Inseminacja - od czego zacząć?:(
-
WIADOMOŚĆ
-
chessy wrote:Cześć dziewczyny, czy w ramach przygotowań do inseminacji wszyscy wasi faceci mieli wykonany test wiązania z hialuronianem i mieliście test po stosunku? Na tym etapie wszystkie inne badania są ok, jajowody drożne, ale chciałabym mieć pewność, że podejście do inseminacji jest w 100% zasadne. Obiło mi się o uszy, że test z hialuronianem można zrobić rano w dniu planowanej inseminacji i wtedy zależnie od wyniku zdecydować co robimy, ale zastanawiam się czy to nie za późno. Jak było u Was?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRafi969 wydaje mi się, że możecie zrobić bete. Jestem w podobnej sytuacji, wczoraj miałam 14 dzień po owu i biało, normalnie powinnam jutro dostać @. Czekam, nie robie już drugiego testu. Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że jej test nie wykrył ciąży w 6 tygodniu... także na dwoje babka wróżyła. Trzymam mocno kciuki za Was
Rafi969, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie w klinice. Lekarz spojrzał na wyniki męża i powiedział, że są ok. Wprawdzie morfo 3%, ale przy takiej liczbie plemników stwierdził, że nie można się czepiać. Mało tego, mój tasiemcowaty cykl nie jest stracony, ponieważ dziś, w 34. dc okazało się, że piękne endometrium i pęcherzyk na jajniku, jutro możemy się spodziewać owulacji O.O
Męczy mnie jeszcze ta fragmentacja, powtarzamy w lipcu, ale lekarz jakoś nie przywiązywał wagi, stwierdził, że nie ma co biadolić i mamy działać O.O Jeśli nic z tego nie wyjdzie, w najbliższym cyklu mam zrobić sono hsg. No i zobaczymy co dalej.Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno właśnie sunshine26 smutno tu strasznie, przeglądam posty i nie doszukałam się żadnych pozytywów. Ja też lada moment pęknę właśnie umówiłam się na 26.06 na kolejną wizytę. Jestem ciekawa jak mój lekarz zareaguje na info, że zrezygnowaliśmy z podejścia do IUI. Mam nadzieję, że zrobi nam w kolejnym cyklu bez stymulacji...
-
A jeszcze mam takie pytanie, bo przy pierwszej IUI miałam zastrzyk ovitrelle i bul on gotowy tylko wstrzyknelam i tyle. Teraz dostałam receptę na dwa pregnyle i dziś wykupiłam i tam jest jakiś proszek z płynem do mieszania. Damvrade to sama wymieszać i zrobić?
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40