Inseminacja - od czego zacząć?:(
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Rafi, dopóki nie ma miesiączki zawsze jest szansa - to takie motto tego forum!
Także głowa do góry, jeszcze nic straconego, może po prostu nadal za wcześnie na test.Rafi969 lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Cześć Rafi, dopóki nie ma miesiączki zawsze jest szansa - to takie motto tego forum!
Także głowa do góry, jeszcze nic straconego, może po prostu nadal za wcześnie na test.
Dzięki za podtrzymanie na duchu...Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zdarza Wam się ból szyjki?
Nie twierdzę, że koniecznie po IUI, ale w ogóle w cyklu?
Czasami odczuwam tak silny ból, że aż mam problem z siedzeniem (szyjka jest wtedy zawsze bardzo twarda). Zawsze mnie to zastanawiało. (Rafi, nie czytaj tego, bo oszalejesz )Rafi969 lubi tę wiadomość
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Dziewczyny, zdarza Wam się ból szyjki?
Nie twierdzę, że koniecznie po IUI, ale w ogóle w cyklu?
Czasami odczuwam tak silny ból, że aż mam problem z siedzeniem (szyjka jest wtedy zawsze bardzo twarda). Zawsze mnie to zastanawiało. (Rafi, nie czytaj tego, bo oszalejesz )
ja bylam dzis na wizycie- 3 dzien cyklu, Pani doktor zbadala mnie, dziwi sie ze nie ma ciazy z tej inseminacji bo takie ladne pecherzyki byly, sprawdzila tez ze wszystko popekalo. tym razem od 5 dnia cyklu mam brac clo, a zamiast ovitrelle dostalam recepte na pregnyl. W czwartek jedziemy sprawdzic jak pecherzyki, dac zgody i umowic sie na termin inseminacji.
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Ja jutro zrobię test (10 dni po IUI) żeby zobaczyć czy po pregnylu już nie ma śladu i w poniedziałek ten właściwy... Strasznie się boję, tym bardziej, że już mnie dopadło wielkie żarcie przed @ i wisielczy humorIVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Ja jutro zrobię test (10 dni po IUI) żeby zobaczyć czy po pregnylu już nie ma śladu i w poniedziałek ten właściwy... Strasznie się boję, tym bardziej, że już mnie dopadło wielkie żarcie przed @ i wisielczy humor
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
Klara Wysocka wrote:Ja jutro zrobię test (10 dni po IUI) żeby zobaczyć czy po pregnylu już nie ma śladu i w poniedziałek ten właściwy... Strasznie się boję, tym bardziej, że już mnie dopadło wielkie żarcie przed @ i wisielczy humor
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
sunshine26 wrote:W czwartek jedziemy sprawdzic jak pecherzyki, dac zgody i umowic sie na termin inseminacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:07
12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
Klara Wysocka wrote:Z dzisiaj test negatywny...
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
Klara Wysocka wrote:Cześć Rafi, dopóki nie ma miesiączki zawsze jest szansa - to takie motto tego forum!
Także głowa do góry, jeszcze nic straconego, może po prostu nadal za wcześnie na test.
Klara głowa do góry
Moja żona dzwoniła wczoraj do novum i lekarka też powiedziała, że może być za wcześnie i kazała sprawdzić w poniedziałek a przypomnę IUI mieliśmy 03.06Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Rafi969 wrote:Klara głowa do góry
Moja żona dzwoniła wczoraj do novum i lekarka też powiedziała, że może być za wcześnie i kazała sprawdzić w poniedziałek a przypomnę IUI mieliśmy 03.06
No tak, sama udzielam złotych rad, a się do nich nie stosuję - przyłapałeś mnie
Pozostaje czekać - i tak już nie mamy wpływu na sytuację.
Życzę wszystim pogodnego dnia i udanego weekendu! Buźki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:05
mam Córeczkę -
nick nieaktualnyDziewczyny tez chciałabym żeby skończyło się to jak najszybciej, to oczekiwanie w napięciu czy się udało czy nie...tymczasem od wczoraj strasznie boli mnie w krzyżu , tak jak nigdy wcześniej i oczywiście nie chce sobie robić nadziei , i tłumacze sobie ze to na @ która powinna jutro przyjść . Jestem dalej na luteinie, myślicie ze przyjdzie w punkt czy później No i kiedy powinnam testować ?
-
Didik34 ja pewnie zrobiłabym dziś ale warto w dzień spodziewanej @. A najlepiej od razu betę. U mnie ten cykl w plecy, dziś 1 dc, lekarz ma długi urlop, my też, wracamy dopiero 22.06 do Wawy nici ze stymulacji a sama ovu miałam chyba raz w życiu, po odstawieniu antykoncepcji
Niby właśnie jedziemy na urlop a wcale się nie cieszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:28
12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
nick nieaktualnyEch Mirabelcia nawet
Nie wiem co Ci napisać ... Ja tymczasem wzięłam się za szorowanie białych paneli;) dupsko boli ale głowę trzeba czymś zająć . Fajnie ze masz urlop:))) my dopiero we wrześniu . Trzymaj się tam i pamiętaj to była pierwsza próba dopiero;) -
Cześć dziewczyny, czy w ramach przygotowań do inseminacji wszyscy wasi faceci mieli wykonany test wiązania z hialuronianem i mieliście test po stosunku? Na tym etapie wszystkie inne badania są ok, jajowody drożne, ale chciałabym mieć pewność, że podejście do inseminacji jest w 100% zasadne. Obiło mi się o uszy, że test z hialuronianem można zrobić rano w dniu planowanej inseminacji i wtedy zależnie od wyniku zdecydować co robimy, ale zastanawiam się czy to nie za późno. Jak było u Was?