, że lametta wjedzie w niedzielę i umówiłam pierwszy monitoring na 22.06 (czyli to będzie 11 dc, jeśli dziś jest 1).
    Dam znać ❤️
    Najważniejsze ze sie upewniłaś i juz wiesz jak zacząć 🥰 i czekamy na wieści po monitoringu u Ciebie🤞

• Lua Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dam znać ❤️
    Najważniejsze ze sie upewniłaś i juz wiesz jak zacząć 🥰 i czekamy na wieści po monitoringu u Ciebie🤞

Powiem Wam, że moja głowa jak zwykle nie daje mi spokoju - też tak macie?
    Cały czas myślę, czy to słuszne, by liczyć cykl od wczoraj i mam teraz wersję kompromisową - zacząć lamettę dziś wieczorem zamiast jutro rano🫣
    Ale mam dość tego, że ciągle wszystko analizuję i się sama zadręczam.

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI ❌️
    12.2024 IUI 🙏🌟

09.2025 👶

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Powiem Wam, że moja głowa jak zwykle nie daje mi spokoju - też tak macie?
    Cały czas myślę, czy to słuszne, by liczyć cykl od wczoraj i mam teraz wersję kompromisową - zacząć lamettę dziś wieczorem zamiast jutro rano🫣
    Ale mam dość tego, że ciągle wszystko analizuję i się sama zadręczam.
    A ile dni powinnaś brać?
    Ja cie rozumiem w 100%

• Lua Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A ile dni powinnaś brać?
    Ja cie rozumiem w 100%
    5 dni.

Poszłam na kompromis z własną głową. Planowałam brać rano, więc była kwestia, czy wziąć dzisiaj czy jutro rano. No a pośrodku pojawiła mi się opcją zaczęcia dziś wieczorem, więc pierwsza Lametta wjechała o 20. Choć tuż przed miałam trudną rozmowę z mężem, który zasugerował przełożenie inseminacji o jeden cykl, bo martwi się o mój stan psychiczny... no ale na ten moment nic nie zmieniamy. Postaram się ogarnąć.

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI ❌️
    12.2024 IUI 🙏🌟

09.2025 👶

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kilka dni dołączam do stymulacji i może się w końcu uda podejść do insemi 🤣

‹‹ 43 44 45 46 47
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ