Inseminacja - od czego zacząć?:(
-
WIADOMOŚĆ
-
chessy wrote:Cześć dziewczyny, czy w ramach przygotowań do inseminacji wszyscy wasi faceci mieli wykonany test wiązania z hialuronianem i mieliście test po stosunku? Na tym etapie wszystkie inne badania są ok, jajowody drożne, ale chciałabym mieć pewność, że podejście do inseminacji jest w 100% zasadne. Obiło mi się o uszy, że test z hialuronianem można zrobić rano w dniu planowanej inseminacji i wtedy zależnie od wyniku zdecydować co robimy, ale zastanawiam się czy to nie za późno. Jak było u Was?
-
Chessy, mój też nie miał tego testu. Ja miałam drożność, test PCT, hormony, ale to wszystko na przestrzeni kilku miesięcy jak szukaliśmy powodu. Jak przyszłam do kliniki, to lekarz miał wszystko co potrzebował, żeby zaproponować IUI
-
Rafi969 wydaje mi się, że możecie zrobić bete. Jestem w podobnej sytuacji, wczoraj miałam 14 dzień po owu i biało, normalnie powinnam jutro dostać @. Czekam, nie robie już drugiego testu. Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że jej test nie wykrył ciąży w 6 tygodniu... także na dwoje babka wróżyła. Trzymam mocno kciuki za Was
Rafi969, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie w klinice. Lekarz spojrzał na wyniki męża i powiedział, że są ok. Wprawdzie morfo 3%, ale przy takiej liczbie plemników stwierdził, że nie można się czepiać. Mało tego, mój tasiemcowaty cykl nie jest stracony, ponieważ dziś, w 34. dc okazało się, że piękne endometrium i pęcherzyk na jajniku, jutro możemy się spodziewać owulacji O.O
Męczy mnie jeszcze ta fragmentacja, powtarzamy w lipcu, ale lekarz jakoś nie przywiązywał wagi, stwierdził, że nie ma co biadolić i mamy działać O.O Jeśli nic z tego nie wyjdzie, w najbliższym cyklu mam zrobić sono hsg. No i zobaczymy co dalej.Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
no właśnie sunshine26 smutno tu strasznie, przeglądam posty i nie doszukałam się żadnych pozytywów. Ja też lada moment pęknę
właśnie umówiłam się na 26.06 na kolejną wizytę. Jestem ciekawa jak mój lekarz zareaguje na info, że zrezygnowaliśmy z podejścia do IUI. Mam nadzieję, że zrobi nam w kolejnym cyklu bez stymulacji...
-
A jeszcze mam takie pytanie, bo przy pierwszej IUI miałam zastrzyk ovitrelle i bul on gotowy tylko wstrzyknelam i tyle. Teraz dostałam receptę na dwa pregnyle i dziś wykupiłam i tam jest jakiś proszek z płynem do mieszania. Damvrade to sama wymieszać i zrobić?
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40