*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Na znanym lekarzu widzę ze w nowym sączu i w Krakowie. W Krakowie w centrum ParensDaga 654 wrote:Tak ja też chce to zrobić przed iui , a dr Janowiec gdzie przyjmuje?👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
03.2026 I IUI cykl naturalny❌
04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
06.2026 histeroskopia ⏳ -
Może też zależy jaki ma się próg bólu, ale chyba faktycznie bolesne bo i pielęgniarki i potem lekarz w gabinecie mówili że podziwiają że wytrwałam i że dużo zrobił, ale ja wychodzę z założenia ze wiele wytrwam żeby wreszcie się udało 🥹 mam nadzieję ze antybiotykoterapia podziała, bo już się naczytałam w necie że ciężko to wyleczyć i rzadko jedna kuracja wystarczyDaga 654 wrote:A. Nie bałaś się że będzie bolec? Ja bym musiała mieć znieczulenie
Podziwiam że tak dałaś radę serio, musiało Cię to boleć
ja słyszałam że to bolesne jest
👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
MonikaMadzia wrote:Może też zależy jaki ma się próg bólu, ale chyba faktycznie bolesne bo i pielęgniarki i potem lekarz w gabinecie mówili że podziwiają że wytrwałam i że dużo zrobił, ale ja wychodzę z założenia ze wiele wytrwam żeby wreszcie się udało 🥹 mam nadzieję ze antybiotykoterapia podziała, bo już się naczytałam w necie że ciężko to wyleczyć i rzadko jedna kuracja wystarczy

No to podziwiam, a było to bardziej bolesne niż drożność? A czemu nie chciałaś znieczulenia? Bo wtedy się śpi
A jak jedna nie pomoże to druga antybiotykoterapia pomoże -
W zasadzie to lekarz powiedział że pierwsza histeroskopie się robi taka diagnostyczna bez znieczulenia, a jakby wyszły jakieś duże zmiany, no to wtedy kolejna już ze znieczuleniem, a mi akurat pousuwał od razu. Ale pytali cały czas czy wszystko w porządku, pewnie jakbym nie dała rady to wtedy musiałabym zrobić kolejną z znieczuleniemDaga 654 wrote:No to podziwiam, a było to bardziej bolesne niż drożność? A czemu nie chciałaś znieczulenia? Bo wtedy się śpi
A jak jedna nie pomoże to druga antybiotykoterapia pomoże
Tak bardziej niż drożność, ale przez to że miałam usuwane te mikropolipy. Jakby endometrium było ok, to wtedy pewnie jest mniej bolesne i trwa krócej👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
Miło ze pytasz,dzięki 🥰MonikaMadzia wrote:Riaska98 a jak u Ciebie sytuacja?
Ja aktualnie jestem w trakcie stymulacji bemfola, juz 5 zastrzyk za mną biore razem z gonapeptyl, znaczy jeden rano drugi wieczorem, juz czuje ze cos tam rosnie 😆w piątek jadę na kontrolę podejrzeć jak rosną pęcherzyki i ile ich jest, i tez na badanie hormonow standardowo jak przed IUI. Mysle ze w następnym tygodniu bedzie punkcja 🤞❤️
MonikaMadzia lubi tę wiadomość
-
Ooo❤️ czyli już w czerwcu możliwe że będzie transfer, ale fajnie 🥰 a jak Twoje samopoczucie na razie?Riaska98 wrote:Miło ze pytasz,dzięki 🥰
Ja aktualnie jestem w trakcie stymulacji bemfola, juz 5 zastrzyk za mną biore razem z gonapeptyl, znaczy jeden rano drugi wieczorem, juz czuje ze cos tam rosnie 😆w piątek jadę na kontrolę podejrzeć jak rosną pęcherzyki i ile ich jest, i tez na badanie hormonow standardowo jak przed IUI. Mysle ze w następnym tygodniu bedzie punkcja 🤞❤️👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
Taak mam taka nadzieje ze bedzie, bo lekarz mowil zeby zrobić świeży transfer jak wszystko bedzie dobrze ❤️MonikaMadzia wrote:Ooo❤️ czyli już w czerwcu możliwe że będzie transfer, ale fajnie 🥰 a jak Twoje samopoczucie na razie?
A powiem Ci szczerze samopoczucie jest zaskakująco dobre 😆 tez nie odczuwam jakis wielkich skutków stymulacji, oprócz tego ciągnięcia jajników no i jestem senna, ale czytając jak niektóre dziewczyny sie czuły po to myślę ze dla mnie stymulacja jest łaskawa narazie🥰
MonikaMadzia lubi tę wiadomość
-
Riaska98 wrote:Taak mam taka nadzieje ze bedzie, bo lekarz mowil zeby zrobić świeży transfer jak wszystko bedzie dobrze ❤️
A powiem Ci szczerze samopoczucie jest zaskakująco dobre 😆 tez nie odczuwam jakis wielkich skutków stymulacji, oprócz tego ciągnięcia jajników no i jestem senna, ale czytając jak niektóre dziewczyny sie czuły po to myślę ze dla mnie stymulacja jest łaskawa narazie🥰
Super, że się dobrze czujesz!
Trzymam kciuki za transfer w czerwcu🤞🤞
Dziewczyny, jak liczyłybyście 1 dc?
Wczoraj dostałam okres, jeszcze przed południem, ale tradycyjnie pierwszy dzień był lżejszy. Nie nazwałabym tego jednak "plamieniem", tylko po prostu lekkie krwawienie. W nocy dopiero zaczęło mocniej płynąć. Zazwyczaj tego nie rozkminiam i uważam ten lżejszy dzień za 1dc, ale teraz mam znowu brać lamettę od 3dc i zastanawiam się, czy słusznie uważam wczoraj za 1dc...
Riaska98 lubi tę wiadomość
09.2024 IUI ❌️
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI ❌️
12.2024 IUI 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶
06.2026 - ruszamy po rodzeństwo! -
Jak zaczął Ci się przed południem i już trochę krwi czerwonej było, to ja bym liczyła jako 1 dc. Mi kiedyś zaczął się w sobotę o 20 i liczyłam jako 1 dzieńLua wrote:Super, że się dobrze czujesz!
Wczoraj dostałam okres, jeszcze przed południem, ale tradycyjnie pierwszy dzień był lżejszy. Nie nazwałabym tego jednak "plamieniem", tylko po prostu lekkie krwawienie. W nocy dopiero zaczęło mocniej płynąć. Zazwyczaj tego nie rozkminiam i uważam ten lżejszy dzień za 1dc, ale teraz mam znowu brać lamettę od 3dc i zastanawiam się, czy słusznie uważam wczoraj za 1dc...👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
Hejo,Lua wrote:Super, że się dobrze czujesz!
Wczoraj dostałam okres, jeszcze przed południem, ale tradycyjnie pierwszy dzień był lżejszy. Nie nazwałabym tego jednak "plamieniem", tylko po prostu lekkie krwawienie. W nocy dopiero zaczęło mocniej płynąć. Zazwyczaj tego nie rozkminiam i uważam ten lżejszy dzień za 1dc, ale teraz mam znowu brać lamettę od 3dc i zastanawiam się, czy słusznie uważam wczoraj za 1dc...
Słusznie , ja słyszałam tutaj od dziewczyn że jak tylko krwawi to jest to 1dc
-
Dziękuje kochana,jednak bede miec transfer chyba w kolejnym cyklu bo mam ryzyko hiperstymulacji 🫢 ale lekarz mówił ze to na dobre wyjdzie bo organizm troche odpocznie od tych hormonów.Lua wrote:Super, że się dobrze czujesz!
Ja tez bym liczyła to jako 1 dzien, zawsze pamiętam ze mówiono mi zeby liczyć od pojawienia sie krwi. -
A czym takie ryzyko hiperstymulacji się objawia?Riaska98 wrote:Dziękuje kochana,jednak bede miec transfer chyba w kolejnym cyklu bo mam ryzyko hiperstymulacji 🫢 ale lekarz mówił ze to na dobre wyjdzie bo organizm troche odpocznie od tych hormonów.
Ja tez bym liczyła to jako 1 dzien, zawsze pamiętam ze mówiono mi zeby liczyć od pojawienia sie krwi.
👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
Ja zrozumiałam to tak ze mam kilkanaście rosnących pecherzykow, i na dzien dzisiejszy moj estradiol wynosi juz ponad 2500, do poniedziałkowej wizyty moze byc juz ponad 4000 albo i więcej i to juz podobno jest za duzo aby ryzykować z świeżym transferem. No i pozniej w razie hiperstymulacji moze byc to dosc niebezpieczne dla zdrowiaMonikaMadzia wrote:A czym takie ryzyko hiperstymulacji się objawia?
-
Riaska98 wrote:Ja zrozumiałam to tak ze mam kilkanaście rosnących pecherzykow, i na dzien dzisiejszy moj estradiol wynosi juz ponad 2500, do poniedziałkowej wizyty moze byc juz ponad 4000 albo i więcej i to juz podobno jest za duzo aby ryzykować z świeżym transferem. No i pozniej w razie hiperstymulacji moze byc to dosc niebezpieczne dla zdrowia
W takim razie rzeczywiście lepiej poczekać. Daj koniecznie znać jak punkcja.
Słuchajcie napisałam smsa do mojej lekarki, bo mi to nie dawało spokoju i ona odpisała, żeby jednak liczyć dzisiaj jako 1 dc. Sama byłam już skłonna liczyć jednak wczoraj, ale nie dawało mi spokoju, że wyczytałam, żeby liczyć od "pełnego krwawienia".
W moim udanym cyklu krew się pojawiła w Mikołaja wieczorem, ale liczyłam 7.12 jako 1 dc. No ale to był wieczór, a wczoraj jednak krew pojawiła się przed południem.
W każdym razie potwierdziłam z lekarką, że lametta wjedzie w niedzielę i umówiłam pierwszy monitoring na 22.06 (czyli to będzie 11 dc, jeśli dziś jest 1).
Riaska98 lubi tę wiadomość
09.2024 IUI ❌️
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI ❌️
12.2024 IUI 🙏🌟
09.2025 👶
Dam znać ❤️Lua wrote:W takim razie rzeczywiście lepiej poczekać. Daj koniecznie znać jak punkcja.
Słuchajcie napisałam smsa do mojej lekarki, bo mi to nie dawało spokoju i ona odpisała, żeby jednak liczyć dzisiaj jako 1 dc. Sama byłam już skłonna liczyć jednak wczoraj, ale nie dawało mi spokoju, że wyczytałam, żeby liczyć od "pełnego krwawienia".
W moim udanym cyklu krew się pojawiła w Mikołaja wieczorem, ale liczyłam 7.12 jako 1 dc. No ale to był wieczór, a wczoraj jednak krew pojawiła się przed południem.
W każdym razie potwierdziłam z lekarką, że lametta wjedzie w niedzielę i umówiłam pierwszy monitoring na 22.06 (czyli to będzie 11 dc, jeśli dziś jest 1).
Najważniejsze ze sie upewniłaś i juz wiesz jak zacząć 🥰 i czekamy na wieści po monitoringu u Ciebie🤞 -
Riaska98 wrote:Dam znać ❤️
Najważniejsze ze sie upewniłaś i juz wiesz jak zacząć 🥰 i czekamy na wieści po monitoringu u Ciebie🤞
Powiem Wam, że moja głowa jak zwykle nie daje mi spokoju - też tak macie?
Cały czas myślę, czy to słuszne, by liczyć cykl od wczoraj i mam teraz wersję kompromisową - zacząć lamettę dziś wieczorem zamiast jutro rano🫣
Ale mam dość tego, że ciągle wszystko analizuję i się sama zadręczam.09.2024 IUI ❌️
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI ❌️
12.2024 IUI 🙏🌟
09.2025 👶
A ile dni powinnaś brać?Lua wrote:Powiem Wam, że moja głowa jak zwykle nie daje mi spokoju - też tak macie?
Cały czas myślę, czy to słuszne, by liczyć cykl od wczoraj i mam teraz wersję kompromisową - zacząć lamettę dziś wieczorem zamiast jutro rano🫣
Ale mam dość tego, że ciągle wszystko analizuję i się sama zadręczam.
Ja cie rozumiem w 100% -
5 dni.Riaska98 wrote:A ile dni powinnaś brać?
Ja cie rozumiem w 100%
Poszłam na kompromis z własną głową. Planowałam brać rano, więc była kwestia, czy wziąć dzisiaj czy jutro rano. No a pośrodku pojawiła mi się opcją zaczęcia dziś wieczorem, więc pierwsza Lametta wjechała o 20. Choć tuż przed miałam trudną rozmowę z mężem, który zasugerował przełożenie inseminacji o jeden cykl, bo martwi się o mój stan psychiczny... no ale na ten moment nic nie zmieniamy. Postaram się ogarnąć.09.2024 IUI ❌️
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI ❌️
12.2024 IUI 🙏🌟
09.2025 👶
06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!